Holiday.

Efter skoldagen drog jag upp till stallet direkt och red Marias nya häst Holiday! Hon är ett sto på 7år som aldrig gått i ett ridhus/ridbana förrut, utan bara skruttat runt i skogen två-tre gånger i veckan. Alltså har hon i princip inte gått dressyr eller fått någon ordentlig utbildning alls eller vad man ska kalla det.

Började med att skritta runt ganska länge på gården, uppför mellanvägen, ner mot torpet och sånt i kanske en kvart. Hon var lite på tårna redan här och hade koll på allting. Smet sedan in en stund på lilla ridbanan, och kortade tyglarna. Hela hon krullade ihop sig och det var då jag insåg hur grön hon verkligen var som aldrig ens fått gå i en ordentlig form och arbeta..! Hon ville inte ta stöd på bettet alls, men jag förstår henne till 100% faktiskt då hon inte fått lära sig det.

Skrittade länge med otroligt mjuk och stilla hand, och väntade på att hon själv skulle våga ta liiitelite stöd åtminstone. Det tog sin tid kan jag lova, och det krävde mycket tålamod. Redan här började hon bli svettig, vilket såklart beror på hennes kondition men också på att hon stressar upp sig själv. Hon vilar inte på steget, stressar fram och är allmänt uppstissad. När jag sedan skulle trava så blev jag seriöst helt paff, för hästen galopperade på stället och hon verkade knappast veta vad trav var..? Okej, lite till att överdriva, självklart vet hon vad trav är.. Men hon hade otroligt svårt för att trava och hon hade ingen balans själv alls, så man fick verkligen hjälpa henne och strunta i om hon började galoppera på stället och allt vad hon nu gjorde. Varje gång jag kände att hon sträckte ut steget och travade på riktigt, samt tog någorlunda stöd på bettet, så saktade jag av och klappade i mängder. Jag fick hålla på såhär ett tag, men ett korta sträckor med trav blev det som var ganska trevliga! Ett gott tecken var att hon frustade konstant vid varje tillfälle som hon var avslappnad, duktig flicka! Galoppen struntade jag i, kändes bäst så.

Hon var helt genomsvett efter detta arbetet, som för en normal häst nästan är helt oansträngande. Jag är väl ganska nöjd, det kunde ju gått bättre men självklart mycket sämre också, det var ju trots allt första gången jag red henne och första gången hon gick på ridbana också, haha.. :) Hon är väldigt speciell och knäpp måste jag erkänna, men med mycket tålamod och tid tror jag att hon kan bli en bra häst, fina tjejen! ♥




Svettig ponny efter ridpasset med salva i mungiporna och betfor/mineraler på mulen, så söööt!!

Ska rida henne på Söndag också, då även Maria ska vara med och hjälpa mig. Ser fram emot det, även om det kanske inte kommer gå som rinnande vatten eller som en dans på rosor. Jag tycker trots allt att det är roligast att rida lite svårare/mindre utbildade hästar, även om det är jobbigt ibland.

Lånade en bild från Maria där ni ser henne lite bättre.


/MAJA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0