Imorgon...

Drar jag till sälen! Kommer inte bli någon uppdatering från mig på hela lovet då alltså.
Ska vara där med Vendela och hennes familj hela veckan, mysigt!

Mamma ska fixa stallet osånt, hon skulle försöka longera Dracula nåndag med och så ska Sara rida :)
Ska försöka fixa några tidsinställda bara jag kommer på något att skriva om.

Men ni får ha det så bra så hörs vi efter lovet!!

/Olivia


I can't be anything but who I am.

Haha, känner verkligen att det är jag som sköter uppdateringen nu alltså.. :)

Eftersom Rinaldo gått utan täcke i det äckliga vädret var han väldigt kall och blöt när jag tog in honom, så han fick på sig ett fleecetäcke en stund. Under tiden så fixade jag hans hovar med hovfett och såntdär, och borstade av benen noga! När han var lite varmare tog jag av täcket och borstade en bra stund, jättemysigt tyckte han att det var. Sedan gick jag en runda med honom i snövädret, ganska gött faktiskt även om det var kallt! Sen ställde jag honom i en spilta så att han kunde värma sig och äta.


Ute på promenixen, mitt hjärta ♥

Jag putsade en stund för mig själv, sedan kom Tess och vi stack upp på kullen för att vänta på de andra, dvs Thilda, Jennie, Sara och Fanny. Vi fixade startlistan inför rosetthoppningen och det blev väldigt lyckat tycker jag! :) Tror det blir bra!

Tillsist släppte vi Baron och Rinaldo lite på ridbanan tillsammans. Som vanligt så busade dom och pussades med varandra i mängder, söta ponnyer!

Nu är jag hemma, ska faktiskt sova i Öggestorp igen.. Tänkte försöka komma på något roligt att uppdatera om senare, dock lovar jag inget..

/MAJA

Vafaaan

Detta jävla väder, vad fan finns det att göra med Rinaldo idag igentligen?! Upp och borsta ska jag iallafall, men eftersom jag ändå har haft planer på att ställa av honom lite under lovet så kan jag väl lika gärna påbörja den planen också, haha. Det ska ju vara skitväder hela helgen, så då får jag väl passa på..?

Han har känts lite seg och trött ett tag (utan att vara lat dock), därför har jag mestadels gjort saker som han tycker är roligt, dvs hoppat och ridit ut typ, haha.. Han tappar ju inte precis något av att stå en vecka, snarare återhämtar han sig ju bara.. Jag hade ju igentligen planerat att hoppa ganska ordentligt i helgen, men att hoppa i ridhuset känns inte som någon höjdare ändå.. Så jaa, som sagt - han får stå ett litet tag nu, med massa borst och mys bara! ♥




Söta Mickie i vintras!

Ska hoppa in i duschen, och sedan blir det upp till stallet för att njuta av livet tillsammans med bästa Rinaldo! Vi hörs senare bloggen!

/MAJA

internet strular

Funkar ibland och ibland inte, därför uppdateringen inte är så bra från min sida.

Tänkte skriva om gårdagen iallafall!
Började med att rida Daphne, red bort till ridhuset med Tyra. Började trava och blev väldigt förvånad över hur lat han var..
Arbetade mest i trav och skritt, han ville väldigt gärna dra upp huvudet när man skulle göra halt så arbetade mycket med att han skulle släppa efter lite istället för att gå med huvudet uppe i taket ;)
Han släppte efter tillslut och då tog jag lite galopp, jättefin var han där! Travade av sen och då frustade han som en galning och verkade väldigt nöjd!

Efter Daphne red jag min lilla ponnyskrutt. Red barbacka med hackamoret för första gången och han lyssnade faktiskt väldigt bra! Tog pälsglans när jag borstade honom så det blev ju väldigt halt när jag red. ;)
Travade runt lite och krävde inte så mycket av han, tog även lite galopp.

Är väldigt nöjd över både Daphne och Dracula!



/Olivia


Lite mer skit.

Red även Gizmo idag, fast på ridlektionen.
Vi red på volterna, snett igenom och även förlängda hörnlinjen i alla gångarter. Han lade sig bara i handen på mig, latade sig och var allmänt dryg. Fick ett spö och efter det blev han riktigt kvick i rörelserna vilket var bra. Dock låser han hela käften typ, så det blir så himla svårt att komma åt honom på så vis, och även otroligt framtung.

Fick kämpa på med det, stundtals var han fiin den lilla knasen. Vissa dagar vill man bara slå honom för att han är så konstig, men ändå sitter man bara och skrattar liksom.. Haha, men jag älskar honom i alla väder ändå! ♥ Förövrigt tycker jag inte att det var något riktigt bra pass faktiskt, men det spelar inte så stor roll eftersom Gizmo alltid gör mig så glad ändå! :love: 

Rinaldo fick stå idag också, han kan behöva det! Myste lite med honom i hagen bara.


Så vacker<3

Annars idag så har jag träffat mina f.d klasskompisar, underbara och bäst är dom. Saknat dom som in i helvete! Stallet har jag ju haft också, och varit i skolan, men det är väl inget märkvärdigt längre precis. 

Sitter uppe i Öggestorp nu, vilket känns ganska gött faktiskt! Tror fasen att jag ska sova typ snart, så GOODNATTT!!

/MAJA


Holiday.

Efter skoldagen drog jag upp till stallet direkt och red Marias nya häst Holiday! Hon är ett sto på 7år som aldrig gått i ett ridhus/ridbana förrut, utan bara skruttat runt i skogen två-tre gånger i veckan. Alltså har hon i princip inte gått dressyr eller fått någon ordentlig utbildning alls eller vad man ska kalla det.

Började med att skritta runt ganska länge på gården, uppför mellanvägen, ner mot torpet och sånt i kanske en kvart. Hon var lite på tårna redan här och hade koll på allting. Smet sedan in en stund på lilla ridbanan, och kortade tyglarna. Hela hon krullade ihop sig och det var då jag insåg hur grön hon verkligen var som aldrig ens fått gå i en ordentlig form och arbeta..! Hon ville inte ta stöd på bettet alls, men jag förstår henne till 100% faktiskt då hon inte fått lära sig det.

Skrittade länge med otroligt mjuk och stilla hand, och väntade på att hon själv skulle våga ta liiitelite stöd åtminstone. Det tog sin tid kan jag lova, och det krävde mycket tålamod. Redan här började hon bli svettig, vilket såklart beror på hennes kondition men också på att hon stressar upp sig själv. Hon vilar inte på steget, stressar fram och är allmänt uppstissad. När jag sedan skulle trava så blev jag seriöst helt paff, för hästen galopperade på stället och hon verkade knappast veta vad trav var..? Okej, lite till att överdriva, självklart vet hon vad trav är.. Men hon hade otroligt svårt för att trava och hon hade ingen balans själv alls, så man fick verkligen hjälpa henne och strunta i om hon började galoppera på stället och allt vad hon nu gjorde. Varje gång jag kände att hon sträckte ut steget och travade på riktigt, samt tog någorlunda stöd på bettet, så saktade jag av och klappade i mängder. Jag fick hålla på såhär ett tag, men ett korta sträckor med trav blev det som var ganska trevliga! Ett gott tecken var att hon frustade konstant vid varje tillfälle som hon var avslappnad, duktig flicka! Galoppen struntade jag i, kändes bäst så.

Hon var helt genomsvett efter detta arbetet, som för en normal häst nästan är helt oansträngande. Jag är väl ganska nöjd, det kunde ju gått bättre men självklart mycket sämre också, det var ju trots allt första gången jag red henne och första gången hon gick på ridbana också, haha.. :) Hon är väldigt speciell och knäpp måste jag erkänna, men med mycket tålamod och tid tror jag att hon kan bli en bra häst, fina tjejen! ♥




Svettig ponny efter ridpasset med salva i mungiporna och betfor/mineraler på mulen, så söööt!!

Ska rida henne på Söndag också, då även Maria ska vara med och hjälpa mig. Ser fram emot det, även om det kanske inte kommer gå som rinnande vatten eller som en dans på rosor. Jag tycker trots allt att det är roligast att rida lite svårare/mindre utbildade hästar, även om det är jobbigt ibland.

Lånade en bild från Maria där ni ser henne lite bättre.


/MAJA


Finafina Freja!

Fick bli en timmas dressyr med Freja idag på ridlektionen! Vi red nere på mataki.

När vi red fram var hon så otroooligt stel i sidorna, nacken och överallt i princip. Hon kändes inte så genomarbetad men det är väl förståerligt för en ridskolehäst, haha! :) Jag lät henne vara så och struntade i att arbeta henne, hon verkade nöja sig rätt bra med det.. När vi ridit fram osv så red vi en stund på volten där vi tränade mycket på att få dom släppa i sidorna. Det tog tid kan jag lova och det var riktigtriktigt jobbigt att rida, men tillslut var hon himla fin att rida för att heta Freja och var en norsvensk på 7-8år som står på ridskola! Hon vågade lägga sig i handen och ta stöd på bettet, och var faktiskt ganska fin i ställningen också. Riktigt nöjd med henne här faktiskt.

Vi började sedan med lite galopparbete och det gick sådär. Galoppen har hon väldigt jobbigt för så jag saktade av många gånger och gjorde nya galoppfattningar istället eftersom det är vad hon behöver träna med mest på den fronten. Fick till ungefär två stycken fattningar som var riktigt fina, där hon verkligen tog i och sköt på ordentligt! 

Jag tog det lite lugnare än de andra i gruppen - red lite större volter, lite fler pauser osv. Hon har ju inte riktigt orken till att arbeta så pass hårt en hel timma i sträck vilket jag kände tydligt i slutet då hon blev lite seg i kroppen.. Trött helt enkelt! 

I helhet så är jag väldigt nöjd, i mitten av ridpasset var hon verkligen kanonfin. Fina, älskade hästen. Vissa hästar sätter sig i hjärtat och Freja är absolut en av dom.. :love:


Lilla hjärtat<3

/MAJA

Detta visste ni inte....

Jag har faktiskt tänk att göra en sak som Maja la upp igår, jag ska ''doppa'' mitt hår eller vad man säger :D
Tycker det är hur tufft som helst, och jag har velat göra något med mitt hår väldigt länge men aldrig kommit på vad.
Men nuså!








Typ sådär har jag tänkt mig, måste bara hitta en salong som gör det..

/Olivia


Snabb uppdatering

Skriver lite slarvigt bara, haha! :D Är huur trött som helst och vill sova typ nu..!

Red ut tillsammans med Sara och Tess idag, ända bort till Riddersberg. Vi red lite på galopp/travbanan och jäävlar vad det gick undan och vad kul det var! Dock var det hagel, ösregn och massvis av blåst men det var underbart ändå, vi skrattade verkligen konstant! När vi galopperade sista halvan så bröt åskan ut också så vi blev livrädda i princip och skyndade oss hem!! Vi hade lite tankar på att rida till Riddersberg och avvakta en stund men vi beslutade oss ändå för att rida hem direkt. Vi var ju ganska långt hemifrån så lite oroliga var vi, men vi klarade oss! Iskalla och helt dygnsura var vi men vi gillade läget bara, haha. 

När vi var över vägen så körde en ful jävla lastbil förbi och TUTADE, så Golden stack ju i 190km/h över diket och bara försvann typ. Rinaldo ville självklart med och gjorde vääärsta luftsprånget, dock lyckades jag hålla in honom. Baron däremot skrittade så ostört där bak med öronen spetsade, söt ponny?! Annars har det väl gått bra, förutom att Sara fick smaka lite på marken..? ;) Hahhaha! :love:

Vi red exakt två timmar, tror verkligen att våra ponnyer uppskattade det riktigt mycket trots vädret. Ibland är det gött att rida i lite skitväder faktiskt, bara släppa dom och åka med i princip.


Baron och Rinaldo, sååå söta!

Tess sover hos mig inatt, nu är hon och duschar dock om någon ville veta.. Vi har pluggat lite och jag har även visat henne ett halvt avsnitt av livet blir bättre, som ni förmodligen redan vet att jag älskar.. Hon fick se avsnittet med Anton Hysén, så jävla grym och otrolig kille! Värt att se! ♥


Så fin<3

GODNATT!
/MAJA

Dagens ridpass

Red i ridhuset. Stog lite ''sockerbitar'' framme och jag hade ändå tänk att öva lite på avstånd idag så körde på det ;)
Började trava fram på volten, gjorde den större och mindre osv. Gjorde samma sak i galopp.

Började komma lite på hindrerna och avstånden blev lite tokiga ibland bara, några extrasprång och hoppade av lite tidigt men annars var det helt okej! :D Gjorde en liten lydnadsövning med eftersom han kan bli lite stark ibland. När han hade hoppat in i linjen så skulle han göra halt, var lite trögt i början men det gick bättre sen! 

Travade av han sen och gick hem i i spöregn!




Jag vet att det nästan alltid är samma bilder men det funkar inte att ladda upp nya bilder för mig..

/Olivia


Cornelia&Linda




















/Olivia

Birdie, birdie in the sky



HAHAHAHAHA, this made my day!! klockreeen ♥

/MAJA

Träning igår

Tränade för Thomas igår. Gick riktigt bra men han var otroligt stark ibland, men det är väl för att vi var ute på norrahammars stora ute bana!
Red lite olika banor, fokuserade mycket på vägarna, gick inte så jätte bra med tanke på att han var väldigt stark..

började bli lite mörkt efter halva träningen så vi hoppade hela banan en gång sen hade vi genomgång och pratade lite. 




En liten bild från fotodagen med Vendela :D
Kommer vara lite fram och tillbacka med min uppdatering för vårt internet är lite konstigt ibland, uppdaterar så ofta jag kan helt enkelt! 

/Olivia

Bildminne igeen

Får bli lite bilder på Gizmo denna gången, nästan ett år gamla bilder tror jag.. Jag rider som en jävla kratta och det är andra gången jag rider honom där, första hoppningen också tror jag..? :) Älskade fina drömponny<3 Han har verkligen lärt mig såå mycket och han lär mig också mer för varje gång jag rider honom. Vet inte varför, men för mig är han verkligen en speciell ponny (..som jag redan skrivit här flera gånger). :love:



/MAJA

Världens bästa ponny

Idag fick Rinaldo ny sko, så jag red direkt efter det. Det fick bli en stund på lilla ridbanan barbacka, inte så vidare seriöst ridpass.. Han kände direkt att jag inte hade spö så i början sprang han med hög rygg och gjorde luftsprång så fort jag lade på skänkeln, det kändes verkligen som att han BAJSADE vartenda steg.. Jag bara skrattade åt honom och red vidare, trodde han skulle lägga av liksom. Men han fortsatte, haha! Så jag plockade på mig ett spö, och han blev genast som vanligt igen.. Knäääpp!

Blev mest galopp, släppte ner&fram honom halva varvet och samlade honom den andra halvan, så att det inte skulle bli alltför tungt och jobbigt för honom. Han var faktiskt riktigtriktigt ärlig och tog fint stöd i handen! Jag tror verkligen att det skulle kunnat bli ett bra ridpass om jag hade tagit det lite mer seriöst själv.. Red väl 20-30minuter, sedan släppte jag honom och han var på världens myshumör! 100% koll på mig hade han och var såå försiktig.<3 Satt lite på honom och myste också, lät honom gå vart han ville (fast han stog stilla, haha). Han var som vanligt hur snäll som helst och accepterade mig även om jag satt på hans rumpa baklänges typ.


You rock my world! ♥

Förövrigt idag så har jag fotat Emmie, bakat med Marie och bara tagit det lugnt typ. Har så galet jävla ont i huvudet också och känner mig svimfärdig typ, gillar läget! Nu > musik och annan skit, tjingeling ♥

/MAJA


Svar på kommentar!

Emma ([email protected]) om Dip dyed hair:
Gör ni bildlänk byte? :)


SVAR:
Ja det gör vi!
Mejla önskade bilder till [email protected] så ordnar vi det :D

/Ponyretards

Dip dyed hair

Något som jag tycker är galet häftig och faktiskt snyggt är doppat hår, hehe. Ruskigt awesome med pastellfärger också, jag skulle dock aldrig våga göra det själv.. Men som sagt, snyyyyggt tycker jag verkligen att det är !!



/MAJA

 


Praon

Mest för Elinors skull skriver jag kort om dagarna på uppegården!

Dag 1: Fick en rundvisning i stallet och på gården.
Uppe på logen fanns ca 20 sadlar som behövdes putsas, och det tog faktiskt större delen av dagen.
Borstade nån häst tror jag.. minns inget mer.

Dag 2: Putsade selar i sadelkammaren och red ett busigt russto. Russin, som ponnyn hette, hade inte gått på veckor och hade en tendens att kasta av sina ryttare (som typ, alla russ?). Skrittade henne länge innan jag travade några steg. Hon kändes lugn så jag vågade slappna av lite.. det skulle jag inte gjort. Hon drog genast i väg och bockade gång på gång innan hon körde ner huvudet och snällt la ner mig på marken, haha söt.
Blev mycket mer bestämd mot henne när jag hoppade upp igen. Hon försökte få av mig en gång till, men då var jag beredd och drog upp huvudet på henne. Kunde tillslut trava flera varv och volter utan dumheter. Tyckte faktiskt om Russin!


Dag 3: Lät Russin och Bläsen stå inne, borstade igenom dem ordentligt och gav dem en makeover. Klippte hovskägg + svans, jämnade till manen osv. Det skulle komma några och kolla på dem. Bläsen föll dem inte alls i smaken.. de sökte en snäll, liten, lugn ponny som småbarn kunde rida och sköta, och Bläsen var påtok för stirrig. De provkörde Russin, och tyckte så mycket om henne att hon fick åka med dem hem.
Tog in fölen en stund och borstade dem. Lyfte lite hovar och så, gulligaste bebisar!

Dag 4: Plockade lite i sadelkammaren och hjälpte Leif med boxarna.
Red två av Gerts connemara ston, Jaja och Nora. Nora var ganska jobbig och vägrade gå på övre delen av banan, så hela ridpasset gick åt att träna på det. Efter en stund gick det utan större bråk. Hon var även väldigt lat och skänkeldöv... både hon och Jaja sparkade väldigt mycket för skänkeln och spö. Allts inte kickade utan sparkade med ena benet? Skrittade alltså mest på Nora, men lyckades galoppera lite.



Jaja var rädd för allting. Kardbare-lätet på lindorna, borstar, sadeln.. men hon var mycket piggare än Nora.
Henne gick det faktiskt bra att rida, båda var ju dock självklart otroligt stela och oställbara haha, hon stannade ibland och stretade emot men inga större dumheter. Travade lite och galopperade mycket, mest för att det inte är lika jobbigt. Hon fick bara lulla på.
Friden bröts dock när jag skrittade av. Gav henne långa tyglar och skrittade längs spåret, hon stannade till lite och vände bak huvudet mot min sko. Jag trodde hon ville göra som Daphne, vila mulen mot min sko men icke. Hon blev livrädd för den och kastade sig iväg. Jag som satt utan stigbyglar med långa tyglar hamnade runt halsen. Hänge kvar och fick henne stanna, men hon kastade sig igen och då landade ja rakt på ryggen. Tappade andan, men det gick över ganska snabbt så jag hoppade upp och travade ett par varv innan jag gick in.
Klandrar självklart inte Jaja, hon har antagligen inte blivit så mycket hanterad.



Dag 5: Krattade gården och fyllde på vatten. Myste massor med fölen i hagen, och det var faktiskt allt!

Annars var det fika kl. 10 och jag slutade runt 1 varje dag. Chill!

Jag tyckte praon var väldigt rolig! Om man ska praoa i ett stall rekomenderar jag Uppegården, för man får väldigt roliga uppgifter och inte bara t.ex mocka, sopa.. mycket mer hästskötsel än vad det brukar vara! Gert var supertrevlig, och det var alla andra där också :)

/Vendela

Meddelande

Har ett kort meddelande från Olivia.

Hon kunde inte blogga idag då deras internet inte funkade som det ska, hoppas det funkar imorgon! För även hon har ju massa fina bilder att visa ;)

/Vendela

Bästa Sagoponnyn!

Idag hade jag och Olivia fotodag!

Jag började med att fota henne, och sen fotade hon mig. Daphne fick inviga sitt nya schabrak med matchande lindor :D

Jag red nere i sommarhagen, där det även finns några terränghinder. Han var lite spänd för det blåste rätt rejält, men riktigt fin när han slappnade av!

Jag red ju inget speciellt eftersom vi fotade, utan mest runt och försökte få honom att går riktigt snyggt haha! Lyckades nog stundtals ;) Nä jag skojar bara, min ponny är alltid fin
Han är superfin i galoppen nu, om man jämför med innan. Lite stretig i traven än, vill inte "hålla sig på plats" riktigt, men han kämpar på!
Fast han gapar ganska mycket, vet inte vad det kan bero på..

Hoppade över tunnor, nåt slags staket och ett konstigt hinder som Daphne tyckte var jätteäckligt, hihiih.

Men han var lite konstig, för ena sekunden var han skitlat och andra aspigg.. knepigt dedär.

Har inget mer att säga förutom att han är v ä r l d e n s b ä s t a


/Vendela

Hjälp!

Funderar på att köpa ett nytt träns.
Det står just nu mellan två träns från hööks, "Hunter Claridage House" och "Alecto Gold Medal"

Hunter-tränset är mer åt hopp. Eftersom nosgrimman inte är särskilt bred, snabbknäppen osv.. Men det är väldigt snyggt!
Alecto-tränset är nog så dressyrigt som det går. Rundsytt med breeed nosgrimma. Också det väldigt snyggt, kostar dock lite mer.

Av någon konstig anledning gillar jag hunter-tränset mer, men jag rider ju främst dressyr. Tänkte om ni ville hjäla mig?

1. Hunter Claridage House



2. Alecto Gold Medal



Svårt val...

/Vendela

Bildminne!




















Bilderna är ett år gamla ungefär, lite mer tror jag! Goooa tider det, det stog väl uteritt med Olivia typ varje dag på schemat.. Kul hade vi iallafall, haha! Saknar det! ♥

/MAJA

I guess we've got to bleed.

Tjosaaan, kom hem för någon timme sedan.

Idag gick jag som vanligt upp till stallet efter skolan tillsammans med Jennie. Därefter red hon medans jag tömkörde cirka tio minuter på lilla ridbanan. Kände lite på honom bara. Han ville gärna glida in mot mig så det var svårt att få ett bra stöd på ytter så att jag kunde ställa honom, men stundstals var han fin! Känns helt otroligt att själv se honom röra sig - vilken ponny han blivit!! Det hade jag aldrig trott om honom. Måste även påpeka att han är så duktig som verkligen fattar och gör det som man ber honom om, åtminstone gör han det som han tror man menar. Oftast är det rätt också! Han har endast blivit tömkörd två gånger (tre med idag..), så jag är stolt och nöjd! :love:

US gick jävligt segt, vi kom inte fram till något i princip.. 


Löööve hiiim

Nu ska jag ta det luugnt och lyssna på lite musik med killen ovanför, hur bra?! Haha, ni får ha det braa! :)

/MAJA

You never get a second chance to make a first impression.

Förlåååt för lite dålig uppdatering, men igår efter bion så slocknade vi direkt när vi var hemma, haha.. Drar allt lite snabbt. Igår med Rinaldo red jag först ut en sväng och busade med Thilda & Sara, pigga ponnyer. Därefter hoppade vi lite teknik nere på mataki, utan några höjder. Vi hade lite tittigare hinder, t.ex tunnorna. Han hoppade som tusan och jag fick verkligen slänga mig fram för att kunna ge honom den eftergiften han behövde! Helt kanon hoppade han genom ryggen. Förövrigt är jag väldigt nöjd med honom, så lyhörd och fin var han och sög tag i vartenda hinder. I :love: U.

Idag så red jag ut med Sara, en långritt. Tyvärr tappade han en sko när vi var typ flera kilometer hemifrån.. Så typiskt! Som tur var så var det mest gräs/lera så han ömmade inte på det, men vi skrittade bara ändå. När vi kom till lite mer grus/asfalt så hoppade jag av och ledde honom en bra bit istället. Så duktig ponny som kämpade på ändå! Smörjde in hoven med både hovhett och kära efteråt, vill inte att han ska flika upp den. Hoppas hovslagaren kan komma så fort som möjligt!! Imorgon hinner han nog inte bli skodd, så förmodligen blir det vila för killen, dock tänker jag borsta honom ändå!

Stallet har funkat bra i helgen, inga problem alls. Sara och jag städade också på kullen idag, vi tyckte det behövdes.. haha. Sen vet jag inte om något mer speciellt har hänt faktiskt.. Det är nog inget.

/MAJA

Dagens ridpass

Ebba följde med till stallet idag. Red iallafall i ridhuset, han var lite kaxig idag minsann! 
Lite lat i början, men när han väl kom igång så var han som vanligt igen.

Red mycket galopp, att han skulle korta sig på kortsidorna och länga på långsidorna, gick bra men han har tappat lite muskler så måste börja gör det lite oftare igen!
Red inte så jätte länge i ridhuset, red bort till badplatsen så Ebba skulle få testa att bada med en häst haha, skrattade gjorde hon och travade gjorde hon med! Hon red hela vägen hem också!

Imorgon ska jag fota Vendela och Vendela ska fota mig, så imorgon får ni nya fina bilder om allt går som planerat :D


Ellinor som fotat. (http://skimmelochskack.blogg.se/)

/Olivia



Hej igen!

Saknat mig? Klart ni har :D

Tänkte jag börjar berätta om helgen lite kort, så ni vet vad jag har gjort!

Fredag: Daphne vilade, var inte hos honom alls. Åkte ner till stan med Matilda direkt efter praon och sen hem till henne. Vi gjorde väl inget speciellt förutom att vi var ute typ. Sov hos henne iallafall!

Lördag: Matilda trottsade sin allergi och följde med mig till stallet. Vi gjorde iordning honom ute och så för att underlätta. Matilda fick rida hela vägen till sjön och även lite i vattnet. Jag hoppade upp i 5 minuter kanske bara för att han skulle gå i lite längre :)
Matilda hoppade upp igen och på hemvägen både travade och galopperade hon!
Vi red till ridhuset så jag kunde hoppa upp och känna lite på honom, inte alls länge.

Sen åkte jag hem till mig och Matilda till sig, och jag gjorde mig iordning för bio!

Jag, Maja och Jennie var på Hunger Games. Och jag vill bara börja med att säga att jag rekomenderar den starkt. Passa på att se den nu på bio, för jag tror inte den är lika bra att se på t.ex datorn sen. Den handlade om ett så kallat "hunger spel" som går ut på att 24 (?) ungdomar i olika åldrar lottas ut för att få delta i spelet. De stängs in i djungeln och det går ut på att överleva. Man ska alltså försöka döda alla.

Idag, söndag: Vaknade upp hos Jennie runt 8. Maja har stallet därav den tidiga uppstigningen. Jennies mamma var snäll och skjutsade hem mig. jag gick raka vägen till Zacharias rum och la mig jämte honom, hihi. Sov till halv 1, och nu väntar jag på att farmor ska komma och hämta mig. Vi ska nämligen käka våfflor, för de som inte visste är det våffeldagen idag.



Vill igentligen åka till Hööks och Charlies idag, men kan lika gärna ta det imorgon. Nu ska jag duscha och sen börja skriva ett inlägg om praon (bara för din skull Elinor...). Hej sålänge!

/Vendela

Dagen

Vaknade nere hos Tess vid 10 ungefär, åt frukost sen åkte vi till stallet för jag visste inte vilket pass jag hade i helgen, så vi fick ta insläppet idag.
Åkte sen hem och bestämde mig för att springa en liten sväng vilket jag gjorde, stolt tjej måste jag säga!

Efter det kom Tess hem till mig och frågade om jag kunde fota henne, blev inte många bra bilder alls men några fina blev det iallafall!

Sen gick jag hem och åt, tog det lungt ett tag sen åkte jag till stallet igen, tog in hästarna och gav dem mat och fyllde på vatten ute i hagarna.

Sitter just nu och väntar på Ebba som ska sova här inatt, riktigt längesen vi sågs nu!



Olivia W lånade Dracula idag och red ut med sin mamma, riktigt härlig tyckte hon att han var och han hade skött sig jättebra!

/Olivia





Gårdagens ridpass

Red bara en liten snabbis då jag skulle till Tess senare.
Red i ridhuset och hade min hoppsadel, och jag måste säga att jag sitter ner bättre i den än i min dressyrsadel faktiskt..

Men iallafall så galopperade jag mycket för han har tappat väldigt mycket kondition, ett tag blev han så lat så att jag fick lägga till en ''ponnyspark'' och då fick han verkligen igång farten igen kan man säga!!
Efter det gick han hur fint som helst, riktigt mjuk och fin i hela kroppen var han och var riktigt posetiv till att jobba!

En riktigt fin längning fick vi till också, riktigt härligt var det!

Red sen bort till badplatsen sen, men påvägen dit var han riktigt dum... Vände om och ville gå hem och bara ''låste'' sig. Travade på framåt sen så att han inte skulle tänka på att vända om och det gick bra, han vände bara en gång till sen. Han tyckte det var llika kul idag bästa ponnyn!♥





/Olivia

You better hold on.

Godmorgoooooooon, är på lite bättre humör nu faktiskt!
Har stallet i helgen, så i eftermiddag blir det insläpp. Hoppas Sara och hennes familj tar kvällen, så vi tar morgonen imorgon. Jag ska nämnligen på bio med världens bästa Jennie & Vendela :love: The hunger games, taggar som fan! Alla säger att den är riktigt bra och sorglig, och utomlands är den mer känd än Twilightfilmerna. :)

Rider nog Rinaldo lite snabbt efter insläppet, kanske med Sara om hon ska rida..? Får väl se vad jag hittar på och om allting går som det ska, lyckas ju aldrig planera saker så det lär väl skita sig.. ;) 

Världens finaste Gizmo, älskar dig så jävla mycket <3


/MAJA

I've said it once, I've said it twice, I’ve said it a thousand fucking times. That I'm okay, that I'm fine, that it’s all just in my mind.

Inte ofta jag deppar ihop på bloggen i huvudtaget, men måste bara erkänna hur dumt allting känns och hur pissdålig denna veckan varit rakt igenom. Men jaa, livet går vidare som vanligt antar jag.

På ridlektionen red vi ut, jag satt på Pajas. Han var bäst som vanligt och riktigt pigg, dock blev han trött och kom efter lite när vi galopperade men det är förståerligt om han inte har lika bra kondition som dom andra!! Busred mest idag, plockade väl upp honom lite i någon trav och då var han väldigt fin faktiskt, lätt i munnen och lyhörd! Älskade Pajas <3

Och stallet har väl funkat bra även den förutom att jag inte pallat i huvudtaget igentligen, haha. Satt även på kullen ett tag efterpt och gjorde ingenting typ, satt på kontoret. Maria och hennes familj + Per åt och sånt typ, sen efteråt fick jag skjuts hem av Maria som vanligt.. :love: Älskar dig!

Ska lyssna lite mer på BMTH nu och rensa tankarna, sedan sova tror jag.
Godnatt


/MAJA





Godmorgon


Godmorgon! Tänkte dra till skolan nu, dock utan någon lust alls.. Har ju stalltjänst + rider lektion så jag kommer som vanligt inte hem föränns ikväll. Men vi hörs då.

/MAJA

I'm only human.

Dagens lektion gick åt helvete, orkar igentligen inte ens uppdatera för det känns galet onödigt.. Men jag gör det ändå haha!!

Vi hoppade, i början gick det ganska bra på de lägre höjderna. När vi höjde så stämde inte avstånden till 100% och då blir jag genast osäker, varför? För min ponny fixar inte avstånden själv i sådanna sammanhang vilket innebär att det är jag som måste reglera, trycka av och allt sånt. Ibland fixar jag inte det, så det gick ju som det gick. Jag red skit, ingenting funkade och jag kände mig allmänt sämst i världen typ. 

Ofta vill jag inget annat än att ha en utbildad ponny, som fixar det mesta själv. Känslan av att bara sitta och "åka med".. Ärligt talat, jag minns den knappast. Men Rinaldo är ändå världens bästa ponny<3 Och hur jobbigt det än är ibland så vet jag att han lär mig så otroligt mycket och vilken nytta jag kommer ha av allting i framtiden! j-a-g-ä-l-s-k-a-r-d-i-g ♥ hoppas du vet det.

Ska nog sova nu, tagga skolan och livet.. eller inte? Sova ett par dagar och vara allmänt borta vore fint, jatack? Godnatt bloggisen.

/MAJA

Vissa dagar är sämre, helt enkelt




Älskade, jag saknar dig!

"i'm tierd of tryin' to find a reason why, so let's just cry"
- jason walker

/Vendela

Börjar komma..

Är nästan lite sugen på att blogga... Men väntar nån dag till!

Har en hel del att skriva, mest om praon dock haha. Elinor, håll ut lite till.. jag ska berätta vad jag gjort :D


Mitt fina födelsedags kort, söta farmor<3

/Vendela

Dagens ridpass

Red ut barbacka med Vendela. Hade tänkt rida ett riktigt dressyrpass i ridhuset idag, men man kunde ju inte låta bli ;) Vi red bort till badplatsen och så bestämde vi oss för att gå ut en liten  bit och Dracula tyckte det var jätte kul!

Han tvekade knappt när han skulle gå i, bara tittade lite. Red runt där ett litet tag sen red vi tillbacka till ridhuset och red lite där.
Dracula var hur fin som helst i munnen men lyssnade inte på galoppskänkeln så tog ett dressyrspö och la på det en gång sen lyssnade han hela tiden. Red över lite bommar och böt galopp, red även lite travbommar. 

Det var riktigt mysigt att rida barbacka, har inte gjort det sen i höstas!





U n d e r b a r

/Olivia



du har rest mig upp för alla gånger som jag ramlat, du är min andra del, fast den bättre halvan.































" båda fötterna på jorden, en dröm och ett mål 
jag har alltid vetat vägen men du hjälpte mig att gå.
jag vågar stå för mig själv, vara stolt för den jag är,
du har ändrat något stort i mig, vet inte vad det är "

/MAJA

C-ponny!

Klart att Rinaldo skulle vara C-ponny, grymt! :D
Vi var där flera timmar innan då Pontus skulle fixa sina tänder, så stressigt fick vi det minsann inte. Väl när han mättes så vägrade han stå stilla, skulle putta på allt&alla och var allmänt bebis? Det ledde till att han växte en centimeter, hon som mätte sa själv att hon skulle nog kunnat få ner honom en centimeter om han var lugn.. Men jag bryr mig inte riktigt, bara han stannar som C-ponny och det gjorde han ju!

När vi ledde ut till transporten efteråt skulle han typ burra upp sig och pinna fram med benen, han trodde seriöst att han var världens snyggaste (iofs var han faktiskt det enligt mig♥).. Han var dum och lasta också, och då menar jag verkligen dum. Han var inte rädd för fem öre, utan bara ställde sig på bakbenen och stretade av ren dumhet som sagt. Jobbig är han - ibland går han rätt på och ibland inte.. Men han kommer väl in i det! :)


Fiina ponny!! ♥

/MAJA

Pluggplugg

Ska plugga hela kvällen nu, ska göra omprov i musik imorgon och så har jag läxförhör i spanska imorgon, så ingen mer uppdatering från mig ikväll!


/Olivia

Elinor & Dzasti

Ett ekipage jag tror riktigt STARKT på är Elinor och Dzasti! Har aldrig sett en ryttare med så bra tålamod som Elinor, samt som rider så bra efter de förutsättningar hon har haft. Hon har knappt någon ridbana, de har väl tränat för tränare ett fåtal gånger men resten har hon fixat helt på egen hand i princip. Vad jag vet har hon utbildat Dzasti helt själv, hon kunde väl kanske grunderna när hon kom till Elinor..?

Trots detta är Dzasti en av dom mest välridna ponnyer jag sett, så himla fin! Hon ska också åka till Vaggeryd imorgon med Dzasti så att hon blir slutmätt, hon blir ju 8år detta året! 

Tycker bannemig att hennes blogg som hon delar med Emma förtjänar lite mer uppmärksamhet, BESÖK DEN HÄÄÄÄÄR!!













Denna ponnyn måste verkligen njuta av livet till 100%, för hon har det galet bra måste jag säga! ♥


/MAJA


Ingen lust

All blogglust som jag hade i helgen är som bortblåst. Tar därför en bloggpaus på ett par dagar, får se om det blir längre!

Men..
Praon är superkul! Rider, ryktar och putsar hela dagarna. Daphne var bäst idag (som varje dag iofs) och han skötte sig kanon.

Ett par bilder på hästarna på praon!



Indra, conemara sto. Jättesöt :')

Rambo, hingst. Bäbishäst<3

Raffe, liten hingst. Världens sötaste föl.

Russin, ett knäppt gotlandsruss sto som jag red igår. Hon slängde av mig, haha så söt!

"Sally", charmig privathäst.

Mecca, ett sto på hela 27 år! Fortfarande en av de piggaste i stallet.

Perfect eight "åttan", privathäst, och Cooper. Båda valacker.

Förutom dem står där även shettisen Elina, c-ponnyn Bläsen och privathästen Corinth!

Vi hörs om ett par dagar!

/Vendela

Knaas

Red ut tillsammans med Fanny idag, dum var jag och red barbacka med hacket..! Haha, det ledde iallafall till stark häst som bockade i mängder, STÖRD!

Vi utforskade en liten väg, dock ledde den bara till en järnväg men det var åtminstone en bra galoppsträcka, haha. :) Rinaldo var riktigt pigg iallafall, hade inga krav alls på honom idag utan bara lullade runt lite, uppskattat av störda ponnyn! 

Imorgon blir det mätning i Vaggeryd, jävligt gött att få honom mätt!! Är riktigt pepp på att åka ut och starta massa LD:er nu när utomhussäsongen börjar, bara låta honom få leka runt på höjden liksom och lära känna omgivningen. Får han bara rutin och trygghet i det hela kommer han bannemig sopa banorna, haha!! :D Tack bästa Maria för att du ställer upp btw! ♥


Haha, gud vad jag älskar bilderna på Rinaldo och Vendela, klockrena!! Så söta ♥

/MAJA

Dagens ridpass

Red ut med Vendela och Linda. Red bort mot Lidhult men vände sen vid ett fält där underlaget var jättedåligt.
Påvägen hem blev Dracula lite dum och stressad, ville inte stå still och höll på. Men annars skötte han sig bra!

Vi red lite i terränghagen med, travade och galopperade lite och han skötte sig jätte bra! Han blev lite taggad en gång bara ;)

Efter ett tag red vi hem till stallet igen. Vi var ute i 1 timme och 20 minuter ungefär!



/Olivia

Before i die


















/Olivia

Before i die


















/Olivia

It's no one's fault but my own, it's the path i've chosen to go.

Bara för att Eminem är KUUUUUNG med stort fett jävla K ♥

Idag var tanken att jag och Tess skulle rida och busa lite i torpethagen, men det var way to halt och lerigt efter all skitsnö/hagel som kom tidigt idag. Så vi skrittade och klättrade bara lite där i skritt, sedan stack vi till mataki. Det stog lite småhinder uppe, så vi kunde inte låta bli.. Rinaldo var galet jävla pigg och hoppade över bommarna, bjöd som tusan och var allmänt bäst! Det var vääldigt blåsigt också vilket ledde att han blev på tårna, extra pigg såattsäga, hehe (a) Men det är galet vad fint han hoppar, så otroligt vig är han och bara flyger av så jäkla coolt! Den tekniken är inte att leka med alltså, just sayin! Vi busred mest, han var riktigt ärlig på hinder idag och vi samspelade till 100% även om vi bara flängde runt, härligt när det funkar! :) 


the reason whyyyyyyyyyyyy! ♥

/MAJA

Dagen

Försovde mig till kvart över 7 så det blev lite stressigt på morgonen..
Skolan gick snabbt och direkt efter skolan gick jag hem till mamma en snabbis och kollade hur det börjar se ut i lägenheten. Åkte sen hem och var där ett tag innan jag böt om och åkte till stallet och fixade allt.
Tog inte hästarna 20 över 6 ungefär och så fick dom mat 20 i 7 sen åkte vi hem.

Dracula fick vila idag. Nu har jag precis badat och ska snart sova när Maja har fått alla filmer!



Får bli en bild på Ludde för han är snyggast i världen!

/Olivia

Medryttare

Tyra ska börja rida Daphne på onsdagar! :D

Dels för att hon förtillfället inte har någon ponny och dels för att jag ska få en extra dag ledigt. Självklart är det för Daphnes skull också, han tycker nog det är skönt att slippa mig ibland!

Tyra är så himla duktig, känns jättebra!


Kommer bli awsome :)

/Vendela

Grattis Vendelish! ♥

Minns fortfarande EXAKT hur jag och Vendela lärde känna varandra.. Det var när jag gick i fyran, och hon började på min skola i femman. Jag kände igen henne från stallet och ville såklaaart bli vän med henne (hehe). Så jag letade upp Vendelas nummer hemma en dag, och ringde.. Det slutade med att jag fick rida istället för henne för att hon skadat tummen, och efter det så var vi väl typ med varandra.. konstant?! Vi åkte samma buss hem varje skoldag, och vi följde väl med varandra hem alla dom dagarna.. Oftast var vi hos mig och dressyrtränade Zanna! ;)

Det är ofattbart hur många minnen vi har, vi är verkligen precis likadana beteendemässigt och allt sånt! Det var precis som att det var menat att vi skulle bli vänner, en självklarhet typ. Jag som oftast är så himla osocial och pratar absolut inte med främmande folk, tvekade liksom inte ens första gången jag ringde upp henne!

Vet inte mer vad jag ska skriva än att hon är den mest självklara, konstigaste och bästa vännen jag haft&har! Grattis, hoppas du haft världens finaste dag!

Jag-älskar-dig! ♥



/MAJA

Home sweet hooome

Har haft en sjukt rolig helg måste jag säga!
Maja började med att visa att Vissmålen var på plats genom att skrika ''BULLSHIT'' när dom sa att man måste ha bälte på sig i bussen.. Sen kan väll man nästan säga att vi har fortsatt visa hur knäppa vi är haha!

Men nu måste jag sova då jag inte sovit så jättebra i helgen så vi hörs imorgon!




Och så måste jag säga grattis till Vendela!♥♥

/Olivia

Hemma.

Är precis hemkommen, har sovit på tåget hela vägen från Stockholm så jag kommer typ aldrig kunna somna ikväll..!

Har haft en ganska bra helg, vi kom sist men det gjorde inte så mycket. Vi fick ju veta om att vi skulle dit ungefär en vecka innan helgen, medans de andra lagen PLUGGAT i ett år liksom..! Och när jag säger plugga menar jag det verkligen, dom var stenseriösa rakt igenom verkligen. Vi åkte mest dit för nöjes skull typ, gött i Stockholm liksom! ;) 

Första kvällen hade vi demo, alltså att man skulle "redovisa" något inför en jurý, precis vad man ville. Detta fick vi veta när vi kommit dit, medans dom andra kunde sitt utan och innan -  hade med sig lappar och prydliga kläder typ. Vi härliga linslusar som vi så fint kallas klev dock in i mjukisbrallor och visade hur man gjorde en redig 4H-säng med 4H andan på topp!!

Vi har haft jävligt roligt iallafall, mestadels. Idag när vi väntade i några timmar på tåget så kom det två stycken och frågade om vi har troende.. Då sa Teo IRONISKT ja.. Eller jaa, han sa bara att han var konfirmerad (stavas?), och då drog dom igång. Dom bad och hade sig och Teo fick ha ett jääkla pokerface.. Själv argumenterade jag mest med gubben och sa att det var otrovärdigt, för han sa liksom att det inte fanns något annat rätt och att Jesus verkligen var grejen typ.. Han sa att jag borde tänka över detta och föra in Jesus i mitt hjärta?! Haha seriöst, trodde jag skulle dööö vilken hjärntvättad gubbe!


Fetaste pussen ska han få imorgon, KNAAAAS!

Anyway, det är jävligt gött att vara hemma iallafall. Ska lyssna lite musik nu och ta det lugnt typ, ha det göttans!

/MAJA

Bilder, Rinaldo 2








































vendela: vi går över dehär trädet, så kan vi trava upp sen...
rinaldo: varför gå över... när man kan hoppa?! :D





/Vendela

Wiie grattis till mig!

Jo jag fyller ju faktiskt 15 idag då, energidryck ftw.

Va i stallet strax efter 8 imorse, släppte ut alla hästar, mockade och gjorde Daphnes käk.

Alla är typ sjuka, så det är bara farmor, farfar och Majken som kommer sen. Vi ska äta middag och fika typ haha. Har inte önskat mig något eftersom jag bara vill ha hästgrejer. Kan ju inte precis säga "jomen, ett hunter träns skulle sitta fint, farmor, kanske ett scapaschabrak också? :)"
Nä, får pengar istället så kan jag köpa precis vad jag vill ha!

Känns lite tråkigt att varken Maja eller Olivia är här, min födelsedag oallt.. men jag överlever! Vi träffas ju imorgon :D

Plutte:*

Nu har jag massa inlägg att göra, hörs senare!
Hur tycker ni förresten jag skött uppdateringen nu när jag varit själv? ganska bra va? ;)

/Vendela

Rinaldo, dressyr i ridhuset

P.g.a regnet fick vi hålla oss i ridhuset idag.

Skrittade fram en bra stund, både korta och långa tyglar. Va på han redan i framtravningen att han skulle gå på framåt, (han är nämligen väldigt bra på att gå långsamt). Han blev lite sur först, men de släppte och han traskade på ordentligt.

Kortade och längde traven, flyttade skänkelvikning osv innan vi tog lite galopp!

Han var ganska lat och ville bryta av så fick vara på med skänkeln rätt mycket, blev bättre efter ett par varv. Galopperade i båda varven, sen fick han en kort skrittpaus.

Tog upp honom en aning i formen och red lite öppnor i trav. Gick faktiskt ganska bra trots att jag inte är så bra på att rida öppnor haha! Elinor la fram tre travbommar som vi travade över ett par gånger, jobbigt tyckte Rinaldo men han höll formen över och va inte i en enda bom, trots att han fick länga en hel del!

Travade och skrittade av ute då lektionerna började. Han verkade nöjd över ridpasset, det är jag iallafall :D


Tack så mycket för att jag fick rida honom Maja!
/Vendela

Bilder, Daphne












































/Vendela


Daphnes Vecka

Såhär kommer Daphnes vecka se ut...

Söndag: Vila

Måndag: Vila

Tisdag: Uteritt

Onsdag: Tyra rider

Torsdag: Dressyr (bommar/cavalettis)

Fredag: Dressyr/Uteritt

Ska försöka att hålla dethär, men framtills på onsdag är det säkert eller vad man ska säga ;)

Jag har prao hela nästa vecka, hos Gert Brandon! 



Nu ska jag och Elinor sova, för imorgon har jag stallet.
Godnatt!<3

/Vendela

Dressyr och lek i ridhuset

Daphne var lite loj idag, så vi red inte så länge eller hårt.
Vi gjorde honom riktigt snygg och gick bort till ridhuset. Dum som jag var tänkte jag inte på att jag inte ridit ordentlig dressyr på ett par dagar, så jag tog fin tränset utan snokrem. Det ledde till mycket gapande och tjaffsande med bettet, gjorde inte så mycket men ska tänka på det till nästa gång.

Kan inte säga att vi gjorde nåt speciellt, han var somsagt väldigt trött så vi red inte alls länge.
Elinor fick rida lite också, men Daphne hade visst förändrats väldigt mycket sen sist.. så det var lit klurigt minsann!

Tog av han tränset & sadeln i slutet och red lite löst, ingen var i ridhuset så passade på.

Kommer inte på något att skriva faktiskt, men det kommer både film och bilder på Daphne imorgon :)


/Vendela

Busiga Rinaldo

Busade runt i torpethagen hela ridpasset, verkade mycket uppskattat av en viss Nalle..

Maja sa till mig innan hon åkte att Rinaldo har varit lite trött och skulle ta det lugnt, så det var de jag tänkte göra!
Dessvärre hade Rinaldo andra åsikter om den saken, han var faktiskt riktigt pigg :)

Märkte på han att det var bus-humör som gällde, så jag struntade i allt arbete och rejsade bara runt! Han bockade och pep som en tok, sådär som bara Naldo kan.<3

Jag brukar ju inte rida honom särskilt mycket, och när jag väl gör det är det oftast väldigt oseriöst. Så jag kan inte riktigt säga hur han "kändes" i dressyren, haha! Jag tyckte han var fin iallafall :D


Maja vet att jag ibland tycker det är lite läskigt att rida Rinaldo. Mest för att jag vet att han kan bocka och för att jag inte är så van att rida andra hästar. Men trots hans konstiga krumsprång idag, var jag inte de minsta rädd! Kände mig faktiskt riktigt säker och skrattade konstant!

Ångrar att vi inte klädde upp oss mer, för bilderna blev riktigt fina. Tack Elinor (a)
Men jag tror hon ska fota imorgon också, och då ska vi rida lite mer dressyr :)

Kort och dålig beskrivning av ett ridpass, men jag tycker bilderna talar ganska mycket för sig själva.
/Vendela

Bilder, Rinaldo

Börjar med att ladda upp bilderna på Rinaldo så får ni ett inlägg om ridpasset sen :)








Fråga inte vad jag gör, antar att jag inte vill dra han i munnen haha!






Vad finns det att säga? Han är söt.





Visst är han för söt?
Kommer ett tidsinställt med bilder imorgon.

/Vendela

Hungrig

Jag är waaay to hungrig och trött för att blogga, men har massa att skriva!
Ska bara äta och pigga på mig så ska ni få "dagens ridpass" och bilder :D

Jag och Elinor kom precis hem iallafall, lång dag!

Sneakpeaks.. oredigerade!


Det var typ dehär ridpasset med Rinaldo bestod av!

Och såhär snygg var Daphne idag!

/Vendela

Musiik


Ailucrash - Turn the tide ♥

Bring me the horizon - Blessed with a curse
Saosin - Youre not alone

Switchfoot - Dare you to move ♥

Lite utav det jag lyssnar på!

/Olivia

Bilder

Sitter med Ellan och kollar tv och dricker monster (omnomnom), tänkt bjuda på lite bilder från idag. Ska försöka sätta ihop en film med, men det får bli alltihop på en gång. Alltså både när jag rider Daphne och Fabbe, och när Tyra rider Daphne :)
















Så söta!

Tack för de fina bilderna Elinor, älskar "sånna" bilder. Endast Olivia får ta bilder, de på Dracula då.

/Vendela

Tyra & Daphne (L)

Var på a6 en snabbis och hämtade upp två bett. Ett rakt i gummi, och ett pelham i gummi.

Vill bara säga det en gång för alla, så ni inte tror nåt annat.
Jag kommer bara ha det när jag rider ut! Och inte varje gång, men när jag rider ut med andra framförallt. Han blir så himmla stark och det är så otäckt när han sticker. Red med det idag och det var knappt nån skillnad, förutom att det var lättare att stanna när han drog.

Jag red ut tillsammans med Tyra och Fabian. Ponnysarna var pigga och glada, och Tyra visade mig en ny väg!
Själva uteritten bestod mest av skritt men vi galopperade upp för en backe också. Daphne gjorde nåt konstigt hopp och sprang lite, men det var lätt att stanna, antagligen p.g.a bettet :)

Vi red en stund i ridhuset med. Inte jätte seriöst men jag red lite skänkelvikningar och tränade halter.

Efter en stund frågade jag Tyra om hon ville byta lite, och det ville hon gärna!
Fabian var riktigt gó att rida, lite som Gospel som jag red för ett tag sen på riddesberg. Det funkade inte om man red för mycket eller vad man ska säga, utan det var tvunget att vara precis lagom typ hhaha. Om man bara väntade ut honom gick han jättefint! Testade på att korta, länga, skänkelvikningar, byten osvosv. Megafin ponny dedär!

Och för Tyra & Daphne gick det suveränt! Hon rider riktigt bra den där lille tjejen, Daphne gick superfint :D
(kommer film)
Hon galopperade och travade, så otroligt söta var dem!

Håller på att ladda in bilder o filmer från idag som bästa Elinor (http://skimmelochskack.blogg.se/) har tagit/filmat!

/Vendela

It's not meant to be

Godmorgon! Har precis packat färdigt och ska åka till Vissmålen om 40minuter ungefär, får skjuts av Perrie (per ;D) ner til stationen sen, kanon!

Har med mig datorn, hoppas bara på att det finns uttag på tåget med.. Vi ska ju åka i flera timmar, haha. Kommer tyvärr inte kunna uppdatera så mycket när vi väl är i Stockholm, då vi endast har fri tid en gång som Olivia redan skrivit..
Men på dit och hemvägen så! ;)

Som tur är får ni update från Rinaldos sida ändå, det fixar ju bästa Vendela! Kommer bli superbra, han ska vila idag sen ska hon rida honom över helgen lite lugnt! Tack Vendela! <3 Kommer sakna honom, det är första gången jag inte träffar honom på hela helgen + fredagen.. Samtidigt kommer det nog bli skönt att komma ifrån honom lite och "komma ifrån", bebis :love:

Ha det gött sålänge!

/MAJA


Packar

Ska packa ner lite mer saker inför stockholm nu, sen tror jag faktiskt allt är klart!
Kommer inte bli någon uppdatering från min sida denna helgen för datorn får inte hänga med, vi kommer ha fritid 1 gång på hela helgen så det känns inte så värt att ta med den då..
Men ska fixa några tidsintällda iallafall!




En utav mina kära vänner som ska med upp ;)

/Olivia


Vill ha!

Vill verkligen ha ett till träns, trots att jag har 3 riktigt fina allaredan!

Igentligen vill jag ha ett remont-träns, men tränset nedan är ju så grymt snyggt!


Men alla mina träns är ju aachen.. så måste nog köpa ett remont i första hand! Men käkremmen, sidostyckerna, nosgrimman !!! så galet snyggt.

Helst vill jag ha ett remont med vitt foder, men de säljs inte nånstans :(
Hoppas att vi ska till ullared snart för där lär det finnas! Men om nån av er vet vart det finns få ni gärna dela med er :D

Och sen vill jag faktiskt ha en (två) saker som inte är hästrelaterade, hoodies från swedenrock-online.


Denna bl.a!

Dax att börja spara kanske? ;)

/Vendela

Oh daamn

Dagen har varit helt okej, vi har gjort pannkakor och sånt fint uppe på kullen. Tänkte att jag inte skriver mycket mer om det då det inte hände så mycket i princip, går direkt till ridlektionen istället.

Red på Rinaldo, kände redan från början att han var seg i hela kroppen + att jag hade ingen motivation alls när jag hoppade upp. Han hängde sig i handen och var stirrig typ, och jag red som skit, blä. Vi gjorde väl typ det vanliga, även lite förvänd galopp. Han var väldigt duktig på det, bortsett från att huvudet var typ uppe bland molnen och han var spänd som en planka typ! :love: Men jag ska inte klaga, det var nog mitt fel alltihop ändå för Rinaldo gör alltid sitt bästa, älskade ponny<3


Ninnie och Nalleballe ♥

Imorgon ska jag till Stockholm, någon 4H-tävling typ så jag är med och tävlar för Vissmålen. Det är jag, Olivia, Antonia, Elsa och Teo som åker från Vissmålen, blir nog bra. Vi ska vara där tills Söndag, sova i en liten gympasal på luftmadrass typ.. Lovely! Aja, inget att sura över, vi får ju faktiskt allting annat gratis!!

BTW; pappa har hjälpt mig fixa virusskydd, brandskydd och sånt på min dator så nu funkar den som vanligt igen, det förra skyddet gick ut.. Göttans!

/MAJA

Wiiiiiiieeee

Ska rida Rinaldo i helgen :D!

Vet inte om jag kommer hinna rida både Daphne och Rinaldo, men Rinaldo går först denna helgen! Kommer bli superkul, ska rida ut och busa massor! Fast lite ska han nog få jobba..

Så min fråga till er vissmålare blir, vill någon rida med mig lördag & söndag? :)


Fina gossen!

/Vendela

Nothing to say

Gick hem efter första lektionen, mådde inte särskilt bra. Funderar på att vara hemma imorgon också men jag vet inte, tror jag går. Annars får jag ju inte åka nånstans på kvällen sen ;)
Iofs har jag typ ingenstans att åka, då både Olivia och Maja åker till stockholm.

Daphne fick alltså vila idag, men imon ska jag rida ut en redig långrunda!

pälsklingen<3

Sitter just nu och käkar jordgubbar & ostbågar, gott? Svar: JA!
Ska försöka komma på nåt att blogga om, ge gärna tips :D

/Vendela

Dagens ridpass

Det gick så otroligt bra idag!
Trodde det inte skulle gå bra alls för jag var hur trött som helst, men icke!
Började rida längst ner i ridhuset, endel saker var väldigt läskiga tyckte Dracula men det struntade han i tillslut.
Red mycket i låg form och på volter, gick riktigt bra och man kände att han verkligen slappnade av.

Red runt i galopp på långa tyglar några varv så att han skulle balansera upp sig själv också. (var själv i ridhuset)
När jag travade av frustade han jätte mycket och verkade jätte nöjd!

Han var så mjuk och fin i munnen idag, inte stark alls :D





/Olivia




Halloj

Har precis vaknat, vi har studiedag så vi har sovit på kullen (om Olivia inte redan skrivit det?). Har hostat som ett jävla svin och säkert väckt dom varannan kvart också, men jag hoppas dom tycker om mig ändå.. Gick iallafall upp för en halvtimme sedan, duktig flicka.

Igår red ju som sagt Maria lite, jag fick dock rida fram. Vi fick vara på lilla ridbanan så det var vääldigt djupt, men det var inte så länge och han klarade det nog en gång. Maria såg faktiskt inte ens lång ut, inte så lång som man hade tänkt sig att hon skulle vara iallafall.. Hon tyckte att han var väldigt mjuk och lydig, och ville gärna rida fler gånger. :) Söta var dom! :love:

Gav även Pajas en makeover igår, borstade igenom honom noga och fettade hovarna, pälsglansade och såntdär, mysigt<3 Tess borstade bästa Boran under tiden också. Sedan borstade vi och mös med Lilleman och Hjärta, det var goa tider.

Sötisen! :love:

Haha, nice pic..

Idag så ska Rinaldo skos klockan 9, så får gå ner och ta in honom då. Sedan ska vi (jag och Tess iallafall) putsa lite av ridskolehästarnas saker och göra lite nytta ;)  PÖSSS

/MAJA

A walk to remember



Ska snart kolla på den med Fanny. Rekomenderar ALLA att se den, grät som en barnunge när jag såg den..

/Olivia

Busponny

Åkte direkt till stallet efter skolan idag.

Tog in Daphne på direkten och ställde honom utanför stallet. Började med att tvätta hans ben och när jag ämdå var igång tog jag även svansen!
Lindade och gjorde han lite fin innan vi drog ut i skogen.

Han var suuperpigg och taggad!
Red först till terränghagen, men där var de så slaskigt så red till travbanan istället. Han var jättesnäll, kunde galoppera både "ifrån" och hemåt :D
På hemvägen tacktade han och hade sig, drog iväg lite nån gång men itne så jag inte kunde stanna. Körde lite trav-halt-trav-halt och de funkade kanon!

När vi var tillbaka tog jag bara av han allt, sen lekte vi lite i stallhagen. Det verkade vara väldigt uppskattat för han studsade & bockade och hade sig. Lovar att filma nån dag när vi "frihetsdressyrar" :)


Blir ingen mer uppdatering för mig ikväll, ska faktiskt sova nu. Sjukt trött!

/Vendela

Dagen osv

Har varit i skolan, gick ganska snabbt idag kändes det som. Gick sen förbi och tittade in hos mamma med Tess, fanny och Emmie!

Gick hem sen. Fixade lite mat sen gick jag ut på en lång promenad med hundarna, häärligt!
Ska snart åka upp till vissmålen tror jag, ska sova där för vi har studiedag imorgon. Vi ska äta pizza och bara ha roligt hoppas jag!


Nu vet ni vad jag gör under kvällen iallafall, vet inte om jag kommer uppdatera mer ikväll, bror på om internet funkar!

/Olivia

Nalle har ett stort blått hus! ♥

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHA, dör lite när jag ser på denna..
"Välkommen till mitt blåhus.. HEJ JAG ÄR EN LITEN MUS!!!"




Och i slutet så sjöng man alltid med till "hejdåsången".. ♥

Någon mer än jag som var trogen följare av detta när ni var små?!

/MAJA

You are my inspiration and my shining star.





Och med detta inlägget säger jag också.. Godnatt bloggen! ♥

/MAJA

Träning för Thomas

Gick hur bra som helst!
Började med en linje med kombination, blev ett extra språng första gången men annars rullade det på jätte fint!
Sen red vi en liten bana med kombination och lite linjer osv, gick riktigt bra det med, avstånden blev bra och han tog det hur lätt som helst!

Han sa att Dracula har blivit mycket bättre i ''hoppen'' också, att han är mycket smidigare när han hoppar.
Är riktigt nöjd över träningen, Dracula var så himlans duktig och lyssnade jätte bra och rev inte nångång!


Nu ska jag sova, pappa filmade med sin mobil så det kanske kommer upp imorgon!

/Olivia

Film

Insåg att man inte ser någonting på filmen, red utan lamporna tända.. istället får ni se en från ett ridpass på vissmålen :)



/Vendela

Igår & Idag

Sov hos Sara inatt, därför kunde jag inte uppdatera.

Igår:
Frågade Olivia W om hon ville rida Daphne och det ville hon! Så igår var han ute i skogen. Va på US, kollade när Maja, Jennie och Sara red i ridhuset. Satt en liten stund på bästa Naldo också. Haha, trots att jag är livrädd när jag rider honom är han fortfarande supermysig! Drog till Sara och sov där, vi kollade skräckfilm och hade det väldigt trevligt :)

Idag:
Var i stallet runt halv 3, det är ju min stalldag idag. Gav först hästarna lunch, sen mockade jag och gjorde kväll- och morgon hö. Fyllde på vatten sen kom pappa och hjälpte mig med det sista.
Red barbacka i ridhuset när allt var klart. Han var lat i början men blev piggare efter en stund. Red inte särskilt seriöst, men han var duktig.


Tänkt klippa ihop filmen från i måndags nu. Hörs senare!

/Vendela

Lätt ridning

Idag red jag ut en sväng, med lite avslut på ridbanan. Han var himla pigg ute och kickade så fort jag lade till spöet på hans rumpa, haha!! :D I traven skulle han springa och spänna sig som spindelmannen typ och ha koll på precis allting, söt. Blev ganska oseriös ridning, men kul hade vi. Blev någon galopp också! :)

Travade sedan lite på lilla ridbanan, han lyssnade riktigt fint och jag övade på att fånga upp honom och även lägga ner honom väldigt mycket. Han skötte det fint så jag avbröt där och skrittade av på gården.



Imorgon så ska Maria rida Rinaldo lite, ska bli kul att höra vad hon tyckte och hur det gick sen! :) Så snällt att hon ville rida <3

..och btw, Marran du är bäst ♥

/MAJA


To the stable

Ska snart åka till stallet, måste bara klä på mig och lite sånt!
Ska träna för Thomas ikväll, ska be pappa filma lite tror jag..
Kommer komma hem ganska sent så det är inte säkert att jag uppdaterar ikväll sen, utan då får det bli imorgon helt enkelt!




/Olivia

Gizmo <3

Galet vad jag saknar att rida denna ponnyn.
Om jag fick välja en ponny (bortsett från Rinaldo) skulle det utan tvekan vara Gizmo. I mina ögon är han en väldigt speciell ponny som man bara stöter på en gång i livet - unik av sitt slag skulle jag vilja säga. Efter alla gånger jag ridit honom så vet jag att han besitter en riktigt stor kapacitet, det gäller bara att plocka fram den också. Även de ponnyer med mindre bra förutsättningar och som man hade minst förhoppningar om kan vara dom som har det lilla extra och presterar allra bäst. Det tycker jag att Gizmo bevisar, "fula lilla ankungen" <3
































Dagens ridpass

Går väll inte att skriva så mycket om.. Red ut en liten sväng och Emmelie följde med och fotade, blev inte så jätte bra bilder då dom flesta blev suddiga. Men några bra blev det så bjuder på några stycken!











Diggar hovskägget haha!






/Olivia






Du lyser upp min svärta, med ditt ljus! ♥

Thorsten Flinck 4life, han är faktiskt himla bra tycker jag, åtminstone låten. :)

Red Rinaldo ut barbacka idag tillsammans med Jennie, han bockade som en tok och jag hade ingen chans utan bett o allting.. Haha, kvar satt jag iallafall ;) Bushästen! Avslutade sedan i ridhuset med väldigt oseriös ridning, lite löst och Vendela fick även sitta på en stund. Han var så sjukt pigg så vi släppte honom lite tillsammans med Golden och Nova. Dock var dom inte så roliga att leka med så han blev mest orolig typ, haha. Lite energi blev han iallafall av med, bästa ponny.

US har väl gått bra, jag har inte varit så delaktig dock.. Har hostat som en jävla kratta och bara känt mig allmänt sämst typ, men livet rullar på ändå serrö. Ska nog lyssna på lite musik nu, bara ta det lite lugnt. 


Mitt lilla hjärta, älskar dig mer än allting<3

/MAJA

Livet suger

Sitter här hemma med feber och hosta/förkylning, förjävligt. Var riktigt nära på att sticka till skolan ändå alltså, pallar inte ligga så mycket efter i varenda ämne.. Aja. Orkade inte blogga igår, var borta hela dagen och när jag väl kom hem så somnade jag typ direkt.

Gårdagen började iallafall med att Maria hämtade mig runt åtta på morgonen, och så drog vi till Vissmålen. Hon knoppade Baron medans jag borstade lite hästar typ. Sedan kom Tess och så bar det av till Ölmstad, dom fick ett pet i LD och två pet i LD+5, riktigt fint såg det ut!! :) Därefter drog vi hem till Vissmålen igen och jag tränade för Anne.

Vi hoppade lite linjer, studs och även lite vanligt bomarbete. Bommarna gick skit, haha. Han böt galopp helatiden över bommarna så jag är inte nöjd alls där, blä. När vi började hoppa lite hinder fick han en jävla bjudning (för att vara Rinaldo!!!) och verkligen sög tag i hindrerna själv. Underbart när man faktiskt för en gångs skull kan låta honom göra lite själv och bara "åka med" eller vad man ska kalla det. Är ju så van vid att fixa avstånden, sprången och allting själv då det inte riktigt fastnat för honom än. Idag gjorde han mycket själv och fick till riktigt bra språng, han börjar verkligen ta för sig! :)

Vet dock inte om jag tycker det var så roligt, man stog ju i princip stilla lika mycket som man fick röra sig.. Lite väl många var vi tycker jag. Ångrar nog lite nu i efterhand att jag var med, men det är ju ingenting att göra åt nu, haha. :D

Anne tyckte iallafall att det var mycket bättre än sist. Hon tycke att jag red väldigt bra och var fokuserad.. Hon tyckte att jag skulle rida på vanligt bett även i hoppningen då jag red så pass bra att jag fixade det typ. Precis som förra gången sa hon hur noggrann Rinaldo är med allting, bästa ponnyn. Jag hade ALDRIG varit där jag är idag utan honom, För mig är han världens bästa läromästare! ♥



/MAJA

Svar på kommentar!

Kan du inte filma när du tränar frihetsdressyr med han någon gång? :D

Hihi, har bara suttit och väntat på denna fråga!
Självklart kan jag göra det, kanske redan imorgon? :D


Hej vad skulle DU göra om daphne dog ? :(

Oj, vilken fråga!
Vet inte om den går att svara på riktigt, men...
Om någon skulle hitta Daphne död i hagen imorgon t.ex, skulle det nog bli en sån chock att jag antagligen "följt med" honom.
Jag vet ju att han inte kommer leva föralltid. Men förhoppningsvis får jag lite tid på mig att förbereda mig när det väl gäller, kan inte tänka mig ett liv utan honom. Bara av att skriva dethär börjar jag lipa.
Men än ska han inte dö! Jag har sagt till honom att han iallafall ska leva i 8 år till, minst!


åh vad söt! har du egen kamera, eller vad fotar du med? :D

Ja visst är han! :D
Jag har ingen egen kamera, förutom en liten digital som endast duger till filmning. Den här gången fotade vi med Olivias kamera, men jag brukar även bli fotad av och låna Elinor's (skimmelochskack.blogg.se) kamera!
Vet tyvärr inte vad det är för kameror, men det kanske Olivia kan svara på :)


Tack för kommentarena!

/Vendela

Stallet

Kom hem från stallet för en stund sen. Hinner inte skriva jättemycket, måste sova strax.

Pappa var med mig och gjorde stallet så allt gick snabbt och smidigt. Red Daphne en snabbis i ridhuset...

Han var mjukare än igår, men han har inte släppt helt än. Red mycket volter, serpentiner, skänkelvikningar och öppnor :) Han grejade allt helt okej! Mest galopp arbete. Kände att han inte var lika stadig och så i vänster så galopperade en hel del där. Red max 30-40 minuter, han verkade nöjd efter lite travarbete så avslutade då.

Jag får skriva mer imorgon, kommer även en liten film från idag :D

/Vendela

Hiss

Till Tophorse.se!
Riktigt snygga saker har dom, har lust att klicka hem allt jag ser!
Har hittat 2 schabrak som det står imellan, vet verkligen inte vilket utav dom jag vill ha...


















Dom 2 första schabraken är det jag har svårt att välja imellan.. Lite ovanliga med fina färger!


/Olivia

Dagens ridpass

Kom tidigt till stallet eftersom vi hade utsläppet.
Dracula blev jätte stressad när dom andra hästarna gick ut, har aldrig sett han så stressad som han var idag faktiskt.. Borstade lite snabbt och red sen bort mot ridhuset, travade några varv sen körde jag lite galopp intervaller. Gick riktigt bra och han lyssnade så fint idag!!

Travade av efter det och red han i en låg form, gick riktigt bra det med. Red ut en liten sväng sen, tog nån kort galopp bara då det var lite hårt i marken, men det tyckte han var jätte kul lille pojken!



V ä r l d e n s b ä s t a

/Olivia

Cornelia




















/Vendela

Vaknade nyss

Godmorgon! Olivia drog imorse vid 8-tiden så jag fick vakna upp alone.. sorgligt.

Idag kommer alla mina syskon hem, vi ska äta middag och så. Hade ju igentligen verkligen velat se när Maja tränade.. men jag har inte träffat Willhelm på flera veckor, så känns kopnstigt om jag inte skulle vara hemma.
Får se det på film sen helt enkelt :)

Ikväll har jag insläpp + kvällsfoder, som tur är så kommer pappa och hjälper mig. Tror jag rider en stund i ridhuset med.

Nu ska jag åka och lämna ett minneskort till Olivia. Men slänger upp lite bilder på stallets sto först, Cornelia!

/Vendela

Rundtur i stallet



/Olivia & Vendela

Ridpass + ridskolecup.

Idag på morgonen hämtade bästa, stördaste Maria upp mig och så for vi till Vissmålen för att kolla på lite saker som skulle inhandlas till ridskolecupen. Sedan drog hon, jag och Sara till Hööks och Charlies. Vi köpte lite priser och såntdär och sedan var vi på kullen någon timma och bara chillade livet med lite facerapes och såntdär smått&gott! ;) Lite senare drog vi till MC också och handlade lite mat, fast då var det Tess istället för Sara + Christoffer, haha!

Efter det red jag en stund med Tess i ridhuset, inte så länge alls och inte dödens seriöst heller skulle jag säga. Tränade på att korta upp honom riktigt mycket i traven idag, få upp huvudet på honom och vara ganska sträng med det. Han var helt okej! I galoppen var han väldigt motig, han verkade väldigt seg och ville gärna hänga sig och inte lägga sig i den högre formen. Förstår honom dock, det är nog inte omöjligt om han har lite träningsvärk efter alla dessa dagar som han skött sig så otroligt fint! Jag är nöjd över honom, han behövde aboslut inte prestera bättre idag än vad han gjorde. Fina ponnyn!

Resten av dagen fram tills nu i princip så har jag hjälp till på ridskolecupen. Bästa Fanny nollade hoppningen med älskade Boran och det ledde till en delad förstaplats, woho! Måste nog ge en liten stjärna till Penny också som nollade hoppningen med en tjej från en annan klubb, duktigt måste jag säga! :)

Dyker snart upp ett inlägg om hur min morgondag ser ut, ha det finnemangens sålänge! <3

/MAJA

Shopping!

Jag och Olivia var på stan hela förmiddagen :)

Jag köpte en assnygg skinnjacka (som jag har kollat på massa gånger innan) kan visa bild när jag hittat min kamera. Köpte även en ny Bh och trosor, likadant som de rosa jag köpte för ett tag sen, fast svart! Lite småplock också..
Meningen var att jag skulle köpa ett par svarta jeans på Bobbys, men de hade inte rätt storlek inne. Får köpa de nästa vecka!

Hittade två hoodies på Carlings som jag ska önska mig i födelsedagspresent med :D

/Vendela

Dagens ridpass

Använder den rubriken flitigt alltså.

Red i ridhuset, mest dressyrarbete. Började med lite lösgörande eftersom han vilat och gått i skogen det senaste. Det gick bra och han var framåt! Började sedan trava och satt ner på direkten, han var ju såpass framskrittad. Lite stel var han, men stadig och tappade ingen framåtbjudning som han brukar när man sitter ner.

Galoppen gick sådär.. han ville inte riktigt hålla nosen på plats och sprang lite väl fort ;) Men det gör ingenting, han uppfyllde ändåså de få kraven jag hade idag!

Ungefär i mitten av ridpasset hoppade jag av och lekte runt lite. Han var riktigt pepp på det och småtravade jämte mig. Fattade galopp hur enkelt som helst när jag bad honom, och stannade lika fort. Att backa har han verkligen fått kläm på och fort går det haha!

Eftersom han var så energi fylld ville jag testa om han vågade trava i en inkallning.. och det gjorde han! Första gången :'D
Han stod även fint, stadigt och länge i bugan!

Hoppade upp en stund till. Tränade lite galoppombyten, men han fick inte med sig bakbenen. Tror han var lite för glad och pigg för att koncentrera sig haha!






/Vendela

Svar på kommentar!

Anonym om You're a supernova ♥:
Så söta! Kommer du växa ur Daphne, och i såna fall, kommer du sälja honom och köpa en ny ponny eller låta honom vara pesionär hos dig? Han är ju rätt gammal, väl? :)


SVAR:
Tack så mycket!
Nej, jag tror inte jag kommer växa ur Daphne. Möjligtvis om jag blir tjockare och tyngre än vad jag är nu.
Och nej, inte ens för allt i världen skulle jag sälja Daphne! Skulle det vara så att jag blev för tung för honom skulle jag fortsätta med "frihetsdressyren" och hitta på massa annat skoj! Det måste ju inte bli tråkigt bara för att man inte kan rida :D

Jo han är hela 19 år.. men jag tycker inte det är åren som räknas faktiskt. Utan när jag märker att han helt enkelt inte vill mer, då får han bli "pensionär".

Älskar man någon så som jag älskar Daphne, så räcker det nog inte ens med 'föralltid'. Efter flera års väntan, är jag så sjukt otroligt överlycklig att världens finaste äntligen är min. 



Allt och lite till!

Tack för kommentaren, alltid kul att få frågor :)
/Vendela

Dagens ridpass

Red i ridhuset med Vendela och Tyra.
Passet var ganska failat rakt igenom känns det som, men är ändå nöjd över vissa delar!
Red mycket skänkelvikningar och bakdelsvändningar, när jag gjorde skänkelvikningar i traven så böjde han hals hur mycket som helst så bröt av till skritt och gjorde dom i skritt ett tag, sen blev det mycket bättre!

La up stigbyglarna ett tag och arbetade mycket i galopp, en gång när jag bröt av var jag nära på att ramla av för att han är så skumpig.. Haha! Gjorde endel skänkelvikningar i galopp med. Fast dom blev inte så bra för han försökte springa ifrån arbetet för han var trött.. Längtar verkligen tills det börjar bli mjukare i marken så att jag kan ta riktiga interwaller på travbanan!



Ska bli fotad av Emmelie imorgon med så då får ni nya fina bilder!

/Olivia



Bad day

Finns många själ till att jag inte bloggade igår.. Hade en jävla hosta, ont i halsen, ingen dator och delvis så kände jag även att det inte fanns så mycket bra att skriva om.. Somnade väl runt nio igår, och vaknade nyss, ändå är jag galet trött.

Hade musikprov i skolan igår också, gick åt helvete. Så förmodligen blir det omprov på det, vilket innebär att jag har två prov att göra om, + två stycken som jag missat. Sammanlagt har jag fyra prov som ligger efter mig, woho!



Finns inget vettigt att skriva mer om gårdagen, så jag struntar i det och försöker glömma det istället!
Livet går vidare, gårdagen lägger jag bakom mig och morgondagens problem löser jag inte idag! :)

/MAJA


You're a supernova ♥













































/Vendela

Förlåt!

Ber om ursäkt för min usla uppdatering. Men som ni kanske märkt på mina ytterst roliga inlägg, har jag både varit sjuk & inte varit så glá.

Idag har jag för fjärde gången denna veckan varit på stan med Ebba. Köpte en vanlig svart hoodie på Carlings, 70% var det så den kostade endast 75 kr :D

Olivia, hon som äger stallet, smsade mig igår och frågade om hon kunde få låna Daphne till en uteritt idag. Och det fick hon ju såklart! Vet inte hur det har gått, men jag har inte hört något så han har väl inte varit alltför dum, får vi hoppas ;)

Olivia kom till mig runt 5. Vi har käkat taco och nu chillar vi med datorerna!

Imorgon ska vi gå på stan, jag ska shoppa lite kläder. Håller på att redigera bilderna så de kommer upp snart :)

Smakprov (;

/Vendela

Dagen

Kämpade mig igenom skolan med feber och jätte ont i halsen.
Alla lektioner gick bra iallafall, hängde med Tess hem sen och var där en stund. Åkte sen upp till Vissmålen en sväng och pratade lite med Maja och Jennie, gick hem sen.

Fixade mig för att åka till Vendela och nu sitter jag här i hennes säng. Vad vi ska göra har jag ingen aning om, men vi hitta nog på något!





<3

/Olivia

Bästa Rinaldo.

Bloggar från mobilen, så jag pallar tyvärr inte skriva så detaljerat.. Anyway ;
Idag var det hoppning på ridlektionen, gick riktigt bra! Vi hoppade 5,5;an, bommar och lite annat, red honom på minikimblewicket och han var himlahimla lydig. Tog två hopp när det låg på 105cm ungefär, så himla snäll var han och redde ut det så himla bra själv även om det var liite långt avstånd! Hoppade igenom hela ryggen och jag bara flög med typ, GRYMMA ponny. <3 Han blev lite tveksam på slutet, tror både han var trött och lite rädd då han fick ta i som tusan med avståndet osv, så vi lade ner bakbommen och skuttade över det lite lätt, fick vara på honom lite mer men annars helt okej. :)

Är riktigt nöjd, jag red snällt och kände mig trygg under hela passet då jag verkligen kände att vi var samspelta och jobbade tillsammans! Fina knasponny, han bara växer i mina ögon och förvånar mig varje dag numera, helt galet. :love: GODNATT!

/MAJA

käärlek

Till mitt immunförsvar! Har feber och sjukt ont i halsen, gick hem idag efter svenskan.
Kollade på 2 filmer. Prom night och jag saknar dig. Sommnade under jag saknar dig, men vaknade när Ludde var med haha!

Firade pappa sen med. Åt lite smörgåstårta och pratade lite osv.
Efter det gick jag och la mig igen, sov från fem till åtta ungefär. Kommer nog kunna sova ikväll osv!

Sån rolig dag har jag haft, var alltså inte hos Dracula idag.



/Olivia

Mår inte så bra

Fick verkligen kämpa mig upp ur sängen imorse.. har huvudvärk, en liten sväng feber och ont i magen. Min mamma är inte av de smarta slaget, så hon tror mig inte.

Har änsålänge haft musik & bild, men båda de lärarna såg att jag inte mådde bra så har inte behövt göra något. Nu har jag sex och samlevnad, men vi gör ingenting typ. Sitter och gör tester på umo.se

Har ingen nyckel hem, annars hade jag nog gått hem för ett tag sen. Men min syster kommer hem vid 3, så går då.

Tjockis får vila idag.

/Vendela

Vafan?!


FML

/MAJA

Juste!

Glömde nämna att jag även idag var på stan med Ebba, haha!
Vi gick mest runt och tittade.. men precis innan jag skulle åka kunde jag inte hålla mig, så jag sprang in på Gina Tricot och köpte en Onepiece :D

De verkade så sköna och jag fryser ju så när jag sover. Den kändes behövlig iallafall! Visst att den inte är äkta.. men känns liite onödigt att lägga ut tusenlappar när man kan få en liknande för 200?^^
Den är marinblå med vit dragkedja.

Nu ska jag gå och lägga mig, ni kan ju gissa vad jag ska sova i (a)
Godnatt 


Olivia & Daphne!
/Vendela

Forever alone

Känner mig lite så just nu. Haha, nejmen jag hatar att sitta själv på mitt rum. Men Danne spelar och verkar inte vilja veta av mig, så det är nog bäst jag håller mig här.

Daphne gick såå bra idag!
Red först ut med Olivia. Han var lite på tårna och taktade fram, men han dummade sig inget. Vi kunde t.o.m trava jämte varann utan att de försökte sticka.

Efter det gick vi in i ridhuset. Det stod några hinder framme, så efter lite trav & galopp arbete började vi hoppa lite smått!
Hoppade först två gånger på ett räcke som låg på ca 60, han tyckte de var väldans skoj! Hoppade sedan alla hinder ett o ett, han stannade nån gång men då är det bara att komma igen. Satte tillslut ihop allt till en kort bana..
Han fick till ett par riktigt fina och stoora hopp, men ibland kommer han lite fel och tar nåt extra språng. Det är så härligt att hoppa med han, för man får sånt flyt!
Det blir ju inga höjder alls när vi hoppar, men nåt hinder låg kanske på 80 :)

Underbara älskade lilla häst, du är så bäst


Håller på att ladda in alla bilder som vi tog för ett tag sen, ska redigera dem sen slänger jag upp ett par.

/Vendela

So hard to let go.

Bloggar från våran jävla saslaptop, skulle väl chansa på att den är från stenåldern eller något. Så jävla seg!! Har startat om den fem gånger men nu börjar den lyssna ganska bra iallafall, söt dator!

Har varit allmänt nere idag, pallade inte med skolan så jag stack med Sara runt elvatiden, sedan upp till stallet. Vi red ut en stund, sedan lite arbete i ridhuset. Gjorde ett par byten och han fixade dom flesta riktigt bra! :) Övade på lite flyttningar i trav också, red på en åttvolt och såntdär. Helt okej var han, väldigt fin bärighet i formen faktiskt. Han börjar bli så fin nu! :love: Tillsist avslutade vi med lite klättring i torpethagen, nyttigt. Lång avskrittning blev det också! Har börjat att ge honom både havre, betfor och massa kraft efter varje ridpass, och jag märker redan skillnaden!! Mycket mer energi i hela honom och det är till stor fördel när man rider, riktigt kul!

Vi har även suttit på kullen i flera timmar, bakat och varit på Charlies med Maria och Christoffer. Kändes ganska tufft att åka med Christoffer som nyss tagit körkort i hans bil med hela högtalaren i knät typ, eller hur var det nu..?

Ska nog kolla igenom lite bloggar om datorn går med på det, och sedan sova.

/MAJA

Dagens ridpass

Gick först bort till Fredrik och så fick han på sig sin sko som han tappat.
Red sen ut med Vendela, red bort till travbanan och travade hela varvet runt jämte varandra och inte några dumheter alls!

Sen red vi till ridhuset, det stog några hinder framme så vi tog några skutt!
Red en liten bana på 5 hinder och det gick jätte bra. Blev lite tokigt en gång bara med avståndet..

Travade av han sen och skrittade sen hem. Släppte ut han sen satt jag och gosa med Skorpan tills pappa kom och hämta mig och Vendela! 



Har fått en ny bärbar dator utav pappa med så nu har jag inga bilder, men det kommer!




/Olivia



tired

Är så himla trött.
Var min stalldag idag, men att göra hela stallet själv var nog lite väl jobbigt. Pappa har lovat att hjälpa mig nästa gång.

Jag har ingen blogglust alls, men bara så ni vet...
Jag var på stan en kortis med Ebba & Matilda, Daphne har vilat, jag är väldigt trött & 'nere' heeela tiden.. och snart ska jag sova!

Eftersom hovslagaren inte har hört av sig, så kan jag inte rida imorgon heller.
Ett litet plus är väl dock att jag inte behöver åka till stallet, utan kan vara hemma och sova istället.



Godnatt.

/Vendela



Gött


Jag tror att min dator har fått virus.. Igår försvann virusskyddet helt och det kostade 400kr med nytt när jag försökte fixa så jag struntade i det, tänkte att pappa får fixa det nästa gång han kommer. Men nyss när jag startade den så blinkade hela skärmen och hela den var såå galet seg så jag stängde av den igen.. Jävla datorer! -.- Bloggar iallafall från mobilen nu. :)

Red ut en tur med Tess idag, en ganska lång ritt. Massa trav och galopp blev det, jobbiigt för killarna! Vi utforskade lite nya vägar och såntdär, Rinaldo skötte sig kanon!! Tänkte ta lite dressyr på lilla ridbanan imorgon, verkar faktiskt som att underlaget där är helt okej nu. :)

Kollar på TV just nu förövrigt, mot alla odds är det just nu. Älskar det, aasbra! :D Natti bloggen<3



/MAJA

hahahah jag älskar sånt här!






















/Olivia

Sätter punkt, vänder blad och går vidare.

Skolan idag har funkat okej, tänker som vanligt inte dra någon big story om den då det är totalt ointressant. Drog upp direkt efteråt med Jennie, även det precis som vanligt.

På US hände inte mycket alls, men ett par goa skratt fick man åtminstone. Fina vänner<3

Rinaldo fick vila idag, riktigt välförtjänt!! Han har gått hårt hela veckan och skött sig över förväntan, riktigt nöjd över honom. Imorgon blir det bannemig en uteritt för hans del, hoppas att någon hänkar på det så att man får lite sällskap.. Nååågooon? :)



/MAJA

Spotify funkar inte

Och därför är jag ledsen :'(

Daphne fick vila
, dels för att han förtjänar det och dels för att jag inte orkade.

Skolan idag har iallafall varit helt okej! Var på ungdomsmottagningen på matten, kollade på film på no;n och läste på svenskan! P.g.a kvinnliga besvär slapp jag även idrotten, gött.

Smsade precis med hovslagare. Vi ska höras av imon så ska han komma och slå på Daphnes sko!
Imorgon är det även min tur att ha stallet, ska försöka få lite hjälp av min kära mor.

Saknad ponnyskrutt.
Inget US idag alltså, hann helt enkelt inte.

Är sjukt trött, ska gå ut en stund sen kolla på film eller nåt. Får ju inte bilderna idag så blir lite glest med uppdatering.

/Vendela

Stallet

Drar till stallet vid fem så kan inte gå på us, vi har våran stalldag idag.
Ska ta in alla hästarna, mocka osv! Brukar gå väldigt snabbt och efter det ska vi köpa lite mat. Macdonalds tror jag det blir, göttgött!

Dracula vilar idag.




En fin present jag fick utav Maja, Tess och Jennie idag, varför jag fick den var för att Justin bieber fyllde år för ett tag sen så då tyckte dom att jag skulle få en present.. Varför vet jag inte haha!
Kan ju säga med att den är köpt på Hund & katt, en affär där dom säljer djur saker osv..

/Olivia

Sommar

Slänger upp lite söta bilder på mig och Maja från i sommras. Bjuder på vissa bilder!






Maja blev lite lång..


















/Olivia

The best part of me was always you

Idag skrittade jag och Rinaldo först ut en sväng, runt hela torpethagen och han var jättepigg! Han kastade med huvudet och pep ett par gånger, så typiskt. Avslutade sedan i ridhuset med riktigt mycket galopp. Envisades med att den skulle vara riktigt samlad också och att han inte hängde med sitt huvud nere i backen. Jobbigt tyckte han att det var, och ansträngde sig i varje steg men frustade till lite i galoppsprången så han verkade nöjd. Gjorde ett par galoppombyten också och det börjar sitta riktigt bra nu. Han var riktigt lydig idag faktiskt, precis som han ska vara! Travade sedan av ute och därefter en lång avskrittning!

Hade jag bara varit på lite bättre humör och ansträngt mig så hade det nog kunnat bli ett oerhört bra ridpass, men jag är nöjd som det blev ändå.


i love you not only for what you are but for what i am when i am with you<3

Fick sedan äran att rida på Boran, men dagen gick ju åt helvete så allt jag gjorde med honom var att rida ut.. Blev någon galopp med Tess&Sara men sedan fortsatte jag ute en sväng själv när dom ville fortsätta på mataki. Fina Boran, skönt att få rensa tankarna lite med en av dom bästa som finns, älskar dig fina ponny <3

/MAJA

Ridhuset

Idag blev det ett barbacka-pass i ridhuset.
Han var superpigg och jätteglad! Travade fram och red lite volter, inte så länge utan galopperade efter en liten stund. Han sprang på som bara den, men höll ändå en stadig form och var reglerbar.

Bäbisen var riktigt framåt hela ridpasset, när jag bad honom länga traven bara sköt han fram med stooora kliv! Flyttade ett par skänkelvikningar också, i alla gångarter. Haha, jag testade faktiskt i galopp.. och jag vet inte, det kändes iallafall som att han flyttade! Bytte lite galopp med. Han satte det en gång, men oftast kommer bakbenen nåt språng senare. Ryggade ett par gånger (tänkte i lite WE syfte) han gör det väldigt rakt, men vill gärna köra upp huvudet lite. Nåt att träna på!

Daphne har blivit så himla stadig i formen nu, bästastepojken! Hoppas verkligen det är nån rosettdressyr i närheten snart! Synd att pappa är så dum och vägrar köra mig på tävlingar.. hade så gärna velat tävla WE.

mitt hjärtegull

Jag har inget speciellt annars att skriva om dagen, så jag struntar i det :)

/Vendela

Bilder



Här är den ''hemliga'' outfiten då, han var faktiskt riktigt gullig i det haha!


Snygg jackan med, fixad för oss i laget!


















/Olivia

Resultat från tävlingen

LB (förklass) 4 fel: Kändes bra på framridningen. Lyssnade jätte bra och hoppade jätte fint!
Väl inne på banan så hittade jag ingen rytm, tempot blev lite av och på kan man säga, avstånden blev lite tokiga ibland och på linjen till vattenmattan så fick han korsgalopp och kom väldigt nära så han rev.
Är ganska nöjd med denna rundan iallfall.


LB (lagklass) utesluten: Var lite ofokuserad på framridningen redan men det kändes väldigt bra.
Väl inne på banan så blev han jätte spänd, dom 2 första hindrena gick jätte fint, sen sprang han förbi på det 3de hindret två gånger därför blev jag utesluten. Blev riktigt besviken på han, han hade hoppat hindret innan och jag var på mycket med skänklarna hela tiden. 
Men får strunta i det och istället tänka på hur bra det gick förra tävlingen!



Lite bilder från tävlingen kommer snart.


/Olivia

Draula del 2














/Olivia

Dressyr

Idag red jag tillsammans med Sara och Jennie. Vi red först runt torpethagen och sedan mellanvägen hem till ridhuset. :)

Red fram normalt, var riktigt hård med att han skulle gå framåt idag och inte bara lata sig! När jag ridit fram en stund så tog jag lite skrittpaus och började sedan plocka upp honom igen. Vi kom på lite egna övningar, bl.a att byta gångart vid varje bokstav, skritt/trav. Jag var noga med att han skulle hålla formen och inte skjuta upp huvudet som han gärna gör, han skötte det jättefint! Sedan gjorde vi samma sak fast i trav/galopp och lite längre sträckor, han ville gärna smita i hörnen men annars helt okej där.

Tog väl lite skritt igen, sedan började jag rida lite självständigt istället, dock hängde både Jennie och Sara med på det.. x) Red lite förvänd galopp, han bytte till korsgalopp någon gång men annars lyssnade han fint! :) Övade på lite galoppombyten också, både över bom och utan bom. Han var riktigt duktig!

I helhet tycker jag det gick okej, varken superbra eller dåligt. Red väldigt snällt mot honom idag och han var väldigt reglerbar, särskilt i galoppen. Imorgon får det bli en välförtjänt uteritt tror jag! :)

/MAJA

Förberedelser

Nu är vi förberedda och ska snart hoppa i säng! Upp tidigttidigt imon.. i LBn ska draken ha scapaschabraket, hennes nya fina pannband och Olivia ska ha jw-kavajen! Vad hon ska ha i LCn är faktiskt hemligt, ni får vänta och se ;)

Kommer ett tidsinställt med bilder på Dracula imorgon, men jag har inte hunnit redigera de på Daphne.. så de kommer imon kväll.

Nu ska jag springa ner och duscha, vi hörs imon!

Lisa & Grey








/Vendela

Dagen

Som Vendela skrev hade vi utsläppet idag.
Efter utsläppet så red vi och när vi kom tillbacka så mockade vi. Fixade även Dracula inför tävlingen imorgon, han var hur nervös som helst, gick runt i gången hela tiden och höll på.. Sen åt vi kebab mitt på dagen som mamma kom med, sen kom Helene och Teo och lämmnade min jacka som jag ska ha imorgon. Dom stannade där ett bra tag och Teo borstade lite på Dracula med haha!

Sen var det stallmöte, men det har ju Vendela redan berättat om..
Filmade även vårat stall som ni ska få se sen :D

Just nu sitter jag och Vendela vid våra datorer, har ätit tacos och fixat med bilderna från idag.



Blir inte bra uppdatering imon från mig eller Vendela, tävlingen lär ju hålla på ett bra tag skulle jag tro..

/Olivia





Fina pojkarna!☺










































/Vendela


Nyrakad bäbis ♥

Olivia hade utsläppet idag, så vi var i stallet runt halv 9. Så fort alla hästar var ute gjorde vi iordning våra och red bort till ridhuset. Olivia har ju redan skrivit att det var löshoppning och att vi fick rida ut i stället!

Vi red somsagt bort mot galoppbanan först. Allt gick bra och busponnyerna var lugna (:
Sen vände vi och red till terränghagen! Daphne var jättefin, arbetet igår gjorde verkligen susen! Han var för det mesta lugn men stretade lite ibland. Kunde t.o.m galoppera där det var mjukt! Vi utforskade även en liten stig, den som man rider när man ska till badplatsen från vissmålen, red över en liten bro och sådär.

Jag var inte så seriös när det gällde ridningen utan lunkade mest på!
Han ömmade inget under hela ridturen heller.


När vi var tillbaka i stallet släppte jag ut honom i rasthagen en stund innan han skulle rakas. Passade på att busa/trixa! Tränade mest på inkallning+backa, men busade runt en hel del med. Han var så gullig, galopperade efter mig och slängde med huvudet :')

När vi väl kom till klippningen blev jag faktiskt lite förvånad.. han är ju ändå lite rädd av sig när det gäller vissa saker, men han stod och lutade mulen mot mig och sov igenom hela rakningen!
Han blev iallafall jättefin, och pigg! Busade runt som tjyven när vi släppte ut han sen, ska bli kul att rida imon :D

Stallmötet var riktigtriktigt trevligt, gott fika (a) Vi snackade mest om sommarhagarna, avmaskning, hovslagare och veterinärer haha! Ska nog iallafall byta hovslagare till samma som Olivia.

Kommer lite bilder snart :D

/Vendela

Dracula del 1






























/Olivia

Dagens ridpass

Skulle ridit i ridhuset, men det var löshoppning och skulle vara det resten av dagen. Så jag och Vendela red ut istället! Red först ner mot travbanan men sen valde vi en annan väg ner mot terränghagen.
Red runt där ett tag med det var ganska hårt i marken så travade bara. Tog en liten kort galopp med ;)

Sen red vi in på en liten stig vi inte ridit på förut, vände efter ett tag för vi hade ridit väldigt länge och Daphne skulle rakas med.

Dracula var lite mer stimig idag, fick säga till han några gånger då han ville springa efter Daphne och hoppade på han typ haha!

Men annars gick det bra :D



Ni ska få lite bilder från dagen med!

/Olivia

Vila i frid!








Fina Zafira!

/MAJA

Blackout

Haha, igår efter att jag och Fanny ätit så somnade vi.. Typiskt mig, hahaha!! Tänkte berätta om gårdagens ridpass nu istället! :D

Som Vendela skrev så skulle jag testa hoppa honom på hennes minikimblewick. Inte för att han är stark, men för att han drar upp huvudet som tusan när jag hoppar och då kan jag inte hoppa honom med "spänst" och får liksom hoppa på fart. Fine - det går att hoppa så med, självklart, men det blir inte samma goa känsla alltid. Har prövat med både tredelat, rakt, tvådelat och även eggbett men han har gjort likadant. Sätter jag på honom en martingal med det tappar han oftast framåtbjudningen istället (inte alltid, men oftast). Därför ville jag pröva honom på det bettet, tror det kan vara lagom för det är verkligen minimalt!

Anyway, vi red för Ninnie igår då Maria tydligen inte kunde ha våran lektion.. Varför vet jag inte? Vi hoppade lite, först på 5½. Vi kom i trav på första och landade i galopp. Hindret ut var en oxer, fick ett litet skitstopp i början för att han var lite rädd, men red på igen som ingenting och klappade honom lite. Han hoppade fint sen och vi höjde hindret ett par gånger och hoppade, fin var han! Vi tog väl någon skrittpaus imellan, haha vet inte när riktigt. Sedan hoppade vi sockerbitarna som var placerade på andra långsidan, jätteduktig var han och bjöd som tusan. Höll faktiskt huvudet på plats precis som han ska.

Sedan lade vi upp sista hindret på 5½ igen, men nu skulle vi komma i galopp. Red på en gång när det låg på 80cm ungefär, inga problem alls så jag väntade tills vi höjde det igen, till en meter var det nog ungefär. Red på, men kände hur fel vi kom och försökte stanna honom för jag HATAR felsprång.. MEN vad tror ni min otroligt snälla ponny gör?! han HOPPAR, stillastående och verkligen räddar oss ur situationen, utan att riva dessutom! Jävlar vad han tog i med bakbenen, kände det igenom hela språnget, och han tog emot mig så bra efteråt även om jag landade typ över hans hals. Galna ponny, han ställer verkligen upp till 110% om man bara gör detsamma för honom! Red på igen sen, och galet vad bra det språnget blev! Huvudet var PRECIS på plats och han var verkligen precis där jag ville ha honom. Seglade över som ingenting gjorde han, hoppade igenom hela ryggen och jaa, GRYM! Denna ponny alltså, så lydig och genomsnäll. Finns man bara där för honom så gör han det man ber om i princip, bästa Rinaldo :love:

Bettens inverkan då; Vet inte om jag kan avgöra det än..? Antingen så hade han en bra dag (haha) eller så bara funkade han allmänt bra på det?! Han verkade trivas på det också, tappade inte framåtbjudningen alls tycker jag och tror inte han höll på med huvudet någonting under lektionen. Kommer självklart bara hoppa på det, men ska pröva hoppa med det någon mer gång innan jag bestämmer mig! :)



/MAJA

11:e bilden: två personer du kan berätta allt för.




*

/Olivia

Måste bara dela med mig...

Av mina paint skills!
Japp här har ni kartan jag precis skickade till tjejen som ska klippa Daphne imon! Tycks? :D


/Vendela

Tappsko

När jag hade tatt in Daphne från hagen såg jag att hans sko satt heelt snett. Den satt på halva hoven och bara två sömmar var kvar. Tog en tång och drog loss sömmarna, så nu är en fossing barfota.

Gick en kort bit med han för att kolla så han inte ömmade, och det gjorde han inte varken i skritt eller trav! :)
Red inte iallafall, men ska rida i ridhuset imon. Har smsat hovslagaren så han ringer antagligen upp mig imon.


Hämtade ett par nya paddar och ett pannband av en tjej idag. Paddarna är dock påtok för långa men jag ska klippa&sy!

Är hos Olivia vi dunkar musik och käkar godis :D
Vi har massa planer för imorgon, kommer bli awesome!

/Vendela

Migrän all day

Stannade hemma för jag hade migrän, sov från 10 till 1, sen kom Vendela och då åkte vi till stallet.

Tog in Dracula, borstade och sadlade osv, sen red jag bort mot ridhuset. Gick jätte bra verkligen!
Red mycket skänkelvikningar i galopp och ökad galopp, han gjorde allting jättebra!
Han var riktigt positiv idag, han är så rolig att rida då.
Red ut en liten sväng sen, galopperade en hel del och bara lät han springa på!



Sen åkte jag och Vendela hem och åt, sen åkte vi ner till hemmakväll och köpte godis. Ikväll ska vi kolla på film och snacka lite tror jag!





/Olivia


Skidor

Är vid järabacken nu. Tänker dock inte åka, backen är helt slaskig och gräsfläckar överallt. Sitter istället i en liten stuga och väntar på att få äta mina pannkakor (L)

Tror vi kommer vara här tills ett ungefär, sen tar jag bussen eller nåt till Huskvarna. Ska fixa en sak och sen dra till Olivia.

Blir nog en uteritt idag igen, hoppas han är åtminstone lika lugn som igår. Är han inte det så kanske jag går en promenad. Maja ska testa mitt minikimblewick så då har jag inget lite skarpare. Anledningen till att jag ska sälja det är för att det är för milt för Daphne. Och anledningen till varför Naldo ska ha det tror jag säkert Maja skriver sen! ;)

Kort update, men nu vet ni vad som händer!

/Vendela


I've said it once, I've said it twice, I’ve said it a thousand fucking times.

Idag på ridlektionen red vi som vanligt fram självständigt, och började sedan lite på volterna. Vi ställde lite och försökte få upp dom i ett friskt tempo. Bortsett från att min gosse var lat så skötte han sig, stadig i formen! Sedan tog vi lite galopp på volterna och då var han också jättefin, trampade riktigt bra faktiskt.

Efteråt började vi lite mer "seriöst" med olika övningar. Mycket åttvolter, avbrott till skritt och såntdär. Han var något spänd och galet lat, fick driva vartenda steg.. Tycker inte att övningen gav så mycket, för Rinaldo iallafall. Det var trångt och det hela blev inte så kontrollerat. ^^ Efter det övade vi på att vända över i galopp från B-E och tvärtom. Där gjorde vi avbrott till skritt, fattade ny galopp och bytte varv. Han var duktig! Dock kunde jag göra det en gång för alla var överallt, fick nöja mig på en liten volt nere vid hörnet. ;)

Vi fortsatte i galopp, men utan avbrott och istället skulle vi byta galopp. Jag hann knappast göra det heller men dom få gångerna som jag fick plats så var han riktigt duktig! Hur fina byten som helst, bakbenen kom väl något språng efter en gång men det spelar absolut ingen roll. Han behöll formen och allt sånt också, jättestolt över honom! Travade sedan av, ställde honom mycket i sidorna och lät honom trava på lite mer i sitt egna tempo så att han kunde få varva ner lite. I helhet är jag nöjd över honom, han kunde inte gjort det mycket bättre faktiskt! :love:



/MAJA

Happy Bithday!

Grattis på födelsedagen 
/Vendela

Musik!

Japp, det här lyssnar jag på!
Några av mina favoritlåtar, just nu iallafall ;) 










/Vendela

Uteritt

Idag red jag och Olivia ut på våra galenpannor! ;)
Vi red bort till travbanan och tillbaks. Det gick väldigt bra, med tanke på hur det gick sist.. han stirrade lite ibland, men lugnade sig snabbt. Red på kimblewicket.

Veronica var med hela vägen och det var riktigt skönt! Hon coachade och hjälpte mig mycket, visade lite övningar som jag kan göra vid olika tillfällen. Jag gjorde hela tiden någonting medans vi red. Ställde, flyttade skänkelvikning, öppna, gjorde volter osv. Bara för att han inte ska få för sig att hitta på något dumt utan hela tiden har något att koncentrera sig på. Han blev mycket mer lyhörd eller vad man ska säga, han väntade lite på att jag skulle "säga" något.

Vi red även lite på travbanan. Vi valde att inte rida tillsammans, då våra hästar hetsar upp varann. Han blev ganska stark men fortsatte att rida mycket volter och göra halter. Han hoppade iväg lite en gång när jag skulle trava, men då styrde jag in han på en volt och skrittade honom. Testade igen och allt var lugnt! Galopperade t.o.m :D

På hemvägen blev han värre. Han blev skeetastark och tuffade på bestämt framåt. Fick arbeta ännu mer med halvhalter skänkelvikningar. Gjorde även så att jag travade ett par steg, stannade och om han inte stannade på första taget, backade jag honom. Sen fick han beröm och så framåt igen. I slutet var han jätteduktig!


Ska snart hoppa in i duschen, sen ska jag blogga om nåt mer!

/Vendela

Ridtur med Vendela

Red en liten sväng med Vendela, mamma tog med sig Bianca och gick med oss. Satte på ett litet skarpare bett eftersom han ofta sticker när jag rider med andra och gud vilken skillnad det blev!

Blev lite sur en gång för att jag skulle vända och göra halt och försökte småstegra lite, annars var han hur snäll som helst!
Vi red till travbanan och travade och galopperade lite där, vi valde att ta olika ''sidor'' av banan ifall dom skulle börja tävla eller något. Travade och galopperade lite där sen red vi hemåt, gjorde mycket skänkelvikningar och bakdels vändningar så att han inte skulle tänka på att försöka springa eller bli rädd för något, han lyssnade så fint och var inte rädd för något! 

Var riktigt nöjd och glad för det gick så bra eftersom han nästan alltid skenat iväg när jag ridit med andra!



Bästa pojken ♥


/
Olivia

10:e bilden: någon du tycker är väldigt snäll.


Ninnie (Randighest.blogg.se)

/Olivia

Mars!

Tror verkligen att Mars kommer bli en riktigt bra månad (ridmässigt)! Både jag och Rinaldo har massa motivation till att arbeta nu, och ännu bättre blir det ju av att snart kan man börja rida ute ordenligt på mataki, lilla ridbanan och såntdär. Mycket roligare än att springa runt i det förbaskade ridhuset, så himla trött på det!!

Kände redan på honom här de sista dagarna i Februari, att vi faktiskt var på gång igen. Han känns liksom positiv till arbete och på våren får han alltid lite extra energi också, helt underbart att rida då. 

Har lite saker jag ska försöka göra bättre med ridningen denna månaden, kan väl dra upp det jag tänkte på just nu;

- Jag ska bli så lite arg som möjligt, för det gör sån himla skillnad. Om han till exempel blir rädd, eller gör något dumt/fel ska jag istället rida en volt, klappa lite och göra om det - ISTÄLLET för att göra en tvärnit och backa ett par steg.. Ni fattar, det är stor skillnad där imellan. 

- Börja rida lite hårdare pass, kanske lite längre. Han är trots allt 6år om några månader och har blivit så pass ridbar att han fixar det. Ska främst satsa på lite mer krävande uteritter, där jag inte bara flamsrider för att det är kul utan rider lika seriöst ute. Klättra mer, intervaller och sånt. Ger riktigt mycket kan jag lova! Menar självklart inte att han ska vila MAX en dag i veckan och att jag ska rida två timmar varje dag, haha! Men just nu rider jag kanske 4-5dagar i veckan och inte jättehårt alltid. Jag tror aldrig vi kom igång på riktigt efter hans vintervila, men nu bannemig!

- PUTSA MINA SAKER OFTARE!!!! Putsar i princip aldrig, så jag måste bättra mig på den fronten. Vill ju att min gosse ska gå runt i frääsha saker såklart! :D 



Det var nog allt jag hade på hjärtat för denna gången, nu är det dags för skola! Hörs senare bästa läsare! <3

/MAJA



RSS 2.0