tjatja sara

 
oredigerade, så det får du fixa själv!
puss

Ponyretards

Nu har vi bestämt oss för att sluta blogga här på Ponyretards. Vi kommer ha kvar bloggen och kanske att vi börjar blogga här igen i framtiden, men nu känner vi att den får ligga nere en tid.

Vendela kommer tyvärr inte fortsätta blogga någon annanstans, utan hon kommer helt enkelt att ta en paus från bloggandet ett tag. Ni kan fortsätta läsa/följa henne och Daphne på Vendela Törnqvist@Facebook och Veendeela@Instagram! :)

Maja fortsätter blogga på sin fd. egna blogg -> http://majaahliin.blogg.se/! Finns självklart också att följa på Maja Ahlin Hjort@Facebook och Majaahlin@Instagram.


/PONYRETARDS

Krabban & Draken

Måndag:

Red Daphne (krabban) lite lugnt barbacka i ridhuset och det gick prima! Han var väldigt fin i formen och lätt för handen & skänkeln! Lite halt-träning och efter massa tjat så gick det bra. :)
 
Tisdag:

Longerade Daphne i ca 20 minuter. Jag longerar nästan aldrig, har gjort det typ 2 gånger innan sen jag fick honom?, förutom löslongering vid arbete från marken. Det gick över förväntan bra!! Var rätt 'gött' att se honom från marken och se hur fin han blivit! Han hade inspänningstyglar och jobbade på i låg och rund form, lyssnade för minsta lilla och var riktigt framåt!
Sen red jag även Dracula åt sjuklingen Olivia. Kändes fint att sitta på en känslig häst som lyssnar på skänkeln första gången. ;) Draken var pigg! Ville inte alls skritta haha, som tur var det ett galoppass som stod på schemat. För att hålla honom sysselsatt i framtravningen red jag mycket volter och lite skänkelvikningar. 
I galoppen försökte jag hålla honom ganska låg och lite lugnare till en början, sen fräste vi på i slutet. :D
Fina Drake! 
 
Onsdag:
 
Innan jag åkte till stallet stannade jag på Ica och köpte morötter och äpplen till Daphne, vi måste ju fira!
 
Även idag red jag Draken, denna gången ut! Först, efter skritt och trav förståss, ett varv i varje varv på travbanan. Den var geggig och underlaget tungt så vi höll oss i kanten där det var bättre! Sen fick han galoppa fyrkanten också. Duktig häst var han!
Daphne tränade jag lite löst med i ridhuset och gjorde bara saker som han tycker är roligt! 
 
 
Söta pojkar :love:
 
Blev en sen dag i stallet, var inte hemma förens lite över 11.. nu ska jag sova, ska till min bror tidigt imon och passa Lex! Gjorde jag idag med, mysvovven<3
 
/Vendela

Idag är ingen vanlig dag..

För det är våran 1års-dag! Hurra hurra hurra :D

Tänk att det redan gått ett helt år, rätt sjukt. Jag minns dagen vi hämtade honom i hakarp, han fick säga hejdå till Billeba för sista gången vila i frid tjejen<3 och kliva på transporten för att åka till sitt nya hem. Jag minns att jag inte var nåt särskilt glad, för jag kunde inte fatta det. Inte ens när jag skrev mitt namn på kontraktet förstod jag att det var sant. Och inte ens idag kan jag förstå hur just jag kan ha sån tur att världens bästa finns i mitt liv, och absolut inte att det är min alldeles egna ponny.
Vårat första år har verkligen varit en bergochdalbana, mycket upp och ner. Men allt var så värt det. Både han och jag har utvecklats något enormt, vi båda har lärt oss så mycket! Daphne har lärt sig saker jag aldrig trodde han skulle förstå, jag är så otroligt stolt över honom. 

Älskade du, vad vore livet utan dig?

 

 

 

 

Jag väntade i år på dig, jag hade bestämt mig - du är ponnyn för mig. 

Jag höll fast vid det och se, nu står vi här, jag & du. 

Älskar dig killen, det vet du.

/Vendela


<3

 
/Vendela

Duktig Daphne - Dålig Vendela

Ridpasset idag hade varit jättebra om inte jag förstört för Daphne hela tiden.. orkar inte med mig själv ibland. Jag känner inte från ryggen att han går så bra som han faktiskt gör så det var bra att Elinor var med och filmade! Vi tar nya tag imon och hoppas på att jag kan rida lite bättre. :)
 
 
Fina ponny, :love:
 
Planerna ändrades igår kväll och Elinor sov hos mig. Vi åkte runt lite på moppen och kollade film! Ikväll är jag dock ensam, ska klippa ihop filmerna från idag. :)
 
/Vendela

Badat

Idag red jag och Olivia till sjön och badade, uppskattat av tokponnysarna! Allt gick bra och Daphne skötte sig minst lika bra som vanligt. 
 
 
Ikväll ska jag bara vara hemma och kolla på film. Igår var vi på bio - Prometheus. Den var bra! Lite läskig och ganska äcklig, lite som Ailien filmerna. :) 
 
Imorgon ska jag nog rida igenom honom eftersom han vilade igår och badade idag, sen på måndag blir det galopp på travbanan! 
 

/Vendela

2/8 Hoppning

Hoppade Daphne i ridhuset igår och det gick jättebra! Har inte så mycket att säga om det utan visar ett par filmer istället. :) 
 
 
 
Som ni ser blev det ett felsprång, men han räddade mig - som vanligt. :love:
Och när vi hoppade "bana" blev det ett litet missförstånd, därav volten!
 
/Vendela

Datajävel

Japp, den har hållt på i någon vecka men igår sa den stopp. Gick inte starta eller något, så därför har jag inte kunnat blogga... Just nu sitter jag vid min brors dator, min egna är startad i felsäkert läge och jag håller på att lägga in alla bilder från den på en hårddisk vilket kommer ta ett par timmar. Efter det ska jag återställa den och se om den kanske vill fortsätta leva ett tag till.

Igår red jag dressyr och blev fotad av Elinor. Holly hade SÅHÄÄÄR mycket energi och den gjorde jag slut på också. Galopperade nästan BARA i princip, hon fick som hon ville för allt som fanns i hennes huvud var typ studsa, springa. Hon blev himla stark, men var ändå duktig. Högergaloppen tog hon flera gånger!! :) Lite trav blev det också självklart, red lite på serpentiner i både trav och skritt, och övade på halter. I skritten gjorde hon jättefina halter men i traven blev det mest bara dragigt... Minns faktiskt inte vad jag gjorde mer? Haha!! Minns bara att det gick helt okej bra. :) Hon var verkligen slut efteråt och snubblade i princip hem. Men fina bilder blev det, tjuvkiiik;



Idag blev det också dressyr, och Elinor fotade såklart idag med. ;) Det märktes att hon var trött i muskler osv idag, men huvudet hade hon knappast lugnat ner sig i. Det var snarare värre!! Hon stegrade och hoppade hur mycket som helst och kokade verkligen över psykist ibland. Verkligen gaaaalen!  Men hon var SÅ fin i traven idag, stundtals. Så go känsla när hon väl hittade takten. Hade med lite travbommar som hon däremot slarvade enormt mycket över, så dom var nog inte till så stor nytta idag. Högergaloppen fixade hon hur jäkla bra som helst idag, vissa gånger drog hon på men det var ändå inte lika farligt som igår. Himla mjuk i sidan var hon. Det blev inte så mycket galopp i andra varvet, men det var bara bra. När jag travade av så började hon bli ganska lugn faktiskt, så jag är nöjd! :love: Tjuvkik på bilderna:



/MAJA

RSS 2.0