Dåligt av mig..

Ursäkta mig för den låga uppdateringen, ska försöka ta igen det imorgon. Har iallafall tonvis med bilder att bjuda på!


/Vendela

Hoppträning

Äntligen var det dags för hoppträning!

Det kunde nog inte gott jättemycket bättre, kändes som om övningarna var gjorda för mig. Galoppcavalettis på volt, 3 kombination? tror de kallas så.., galoppbommar->räcke, cavaletti->ett galoppsprång->oxer.  Han löste allting suuper!

Vi hade liiite svårt för galoppbommar->räcke, vet inte riktigt vad som hände men vi kom lite knepigt en gång så jag åkte av, men det var helt mitt fel! Kom igen och han löste det galant.

Hoppade tillslut en bana med alla övningar. Han landade i fel galopp nån gång, jag glömde vägen och vi hittade inte riktigt ett bra flyt men vi tog oss igenom banan utan större fel!


/Vendela

Beda <3

Idag hämtade vi våran nya hund, en valp på 8 veckor! <3 Hon heter Beda (tyvärr) och är nog det sötaste jag sett, allvarligt!!!!!! Hon har luggit i mitt knä och sovit ett tag nu, så gosig!!! :love:


HUR SÖT?!?!?!?!?!

/MAJA

Forever and always

Del 1 - badbilder











































/MAJA

Gårdagens ridpass

red barbacka i ridhuset, sataaaan vad lat han var!!
Fick ge han en ponnyspark 1 gång i galoppen innan han fattade att han skulle hålla igång ordentligt.. 
Men han var jätte fin, lite ofokuserad men han lyssnade mycket finare mot slutet!
Red lite snett igenom och rakt upp, gick jätte bra och han längde väldigt bra.

Gjorde även lite halter från galopp och det gick jätte bra det med, han gjorde halt direkt och så fort jag la bak skänkeln lite så fattade han galopp igen! :D


Fina pojken. Han får vila idag sen ska han gå tills tävlingen på lördag, då debuterar vi LA!

/Olivia

Hejsan

Idag tränade jag Holly löst i ridhuset, så jävla duktig var hon!! I början så stog hon bara stilla vid dörren, undvek mig och så. Jag började med att smacka på henne och när hon sedan gick så följde jag bara efter, och när hon stannade så gjorde jag också det. Likadant som henne gjorde jag alltså helt enkelt, haha. Gav henne massor med beröm och godis hela tiden!

Sedan började jag lite med min såkallade carrotstick, om ni vet vad det är? Inget märkvärdigt alls, det är som ett vanligt spö fast med ett rep längst ut. Varför den heter som den gör är för att Carrot ska stå för belöning, och stick för att den ska fungera som en förlängning av din arm i synnerhet som hästens hals, huvud eller bakben. Man ska vifta och hålla på med den. Jag har aldrig prövat det förut då jag inte trott att den kan vara till någon nytta, men idag så använde jag faktiskt min HEMGJORDA!! ;)


Såhär kan den se ut :)


Började med att försöka röra henne med den överallt, och hon var livrädd i början då hon har väldigt stor respekt för spön. Efter varje berörning så gav jag godis och lät henne vara en stund, sen så höll jag på så. Efter ett tag kunde jag "slå" henne precis överallt, helt stilla stog hon och jag behövde inte hålla i henne alls!

Sedan började jag försöka få henne leka lite, viftade med sticken och sprang. Hon var lite skeptisk till det i början så jag fick försöka alla möjliga sett.. x) Men hon fattade ganska snabbt, och började springa så fort jag gjorde det. Stannade när jag bad henne också. Hon blev jättebusig efter ett tag och sprang hur mycket som helst, utan att vara minsta lilla stressad! Så fort jag saktade ner så gjorde hon det med, och när jag bytte varv så gjorde hon bannemig det - snabbt med! :love: Jag stannade imellanåt och berömde henne samtidigt som jag slog lite med sticken över henne. Efter jag gjort allt detta så följde hon efter mig som om jag hade henne i koppel alltså, och travade ikapp när hon kände att hon var för långt ifrån.. ♥

Så jävla duktig var hon idag alltså, ni kanske inte tycker det var så märkvärdigt men det var det. Från att till en början vara helt utstängande och inte ta några signaler alls, till att lyssna perfekt och ta in allting som jag gjorde. Sån skillnad på ETT pass!


Nu får ni inte tro att jag är något proffs bara, haha.. x) Men jag har ett så starkt band med Holly vilket underlättar enormt mycket. LÄTT att jag ska göra detta oftare nu!



Älskar dig

Min lilla pojk Rinaldo fick vila idag, tyckte verkligen att han förtjänade det. Åkte till Charlies med Maria och kollade på sadlar till Holly, vi tog med tre stycken hem som vi ska pröva imorgon.. :)

/MAJA

Bilder





















galet fin
/Vendela

I have to block out thoughts of you so i don't lose my head

I'm always gonna love you, no matter what.
No matter what happens.. You're the best thing in my life.


©Olivia Sörman

/MAJA

cp Rinaldo

Rinaldo var så envis idag så att jag fick byta om till bikini idag och leda honom lite så även jag har fått gå ut en hel del i vattnet idag.. ;)
Fotade ju Maja och Tess, vi bestämde att vi kanske ska bada lite i helgen med!

Dracula fick vila idag och bara komma in i stallet en liten stund, mös med han och så fick han en massa gräs att tugga på. Imorgon ska jag rida lite dressyr i ridhuset eller på utebanan om det är bra väder.


/Olivia

Bilder i mängder

Som ni märkt så är det vääldigt mycket bilder just nu (positivt dock?).. Så att redigera dom + lägga upp här har tagit det mesta av min tid, därför lite dåligt med text och såntdär. Jag skrev ju att jag skulle skriva om de ridpassen som varit men det känns lite onödigt nu, bilderna får väl tala för sig själva helt enkelt. :)

Har faktiskt fotat ännu mer idag!! Red och badade på Rinaldo tillsammans med Tess som red Baron, och Olivia fotade. UNDERBARA bilder blev det även om min kille var dum som tusan imellanåt och hade lite egna åsikter om livet... ;) Får se om det kommer upp idag eller imorgon, kanske blir lite för mycket bilder att titta på för er? Vi märker väl hur jag gör! :)

Holiday fick vila idag, tog mig bara en liten rykt och fixade till henne.

Bild från idag

/MAJA

Packar

Håller på o packar inför hajken imorgon. Vi ska paddla dit, övernatta, paddla tillbaka. Kommer alltså inte uppdatera imorgon.

När jag är färdig med packningen ska jag fortsätta redigera bilder som så småningom kommer upp här!

Daphne vilade idag.


/Vendela

It's about how hard you can get hit, and keep moving forward.





































©Elinor Claesson Berggren
/MAJA

'Cause it's you and me





























































©Elinor Claesson Berggren

/MAJA

Dzasti

Hoppade Dzasti idag.

Det är ingen lätt ponny dedär! Speciellt idag var hon knepig.. hon blir lite överpigg när man ska hoppa. Om man kan kalla det pigg, hon vill framåt men istället studsar hon på stället. Det gick väl sådär, men är nöjd med henne iallafall!

Hon har ingen somhelst rutin när det gäller hoppning. Mycket smidigare att springa rakt igenom hindrena istället för att hoppa tycker hon :)









Tack för att jag fick rida din fina ponny Elinor!

/Vendela

25/3

I fredags efter Charlies rean red jag Daphne barbacka på utebanan. Började med dressyr men tog av tränset och hoppade lite i slutet.

Red på det nya bettet jag köpt på rean, 2-delat gummibett i rosa. Det funkade helt okej! Han går ofta bra på de flesta bett första gången man använder dem ;)

Han var pigg och duktig. Var riktigt nöjd efter detta ridpasset.
















Snygging!!
(c) Elinor Claesson Berggren
/Vendela

And when I say jump, you say how high



































© Tess Candemyr

/MAJA

glad heeest

Dracula tyckte det var jätte kul att bada idag
Alla i stallet följde med utom Linda, Vendela hängde med iallafall haha!

Dracula var lite tveksam med att simma i början så han vände om och höll på, men sen lånade jag ett spö och så fick han sig ett pet på rumpan så gick han ut efter det! Jag har aldrig simmat med en häst förut så var lite nervös, men det var sjukt kul och gud vad jag skrattade!

Som tur var hade Vendela med sig sin fotograf som fotade mig också så ska få bilderna idag/imon. :D



/Olivia

Förlåååt

Blev inga bilder igår tyvärr som ni märkte.. Fotade idag också, så har myycket bilder att visa nu! Tänkte dela upp dom i olika inlägg och skriva om ridpassen samtidigt, ska försöka få upp så mycket som möjligt ikväll.

Håll utkik, och denna gången - på riktigt! ;)
/MAJA

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



2 oredigerade bilder från igår. Resten kommer imorgon. Blir ingen mer uppdatering från min sida idag, sorry.

/Vendela

Grym daaag

Dagen har varit braaa!
Elinor och Vendela sov ju här inatt, och i morse började vi med att åka till Charlies i en halvtimme ungefär. Jag fick med mig ett rött dressyrschabrak med lindor till + paddar, och ett par benskydd, likadana som Vendelas fast mörkblåa!

Sedan drog vi till Vissmålen och jag red Rinaldo med det röda. Elinor fotade och vi red i Öxnehagen. Jag har ju inte ridit honom "ordentligt" på väldigt länge nu så till en början var han lite tjafsig i munnen men sedan blev han såå fin! ♥ Jag gjorde inget speciellt faktiskt, red bara runt lite för att få fina bilder i princip. Han var faktiskt hyffsat pigg idag också, haha! ;) Men jaa, jag är riktigt nöjd över honom faktiskt om jag tänker efter. UNDERBARA bilder blev det, vackravackra ponny. Smakprov:


Min underbaraste!

Sedan red jag Holiday vilket gick allt annat än bra.. Tror det satt fast lite i huvudet från igår, att hon baaara skulle galoppera.. Jag travhoppade lite och det gick väl helt okej. Hade ett par travbommar innan så att hon inte skulle vilja fatta galopp, och det hjälpte verkligen till. Hon förstod direkt att det inte funkade att galoppera över dom.. Men annars var hon katastrof... Springig, stark och tung i handen. Galopperade på stället och gjorde små kast med huvudet framåt helatiden, och stressad var hon också. Avtravningen var väl helt okej, avslutade direkt när hon kändes någorlunda lugn. Ibland fattar jag inte att jag orkar med henne alltså... Älskade lilla häst!! ♥

Om en stund ska jag upp till Vissmålen och göra stallet. Efter det bär det av till Elinor för att sova där med Vendela! Bilder kommer ikväll!

/MAJA


Hiss & Diss

Hiss;

* Justin biebers nya låt Boyfriend 


* Vädret


* Snart sommarlov


* Att sommarlovet kommer bli sjukt kul överhuvudtaget, meetings och ridläger nere hos min tränare i skåne :D



Diss;

* Mycket prov och läxor


* Att det tar sån lång tid för mig att bli brun..



/Olivia


Är så sjukt stolt över alla våra framsteg, min fina vän, 4 gånger la han sig ner!

/Vendela

Så vad köpt jag nu då..?

Eskadron schabrak, ord. 869:- nu 300:-!


Dressyrträns, ord. 599:- nu 200:-! Bett, nypris 279:- nu 50:-!



Boots, nu 50/par! Köpte 2 par.


Kingsland T-shirt, ord. 299:- nu 150:-!


Kingsland pyjamasbyxor, nu 200:-


Vita BT pro benskydd, ord. 599:- nu 200:-!


Ja, det var väl de. Fick med en lite KL-påse med bl.a ridstrumpor och en anteckningsbok!

Hinner inte ladda upp bilderna idag.. skriver om ridpasset och det imon. Nu ska vi snart sova, gonatt :love:

/Vendela

Holiday


Ridpasset idag på Holiday gick inte så vidare bra.. Hon var springig och så för det mesta, men de gånger hon väl arbetade väl så gick hon hur fint som helst! Fast det var ju bara i högervarvet då, haha. Vänster var verkligen katastrof idag, kände mig bara ivägen för alla andra och hon var hur stressad som helst. Men jaa, lite bilder blev det iallafall.. Tack Olivia som fotade! ♥

Nu är hon föresten inflyttad på Vissmålen! :) Det gick bra, fast det var ju bara Golden och hon ute, haha. Hon sprang som värsta araben längst bort till hagen och började käka, utan att ens ha hälsat. Söt!

/MAJA

Charlies rea, ridning - barbacka hoppning, Elinor och Maja

Charlies rean var awesome! Hittade massor med saker, kommer självklart bilder på allt!

Efter rean följde underbara Elinor med mig till Daphne och fotade mig när jag red dressyr m.m på utebanan, älskade hästen var så duktig.

Vi drog hem till Elinor en sväng och borstade lite på hennes hästar. Senare åkte vi till Maja och nu sitter vi här och göttar oss!

Kommer inlägg om både ridpasset och Charlies + massamassa bilder!

/Vendela

top 3 låtar









/Olivia

Dagen

Skolan gick snabbt och så var det väldigt roligt idag! Direkt efter skolan så drog jag hem och packade och åkte sedan upp till Vissmålen då jag ska sova hos Jennie inatt och följa med henne på tävling imorgon :D

Fotade lite när hon och resten av gruppen red sen efter det åkte vi hem och åt!
Imorgon ska jag rida ut en liten sväng sen på söndag ska jag rida och bada med alla i stallet förutom Vendela.



/Olivia

Nice

Ska sova strax...Ligger i sängen och bloggar från Jennies iPhone! ;) Hon ska sooooooova hääääär, perfekt.

Idag på ridlektionen hoppade vi och busade lite i torpethagen, det var inte så jättekul tyvärr.. x) Rinaldo var bäst och skötte sig hur bra som helst, helt fantastisk är han! :love: Vad mer ska jag säga om det? Haha.

Holiday fick vila idag igen... Men ni kanske förstår att jag sätter Rinaldo först nu när vi inte har så mycket tid kvar ihop, när jag bara hinner med en häst.. Holly har jag ju ändå fleraflera år kvar med.

Imorgon flyttar jag förresten Holly till Vissmålen, jag kunde få låna Marias stallplats tills hon flyttar in i lösdriften! Tack Maria, du är bäst <3



/MAJA

Träningen idag

Kan säga att jag hade med mig en väldigt stark ponny idag! ;)
Men kunde fixa avstånden väldigt bra ändå, blev lite tokigt nångång bara.
Vi fick hoppa en liten vattengrav idag med, han ville inte gå fram till den när jag bara skulle låta han kolla på den lite så trodde att han skulle stanna faktiskt, men icke!
Han bara flög över, ett riktigt stort språng blev det då han hoppade lite tidigt.

Hoppade en bana på 1 meter sen och det gick bra tills 5 typ, blev en lite snäv sväng så stannade han, red på igen och så kom vi över. Tappade rytmen lite där så blev det lite tokigt vid samma hinder fast från andra hållet igen, han kom så nära så jag trodde att han skulle hoppamen då sprang han förbi istället så jag åkte ner på sidan.. ;)

Hoppade upp sen igen och tog om dem 2 sista sen avslutade jag. Gick ut med han lite i skogen utanför banan och då kissade han direkt så det var förmodligen det som gjorde att han höll på.

Är nöjd över han och fick lite tips från Tomas om hur jag ska rida han på tävlingen sen!



/Olivia

Anneträning

Det gick bra idag faktiskt!
Vi red massor med olika övingar, bl.a raktspår och skänkelvikning av lite olika slag. Förvända slutor och 10meters volter.

Han var något seg, men inte så farligt endå!
Anne tyckte han såg mycket bättre ut nu än vad han har gjort de två andra träningarna, att han var mycket mjukare och piggare! Även jag hade bättrat min sits :)

Nästa gång är det hoppning, lääängtar!

/Vendela

Back on track!

Nu har jag internet igen! :D

Har inte hänt så mycket de dagarna jag varit borta, har mest tagit det lungt med Dracula och varit nere lite på stan med Tess!
Idag är det träning som gäller, ska snacka lite med Tomas om tävlingar och sånt framöver nu med.

Hör av mig ikväll! 

/Olivia


I will surely break.

Jävligt jobbig dag, har får stressa som en idiot igenom allting. Direkt när jag var på Vissmålen så red jag Rinaldo. Det fick bli barbacka ut en sväng, blev inte så långt då tiden var knapp. Några galopper blev det och han var precis som vanligt, sådär larvig och blir rädd för allt och hoppar lite hit och dit. Skrattade hela tiden gjorde jag åt honom, bästa ponnyn. Ställde honom i en box i Åkarp medans jag red Holiday sen.

Holly fick gå på banan
, i tjugo minuter eller en halvtimme kanske. Hon var SKITFIIIIN i traven verkligen, bärde sig huuur bra som helst i ganska långa sträckor faktiskt!! Högergaloppen tog hon två gånger idag dessutom. På hemvägen fick hon springa av sig rejält, uppskattades nog av henne.. ;) Är nöjd över henne även om det inte blev så ordentlig ridning.

Fick sedan typ POWERWALKA med Rinaldo hem för att komma någorlunda i tid till US, haha... Men mysigt var det, fick typ släpa med honom fram. Han pussade och buffade på mig hela tiden, som vanligt kan man väl säga. Knäpp, men det är precis det som gör honom till Rinaldo. ♥




Dom finaste idag

/MAJA

Dressyr

För första gången på länge red jag dressyr i ridhuset.

Det gick skitbra. Han var kolugn utan att bli lat och lyssnade hyffsat hela tiden! Han var stadig i formen och ganska kvick för skänkeln.

Red mycket öppna på långsidorna, serpentiner och förvänd galopp. Han envisades med att gå innanför spåret och inte ta ut i hörnet, fick säga till han ett par gånger sen gick det bättre.

Red på 3-delat eggbett så han blev lite stum emot slutet, löste det lätt genom att bara ta lite mer i honom när det behövdes.


Imorgon är det Anneträning, men kan inte bestämma mig för om jag ska chansa och rida på eggbettet eftersom det ändå funkade idag? Annars tar jag ett med rörliga ringar, men sist jag red på det funkade det inte alls.. haha!

Nu ska jag käka och plugga!

/Vendela

Busigt

Kan det möjligtvis hända att jag precis köpte ett GG schabrak med matchande huva? Nää! Eller?

Jo, det är så det ligger till. Det är ju så rackarns snyggt, tänk er Daphne i det här! :D


Vad tror ni? Super va? Verkligen Daphnes färg!

/Vendela

Orkar inte blogga

Är så jävla trött och har ingenting att blogga om heller typ..
Har ridit noll hästar idag, varav en av dom borstad och den heter Rinaldo. Det var så jävla varmt och jag pallade inte gå bort till Holly tyvärr, och till Rinaldo hade jag ingen sadel eller något.. Så båda vilade, som sagt.

Inte för att jag tror att dom tog någon skada av det, men ändå. Känns lite halvdumt ibland. Imorgon MÅSTE båda ridas, Rinaldo får nog komma ut en sväng och Holiday behöver verkligen ett pass på banan nu så jag ska försöka följa detta nu. Ska bara hitta motivationen till det också..


Bara andas samma luft, leva i samma värd.
Stjärnan på himlen i min egna atmosfär

/MAJA

Fina vän ♥

Red ut idag med Olivia & Draken, pratade i massor och myste i värmen.

Daphne var lite seg men det beror ju på värmen, annars skötte sig båda pojkarna ypperligt! Dracula var något busig när vi skulle galoppera dock.

Det blev mest skritt i skogen så vi red en stund i vinterhagen när vi kom tillbaka. Daphne gick huuur fint som helst! Lugn och lyssnade på alla mina hjälper :)



Olivia har ingen möjlighet att blogga idag då hennes internet inte funkar.. förhoppningsvis är det igång igen imon!

/Vendela

Svar på kommentar!

emma:sösdl om Vacker hov:
Balou kan det oxå ;) prova vettja :D
Svar:
Haha jo jag vet, jag lärde honom det när han kom till vissmålen ;)



/Vendela

Vacker hov




"Vacker hov" är enligt mig ett ganska lättlärt trick, tog Daphne ca 20 minuter att lära sig det. Det är inget bra trick att lära de tiggiga hästarna.

På det sättet som jag lärde Daphne tror jag man kan lära de flesta hästar! Självklart beror det på hur intresserade och hur pass snabbtänkta de är. Det kan säkert ta veckor för nån häst att förstå, medans andra lär sig på 5 minuter! 

Vad som behövs är;
En pall
Godis (om man väljer att använda det, annars räcker det med klappar)
Ett komando

Mitt komando är helt enkelt, jag petar honom över benet. Har även börjat träna, som ni ser på översta bilden, med att bara peka upp och säga "upp".

Ställ pallen framför din häst. Inte för nära, inte för långt bort.. hästen ska med lätthet få upp hoven på pallen.
Börja med att lyfta upp din hästs hov på pallen. När hästen står med hoven stadigt på pallen, beröm! Mycket!
Gör om det här tills din häst förstår vad det är du är ute efter, då kommer den redan i förväg ställa upp hoven på pallen. Se till att du alltid har gjort rätt komando innan du berömmer! Så småningom kommer hästen sätta upp hoven på pallen när du ger komandot. Det är som 2 trick i 1 för ställ bara undan pallen, gör samma komando och voíla! Din häst gör Vacker hov :)



Kom ihåg att alla hästar är olika. Och glöm inte berömma!

/Vendela

Pigga hestar

Red ut idag på en pigg Daphne tillsammans med en pigg Drake och en pigg Fabian!

Daphne var riktigt härlig idag. Vi red först den lilla klätterslingan som jag brukar rida (fick idag reda på att den kallas fyrhjulings rundan) och sedan till travbanan.

Somsagt var alla hästar på hugget så vi kunde inte galoppera tillsammans.. jag och Daphne väntade tills de andra var en bit bort på banan. Det var inte särskilt poppis enligt D, han stack iväg lite för tidigt men jag kunde ta tillbaka honom. Galopperade i lagom tempo två varv.

Olivia & Olivia red vidare mot badplatsen, men jag hann inte då jag skulle hem.

I natt är Daphnes första natt ute, skönt med så fint väder! Så nu står han fullt påpackad med flugtäcke, flughuva och munkorg! Han ser riktigt rolig ut.. måste visa bild nån dag xD


Skrutte

/Vendela

Go uppdatering..

..Från oss alla idag, haha!

Idag var tanken att jag och Sara skulle rida till Rogbergasjön för det var så (/8w634+#€€ VARMT!! Så vi red iväg, skritt hela vägen fram tills det kommer en stock i vägen. Till en början var Holiday väldigt skraj för den och vågade inte riktigt gå över, men sedan gick hon över jätteduktig och väntade. Men Golden.. Tror ni vi fick över den idioten?!?!?!? Vi prövade alla möjliga sett, fyfan alltså. Vi stog väl där i typ 40minuter och försökte, allvarligt.. Det slutade med att jag helt enkelt fick gå över den med Holly igen och så fick vi rida tillbaka.. Värt? Blev en galopp sammanlagt, och den var inte ens lång.. Haha.

Men det var ganska skönt ändå, Holly skötte sig otroligt bra hela biten som vanligt.


Typ såhär wierd är den såkallade GOLDEN BOY..

Åh vad jag känner att jag bara måååste komma på något mer, lite roligare, att skriva om. Igentligen bloggar jag ju dock mest för min egna skull, men nu känner jag verkligen att det vore kul med lite variation..!!!

/MAJA



Godnatt eller något, haha

Har verkligen inte orkat blogga föränns nu.. Har igentligen ingenting att skriva om heller bortsett från ridningen idag.

Vendela red ju som sagt Rinaldo, och jag på Holly. Vi skrittade först hela vägen bort till Rogbergasjön och väl där så tog det låång tid innan dom ens vågade gå i vattnet.. När Holly tillslut märkte att det bara var vatten så trampade hon runt som ingenting och ville bara gå längre ut hela tiden. Sparkade och höll på med frambenen gjorde hon, så söt! :D Rinaldo var dock bara dum och vägrade ta täten, men som sagt så gick han i när Holly gjorde det.. ^^



Vi skrittade sedan tillbaka till galoppbanan. Vi tog några varv där i galopp och HELVETE rent ut sagt vad snabbt min lilla donna kan springa!! Sträckte ut som en.. jag vet inte vad?! Rinaldo bara lekte hon ju förbi alltså, t.o.m i korsgalopp.. ;) Inte dåligt!

Vi skrittade sedan hela vägen hem, fast vi tog en annan väg tillbaka. Väldigt lång och det tog ett bra tag, men det var bara skönt för vädret var hur bra som helst verkligen. Undrar hur många timmar vi var borta sammanlagt.. haha! :D


Nu ska jag nog sova alldelles strax, ni får ha det så braa. Godnatt!
/MAJA

Bilder från WE tävlingen

Mer bilder imorgon!
/Olivia

Knäppis

Idag var Daphne dampet själv. Kunde inte göra någonting! Trots att jag hade åtspända gummiband...

Märkte idag (hehe) att han har visst lagt på sig en hel del, så tänkte intervallträna. Han var grymt seg i munnen (red på bett) och jag kunde knappt svänga.

När de väl kom till galoppen stack han bara. Uschusch, han blev nåågot lugnare och då avslutade jag.

Det bokstavligen rann svett om honom! Stressponken.


Kul att dehär med utmaningar var så poppis! :D

big>/Vendela

i'm gonna die

Satt och läste igenom utmaningarna vi fått, endel är superenkla men endel kommer man ju knappast våga göra...
Menmen! ;)

Har fotat lite på WE tävlingen på Vissmålen idag, blev inte så jättebra bilder då det blev mulet och tråkigt efter ett tag. Ni får se några bilder sen iallafall!



Emmelie & Gizmo

/Olivia

The day 20/5

En kort sammanfattning av dagen,

Om en stund åker jag och Maja till Vissmålen för att plocka upp Rinaldo. Därefter går vi bort till Bollen och borstar hästarna där. Efter det bär det av på en uteritt! Lutar åt att vi rider till galoppbanan, men man vet ju aldrig.. vi kanske ändrar oss!

På nåt vänster drar vi vidare till Daphne och rider lite på honom. Har ingen aning om vad vi ska göra, men vi kommer säkert på nåt!




:love:

/Vendela

-




/Olivia

Utmaningar

Vi tänkte köra en liten ny grej här på bloggen!

Nämligen veckans utmaning, hur låter de tycker ni? :D
Tror de flesta redan vet på ett ungefär hur det går till men drar 'reglerna' iallafall!

Man komenterar alltså en utmaning som nån av oss sedan ska utföra!

T.ex;
Trava ståendes på Rinaldos rygg.
Gå fram och skaka hand med en tant i en affär.
Rid med sytrådar som tyglar.

Ah, ni fattar? ;)

Kom på roliga saker nu!!

/PONYRETARDS

you make me the happiest girl in the world

Daphne var helt o u t s t a n d i n g idag! Åååååh grymma ponny!

Borstade först i ca 1,5 timme, supermysigt! Bäbisen bara stod i njöööt.

Lindade hans små ben och gjorde han lite fin. Tog hacket. Tänkte rida på utebanan först, men där stod en massa transporter så de sket sig, som tur va! Red istället ut med musik i öronen och på en jätteglad&framåt ponny.

Travade i frisk tempo upp på en stig som kringlar sig igenom skogen. Klättrade både upp o ner och han var jäääkla pigg! Tyckte verkligen de var skitskoj, öronen helt spetsade framåt.

Travade/galopperade vidare mot terränghagen. Tänkte att jag kunde ta nåt skutt där inne och rejsa runt i de backarna. Men nej, där gick det hästar. Red vidare i skogen och klättrade massor upp o ner för berg mm.

Rejsade fyrkanten tillbaka.
Då var han verkligen på tårna och krökte sådär gulligt på nacken! Kände att han verkligen lyssnade, till 110%! Höll honom på ena sidan av grusvägen och testade att byta galopp, och han satte de! Rent! Han kunde göra de flera gånger i rad!! Duktiga ponny :'D

Ville trava av honom ordentligt. Transporterna var borta från utebanan så jag gick in där. Kunde inte låta bli så jag galopperade lite med. Det gick jättebra, han va så låg ock fin i avtravningen


Farmor :love: kom och hjälpte mig när jag kom tillbaka till stallet, hon lindade av och så medans jag plockade iordning. Gick ner och fodrade Dracula & Fabian + tog in Bullen & Cornelia, sen pussade jag pluttis gonatt och åkte hem.

/Vendela

And I wonder if you know, how it feels to let you go?

Finns verkligen inga ord för hur vacker du är..R-I-N-A-L-D-O

/MAJA

Dagens ridpass

Red somsagt ut en liten sväng.
Red bort till badplatsen och tänkte gå ut lite längre så tog av mig skorna när jag var där, när jag la ner dem på marken så tyckte Dracula att dom var så sjukt läskiga så att man inte kunde gå förbi så fick hoppa av och ta på mig dom igen haha! 

Han tyckte att det var jätte roligt idag iallafall och ville verkligen gå ut långt, har bestämt mig för att gå ut och simma lite nästa helg för det var faktiskt varmt i vattnet idag, ska hitta nån som kan fota då med minsann!






/Olivia

Hallå ja

Tjohoj, kom hem för någon timma sedan, har varit i stalle(n) hela dagen.

Rinaldo blev det ingen ridning på idag då jag kom på att han fyllde hela 6år i torsdags!! Jag och Emmie kände att vi var tvugna att fira honom så vi gjorde en jättefin tårta i morse som han sedan fick äta i torpethagen. Han åt nästan allt, haha.. ;) Vi fotade/filmade honom lite och så också.

Golden red jag sedan som planerat ut med, tillsammans med Emmie som red Mickie. Han var gaalen, helt störd alltså. Men gillar livet gör han ju! Vi jobbade en stund på ängen i slutet och jag red så mycket jag kunde på rakt spår då Sara ville det. Han var JÄTTEFIN när han släppte, så stadig och fin i handen. Som vanligt när det är ny ryttare så testade han en del också och gick upp på bakbenen så fort han fick chansen (inte högt dock), men bortsett från det är jag nöjd med honom! Avslutade direkt när det kändes bra efter att han hade dummat sig.

Nova red jag också enligt planera - på banan, barbacka dessutom. Red igenom henne i en halvtimme kanske, i alla gångarter. Hon skötte sig jättebra precis som vanligt, stadig i formen och så. Galoppen var jättefin idag! Så henne är jag nöjd med, duktig häst. :)

Holiday borstade jag och mös lite med idag bara då hon har ett skavsår precis där hackamoret sitter. Det hjälper inte om jag sätter på ludd så jag hoppade helt enkelt ridningen på henne så att det får chansen att läka lite.

Dyker snart upp ett till inlägg från min sida, så håll utkik!!



Nämen godmorgon!

Har inte orkkat gå upp än. Kollar på Hidalgo på tvn och halvsover.. najs!

Ska till stallet lite senare då jag har insläppet, sen blir det att sova hos Majabaja :love:

Daphne skötte sig bra igår, med bett oallt, så tänkte han kunde få gå på hacket idag. Rida på banan och avsluta med lite kondition ute!


/Vendela

Dagens ridpass

Blev som planert ett pass på utebanan.

Gick inte särskilt bra till en början. Han var överallt o ingenstans, pigg som satan och springig! Fanns inte mycket att göra åt det utan försökte arbeta på som vanligt iallafall. Gick bra för en stund men i slutet blev han bråkig igen.

Han kunde lixom inte bestämma sig för om han skulle gå på stället eller om han skulle springa i fullfart framåt.. buse!

Försökt galoppera av lite energi, tränade även på fattnignar, men den tog aldrid slut så han fick rejsa runt ett par varv innan vi gick tillbaka till stallet.


/Vendela

Rinaldo, Holiday och Boran

Haha jaaa, dessa har jag ridit idag!! Rinaldo fick sig bara en skrittur på långa tyglar, mysigt tyckte han att det var och gick extra långsamt så att han kunde njuta av vartenda steg.. eller?! ;)

Holiday red jag en kortis på mataki. Jobbade först på en volt i båda varven i skritt/trav, fortsatte jobba på lite som jag gjorde igår. Han ryckte med huvudet väldigt mycket idag vilket störde arbetet en hel del, men bortsett från det var hon duktig! Tog sedan lite galopp i båda varven fast på spåret, hon tog högergaloppen två gånger idag! Tillsist red jag ut en sväng på henne och hon ökade som tusan när jag släppte henne i galopp, benen gick i ett..!

Boran red jag ju sedan på våran lektion, barbacka, och vi hade lite WE på mataki. Han klarade alla moment felfritt och var verkligen huuur duktig som helst! Jättekvick för hjälperna och kontrollerbar, gjorde jättefina halter från galopp och såntdär. Jobbade honom även lite och han kändes helt okej, ganska stel och "seg" men det kan jag förstå faktiskt. Bästa goseponnyn! ♥

Bosse<3

Nu sitter jag här hemma med Emmie som sällskap, känns bra. Imorgon ska jag rida fyra hästar och dom heter Holiday, Rinaldo, Norrhaga Nova och Golden Boy..! ;) Rinaldo ska hoppas, Golden ut och de små flickorna ska jobbas på banan. Emmie ska filma när jag rider också, göttans!

/MAJA


Chilldag

Sitter just nu ute på altanen och solar med min söta hund! Idag ska jag inte göra nånting, bara ta det lungt och kolla på film har jag tänkt, forever alone....

Dracula vilar idag, imorgon tänkte jag bara ta en mysig uteritt med han, tänkte rida mot knivshult och försöka hitta någon ny väg.
Uppdaterar mer ikväll!





/Olivia





Drar till Daphnis

Haha Daphnis - Daphnes nya smeknamn!

Åker till stallet nu. D får nog gå ett pass på utebanan och kanske avsluta med uteritt :)


Hörs senare!

/Vendela

Världens finaste hästar

Idag red jag först Rinaldo, tillsammans med Emmie och Fanny. Det fick bli hacket idag också! ;) Vi red igenom skogen bort till fältet bredvid Hollys stall och red där. Jag tränade massor på galoppombyten och FYFAN vad fina han gjorde idag!! Fick bakbenen med sig och hade verkligen POWER i steget för en gångs skull. Lite tung blev han i handen idag men jag busred ju mest så det gjorde ju inte så mycket. Han är BÄST!

När jag var klar så ställde jag in honom i en box i Holly stall, tänkte att han fick stå där medans jag red.

Holiday red jag sedan på fältet också, det var så fint väder och jag orkade inte rida iväg så långt. I början var hon katastrof - springig och ofokuserad.. Jobbade läänge i skritt i högervarvet tills hon blev lugn, och det tog en väldig tid innan hon blev det. Men när hon väl var helt avslappnad så blev hon så jävla fin!! Även i traven. Jobbade på en bra stund där så att hon blev helt loss innan jag bytte varv, och bröt av till skritt då samtidigt. Jag har aldrig riktigt tagit mig tid till att jobba ordentligt i vänstervarvet men eftersom hon är så fin i höger nu så kände jag att någonstans får man väl börja.. Red på en litenliten volt och nästan överböjde henne (bara nästan..;)). Hade lite längre yttertygel så att jag snabbt skulle kunna lätta när hon ställde sig, och det funkade otroligt bra. Hon fattade direkt och jag jobbade på så ett bra tag. Tillslut släppte hon helt och det gick precis lika bra som det gör att skritta henne i höger! Travade henne sedan lite i högervarvet igen och tog tillsist en sträcka i full galopp.

Har sagt det förut men jag säger det igen - jag är så jävla stolt över henne!

Min otåliga pojke som förövrigt slet sig när vi skulle gå hem efter att ha stått här några timmar.. ♥

Sitter hos Vendela just nu tillsammans med Olivia och har det gött. Vet inte vad vi ska hitta på riktigt, ingenting intressant iallafall.. Ha det braaa!

/MAJA

:*












©Elinor Claesson Berggren

/Vendela

hoppelihopp



Återigen Vendela som ''fixat'' med filmen, Elinor har filmat (skimmelochskack.blogg.se).

/Olivia

Film från svarttorp



Bästa Vendela har gjort filmen.

/Olivia

bilder från svarttorp


























Those eyes cannot lie, you're so divine. 

/Olivia

Resultat svarttorp LC/LB

LC A:0/A:0 ; Kändes väldig bra på framridningen och satan vad han hoppade!
Hoppade nästan ur mig ur sadeln en gång haha ;)
Väl inne på banan så var han jätte lugn och fin fram till 7an där han blev väldigt stark så kunde inte fixa avståndet såbra där så blev ett litet tokigt hopp och så fick vi med oss en bom. Men är jätte nöjd!

LB A:0/A:0 ;
På framridningen var han lite tokig, små bockade lite och höll på..
Men det kändes bättre på framridningen denna gången då han inte var lika stark.
Inne på banan stämmde allting även om vi kom vääldigt stort på endel hinder och något extrasprång så kändes det riktigt bra! Tyvär gick det lite snabbt mot sista hindret så han fick med bommen med bakbenen. Men det räckte ändå till en VINST!



Mer bilder i ett annat inlägg!

/Olivia





Hemkomna

Hur det gick på tävlingen, resultat osv får Olivia själv berätta :)

Dracula har varit lika söt som vanligt på tävlingsplatsen, rent nöje att vara hästskötare åt honom!

Just nu sitter vi hemma, trötta som vi är, och chillar. Får se om jag drar mig tilll Daphne senare, annars kanske han får vila idag med. Jag ska väl börja slänga ihop tävlingsfilmen, så den kommer upp om en stund :D


Juste, har ju typ 1000 bilder från detta tillfället också.. är ni sugna på fler bilder kanske? ;)

/Vendela

Tjosan

Vaknade för en stund sedan, har sovit här inatt igen fast med Sara.. (a) Hon är nere och rider just nu. :) Jag vet inte riktigt när jag ska rida, men inte än iallafall.. Holly får nog gå i ridhuset idag faktiskt, och med Rinaldo får jag se vad jag gör. 

Sen tänkte jag bara säga det att jag efterlyser DESSA tjejer!!! Har ringt dom tusen gånger men jag får inte tag i dom, så om ni ser eller hör av dom -  kommentera eller be dom ringa mig.. ;)

/MAJA

min fina












★★★
©Elinor Claesson Berggren

/Vendela

Lite kort om ridpassen!

Började med att rida Holly idag. Henne busade jag först massor med i skogen utan krav och hon var verkligen riktigt på hugget! Sedan avslutade jag på lilla ridbanan, hon var galet stel i vänster idag och jag kände inte för att bråka med henne så det fick bli mest arbete i andra varvet. Red på en mindre volt och vissa bitar så bärde hon sig så jävla bra!!!!!! Kan inte förstå hur fin hon har blivit på så kort tid, duktiga fina häst!

Rinaldo red jag tillsammans med Sara idag. Vi red fram ute och sedan lite bus i ridhuset i ett par minuter när det ändå var ledigt. Tillsist tog vi en tur ut igen och rejsade som IN I, satan vad fort det gick!! Tog förövrigt Rinaldo på hacket idag också och han skötte sig jättebra, bästaste bästa! :love:



/MAJA

the best part of me is always you












©Elinor Claesson Berggren

/Vendela

Olivia veronica sörman ♥

Har precis landat hos Olivia. Förtillfället sitter vi och chillar vid datorena, men lutar åt utgång snart. Haha, nejmen vi ska kanske träffa ett par kompisar på öxnehaga :)

Det mesta är klappat och klart inför imorgon, tidig uppgång tyvärr då hon startar LC/LB. Jag älskar att 'tävla'! Det är faktiskt himla mysigt, alla förberedelser och spänningen :'D


Finis
:love:

/Vendela


Svar på kommentar!

till maja om Hoppbilder:
vad händer med rinaldo?? :o


Svar:
Ursäkta att jag svarar på din fråga Maja men jag blir faktiskt lack!
Innan du frågar något kan du ju börja med att faktiskt läsa inläggen? Ordentligt! Där står det klart och tydligt att Fanny ska ta över honom och att han ska stå kvar på Vissmålen. Det fick gå för denna gången, men vi kommer i fortsättningen inte svara på sånna här frågor. :)

/Vendela

fall into your sunlight, g o l d e n s u n l i g h t ☼











©Elinor Claesson Berggren

/Vendela

Sometimes, all you need is o n e










Några av de sämre bilderna, kommer fler lite senare!
©Elinor Claesson Berggren

/Vendela

Hoppbilder

Tänkte bjussa på lite bilder som är någon/några veckor gamla! Så otroligt söt är hon så jag nästan dör :love: Sara har fotat!








Haha, min räv! <3












/MAJA

Ponnyskrutt

Ponnyplutten fick visst vila, men det blir nog bra! Imorgon ska jag försöka komma ut med honom, annars blir det dressyr på utebanan :)

Har varit nere hos mamma och färgat håret! Blev faktiskt sjukt nöjd. Mörkt och sen ljusare i topparna, det syns inte jättestor skillnad men tänkte vänja mig vid detta först och sen göra lite till :) + sätta i en fjäder i nån rolig färg!

Om en stund ska jag åka till Olivia, mysfröken 1,4 :love: Hennes outfits tills imorgon är helt outstanding! Enligt mig är de redan snyggast på tävlingen.


Sugna på bildbomb?
;)

/Vendela

























/Olivia

@school

Sitter i skolan och har NO.

Försov mig imorse och missade första lektionen, haha inte bra! Slutar tidigare idag, vid två ungefär. Ska hem till mamma och packa ihop mina saker, haha har varit hos henne i två dagar men jag klarar fan inte mer.

Sen ska jag till bästa :love: Jag och Olivia ska rida ut och fixa Draken inför tävlingen imon, sen sover jag hos livvan ikväll:*


Redigerade alla bilder igår med, vissa var riktigt fina :D De kommer upp ikväll!

/Vendela

Svar på kommentarer

till maja om Maja är grym!:
ska dud köpa holiday eller är hon redan din? rinaldo då?

Anonym om Ny design:
Ska du ha kvar Holiday?!

SVAR: (till er båda) Missade ni vad jag skrev i DETTA inlägget eller vad..? Ett tips till er är ju att läsa igenom inläggen ordentligt.. Just sayin'! ;)



/MAJA

Grymt

Vi åkte och besiktade Holiday idag, gick jättebra och hon skötte sig bättre än bäst. Det var inga fel på henne förutom att hon hade lite gallor fram men dom är ju lindriga! :) Hennes tänder raspades lite också. Hon gick alltså igenom och nu är hon MIN ponny!! :love: Hon fick vila idag.


Lilla prinsessan idag


Sedan grillade vi lite på kullen en stund innan jag och Tess gick ner och red
, klockan var väldigt sent så det var otroligt lugnt i stallet. Jag tog honom på hacket idag. Vi red bort till Åkarp och red på fältet där, gick såå bra samtidigt som det var så jävla kul!! Han var hur pigg som helst och gjorde klockrena byten, biffade upp sig som tusan gjorde han också! Rejsade en hel del och ett och annat bakben var i luften i mellanåt kan jag lova.. ;) Vi red sedan lite på mataki, lika fin var han här. Fyfan vad kul det var att rida idag alltså, grymt helt enkelt med bääästa Tess.

Eftersom både Rinaldo och Baron missade sin kvällsmat ute så fick dom stå inne och äta inatt, göttans!!
Sitter på kullen nu och här ska jag och Tess bo inatt då vi ska jobba här imorgon. Outstandiiiiiiiiiiiiing!

/MAJA


top 5 låtar just nu


Payphone - Maroon 5




Some nights -  fun




B.o.B - So good



If you ever come back - The script



We are young - Fun


/Olivia

AMAZING

Dracula var helt otrolig idag!!
Jag och Vendela tänkte småhopppa lite, stog lite studs och sånt framme som vi hoppade och han skötte sig hur bra som helst.
Började med att hoppa fram på ett ''sockerbit hinder'', och han lyssnade på minsta lilla detalj! Så fort jag tryckte av han så hoppade han vilket han och jag inte alltid kommit överens om haha.

Började sen hoppa studsen, gick jätte bra det var lite tokigt med avstånden bara.
Sen tyckte Vendela och Elinor att jag skulle hoppa lite högre, jag sa att dom bara skulle höja till 1 meter men dom höjde till 1.10 och han tog det med lätthet även om jag kom liiite tokigt haha!
Sen höjde tokarna till 125... Blev lite tveksam men bestämde mig för att lita på Dracula och bara rida, och han bara flög över det lika lätt där med!
Elinor har allting på film så ni ska få se det minsann, galet nöjd är jag och har faktiskt aldrig kunnat lita på en ponny så mycket som jag litar på Dracula inom hoppningen, han har lyft mitt självförtroende något enormt. ♥









Guldvärd

/Olivia

Maja är grym!

Visst är nya designen snygg? :D Jag total älskar den!

Och med ny design följer såklart tonvis med uppdatering, vi ponyretards har snackat och det är dags att vi kommer igång igen! Hoppas ni läsare fortfarande är på :)


Jag ska t.ex börja med att redigera dessa bilder från när Elinor fotade!

Men nu måste jag tyvärr börja göra mig iordning för skolan, vi hörs ikväll.

/Vendela

Ny design

Yääh, igår tog jag mig minsann tid och fixade en ny (på tiden alltså..!). Jag tycker den blev ganska bra faktiskt, det fattas bara en liten presentation och såntdär men det kommer väl upp med tiden när vi kommit på vad som ska stå på den.. Haha!

För er som inte ser nya designen - tryck F5!


Jag förstår om alla ni undrar varför Rinaldo inte är på headern längre.. Det är för att jag inte ska ha kvar honom och köpa Holiday istället.. Jag vet inte hur länge till jag ska ha honom, det är lite struligt på den fronten. Fanny ska ta över honom efter mig som några av er kanske redan förstått.. På ett sätt är det underbart att han ska stå kvar, och dessutom har ju Fanny lite samma tänk och såntdär som jag. Samtidigt kommer det vara otroligt jobbigt att se honom varje dag men att veta att det inte är mig som han väntar på. Det har ju alltid varit han och jag, det finns liksom ingenting annat på kartan.. Älskade ponny! :love:

/MAJA


jag saknar er





































/Olivia


Dagen

Skolan gick väldigt snabbt, hade roligt på dom lektionerna jag var med på iallafall.
Direkt efter skolan gick jag hem till mamma och packade och cyklade sen hem till pappa och lämmnade packningen där sen åkte jag vidare mot stallet.

Fixade allting i stallet innan jag red, gick snabbt och smidigt!
Red barbacka bort till badplatsen och lät han gå i lite.


Ska snart äta nu sen ska jag blogga lite och fixa tidsinställda och försöka få igång uppdateringen lite här minsann!



/Olivia


Orkar inte blogga

...Idag då jag och Vendela dygnade inatt så vill jag bara hem och sova sen efter stallet.
Ni får leva med det helt enkelt!

/Olivia

Dagens ridpass

Det var meningen att jag skulle hoppa med Vendela, men det var en tant som blev sjukt sur och snäste åt oss att vi inte fick plocka fram hindrena för att hennes häst inte klarade av att ha hinder vid sig... Då kunde hon ju bara gått ner till banan längst ner eller nåt, sjukt sur blev jag och tog bara lite galopp och trav sen red jag ut!

Red runt fyrkanten och han tyckte verkligen ALLT var läskigt idag, var hur spänd som helst hela tiden, sen när vi kom hem så blev han rädd för krukan och bara slängde sig och höll på...
Travade förbi den och arbetade honom så att han skulle tänka på vad jag gjorde istället.




Vi ska hoppa lite imorgon istälelt så kan vi säkert filma lite med!

/Olivia



Thank you ♥

Jag tänker aldrig någonsin tveka på dig igen, inte en enda sekund ska jag tveka på dig. Vi är menade för varandra, jag bara vet det.

Jag ångrar att jag ens tänkte den tanken, att jag ens TVEKADE på att köpa dig. Helt sjukt faktiskt. För nu vet jag, att det finns ingen annan häst än dig som jag vill ha. Jag BEHÖVER dig, och du behöver mig. Jag vet det. Jag tror att precis allting sker av ett själ. Du hade aldrig dykit upp i mitt liv nu om det inte hade funnits mening med det.

Jag struntar i tävling och allt som ingår runt det ämnet, iallafall långsiktigt. Det finns så mycket annat som har så mycket större betydelse. Det som spelar störst roll för mig är att ha en häst som man älskar, och den rollen har DU. Och även om du inte är den vackraste hästen i andras ögon, eller har den mest välbyggda kroppen eller är av det bästa blodet - skitsamma. Det är HJÄRTAT på en häst som spelar roll, och ett stort sådant har du, verkligen.

Älskar dig min vackra <3

/MAJA

Dagens ridpass

Tänkte börja med att tacka gudarna för torkskåp!
Red i ridhuset och det började inte bra alls.
Han ville inte gå ut i hörnen och ställde sig utåt hela tiden, gjorde hörnpasseringar i skritt tills han gick så långt ut i hörnet som jag ville, gjorde likadant i trav och galopp.
Gjorde lite bakdelsväningar och ökad trav, gick jätte bra!

Red inte så länge så finns inte så mycket att skriva haha.



/Olivia

Stallet

Ska snart cykla till stallet i det härliga vädret, ska rida dressyr i ridhuset och mjuka upp han lite då han inte gått sen i söndags nu eftersom jag varit sjuk.
Hoppas att det går bra och att han är på bra humör! 

Träningen idag blev inställd då det var för blött på banan tyvär.
Har en liten sak som jag ska berätta när jag kommer hem också! :D

Nu ska jag dra, ni får stå ut med min dålig uppdatering!

/Olivia

A part of me is breaking

Tårarna bara rinner ner.. Vet inte hur jag ska göra, känner mig bara så tom. Älskar dig så att det gör ont att tänka på dig, ont att se på dig. Kollar på filmen om och om igen, och i mina ögon är du så jävla vacker så jag knappast kan finna ord för det. Efter knappt en månad betyder du så sinnessjukt mycket för mig. Jag vill inte låta det försvinna, jag vill inte glömma. Inte när vi tagit oss enda hit.

"Man älskar inte någon för att den är vacker - den blir vacker för att man älskar den"



/MAJA

Attans

Jag gjorde en videblogg som jag tänkte lägga upp istället för att skriva, men självklart funkar det inte.

Uppdaterar imon, gonatt :love:

/vendela

Fototajm!

Snart ska jag och bästa Elinor (http://skimmelochskack.blogg.se/) dra till stallet och fota!
Hoppas på många härliga bilder :D

/Vendela

all i ever knew, only you [9månader]











/Vendela

BlaBla

Är hemma och är sjuk och har oehört tråkigt.
Ska ner och köpa godis sen tänkte jag ;) 
Igår tränade jag Dracula från marken. Började med att låta han trava och galoppera i lilla hagen sen så började jag träna ''inkallning'' till en början gick det väldigt segt, men sen blev det bara bättre och bättre!

Tränade även lite att han inte ska vara så rädd för spöet. Tog den lite överallt på kroppen lite löst så fick han godis samtidigt, gick bra när jag tog med den på kroppen men sen när man höll på och vifta med den jämte han så blev det sjukt läskigt så då sprang han iväg.
Är väldigt nöjd med pojken!



Ska ju igentligen träna idag men den är flyttad till Torsdag istället!

/Olivia



<3

















Cause maybe it's true that I can't live without you

/Olivia

Galet fin


















/Olivia

Mitt hjärta



Tror ingen förstår hur mycket jag faktiskt älskar dig.
Du är som att andas för. Världens bästa Holiday  ♥

/MAJA



Svar

Postat av: Anna

Hej såg på första maj att du hade slingat ditt hår med en rosa fin färg. Vad använde du för prudukt ? Hur gjorde du ?


Svar;


Haha, nu är jag ju ingen hårexpert men jag ska försöka förklara ;)

Jag skulle igentligen bara toppa mitt hår hos min grymma frisör Sofie (som är fodervärd på Tamlin), och jag har länge velat ha något annorlunda i mitt hår så Sofie sa att hon kunde sätta i löshår gratis. Det är alltså ett slags löshår som man smälter med en plattång i håret. Lite svårt att förklara men det var sjukt smidigt! Det ser ut som små platsbitar längs upp kan man säga.
Det håller i 3 månader och sen måste man ta bort det. :)

/Olivia

hmm

Funderar på att klicka hem detta schabraket till Dracula, även om det är blått och rött så sticker det ju ut en heldel.

Vad tycker ni?!



/Olivia

Dagens inköp

Kom på att jag inte har min kamera här, så blir inga bilder tyvärr.

Vi gick först till Bobbys och provade Cheap Monday jeans. De i stl 24 sitter okej i benen men jag kan knappt knäppa dem i magen, 25orna blir för vida i benen men lagom i midjan. Köpte två par i 25 så får farmor fixa benen, svarta & mörkt jeansfärgade.

Sedan gick vi vidare till Carlings. Där hittade farmor ett par mörkt jeansfärgade jeans som hon tyckte såg smala ut, så jag testade dem och de satt bra faktiskt!! (lite synd bara att de ska behöva kosta en tusenlapp..) Köpte dem också iallafall. Fick även med mig en grå stickad lite längre tröja.

Gick in på Stadium och köpte ett par vanliga svarta vårskor. Tillsist gick vi in på Hm och köpte en svart hoodie med dragkedja fram, var i stort behov av en sån.

Såg massa fina linnen och short med, får nog ta mig en sväng till på stan :D

Och juste, var på Charlies för nån dag sen och köpte ett brunrandigt fleeceländtäcke, jäääättefint!

/Vendela

Vila, vila och markträning!

Har inte ridit Daphne på 5 dagar... har bara tränat från marken, fast idag vilade han helt :)

Det går faktiskt ganska bra nu! Han är mycket mer "med" i löslongeringen och är mycket mer framåt. Fick jaga han med långpisken för att få honom att galoppera innan, nu gör han det om jag gör det :'D
Det står lite stilla med trickträningen, ska försöka komma på nåt nytt att lära honom. Tips?

Men tyvärr kan jag inte rida löst eller med halsring just nu :( Innan lyssnade han till 110% och jag kunde rida ut i bara halsring! Nu bara springer han runt & runt utan att lyssna alls, tråkigt. Ska inte låta varken honom eller mig tappa det helt utan ska fortsätta rida löst och träna från marken, variera min ridning!


Annars, idag var jag på stan på förmiddan. Tänkte visa bilder på det jag köpt.

Hade stallet nu på kvällen med, gick snabbt men var jobbigt att gå fram och tillbaka till sommarhagarna haha!

/Vendela


Ridpassen Igår & idag

Igår så bestsämde jag mig för att rida lite intervaller på travbanan, brukar tycka det är ganska tråkigt men med min grymma spotifylista funkar allt ;)

Han blev som vanligt när jag red där väldigt pigg och stark så red honom i kortgalopp så att han skulle arbeta istället för att springa. Efter ett tag kom det en annan häst till banan och då blev han jätte stark igen..
Sen när hästen gick så började jag galoppera och tänkte jag att nu kommer han försöka smita ut genom grinden, och det gjorde han! Red tillbacka han direkt och började galoppera så gjore han inte så mer sen.

När jag kom tillbacka till stallet så hade han skummat lite under magen om man säger så..? 
Trött heest var det iallafall!

''Ridpasset'' idag kan man väl knappast kalla ridpass haha!
Skulle bara åka upp till stallet och fixa hans mat och hö osv, så bestämde jag mig för att gå ner till hagen och rida lite fritt på han, tog lite galopp och han lyssnade hur bra som helst!
Testade att ligga ner och sitta lite på rumpan och han brydde sig ingeting. ♥



/Olivia





If all this is gone, who am I?

Damn vad dåligt bloggandet varit på sistone.. När vi fått ny header osv så får vi bannemig skärpa oss! Olivia lyckades ju fixa bilderna på henne och Vendela, men SJÄLVKLART hade min pappa tagit bort bilderna på det andra minneskortet. Fyfan vad arg jag är på honom, det blev ju så jävla fina bilder.. -.-

Anyway dåå - Igår fick Holly vila och Rinaldo red jag ut med ridgruppen. Hade hackamore och han skötte sig, bara busridning blev det. Finns inte så mycket mer att säga om det, haha. ;)


Min pudding ♥

Om tjugo minuter ska jag åka bort till Holiday, tänkte ta henne på hackamore idag faktiskt.. Funderar på lite bomarbete med henne, men jag får se. Sara ska iallafall filma mig lite.. :)

Efter det får det ska Rinaldo få sig en dressyromgång (om man nu kan säga så). Har inget speciellt som jag vill göra med honom faktiskt, kanske träna på lite skänkelvikningar/flyttningar. Känner att han måste lära sig det ordentligt nu, jag har ju aldrig riktigt tagit tag i det. Hoppas Sara kan filma lite här också..!

/MAJA

We made it all this way.

Finner inga ord för hur mycket jag älskar dig















/MAJA

 


Dagens ridning

Började med HOLIDAY, som jag förövrigt fick jaga på i hagen för att få in..!

Skrittade bort till mataki och arbetade henne lite där..

Såhär red jag bl.a, åttvolten i trav och det andra i skritt. Funkade ganska bra, hon slängde dock väldigt mycket med huvudet och ville som vanligt inte vila riktigt på steget. Överdrev nästan lite med att flytta henne, och oooj vad bra hon gjorde det i i vänstervarvet (dvs åt höger)! I det andra varvet förstod hon inte riktigt och stog mest bara och trampade, så varje gång hon korsade benen endast något steg så klappade jag och red rakt fram istället!

Tillsist tog jag lite galopp med henne på mittvolten och det gick allt annat än bra.. Så himla stressad var hon och gjorde små luftsprång hela tiden.. Jag gjorde ett par galoppfattningar i båda varven sen nöjde jag mig, orkade inte sitta och bråka med henne. Travade av lite snabbt och skrittade sedan upp till Vissmålen och lämnade sadeln där. Skrittade sedan barbacka hem, tror faktiskt det var första gången hon blev riden utan sadel? :) Inga bekymmer alls var det iallafall, hon lunkade på helt som vanligt förbi alla traktorerna. Duktig tjeeeej! ♥



RINALDO hade jag på ridlektionen. Det var hoppning nere på mataki. Han var verkligen som en liten raket idag, tror minsann att han saknat att få arbeta lite och särskilt att hoppa! Vi hoppade vanliga linjer, fast tränade på att korta/länga galoppsprången. Han var jäääätteduktig, försökte bocka lite imellanåt gjorde han också. I slutet hoppade vi lite i ström när hindret var lite högre, en meter kanske det var. Han stannade en gång bara för att pröva mig lite tror jag, men sedan hoppade han det tre gånger utan problem. RIKTIGT fina språng och han verkligen hoppade mig ur sadeln. Hade lätt kunnat hoppa högre alltså! Han är så jäkla noggrann, river ALDRIG i princip och lägger nästan alltid ner hela sin själ på att göra rätt. Världens bästa :love:

/MAJA

Give me







/Olivia

Dagens ridpass

Red ut en liten sväng barbacka idag igen. Red först runt fyrkanten sen ner till galoppbanan men red tillbacka då han jämt blir så himlans stark där så jag bestämde mig för att rida bort till badplatsen igen (haha), vi blev attackerade av svanen och så blev Dracula jätte dum ett tag..

Jag skulle ta upp mobilen för att byta låt eller något och då bara försökte han springa och när jag bromsade han så bara stegrade han så jag styrde in han mot ett hus som var där och då stannade han så at jag kunde lägga ner min mobil igen ;)

När jag kom tillbacka till stallet så släppte jag in han i boxen och borstade lite sen åkte jag hem.

/Olivia





Nusåå

Sådär jaa, nu ska jag skriva lite kort hur det gått att rida dessa dagar.. Mest för min egna skull då jag vill ha det nerskrivet!

HOLIDAY:

Vilade i förrförrgår (29 April), och i förrgår (30 April) så småhoppade jag lite på banan. Hon var otroligt pigg och låg på, blev lite väl mycket upp och ner i galoppen.. Fick vara riktigt nogrann mot hinder och räkna galoppsprången, trycka av osv. Annars gick det helt okej, travade av ute vilket funkade jättebra! Helt okej i formen också.

Igår skrittade jag henne tjugo minuter på ridbanan, tanken var väl igentligen att hon skulle travas och galopperas också men hon var så hiiimla pigg så jag struntade i det.. Orkade inte sitta och bråka med henne så det fick bli så. Ställde henne så gott jag kunde i båda varven och hon blir bara bättre och bättre på det. T.o.m i vänstervarvet ställer hon sig helt okej, duuktig! ♥

Och tillsist.. IDAG red jag i torpethagen med Emmie som fick äran att låna Rinaldo. Holiday var gaaalen.. Galoppen var verkligen katastrof, hon stog bara och trampade på samma ställe i princip. Reste sig gjorde hon också ett par gånger, inte så jättehögt som tur var men högt nog för att kallas stegring. Det funkade inte att ta tag i henne och säga ifrån för då gjorde hon bara likadant igen.. Man behöver TÅLAMOD med denna hästen säger jag bara, och hjärta för henne. Vi avslutade ganska fort där, och red sedan skogen hem. Vi tog någon galopp och tillsist en lång avtravning.. Här skötte hon sig faktiskt över förväntan, fick till en ganska bra rytm imellanåt och det funkade faktiskt helt okej. Dumma, fina hääääst. :love:



RINALDO:
I förrförrgår så fotade vi ju, så då red jag på ängen. Det blev första ridpasset efter hans vila och det gick riktigt bra faktiskt! Stadig i formen, positiv och sammarbetsvillig. Blev inget långt pass, och jag gjorde inget speciellt. Red runt lite bara för att få fina bilder.. haha. Bebis! ♥

I förrgår så småhoppade jag lite på lilla ridbanan med Sara, inga höjder alls och inte mycket heller. Som avslut så tog jag av och red honom lite löst. Han tog ett eget beslut för ett par sekunder och öppnade grinden och for ner mot stallet.. Fick hoppa av i farten och slänga mig runt hans huvud! ;) Knaas. Slängde även upp Emmie som så fint hoppade en meter med honom, LÖST. Det var första gången hon hoppade hästen, men whatever. Grymma!

Igår vilade han och idag så red ju Emmie honom som sagt tillsammans med mig i torpethagen. Vad jag såg så bockade han som en tok i uppförsbackarna och bjöd även på en fin capriol.. :D Han är knäpp den ponnyn, snacka om livsnjutare till 110%!

Annars har jag nog inte gjort så mycket speciellt under dessa dagar bortsett från 1 Maj på Vissmålen. Dagen blev otroligt lyckad tycker jag minsann!

/MAJA

Woops

Har inte haft en minut över till att blogga, tyvärr.

Tänkte slänga upp ett snabbt inlägg och berätta lite hur det ligger till iaf :)
Daphne har mes gått lugnt. Mycket galopp i skogen och bara busridning. Han är så rackarns stark så jag klarar faktiskt inte av honom på banan. Ute är det ju en annan sak.

Idag var det ju så himla varmt så jag red först en liten stund på utebanan, på bett för första gången på länge. Kan säga att det gick inte alls, han gick med huvudet i vädret och var helt låst. Sket i det tillslut och red bort till badplatsen.

Han tyckte det var superhärligt att få svalka sig och gick ner ända till där sadeln började, sen fick han inte gå längre.

Imorgon är det Anneträning. Men tränignen är hemma hos Anne och ingen kan köra mig, synd.


BÄSTA :love:

/Vendela

Dagens ridpass

Eftersom det var så fint väder ville jag inte rida i ridhuset så jag bestämde mig för att gå bort till badplatsen lite.
Påvägen dit var han lite dum, ville vända om och gå hem men dunkade till han med skänklarna så gick han fram sen. 
Han gick ut mycket längre än vanligt nu iallafall så jag blev tillochmed blöt om fötterna!
Red hem direkt efter vi badat så han fick ta det lite lungt idag.
När vi var tillbacka så duschade jag hela kroppen på han, lite jobbigt tyckte Dracula och ville inte riktigt stå still.. ;)

Shampoot jag tvättade honom med var för mörka hästar och gud vad gott det luktade!
När jag var klar så gick jag med han lite på vägen och tillbacka, släppte han sen i lilla hagen så att han skulle få rulla sig och det uppskattade han verkligen!



/Olivia



Trött som en jävla gnu

Igentligen borde jag blogga just nu, men allvarligt talat.. Jag orkar verkligen inte! Är så galet trött och vet verkligen inte vart jag ska börja i huvudtaget.. Ni får helt enkelt vänta ännu ett par timmar, men jag tror ni överlever.

Men jag måste bara säga att Rinaldo och Holiday är bäst, världens finaste hästar. Så mycket kärlek som dom ger mig varje dag, helt otroligt. Jag har tur som får ha dom i mitt liv.






..Och med det säger jag godnatt!

/MAJA

yeeah

Med i jnytt och allt!



http://jnytt.se/nojesnyhet/47299/kandishoppning-pa-vissmalen-blev-succ

/Olivia

Riktigt bra dag!

Allt har verkligen gått hur bra som helst idag! Gymkanan gick super även om vi fick göra om lite med inridningen men jag tycker det blev sjukt bra ändå.
Jätte fina priser har funnits hela dagen för alla som vann osv.

Har haft jätte roligt hela dagen och US fick även in en heldel på sin loppis!
När jag kom hem åkte jag och pappa till max och sen till stallet en sväng och hälsade på Dracula, han var så söt och kom fram och puttade på mig hela tiden, gullehesteN..♥

Är riktigt nöjd över dagen iallafall, blev riktigt lyckat om man jämför med förra året!



Du är bäst.

/Olivia




RSS 2.0