Trött

Helt slut efter en lång dag på viss tillsammans med en påfrestande, fast dock väldigt söt, hund :love:, bomarbete med Daphne och sist men inte minst - jaga Daphne som rymt i 1,5 timme! Astmaanfall ja0.
 
 ellans pic
 
Ridpasset idag gick precis som igår & i förrgår jättebra! Plockade fram 3 travbommar, 2 galoppbommar och en cavaletti. Jobbade med att han skulle hålla formen över travbommarna + sträcka ut benen ordentligt. Över galoppbommarna ville jag att han skulle gå lugnt och kort, cavalettin tränade jag galoppombyten över .:)
 
 
Imorgon följer Lex med till Vissmålen igen och för Daphne väntar en uteritt runt sjön!
 
/Vendela

Hooolliiiiddaaayyyy

Red dressyr idag på min väldigt galna, överladdade och brunstande ponny... ;) Elinor var självklart med och fotade!

Bortsett från att hon var himla ryckig/stark i munnen ibland och aldrig riktigt avslappnad så var hon faktiskt väldigt mjuk i sidorna eller vad man ska säga. Red nästan bara galopp idag, då hon nästan var omöjlig att trava och tappade takten hela tiden och stressade så otroligt mycket. Red mycket på volt i båda varven, högergaloppen klippte hon två gånger idag med lite jobb och tålamod från min sida, haha. :) Vänster var som vanligt, hon blir verkligen starkare för varje ridpass och jag känner skillnad varje dag på henne! Det kan nog bli en dressyrponny trots allt...;)

När hon väl satte högergaloppen ordentligt så galopperade jag fleraflera varv och försökte jobba henne samtidigt, ställa lite och sådär. Snabbt gick det och hon var helt slut efteråt, men det gav resultat också! Hon var jättemjuk i vänstersidan när jag travade av sen, och var t.o.m böjbar! :D Är nöjd med henne, hoppas och tror verkligen att detta gav någonting inför morgondagens dressyrarbete. Galna hääääst!! :love:

Smakprov




/MAJA

Vill ha!

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=200070&deptid=80&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
 
Det finns verkligen få stövlar i vår värld som är både smala och höga på samma gång! Och det är ännu mer sällan de ens finns med smalt skaft! Priset är ju inte så farligt endå, man får ju faktiskt pröjsa lite för ett par stövlar. 
 

Farmor? Snälla? :love:
 
/Vendela

Vi jobbar på det

 
Här var han nästan perfekt i hullet. Bilderna togs den 13 april, så 3,5 månader sen (?). Just nu är han fet.. för fet. Haha! Men vi jobbar på det, snart är han smal och fin igen :D
 
/Vendela

Påhittig rubrik

Torpet rullade på bra och det kom lagom mycket folk, gytt! Drog till stallet direkt efter.
 
Daphne hade visst både tatt av sig munkorgen och rymt till en annan hage - en "avstängd" med hur mycket gräs somhelst -.- Kan ju säga somså att han såg mätt & belåten ut när jag hämtade honom!
 
Borstade, tränsade och gick bort till ridhuset, 
Fortsatte lite på arbetet från igår och han var riktigt jävla fin idag alltså! Han var något seg till en början men blev mer o mer framåt när han var uppvärmd.:)
Bestämde mig för att träna olika dressyrmoment och speciellt skänkelvikning. Oftast böjer han på halsen och piper iväg, men idag gick det förvånansvärt bra! De var självklart inte perfekta men det bästa vi gjort hittills.
 
En sak vi också tränade lite extra på var galoppfattningar och att han skulle fatta den galopp jag bad om, även om jag var i vänster varv och bad om höger. Han satte det alla gånger utom en, dutti pony.:D
 
Jag är verkligen övernöjd över ridpasset och det känns som ett sånt som bara var för en gång, men jag hoppas han var så duktig för att fortsätta :')
 

 
jag har världens f i n a s t e ponny
 

Imon följer Lexkex med till jobbet, underbara vovve. 
 
/Vendela

Jag trodde helt seriöst det bara var jag..

..men det visade sig vara jag + 29269 andra. ;)
 
 
/Vendela

Uteritt

Red ut med Elinor idag. :) Vi galopperade en hel del och Holly var typ som en jävla planka i munnen, orkade knappast hålla henne. Hade jag bara lättat tyglarna liitelite så hade hon bara sprungit förbi Dzasti helt och hållet... Men hon är söt, kul tycker hon ju det är iallafall!! Hon gjorde massa luftsprång och småstegrade precis i början på varje galopp, hihi.

Kom på att jag glömt skriva på bloggen att Rinaldo tappade sin sko för några dagar sen igen... Därför har jag inte ridit honom. Han har stått inne i boxen dessa dagar då jag inte vill riskera att han blir halt, vilket han blev sist när han gick utan sko. Imorgon åker han tillbaka till Vissmålen och får ny sko så snart som möjligt hoppas jag. Han blir otroligt rastlös av att stå inne!


Haha, det har hänt lite med hennes kropp sedan dess va? ;)

Imorgon ska vi ju som Vendela redan skrivit, jobba igen. Får se om jag tar med datorn dit, no idea... Nu måste jag sova om jag ska orka gå upp imorgon, godnatt! ♥

/MAJA

Back @ Sörgården

Nu är Daphne hemma igen, sköönt! Allt tillbaks till det vanliga. :)
 

Det tog sin tid att packa alla saker och köra Daphne så det är väl typ det jag gjort idag? Haha. Red en stund i ridhuset och det gick toppen! Väldigt nöjd med honom. Han var lite stel och kantig, efter uteritten igår skulle jag tro, så tog det lugnt och red inte alls länge. 
 
 
 
Tagga jobb imon nudå.. eller? Överlever nog. ;)  
 

/Vendela

Pain in the ass

Det blev ingen fotografering idag... Men Jennie filmade åtminstone lite när jag red.. :)

Det gick verkligen inget vidare att rida idag. Så fort jag är på dåligt humör så går det alltid åt helvete att rida henne, hon är såå speciell och känslig när det gäller ridning. Jag brukar sällan lägga skiten över hästen, men idag får Holly faktiskt ta åt sig lite av vad som hände trots all. Hon var verkligen A PAIN IN THE ASS vissa stunder, och satte emot mig riktigt mycket ibland. Jag orkade verkligen inte sitta med världens leende och låtsas som ingenting idag, så jag blev verkligen förbannad...

Gjorde inga speciella övningar eller så, bara red. Avslutade med lite galopp och så ute i skogen... Svettig blev hon efter att ha stressat så mycket iallafall.. :P

Så himla synd att vi båda var som vi var, för i övrigt var hon förvånansvärt mjuk och jag känner verkligen att det hade kunnat bli något bra. Men jag antar att man behöver ta ett par smällar ibland för att komma någonstans. Klippte ihop en kort film från de hyfsade bitarna, Jennie filmade inte så mycket men det var bara bra för jag hade inte velat se mer haha..


Visst var hon himla sööt i schabraket+lindorna? :D Även om lindorna inte var exakt samma nyans så tycker jag inte att man tänker på det så mycket. Galna ponny! :love:

/MAJA

Fotografering på G

Idag, innan regnet och åskan i eftermiddag, hade jag och Vendela tänkt hinna fota lite dressyrbilder! :) Elinor är inte hemma men vi får låna hennes kamera.

Det var ett bra tag sedan jag red något riktigt dressyrpass på Holly nu, det måste väl varit runt en vecka sedan? Rinaldo har bara fått sig ett sådant, och resten har han bara gått ut i skogen om han inte vilat. :)




Kom på att jag inte lagt upp några av dessa bilderna än, får väl ta och göra det när jag har tid. :)

/MAJA

Daphne, kändisponny?!

Anonym
din häst är känd ju ;) 
http://old.stockholmhorseshow.com/viewNews.asp?id=85
 
 
Haha, va roligt!:D Tack till dig, anonyma person!
 
 

/Vendela

Ullared


Turkosa benlindor


Mörkrosa benlindor


Klarblåa benlindor


Benskydd fram+bak


Liniment, flugspray och man/svansborte


B-vitamin


Parfym


Bodybutter


Displayskydd till mobilen + headset


Vanlig tröja


Luvtröja


Skillingarydssalva

Sen är det säkert något jag glömt att ta med, men jaa. Är nöjd, köpte inte överdrivet mycket och inte massa onödigt heller för den delen. :) Blev t.o.m pengar över!!!!

/MAJA

Sol & Bad!

Sov hos bästa Olivia igår, saknat henne! Nu på förmiddagen har vi legat på stranden och solat, jättehärligt. :D
Förtillfället är jag hemma och väntar på att klockan ska närma sig 7 så jag kan åka och passa Lex-kex! Och ikväll tror jag det är spökrunda? Iallafall ska jag sova hos Olivia igen.<3  
 
 
Daphne får vila idag. Vill igentligen åka upp till honom men har ingen som kan skjutsa, inte lätt när han står hos Elinor. Får längta tills imon istället!
 
Om man skulle lägga sig och sola lite kanske? Jo men så gör vi, tar med datan så kan jag kolla VD samtidigt. ;) Det bästa med att ha laptop, haha!
 

/Vendela

Sjöhästarna <3

Holly var jätteduktig, simmade massvis och fick vara i täten hela tiden i princip... Så duktig är hon, älskar att bada verkligen! :D Rinaldo var också jätteduktig idag, Jennie fick sig ett par rediga simturer med FART i må jag lova. Han simmar inte sakta alltså!!!!

Vi struntade i att fota tyvärr, så inga bilder.. :(
Imorgon bär det av till Ullared med Jennie, Maria och Daniel. Götttttttt!!!!

/MAJA

Sjöhästarna <3

Holly var jätteduktig, simmade massvis och fick vara i täten hela tiden i princip... Så duktig är hon, älskar att bada verkligen! :D Rinaldo var också jätteduktig idag, Jennie fick sig ett par rediga simturer med FART i må jag lova. Han simmar inte sakta alltså!!!!

Vi struntade i att fota tyvärr, så inga bilder.. :(
Imorgon bär det av till Ullared med Jennie, Maria och Daniel. Götttttttt!!!!

/MAJA

Mera baaad

Även idag blir det bad med hästarna!! Fast denna gång ska Vendela och Jennie följa med också. Jennie får låna Rinaldo, sen kanske vi byter lite när vi väl är nere vid sjön och badar... :D

Vi hade även tänkt att stanna vid cafét och köpa lite fika, mysigt.. (a) Kameran följer självklart med också!



/MAJA

Rinaldo

Rinaldo red jag ut tillsammans med Elinor som red Daphne lite senare på kvällen. Hade novabettet och barbacka, han skötte sig superbra! Pigg och framåt men utan dumheter. Vackra vän <3

När vi skrittade hem så skulle han såklart kolla in kossorna riktigt ordentligt, som vanligt... Han avskyr dom, här om dan när jag red ut så vände han mitt på gatan och galopperade tillbaka, tjuren var hiiimla läskig tyckte han... Själv trodde jag att han skulle känna sig ganska hemma med dom, då han ser likadan ut i princip... ;)



/MAJA

Bada

Idag red jag och Elinor till stensjön och badade med hästarna. BÄSTA badplatsen med grymmaste botten och fint ställe! :D Holly var jätteduktig och simmade för första gången i sitt liv, hihi! Precis som hon aldrig gjort något annat. :) Vi fotade lite också:





























































/MAJA

Film

 
/Vendela

Du är bäst

 
Jag vet att jag har den sämsta hoppsitsen i världen, jobbar på det!
 

/Vendela

mitt hjärta

  
 
/Vendela

Hoppning

Hoppningen idag gick överlag bra. Han var megastark och drog mig nästan ur sadeln flera gånger, så forthan fick syn på ett hinder drog han som en tog och stack rakt mot det haha! Jovisst, kul att han tycker det är roligt men det vore ju bra om man hann se hindret också ;)
 
Hoppade fram påett litet kryss vilket gick jättebra, kunde lägga honom precis som jag ville ha honom osv. 
På kombinationen gick det okej till en början men efter en stund stängde han av helt och lyssnade inte alls på mina förhållningar eller när jag tryckte av. Fick bli väldigt arg på honom och tillslut kom han suveränt!
 
La kombinationen åt sidan och hoppade ett lite högre hinder, typ 70cm?, första språnget var kalas och andra likaså. 
 
Sista sprången var nån serie med ett hinder snett och sen ett rakt, så man får ställaom hästen mellan hindrena. Fattar ni? Det gick bra iallafall! Han taggade rätt mycket på det, men jag lät han gå och han löste det helt okej :)
 
Skrittade av runt lilla med Maja &Holiday. 
 

Btw, lånade Elinors Hunterträns och Daphne var superfin i det! Det passade honom verkligen, måste nästan skaffa ett (a)
 

Bilderna får ni en annan dag :)
 
/Vendela

Hoppningen

Jag hoppade Holly idag istället, då jag har tänkt rida Rinaldo lite mindre denna veckan då jag anser att han behöver ganska mycket sommarvila. Jag som känner honom VET att han lätt tappar humöret annars...

Holly var iallafall jätteduktig, om man utgår efter att hon inte har hoppat på över en månad nu. Hon är ju inte helt säker på avstånden än, och de gånger hon kom fel var hon oftast i bommarna. Men annars hoppade hon fint med luft imellan och lyssnade ganska bra på mig. Hon kortar gärna upp galoppen och studsar när hon blir taggad/stressad, så då gäller det bara att hjälpa henne hitta tillbaka till en lite större galopp. Då går det super! :)

Vi hoppade lite linje, både på långsidan och på böjt spår. Även något enstaka hinder. Finns inte så mycket mer att berätta... Är nöjd med henne! <3

/MAJA

Gonatt

Som Maja sa blev fotograferingen inte så lyckad. Daphne stack också en gång och efter det vågade jag inte rida mer.. Några bilder hann det iallafall bli, de kommer väl upp imon eller nåt. 
 
Imon är det hoppning på schemat, tagarrrrrr! Elinor fotar mig och Maja som hoppar Naldo. 
 
Nu lutar det faktiskt åt att sova, sjukt trött. 
 
Smakprov
 
finabästa cphäst, orkar verkligen inte med dig ibland 
 

/Vendela

Misslyckad fotodag

Ush, det gick verkligen åt helvete idag med fotograferingen! xD Red barbacka med repgrimma på en äng... Han var helt okej i början, lite dragig och nochig men inte så farligt ändå. När jag sedan skulle galoppera så stängde han av helt och fortsatte enda bort till slutet av fältet.. -.- Då sa jag till honom att sluta, och han lugnade ner sig lite. Då släppte jag tyglarna och skulle skritta tillbaka till Vendela och Elinor...

VAD FAN TROR NI HAN GÖR DÅ?!?!?!?!?! Sticker i full sketa och är helt okontaktbar, jag hade inte så mycket att säga till om måste jag medge. Elinor fick ta fram måttet med godis och då gav han sig tillslut.. IDIOTPONNY!!!

Efter det ville jag inte rida mer, så då fick Elinor rida lite. Det blev alltså inte en enda bra bild idag, haha.

Holly vilade helt och hållet. <3

/MAJA

Fotodax!

Maja ringde mig på morgonen och frågade om jag ville bli fotad tillsammans med henne och Rinaldo, så om en liten stund kommer Maja och hämtar mig. 
 
Håller förtillfället på att göra frulle, tomatsoppa & pasta :love: Brunch kanske man säger eftersom klockan är över 2?
 
Hoppas på fina bilder idag iallafall, vädret verkar ju åtminstonde vara på vår sida ;) Hörs senare!
 
 
 
 
/Vendela

Gårdagen

Godmorgon!!
Igår så skrittade jag och Elinor på långritt typ, haha. Meningen var att vi skulle bada med hästarna, men ju längre ut vi kom i sjön så blev det jättelerigt och hästarna sjönk ner... Vi red till Öggestorp och hade hästarna i min trädgård lite istället, haha. :) På hemvägen fotade vi lite, blev ganska söta bilder bortsett från våra outfits...

Smakprov:




/MAJA

Min vackra ♥ 21/7



























































































































Det blev många bilder i ett inlägg nu, men jag hoppas ni står ut. Titta vad vacker hon är! ♥

/MAJA

Galen

Idag var Daphne minst sagt galen. Inte för att jag har något emot energi i lagom mängd, men dagar som dessa föredrar jag hans lata vanliga jag. 
 

Han gick så fort i skritten att jag trodde han skulle välta.. Red först på ängen och det gick jättebra till en början, han var lätt i formen och stadig! Underlaget är ju inte det bästa så det blev lite konstiga vägar och avbrott här o var. Han var ganska stel i vänster men det är ganska förståleligt, försökte lossa honom lite i skritt en stund. 
 
Det var i galoppen allt körde ihop sig. Han drog iväg ett par gånger och en gång blev jag lite arg så jag rappade till honom på halsen... då gjorde han värsta luftsprånget? Lät han fjolla på ett par varv och höll honom i låg form. Red mycket förvänd galopp på volter för det är jobbigt, då går det inte lika fort ;)
 
Avslutade med att rida ut en sväng, skulle nog låtit bli det.., allt gick bra till en början och vi galoppade upp för ett par backar. När jag sedan vände hemåt körde han upp huvudet, tog bettet och stack. Hade inget att säga till om med ett 3-delat bett i munnen på honom så jag kunde bara vänta ut honom. Lutade mig bakåt och höll upp huvudet på honom så gott jag kunde i nerförsbackarna, han stannade tillslut precis innan vi kom upp på gårdsplanen. Orkar inte med honom! 
 

För ett par dagar sen..
 
/Vendela

Dagens ridpass på mina bäbisar

HOLIDAY
Hon var verkligen fantastisk rakt igenom! I början var hon som vanligt och tryckte in nosen så hon hamnade bakom lod, studsade runt lite och använde inte all sin energi på rätt sett. Dock kändes hon väldigt mjuk i kroppen redan i början. :) Jag travade och skrittade runt lite i båda varven och ställde igenom henne, hon var helt okej även i vänster faktiskt, stundtals åtminstone. När jag skulle galoppera så skulle hon som vanligt studsa och stegra lite, men jag brydde mig inte för fem öre och red bara på. Det tog inte lång tid innan hon vågade söka sig lite neråt och vissa gånger var hon riktigtriktigt fin bortsett från att hon tappade takten lite ibland och gick fyrtaktigt. Hon tog även högergaloppen såå fint idag! Mitt tålamod med henne var verkligen på topp idag vilket lönade sig, hon kunde verkligen inte presterat bättre än vad hon gjorde.

RINALDO
Eftersom han inte arbetat på ett tag nu så tog jag det lite lugnt med honom, det blev inget långt ridpass men han skötte sig jättebra. I början var han lite nojjig och ignorerade mig, han försökte väl testa och se vad jag tålde haha. ;) Fick vara lite bestämd men sedan var han så lydig och fin. Energi hade han, vilket var skönt. Han ville gärna dyka lite med huvudet så jag jobbade ganska mycket med formen på honom, och den blev väl helt okej efter de förutsättningar han har nu. :) Han gjorde klockrena byten idag, tror aldrig han haft så mycket power i sig förut! Han for verkligen rätt upp som om det vore ett luftsprång, och bytte precis som han aldrig gjort något annat. Är nöjd med honom, hade inte alltid dendär "känslan" men om jag tänker efter så kunde han nog inte gjort så mycket bättre ifrån sig heller! :)

Det bästa av allt är att Elinor fotade båda ridpassen!! :D Det blev underbart fina bilder verkligen, speciellt på Holly. Smakproooooov:



/MAJA

Holly 18/21



































/MAJA

Sowhite & the huntsman

Ska gå på bio med Matilda ikväll, Snowhite and the huntsman. Daphne får en välförtjänt vila :love:
 

Ska kravla mig upp ur sängen om en stund, men först lite mer redigering! Kort inlägg, men nu vet ni vad jag gör ikväll :)
 
 
/Vendela

är detta verkligen MIN ponny?

 
För fin för att vara sann, jag älskar dig min prins  
 
/Vendela

Ullashopping

*Regntäcke med fleecefoder, ska spara det till hösten/tidig vinter. Älskar det, superfint!!



*Regntäcke, helt utan foder, bara ett lager eller vad man ska säga. Härlig färg!



*Hörlurar, MP3, iPhoneskal, Laptop skin (man sätter det på skärmens baksida)



*Hink (nått mjukt gummiaktigt material, var tvungen att testa!) 2kg hästgodis, repgrimma (gillar färgen!) och B-vitamin.



Ska testa pulver och se vad han tycker om det, visst var burken söööt? :D



*Remontträns, bara för att träns är precis vad jag behöver ;) Nejmen jag hade faktiskt inget fint remontträns, så lite nödvändigt var de!



*Hoodie



*Dressyrspö



*Jordnötssmör, deo, hårspray, ansiktsskrubb, plånbok, ögonbrynskniv, ögonbrynspenna och trosor!



:love:


* Ridstrumpor, flugspray pälsglans, liniment


*Piké, matchar strumporna ;)

 
Jag tror jag fick med allt, haha. Är väldigt nöjd över alla mina köp!
 
/Vendela

Rinaldo

































































Love you ♥
/MAJA

Ridpass 1,2 & 3

1:

Dressyr på ängen. Gick apdåligt.. :( Red på aachen som jag vet att han inte alls funkar bra på så jag vet inte riktigt vad jag tänkte, jaja gjort är gjort. Slutade med att jag gav upp och red ut istället.
 
2.

Långritt, läs lååååååååååååååååååååååååång.. Vi planerade att rida en vanlig uteritt på ca 1,5-2 timmar men nånstans påvägen gick allt snett, vi red typ lite vilse eller nåt?
Daphne var hyperpigg och stark som en oxe, han höll sig i skinnet större delen av turen men stack en gång så jag fick styra in honom i Hollys rumpa xD 
Alla klarade sig igenom den långa vandringen oskadda, efter ca 5 timmar var hästarna tillbaka i sina boxar ;)
 
3.

(Idag) Efter den långa turen igår fick de en skritt tur på ca 20 minuter, Daphne var jättetrött:*
Busade lite i paddocken och maserade honom i boxen innan han fick gå ut i hagen igen :love:
 
 
Ska sova hemma inatt och ängna min tid åt att redigera bilder, tycks? Förbered er för bilder :D
 
/Vendela

Hmm

Bloggen är verkligen inte på topp... Men nu ska vi nog komma igång, vi jobbar ju inte föränns vecka 31 igen. :)

Hemma hos Elinor har vi hunnit med ett par uteritter och någon litet dressyrpass. Holly är sitt vanliga jag, och blir bara finare för varje pass. Helt sjukt vad hon tar sig! ♥ Rinaldo har endast gått ut än sålänge och är helt till sig! Riktigtriktigt hingstig är han, vilket han aldrig har varit förut. Han taktar, piper, sticker, stegrar, bockar som en TOK och är på hela tiden. Pigg och framåt dock, vilket är otroligt uppskattat! Verkligen inte lat alls. Även i hagen är han en riktig jäkel och försvarar Holly till 100%, så Daphne vågar verkligen inte komma nära.

Vet inte vad jag ska skriva mer.. Tänkte redigera bilder nu och sen blir det nog ett par inlägg med det. :)

/MAJA

17/7 Outfit

 
Träns - Globus, Maja's
Sadel - Bates, Dzastis sadel som ligger alldeles perfekt på Daphne 
Schabrak - Ullared, Elinor's
Lindor - Ullared, Elinor's
 
Visst är han söt i ljusblå? :D
 
/Vendela

Godnatt

Blev ingen mer uppdatering som ni kanske märkte men tiden räcker faktiskt inte riktigt till.. lovar inget om att de ska bli bättre för det vet jag att jag inte kommer hålla. Håller på tt redigera bilder iallafall så det kommer upp imonkväll. :) Självklart kommer det upp bild på allt jag shoppat på Ulla imon med!!
 
 
Sugna på fler? ;)
 

/Vendela

Tjollahopp

Daphne har nu stått hos Elinor i två dygn och allt har gått bra! Han blev helt skogstokig när han fick syn på Dzasti så han drog iväg med mig släpandes i gruset... pappa fick ta över och leda honom till hagen. 
 

Första dagen red vi ut i skogen och alla hästar skötte sig kalas. Igår red jag dressyr och Daphne gick så sjuuuukt bra! Ska jag vara helt ärlig har han nog aldrig gått såhär bra. :o Måste vara lyckan av att få träffa Dzasti igen. :love:
 
Vi har redan hunnit fota tusentals fina bilder och alla kommer självklart upp här när de är redigerade.  
 
Struntar i att skriva om hur det går i torpet osv, tror inte ni är så intresserade.
Och vet ni?! IMON ÅKER VI TILL ULLA!! MIN FAVORIT BRUD, LÄNGTAR SOM FAN! Ullared då för er som inte hängde med i svängarna..
 
Mer update om en stund.
 
/Vendela

Man

Jag och Vendela trimmade till Hollys man igår, det var verkligen på tiden! Lite finjustering återstår dock, men så här är det än sålänge. Den blev på gränsen till för kort, men den växer riktigt snabbt så det dröjer nog inte lång tid innan den är i precis perfekt längd..! ;)

/MAJA

Dålig uppdatering

Vi har inte kunnat uppdatera något tyvärr då vi har haft fullt upp med jobb i torpet + att fixa i stallet hos Elinor.

Vi har massa bilder att visa iallafall, från ihopsläppet och sådär. :) Tyvärr måste vi sova nu då vi ska upp tidigt, men imorgon kommer det nog en del bilder.


GODNATT!
/PONYRETARDS

Skrittrunda

Holly skötte sig kanon hela vägen, skrittade på i ett väldigtväldigt snabbt tempo (som vanligt dock). På vägen mötte vi Sara som red sin kompis ponny, så jag red med henne en bit. :)

Dagens jättesnygga outfit:




/MAJA

Längtar!

Bara 4 veckor kvar nu, TAGGA LÄGER V.33! 
 
2 ridpass om dagen, grymma kompizar, bästa ponnizar och inte nog med det LISEBERG! Jag känner på mig att det kommer bli äckligt bra.
 
Håller tummarna så hårt jag kan, vill så gärna ha Balousan. Saknar att rida den ponnyn nåt grymt..
 
 
Älskar sista bilden, söt sötare Balou<3
 
Förra året hade jag Buddie på lägret. Otroligt mysig häst! Fin var han ju minst sagt,
 
 
Skruttis!
 
Vi är inte alls många med på lägret heller, 6 st tror jag? Blir mycket mysigare då! Hoppas verkligen någon kommer kunna fota alla ridpass. Elinor lär ju ha med sin kamera men om vi inte delar upp grupperna hjälper ju inte det.. Får tjata på Tess och Olivia att de ska komma upp :D Lite tråkigt dock att ingen av dem ska vara med på själva lägret. 
 

Nu börjar nedräkningen iallafall, 4 veckor och en dag kvar!
 

/Vendela

Tjockisar

 
Här har han precis kommit till Elinor, bild från ihopsläppet. Vet inte om det syns så väl men han har fettknölar på magen och ja, ni ser ju buken? ;)
 
 
Längre in på hösten, ännu mindre fettig och inte lika tjock.
 
 
I början av vintern, första snön = massa vinterpäls. Jag tycker han var helt okej fin här faktiskt!! Visst att han är lite för bukig, men i själva hullet var han fin.
 
 
I början av våren när jag nästan precis flyttat honom till Sörgården. Jag tycker nästan han blev smal (haha ja faktiskt!) ett tag när han bytte från hö till hösilage, han var lite dålig i magen nån vecka så det berodde nog på det. Han gick snabbt upp igen!
 
 
Mitten-slutet av våren, rund om magen igen. Gick i en hage med mycket mat så maggen växte lite. 

 
Början av sommaren, sommartjock<3 men inte så farligt faktiskt!
 
 
Senaste bilden jag tog på honom - igår. Nu är han nästan lika fet som på första bilden men det ska vi verkligen göra något åt!
 

Både han och jag har tjockat på oss med allt gott gräs och i mitt fall godis, så nu är det hårdträning som gäller!
 
Vi ska bli i topptrim till hösten så att vi kan fixa så Maja kan starta honom! Det enda som hindrar oss är hans vacination som krånglar men ska försöka lösa det :)
 
Det kommer inte bli lätt medtanke på de saftiga gräset i Elinors stooora hagar, jag får häfta fast munkorgen heh! Galoppträning i mängder (tror jag Elinor också är med på?) och svettiga dressyrpass så ska det nog gå :D
 
Jag vet att jämförelse bilderna suuuger!! Men hade inga bättre på denna datorn, alla sommabilder är borta med min förra som gick sönder..
 

/Vendela

integöranågonting - dag

Daphne får vila för jag är för lat för att åka buss :D Inget han dör av och han gick ju så bra igår så :*
 
Ska vara hemma hos Willhelm tills 8 ikväll för då ska jag hem till pappa som kommer hem från Grebbestad idag. Jobb imon med Maja och Elinor, taggaaa! Nästa vecka kommer nog bli lite mer chill än den som varit för nu är vi ju tre som kan dela på "arbetet" :)

 
Daphne har börjar rymma ur sin hage och ut i den stora med såhääääääääääääääär mycket bete.. han är ju en redig kung på att få av sig munkorgen också så snacka om att han är fet nu! Ska hårdträna som faen resten av sommaren nu, som jag sagt innan får han längre vila när skolan börjat. Vill ha honom i samma hull som i vintras, rund o go om magen, men inte en massa äckliga fettknölar och inte värsta buken ><
 

/Vendela

Uppe tidigt som fan

Fick gå upp halv nio idag då vi har stallet denna helgen, tillsammans med Fanny och hennes mamma. Jag kom precis hem därifrån, vi ska dit runt tre igen. Då tänkte jag även skritta Holiday. ♥

Om någon känner för att umgås lite ikväll eller så, så finns jag.. hoho. :rolleyes:

/MAJA

Dagens ridpass

Han gick väldigt bra idag, sån känsla emellanåt!
 
Red inte alls länge runt 30 minuter utan framskrittning, men hann med en hel del ändå. I traven först ville han inte riktigt gå på tygel utan höll mest ner huvudet utan att krypa in med nosen, men efter lite mjukgörande fick vi till en jättefin form! Red honom i "tävlingsform" hela ridpasset (nu snackar jag ponnydressyr, inte värsta os) och han såg ut som en liten dressyrponny med sin flätade man hihi :')
 
Han var med riktigt med bakkärran och ibland sköt han på lite väl faktiskt. I galoppen var han ganska motsträvig till en början men så fort jag plockat ner honom rullade han på kanon i höger! I vänstergaloppen dampade han en stund, spändeupp underhalsen och galopperade lite på stället men jag bara satt helt lugnt och red honom framåt, haha är riktigt stolt över mig och mitt tålamod!!, så efter ett par damputbrott gick han lika fint i vänster :) Red nån förvänd galopp och lite halvt öppna. 
 
Jag verkligen kände hela honom i munnen idag, han var inte stum nånting! Superskönt! 
 
 
Trots att han var lite bråkig i galoppen är jag meganöjd över ridpasset, han har ju trots allt inte gått ordenligt på över 2 veckor.. 
 
/Vendela

Mars - Juli

MARS:




APRIL:










MAJ:










JUNI:








JULI:



/MAJA

Ridpasset

Jag skrittade som vanligt fram utomhus innan jag gick in i ridhuset, var ensam där inne idag vilket var väldigt skönt!

Skrittade något varv på kort tygel innan jag travade igång henne. Hon var faktiskt förvånansvärt fin, det brukar ju annars bli i slutet som hon vågar slappna av. Men hon var faktiskt lugn och frustade massor, jättenöjd verkade hon. :) Travade runt lite innan jag skulle galoppera, började i vänstervarvet. Hon började med att studsa fram sådär istället för att galoppera, och det  lät  jag henne göra ett tag med en och annan skrittpaus imellan. När hon lugnat ner sig lite så red jag fram henne lite mer och då sökte hon sig nedåt, och var såå duktig! :love: Jag fortsatte så några varv runt, mestadels på mittvolten. Hon orkar ju som sagt inte korta sig så det går ju undan, men det gjorde absolut ingenting. Trots att det går snabbt och att hon ibland skjuter upp huvudet igen så var hon ganska lugn ändå, inte alls stressad iallafall.

Ett tag blev hon lite dragig så då vände jag över henne åt höger, och vet ni vad hon gör då?! BYTER GALOPP, båda med fram och bakbenen!!!! :D Högergaloppen som hon har såå svårt för annars. Fortsatte då lite i den galoppen och även då så blev hon så låg och fin i halsen, så fint på tygeln! :love: Tog sedan lite mer galopp i vänster innan jag travade av. Hon var huuuur fin som helst vid avtravningen. LÅG och avslappnad. Bästa, bästa ponnyn!!!!! ♥ Tyvärr fick inte Vendela någon riktig film på högergaloppen..:( Endast en som var kanske 2 sekunder lång...

Jag kan lova att hela hon nästan badade i svett när vi var klara. Även jag, haha. Men det var värt det, så underbart duktig var hon. Fyfan vilka framsteg hon gör. Imorgon ska jag skritta ut en runda på henne! <3




/MAJA

Bästa ponny

Holly var helt otrolig idag, det slog t.o.m gårdagens ridpass!! Det bästa av allt är att jag har film på det, så jag tänkte klippa ihop och visa er. Info om ridpasset får ni samtidigt, så ni får vänta en liten stund. Återkommer! :)

Tjuvtitt ;)
/MAJA

Sova

Imorgon är Vendela och jag lediga så vi ska sova ut ordentligt. Först åker vi till Holly och sedan Daphne, förvänta er massa filmer!

Nu ska jag sova, och drömma om den vackraste som finns - Rinaldo ♥






/MAJA

Håll i dig

Håll i dig = Holiday ;)
Idag var Holly verkligen grym, hon har aldrig någonsin gått såhär bra!!!

Red först ut en runda och lät henne galoppera så fort som hon ville, pigg men lydig var hon. :) Sedan red jag tillbaka till ridhuset och red där. I början var hon verkligen galen, jag lyckades inte trava och hon galopperade/hoppade bara fram så som hon brukar, näst intill på stället stog hon och trampade. Jag lät henne hålla på så tills hon tröttnade, det tog väl tio minuter eller något. Då började hon helt plötsligt frusta och bli lugn så då drev jag på henne så det blev en riktigt galopp. Tog massa ledande tygeltag in mot mitten och var verkligen jättemjuk i handen, ville få henne förstå själv.

Och det gjorde hon!!!! Hon gick jätteavslappnad i form! Kan fortfarande inte smälta det, det är första gången hon någonsin gjort det, verkligen ett STORT steg för henne. Vissa stunder gick det väl lite snabbt men det förstår jag, klart hon inte orkar korta sig. :) Red dessutom på en volt så det blev väl lite jobbigt. Men jösses vad duktig hon var verkligen, frustade i mängder och var allmänt bäst. När jag sedan travade av så var hon lika lugn och fin där, och vågade lägga sig på tygeln och ta stöd istället för att bli bakom hand. Duktiga lilla häst! ♥

Ni kanske tycker att detta bara är en peace of cake men då har ni fel kan jag lova. Hon är en så jävla svår och speciell häst och jag trodde verkligen att detta skulle ta minst ett år för henne att våga göra/förstå det. Ska inte säga för mycket, men jag tror verkligen vi är på rätt väg nu.. :love: :love:


/MAJA

Ramona

Tillgängnar rubriken till vår allas ponnyridningsklippa - Ramona<3
 

Just nu sitter jag & Maja och lunchar. Ganska lugn dag med bara ett par ponnyridningsrundor. När vi slutat kommer Camilla, min brors flickvän, och hämtar mig. Vi ska låna Fabian och rida ut!
 
 
Hejsålänge :D
 
/Vendela

Mycket saknande...

 
19 månader utan dig, 
jag hoppas för allt i världen att du sovit gott Kajsa 
 

/Vendela

 
/Vendela

Och så jag..

 
Gaaaah, göörsnyggt! Såhär ska jag se ut på tävling i framtiden hehe (a)
 
Kavaj: Spooks
Ridbyxor: Animo (vet inte än vilken modell jag vill ha, har inte sett alla, men de som glittrar mest kanske 8D)
Hjälm: Charles Owen Wellington
Stövlar: Jacson Crocodile
 

Detta + utrustningen i förra inlägget + ett rosa Anna Scarpati m. brun passpoal/kantband = min dröm-tävlingsoutfit, just nu iallafall ;)
 
Lite kul dock att inget är av samma märke..
 
/Vendela

Drömutrustning

 
Skulle inte tacka nej precis, rackarns vad snyggt! Om man ändå hade den plånboken...
 
SadelJohn Whitaker Junior Pro Ldt Edition Flag
Magplatta: Hv Polo
Stigbyglar: Soft Up
Benskydd: Veredus Carbon Gel (skulle myst till det med fårskinnsinlägg)
Träns: Nexus Glen Gordon
 

Brun utrustning = LOVELY
 

/Vendela

Ridtur på älskling

Idag följde farmor först med på en skrittur ute och sen gick vi in en kortis i ridhuset. Gjorde nog ett stort misstag som tog novabettet då han var stark och dragig. Krävde ingenting av honom och i ridhuset galopperade jag bara nåt varv och försökte hålla honom ganska kort. 
 

Efteråt fick han mat och sen ut i hagen igen. Längtar redan till imon!<3
 
 
Nu har jag precis kommit hem från Anna Gretas, en resturang för er som inte vet, käkade nachos till middag! Sover hemma hos pappa ikväll, sköönt att ligga i sin egen säng. Puss på alla där ute, ha en trevlig kväll för det ska jag :D
 
/Vendela

Putsa

Är det bara jag som är otroligt noga med min utrustning?! Förut putsade jag kanske runt en gång i månaden, vilket var otroligt slarvigt av mig.. Jag brydde mig i överlag inte alls om i vilket skick de var i osv...:S

Nu har jag tvingat mig själv att putsa efter VARJE ridpass och helt plötsligt så har jag fått motivation till det! Har blivit otroligt noggran verkligen. Putsar i princip varje dag, åtminstone det tränset jag användt + sadelgjorden. :) Sadeln blir inte lika ofta men en gång i veckan kanske. Snurrar också ALLTID ihop mina träns innan jag hänger in dom, får nästan ångest om jag inte gör det, haha.



/MAJA

Hollybolly

Idag red Maria henne nere på mataki. Hon blir alltid lite värre där (tycker jag iallafall) men jag tycker ändå att det gick bra för dom och att Maria hade jättebra tålamod med henne. Jättefina var dom. <3

Hon ska nog rida imorgon också, så det blir nog bra.. :)




/MAJA

Då & Nu, bästa ponny

Ridskolans suraste, tjockaste och lataste ponny var han, men han var min drömponny. I över 5 år väntade jag och efter evigt tjatande fick jag min ponny. Jag ångrar mig inte en sekund, han är det bästa som hänt mig<3
 
Jag visste ju att Daphne skulle pigga på sig något, bli gladare och så, av att få komma ut till Elinor och bli "vanlig häst". Men inte fan trodde jag att det skulle bli såhär..
 
Han var sitt vanliga jag de första månaderna, men han började så småningom säga emot och protestera, kicka, köra upp huvudet, dra osvosv. Inget jag brydde mig särskilt mycket om till en början, tycker jag kämpade på rätt tappert där ett tag! Det blev värre och han började sticka, bocka, vägra (menar inte på hinder nu..), ja ni fattar vinkeln? Han var dock aldrig pigg på banan, utan han gick lika långsamt som alltid men han bråkade som jag vet inte vad. 
 
Det var riktigt otäckt några gånger, fick smaka sanden ibland och vissa gånger stack han hela vägen hem. Minns en gång speciellt.. Jag travade upp för en backe som slutar med en vägbom och på andra sidan den bommen är det en väg på direkten. Kände att han började dra lite så jag försökte ta tillbaka han men han tjurade ihop, drog fram huvudet, tog bettet och stack - rakt mot bommen och vägen. Jag drog av all min kraft för han var helt inställd på att hoppa över den 1 meter höga bommen. Inte förens efter ett par slag på huvudet släppte han taget om bettet så jag kunde svänga han åt sidan. 
Det var bara en av alla de gångerna jag kom lipandes tillbaka till stallet och Elinor fick trösta mig. 
 
Jag rent ut sagt ville vågade inte rida honom tillslut. Elinor ryckte in och red honom ett tag, både hon och Maja tjatade på mig att jag skulle rida men jag ville inte, mer än typ skritt i paddocken nån gång ibland.
 

-
 
Nånstans vände allt och efter ett par veckor började jag rida honom igen och det gick bättre :) Jag la dressyren på hyllan och började rida mer o mer i halsring och tillslut kunde jag rida överallt i halsring, att rejsa i skogen var inga problem! Han var fortfarande väldigt pigg ute men lydig. Detta höll i sig och jag red säkert 80% i halsring under vintern.
 
 
 
När jag flyttade honom i våras var jag istället tvungen att lägga halsringen på hyllan. Dels för att man inte får rida utan träns på Riddesbergsanläggningar och dels för att han blev lite bråkig igen p.g.a flytten. 
 
Han är piggare & posetivare än någonsin nu och allt går bara bättre & bättre! Vi har våra mål, vissa är nådda, andra inte, men vi kämpar på! 
Han har stuckit med mig ordentligt två gånger under tiden i nya stallet och det händer att han kickar, men inte alls som förut.
Dressyren går också bra, vi börjar komma framåt! Självklart händer det att halsringen åker fram då&då, lite har han tappat men jag ska försöka ta tag i det igen :D
 
 
 
Och detta är ändå några av de bättre bilderna, skämdes så mycket i vintras över att jag inte ens kunde rida min egna ponny så jag raderade alla.. och anledningen till att jag lyfter ur sadeln på de sista är helt enkelt så att han hängde sig i handen på mig så jag orkade inte sitta kvar xD
 
 
Vet inte om ni ser så mycket skillnad, men jag kan säga att det är en jävla skillnad att rida!^^ 
 
Jag är väldigt glad att han har lugnat ner sig, visst har han damp ibland.. men verkligen inte som förr ;)
 
Det var lite om vår "utveckling" i ridningen, tror jag ska göra ett om hur han har förändrats från marken också! 
 
/Vendela

Galen häst @Holly

Idag var Holly riktigt, riktigt konstig. Förstår henne däremot.. Det var ungefär 6 hästar i ridhuset sammanlagt och dessutom har hon en enorm överskottsenergi just nu.

Jag började med att skritta ut en runda, varav en sträcka med trav. Den sträckan var hon så GRYMT fin och avslappnad, och ändå var det en galoppsträcka där hon alltid brukar få bralla till det ordentligt. Sjukt fin var hon! :)

Red sedan i ridhuset en stund. Först var det bara jag + en till där inne så det var ganska lugnt. Konstigt nog var hon sådär stel i vänstersidan idag, trots att det var helt borta igår? Sa väl för mycket antar jag... Hon var helt okej fin, lite springig och stark imellanåt men i helhet godkänt. :) Sedan kom det bara fler personer in i ridhuset hela tiden och alla red i olika varv så allt blev helt rörigt. Då blev Holly helt till sig och galopperade på stället konstant i princip, reste sig och gjorde mängder med luftsprång... När jag väl fick henne att trava så fortsatte jag väl ett varv eller något innan jag avslutade. Skrittade sedan av utomhus i regnet.. ;)

Nae, inte så nöjd över hur det gick idag. Men jag har världens bästa ponny anyway, love her <3

/MAJA

5 random saker om Golden Sunlight

1. Han är pågränsen till FÖR snäll.. han låter mig göra vadsomhelst och han går med på allt, jag kan klättra runt på honom, sitta på rumpan, "parkera" honom varsom och han stannar, ha honom lös på gången alltid, han är i princip okänslig, vem som helst får rida honom, han har aldrig gjort mig nåt dumt och därför litar jag på honom till 110%
  
2. Jag får honom knappt röra sig när vi ska gå från stallet, då går det inte fort alltså.. men på hemvägen kan jag knappt hålla honom och tar jag tag i honom ordentligt blir han skitsur och börjar i värre fall takta..
 
3. Han blir ofta rädd för saker som igentligen är helt ofarliga t.ex stenar och grenar. Spöken existerar även vissa uteritter!
 
4. Han har en speciell runda som han totalt älskar. Rider jag förbi den stigen kan han bara göra en helomvändning och sticka upp på stigen haha!
 
5. När Daphne tycker det börjar bli jobbigt.. stannar han antingen och bajsar eller frustar så han får dra upp huvudet hah! Smart ponny ;)
 

 
/Vendela

Min mobil

Min älskade mobil. Vi bråkar, slåss, fightas - precis som syskon. Vi kan hata varandra för sekunden men vi hittar alltid tillbaka igen med våran kärlek. Tack för att du ställer upp för mig, du överstiger alltid din egna marginal med allt du gör. Jag är stolt ägare till dig, vi klarar allt tillsammans. Glöm aldrig att du är världens bästa mobil! :love:





/MAJA

Holly - dagens ridpass

Japp, ni läste rätt! Idag sattes hon igång efter att ha vilat i tre veckor. :) Jag hann inte rida så mycket då lägret skulle in, men 15-20minuter blev det väl iallafall!

Det var blött och regnade, så jag red i ridhuset. Hade novabettet vilket kanske var ett litet misstag från min sida.. Jaja! Hon var verkligen hur stark som helst i början och struntade i mig, bara tog bettet och gick. Då tappar hon även takten och vinglar iväg så att säga... Började ställa henne lite i båda varven i skritt, och all hennes stelhet i vänstervarvet var BORTA! :) Hon var verkligen så rund och fin, precis lika böjbar i båda varven! Riktigt skönt att det släppt.

I traven kämpade hon också emot i början, så fick vara lite sträng mot henne och hålla emot riktigt ordentligt. När hon väl gav efter så mjuknade jag i handen så att hon förstod att hon gjorde rätt. :) I slutet var hon jättefin att trava, frustade i mängder och vågade nästan ta stöd på bettet och bli lite låg. När hon gick som bäst så kom lägret in som sagt, så då avslutade jag med en galopp på mellanvägen.

Ett kort men givade ridpass, nöjd är jag med henne! :love:

I love you!
 
/MAJA

5 Random saker om Holiday

1. Det kan ta ÅR (bokstavligt talat..) för att få Holly äta något, t.ex äpple eller godis. Man kan stå i tio minuter och hon tvärvägrar ändå och när hon äntligen fattar att man kan äta det så vill hon bara ha mer...;)

2. Hon är jätterädd om öronen och mulen, man får inte pussa eller pilla tycker hon!

3. För att vara sto så är hon väldigt snäll och öppen mot andra hästar. Hon vaktar oftast inte sin mat och "delar med sig", inte självisk så att säga.

4. Hon är en riktig donna och hatar att gå i lera eller skita ner sig. Rullar sig oftast i hö eller vanligt gräs.. Ska alltid vara snyggast - förnäm som hon är..! :)

5. Ibland hamnar hon i otakt och passar (islandsgångart). Händer inte ofta men ibland så, det får ni minsann bildbevis på här nedanför!!



/MAJA

Bloggar jag läser

Först och främst läser jag http://ponyretards.blogg.se/ och http://skimmelochskack.blogg.se/.
 
Dagligen läser jag;
 
http://ztreliin.blogg.se/
http://carlssonpataket.se/
http://dressyrmupparna.se/
http://silentvoices.blogg.se/
http://www.ponnysanning.se/
http://ponnyglitter.blogg.se/
http://tesscandemyr.blogg.se/
http://lisacandemyr.blogg.se/
http://goldenhorses.blogg.se/
http://randighest.blogg.se/
 
Om jag får tid över läser jag också;
 
http://isabellanilsson.devote.se/
http://baraacarro.blogg.se/
http://bman.blogg.se/
http://tonia.blogg.se/
http://nellieberntsson.se/
http://playlovelearn.blogspot.se/
http://johannagrant.se/
 
De bloggar som "tilltalar" och inspererar mig mest är nog silentvoices och lisacandemyr, många bra och meningsfulla inlägg! Läser ni dem inte redan tycker jag verkligen ni ska göra det, kika även in på skimmelochskack där Elinor som jag hade Daphne hos innan bloggar :)
 
/Vendela

day one in Torpet

Första jobbdagen gick snabbt och smidigt, men som Maja skrev var det lite tomt på fika.. tur att vi har fixat det nu då! :D
 
Struntade i att åka upp till Daphne idag så gör kanske det imon, funderar på om jag ska börja sätta igång han och så får han vila den veckan skolan börjar sen istället. Får se!
 
Om en stund ska jag käka och sen tänkte jag & Olivia cykla en sväng bara, ska sova 'hemma' inatt och förhoppningsvis i Torpet med Majsi imooon :love:
 

Blogglusten kommer krypande så jag hoppas på bättre uppdatering snart från min sida! Blir ju mer att skriva om när jag sätter i gång Daphne :)
 
@the moment
 
/Vendela

Torpet

Jag och Vendela jobbar ju i torpet denna veckan så det är vad vi har gjort idag. Det var rent ut sagt PINSAMT när folk kom för det enda som fanns var festis och glass.. :S

Vi åkte och handlade efteråt iallafall, så nu är torpet fit for fight igen. Japp! ;)

På Söndag åker jag ju till Elinor och tanken var ju att både Holly och Rinaldo skulle följa med... Självklart är Rinaldo inte hel för det. Det är förhoppningsvis en hovböld och då går det ju över på cirka en vecka, men om det inte är en hovböld så jaa.. Bästa Naldo, första gången i sitt liv han är HALT på riktigt. ♥

/MAJA

11 månader

 
bästabästa du 
 

/Vendela

Får inte nog

 





Så underbart jävla vackert så det inte finns ORD för det. ♥

/MAJA

Drar det bara lite snabbt

Kom hem igår på förmiddagen och sov hos Olivia. Vi var ute störredelan av kvällen och hade det gött. 
 
Vi åkte till stallet en sväng idag. Tog in Daphne och borstade en stund innan vi gick bort till ridhuset så han fick röra lite på sig. Jädrans vad pigg han var, blev nästan rädd där ett tag.. han typ hoppade på mig haha!
 
Efter det åkte jag hem till mig och duschade, nu är jag hos min storebror. Ska ju bo här i veckan för att mamma åker till Frankrike. 
 
 
Man har lixom ingen tid för datorn just nu, eller iallafall inte för att skriva. Sommarlovet kommer först, sen bloggen. Eller som jag brukar säga till mina lärare - livet kom i vägen. 
 
/Vendela

Bloggen är inte på topp

Nope, you read it. :rolleyes: Jag sover typ halva dagen och kollar film andra halvan av dagen, totally BUSY såattsäga! ;) Haha just kidding, men vafan. Har ingenting att skriva om, för hur jävla kul är det för er att läsa om hur många avsnitt av VD jag kollat på eller hur länge jag sov? Och inte så kul att skriva om det heller, haha. :P

Nog om deeet... Har bestämt mig för att ha Holiday hos Elinor fyra veckor istället för två. Dvs, att hon är där veckorna 29, 30, 31, och 32. :) Göttgöttgött säger jag bara!!!!


Just sayin'

/MAJA

Hemma

Har sovit hos Olivia inatt med Tess, vi hjälpte till på spökrundan igårkväll. Ska inte göra något idag heller, bara sitta hemma. Ska kolla på massa film hade jag tänkt och bara ha det gött! ;)

På Tisdag tror jag det blir så ska Holly sättas igång igen, längtar!! Har massa motivation nu, hoppas hon också har det.. :) Rund som en tunna är hon nu, ser förskräckligt ut.. Hon är ju inte den "tjocka typen av häst" precis. ;) Maria ska hjälpa mig att rida igång henne, om det går som planerat då.

Man ska alltid ta i lite extra ;)
 
/MAJA

Hoho

Sitter i denna stund och väntar på mat, är så äckligt hungrig så jag vet inte vad jag ska ta mig till!!
 
Idag har vi varit nere i Grebbestad och shoppat lite, jag hittade "bara" två hoodies från Wesc(a), Tack pappa! :love: 

Det börjar luta åt hemresa för min del, imon om jag får som jag vill. Kruxet är att jag ska åka tåg hem (sjääälv!!) och byta två gånger :s kommer lätt hoppa på fel tåg och hamna i piteå.
 
Nu ska jag försöka stå ut de få minuterna som är kvar tills jag får mat, ni får ha det så bra :)
 
/Vendela

HAHAHA

FYFAN, jag drömde att alla roller i VD hade ändrats och att det inte var samma personer med längre. Jag skojar inte - det var en MARDRÖM, jag grät igenom hela drömmen och visste inte vad jag skulle göra. Drömde även att jag och Tess åkte skidor och att jag skulle ta livet av mig för att hon åkte i förväg, gött.

Godmorgon iallafall. :) Ska bara vara hemma idag, bortsett från ikväll då jag ska skrämma på spökrundan + sova hos Olivia med Tess. Har nog inget mer att säga, hihi.

/MAJA


Marlon












Hur fin är han inte då?!
/MAJA

Godmorgon

Godmorgon, vaknade typ... för tio minuter sedan.. :) Satt uppe till typ halv fem igår och kollade Vampire Diaries, 8 avsnitt haha.. Gött som fan var det iallafall!! ;)

Har inte så mycket att skriva... Ska fortsätta kolla ett par avsnitt nu, sen ska jag följa med Maria och kolla på ponnyer eller något. Ha det bra sålänge. :)

/MAJA

The Green Mile

 
Jättebra film som är sjuktsorglig! Jag vet inte vad jag ska säga att det är för genre, för det är en helt vanlig film (eller vad man ska säga) men helt plötsligt blandades det in lite fantasy, awesome enligt mig! Väldigt spännande och nästan lite otäck imellanåt. 
Den ligger i toppen på sorgliga filmer. En film som jag tycker alla borde se faktiskt. Rekomenderar den verkligen!
 

4/5 Retards
    
 
/Vendela

The Green Mile

 
Jättebra film som är sjuktsorglig! Jag vet inte vad jag ska säga att det är för genre, för det är en helt vanlig film (eller vad man ska säga) men helt plötsligt blandades det in lite fantasy, awesome enligt mig! Väldigt spännande och nästan lite otäck imellanåt. 
Den ligger i toppen på sorgliga filmer. En film som jag tycker alla borde se faktiskt. Rekomenderar den verkligen!
 

4/5
    
 
/Vendela



This is where the chapter ends
A new one now begins
The time has come for letting go
The hardest part is when you know
All of these years - When we were here
Are ending, but I'll always remember

We have had the time of our lives
Now the page is turned
The stories we will write
We have had the time of our lives
And I will not forget
The faces left behind
It's hard to walk away
From the best of days
But if it has to end
I'm glad you have been my friend
In the time of our lives

/MAJA

Nothing to do

Har ingenting att göra verkligen. Kollade på de tre sista avsnitten av Vampire Diaries säsong 1 i morse och har även kollat på Armageddon (som Vendela skrev om här innan). Den var JÄVLIGT bra, och förtjänar mer poäng än vad Vendela gav den.. ;) Inte nog med att handling och allt var bra så tro det eller ej - men självaste Ben Affleck var med och spelade i filmen. Me love :love: Sevärd - lätt!

Har laddat ner säsong 2 av Vampire Diaries så då vet ni väl vad jag ska göra ikväll... Nolifer, haha.

To hell with Twilight och all annat skit säger jag bara!
Damon, Elena, Stefan ♥
 
/MAJA

You're my star

 
You're my Sunday, make my Monday come alive
Just like Tuesday, you're a new day, wakes me up
Wednesday's raining, Thursday's yearning Friday nights
Then it all ends at the weekend, you're my star
 

Hihi minns du? :love:

Refrängen i en låt Maja skickade till mig för lääääängesen:*

/Vendela

Armageddon

 
Spännande film som det alltid händer något i, en sån film som man tittar på i 2 timmar men det känns som en halvtimme. Lite som 2012. 
Något överdriven till en början, sorglig i slutet. Värd att se!
Handlar om rymden, rädda världen.
3/5 Retards
 
    
 

Elinor, jag rekomenderar dig att i n t e se den.


/Vendela

Tråkigt värre

Det är så sjukt tråkigt här, haha vet inte riktigt vad jag tänkte när jag sa att jag skulle följa med..
 
Låg inne hela dagen igår och kollade på film, verkar som att det blir samma visa idag. Förhoppningsvis drar vi en sväng ner till "centrum" vet inte vad man ska kalla det? och går runt lite, bättre än inget :)
 
Jag har somsagt inte ett piss att skriva. 
 
/Vendela

I'm tired of tryin' to find a reason why

Fyfan, kan inte fatta att jag gick med på att gå upp runt 8 (!!!!) idag bara för att åka till stallet och sen vända hem i princip.. Hälsade på Holly lite bara typ, mysig var hon. ♥ En tappsko hade hon skaffat sig också...

Nu är jag hemma iallafall, gör inte så mycket. Kollar igenom alla bilder på Rinaldo, saknar det för mycket.

Tom på ord.. Allt jag kan tänka på är dig, världens bästa

/MAJA

Framme

Nu är vi framme i Grebbestad, yeey. Självklart saknar jag pluttis redan men ska ju bara stanna tills på lördag/söndag!
 
När jag kommer hem kommer det inte vara någon hemma! Hos varken mamma eller pappa haha! Mamma är i Frankrike och pappa stannar kvar i Grebbestad. Ska bo hos min storebror :love:

Sen är det ju jobb i Torpet också, taggaaa! Tror faktiskt Daphne får vila ett par dagar v. 28 med, så kan jag börja rida igång han precis innan vi åker till Elinor :)
 
Jag kommer ju ha all tid i världen att blogga nu men saken är ju den att jag inte har nåt att blogga om.. lite tråkigt. Säger väl som vanligt när man har bloggtorka, är det nåt speciellt ni vill att jag ska skriva om? Nåt ni undrar kanske? Haha :)
 

 
/Vendela

Holiday

 

Världens finaste, kunde inte få en bättre häst. Älskar dig <3

/MAJA

Färdigpackad

Vaknade runt 1 idag då jag skulle på synundersökning vid 2, till moppekortet. Jag har verkligen vänt på dygnet haha, har inte somnat före 4 eller vaknat före 2 på länge but it's summer!
Efter det hämtade pappa mig hos mamma och vi åkte upp till Daphne. 
 
Han var så söt när vi kom, travade gnäggandes fram till grinden :') det var längesen han gjorde det. Han måste antingen saknat mig eller varit väldigt pelletssugen (a) Stod och mös en stund, pussgurkan. 
Han stod kvar jättelänge vid grinden när vi gick och gnäggade, kommer sakna honom nåt enormt<3 
 
Nu har jag varit hemma ett par timmar och packat, vi åker imon på morgonen. Fick låna mammas modem så kommer kunna blogga! 


Om en stund kommer Majsan, najsnajs. Får se vad vi hittar på :)

/Vendela

Vampire Diaries <3

Igår hade jag så jäkla tråkigt så jag laddade ner hela säsong ett av Vampire Diares då jag tyckte dom verkade ganska bra, har sett några avsnitt förut. :) Och jag hade rätt... SHIT, var uppe till 04.00 igår på natten och kollade samt att jag har kollat lite idag också. Har sammanlagt kollat på tio stycken avsnitt nu och alla är 40 minuter långa, hehe.. :rolleyes: Blir väl att göra samma sak inatt, är hur pigg som helst för jag vaknade 13.00 idag (A)

Stefan..:love: inga ord nämna och inga glömda.. Men DAAMN!




/MAJA

Lara

Lara är nyligen inhyrd/inlånad till ridskolan som lektionsponny. Hon är en haflinger D-ponny som tidigare gått 110-hoppning (LA). Mer än så vet jag inte om henne..:) Jättesöt iallafall, har själv ridit henne en gång och hon är supergo att rida!
























Visst är hon underbar? Smälter när jag ser henne! ♥
/MAJA

Kittens

































/MAJA

Försöker

Jag försöker och försöker komma på något att blogga om, men det står helt still. Inga nya bilder har jag heller.
 
Godnatt<3
 
/Vendela

Något jag skulle vilja prova...

Är ett tredelat applemouth bett eller liknande, med fasta ringar. Dvs eggbett. Jag tror Holly skulle funka riktigt bra på det faktiskt då hon ofta får munsår precis utanför mungiporna, och förmodligen är det för att vanliga rörliga ringar nyper henne när hon blir stark och drar.

Tredelat applemouth-bett med fasta ringar:


Har även hört att många tejpar sina bett med latextejp, och det tror jag också skulle vara något att prova på Holly. Hon trivs verkligen inte med vanliga bett i metall och funkar bara på klädda. Frågan är vart man får tag på det och hur mycket det kostar, hade iallafall varit kul att testa som sagt! :)

Bett med latextejp:


/MAJA

Bäbisvakt

Kom hem för en stund sen. Har varit hundvakt ett par timmar, mysigaste kexet :love:


 
Var hos Daphne en snabbis på dagen, tog in och borstade + matade + bytte täcke :) Fick t.o.m lillebror att sitta upp! Feg som han är, men det gick bra. 
 
/Vendela

Trååååååååk

Och vad ska man göra idag då? Har varit hemma hela dagen och har absolut ingenting att göra...!! Värsta känslan som finns nästan, när man bara sitter och väntar på att något ska hända. Hatar det verkligen, måste ha något att göra. xd






Söt katt

/MAJA

Boran ♥

















/MAJA

2-årsdag

Idag skulle blivit VÅRAN 2-årsdag. 2år, ganska lite igentligen när det känns som om vi tillbringat hela livet ihop. Vi hann dela exakt 1år och 11 månader tillsammans. Jag vill tacka dig för all kärlek, ilska, lycka och allt annat möjligt som du gett mig. Vi har både varit glada, ledsna och arga ihop och jag är tacksam för allting utav det. Oavsett hur jag känner mig så vill jag vara med dig, jag är hellre ledsen med dig än utan dig och det vet du! ♥ Vi är precis som syskon - bråkar men älskar varandra över allting annat ändå.

Ibland känns det som om jag svikit dig, för jag lovade att köpa dig och att aldrig släppa taget om dig. Jag hoppas att du kan förlåta mig och vänta på mig, för den dagen jag har pengar så kommer jag tveka en sekund på att lägga ut dom sedlarna på DIG. Oavsett om du knappast kan stå på dina ben den dagen så lovar jag att jag kommer skriva mitt namn på kontraktet. Jag hoppas att du tar emot mig med öppen famn när jag väl har den möjligheten <3


Mitt hjärta smälter

Jag är så stolt över dig för den individ du åstadkommit. Du är nog den mest godhjärtade hästen jag vet med hjärtat på precis rätt ställe. En häst som älskar en tillbaka utan tvekan.



Våran resa ihop kanske enligt er inte är något att hurra över. Men jag, jag säger bara WOW. Jag visar stolt fram denna hästen och står för att det är jag som tagit honom hit. Det är trots allt bara mig det handlar om, och inte Rolf-Göran Bengtsson.



Jag är inte bra på att skriva och har inte så mycket kvar att säga efter alla långa texter sen förut om dig där jag redan nämnt allt.. Ingenting glömt, däremot skadar det aldrig att höra igen - Jag älskar dig ♥

I wanted a star - but you'er a whole galaxy
 
/MAJA

Enya - Only Time


Underbar låt! Maja jag tackar dig från djupet av mina öron, fyfan vad bra den är. 


/Vendela

Rinaldo

Satt och kollade igenom alla bilder i mappen "andra hestar" och var bara tvungen att visa dessa Rinaldo bilder en gång till!

 
 
 
 
 
 

Finaknäppatokiga pojkspoling, ska böna o be på mina bara knän till Maja att jag får rida Naldo hos Elinor (a)

/Vendela