Gott Nytt År!

Vet att klockan inte slagit 12 än, men vi kommer inte ha möjlighet att ladda upp det då. Då kommer vi nämligen vara ute och chekka raketerna!




@Home

Vi har verkligen fått hur fina bilder som helst idag! Vädret var riktigt underbart och ljuset kunde typ inte bli bättre där vi fotade ^^ På ett fält borta vid Åkarp var vi.

Vi började med att ta in Mickie. Vi lindade henne med bruna benlindor tillsammans med ett brunt schabrak med orange kant, sockersöt blev hon! Hon gjorde likadant idag när jag kortade tyglarna - stannade och surade. Men hon gav sig väldigt snabbt ändå, tanten. Hon var lite stel till en början, både i rörelserna och i halsen. Lite oställbar och typ trippade fram, haha. Men hon vilade ju igår, så det är väl ganska förståerligt. När jag ridit fram en stund och tagit någon galopp blev hon bättre och jag kom åt henne lite mer också, och hon lossnade faktiskt riktigt fint sen! Det blev inget långt ridpass, men ändå ganska givande. Max 30minuter red jag :) Nöjd med Mickiesen ♥

Efter det fixade vi Xanti. Han fick på sig ett brunt schabrak med ljusblå kant + ljusblåa lindor. Ljusblå är hans färg 4-real! Om hur det gick idag för Tess+bilder får ni nog se på hennes blogg senare, Tesscandemyr.blogg.se!

När vi var klara med Xanti var dessvärre typ all sol borta -.- Så vi tog upp Rinaldo till ridhuset istället och hämtade ett par skacklar som han fick gå över lite typ, och stå i mellan. Vi lyfte och drog dom lite efter honom och det var inga problem. När dom råkade nudda honom litelite på bakbenet fick han dock panik och hoppade iväg, haha. Satt sedan lite på honom utan träns och sadel, gjorde lite halter och några volter typ. Han är faktiskt duktig, men ibland tar han lite egna alternativ och springer dit han vill, knas <3 Vi ska fota ridbilder imorgon istället.



Nu håller jag på att lägga över alla mina bilder på ett USB, och det tar åååååååååååår. När det är klart ska vi göra systemåterställning på min data, massa gött!

Hörs senare!


Förbereder inför ikväll!

Fast så såg jag filmen på Hickstead, och har suttit och gråtit här ett litet tag, gud vad bra film asså, helt sjukt.


Ska snart packa, ska sova på Vissmålen inatt, ska bli riktigt kul! Ska ta med en såndära lykta man skickar upp i himlen, hur det nu kommer gå.. Men det ska säkert gå bra. Vi tar in hästarna lite tidigare idag, så slipper dom höra alla läskiga smällar, haha!
Men ska gå och göra mig iordning lite nu, komemr nog inte bli så mycket mer uppdatering från mig mer idag,  men då passar jag på nu att säga, Gott nytt år till alla er läsare!





Wiiiiiiiie!

Ny kavaj!

Hej

Påhittig rubrik? =)
Har precis ätit frulle och nu tänkte jag spela lite sims! Jag smsade alla som ska vara med ikväll vilken tid vi skulle träffas och den enda som svarade var Olivia, så jag kommer runt 6. Mamma och jag ska åka och handla först. 

Jag vill helt plötsligt väldigt gärna rida. Satt och kollade runt lite på yt och blev jättesugen på ett redigt dressyrpass!
Men det får vänta tills imon, Daphne har fått tillräckligt med vila så nu vill jag köra igång ordentligt. Hoppas ängens/paddockens underlag blir bra snart så jag kan hoppa lite. Det var ett bra tag sen nu.
Datan hänger självklart med ikväll så lite uppdatering blir det nog :)

16. En bild som gör dig lycklig


Phototime!

Jajjemen, ni hörde rätt! Och vädret verkar vara på våran sida ju, kanon! :D

Jag ska fota Tess när hon rider Xanti, sen fotar hon mig när jag rider Mickie och Rinaldo :) Vi ska rida på nått fält med lindade ben och matchande schabrak till, så det blir perfekt!

Vi hörs senare bloggen!


Hickstead ♥

Fyfan vad fin film, lätt det bästa klippet om Hickstead jag sett! Så otroligt fin häst och Eric Lamazes är riktigt klockren han också. När ord inte räcker till ♥





Hahahaha!


De är ju nästan lite söta, eller?
Dör lite på när Rinaldo ''hjälper'' Daphne att stegra, de ser ut så iaf!


Nämen!

Titta vad jag fick av Tessan! Wohoo, tack ♥








Schabrak+huva från Hööks!



Lite presenter!

Har fått både lite julklappar och födelsedags presenter denna veckan, i julklapp utav Maja fick jag ett hårnät, som gick sönder när jag skulle använda det, så det ska bytas, det var hur fint som helst!
Sen i julklapp av Vendela så fick jag en tolksele, men den kommer ju förmodligen inte kunna användas, men den är jag oehört glad över iallafall!
Sen fick jag en födelsedags present utav Jennie & Maja igår med, och då fick jag ett rött schabrak! Hur fint som helst!


Hittar ingen bild på schabraket, men hittade på hårnätet och tolkselen iallafall ;)







Har funderat lite...

..ja, tro det eller ej.
Jag och Elinor pratade lite om gymnasiet, vart vi skulle bo och så. Då kom jag helt plötsligt på att om ca ett halv år kommer jag vara tvungen att flytta Daphne.
Elinor ska nämnligen bo i sin ''låtsas pappas'' hus precis jämte skolan, och ha Dzasti med sig. Det är ju inte säkert att jag hinner få en plats på vissmålen tills dess.. och nästan alla stall häromkring är sånna stall där man turas om att fodra både morgon, lunch, middag och kväll. Och oftast måste man även vara 18 för att få ha hand om in/utsläpp. Det skulle ju aldrig funka, man måste ju ha bil då!
Jag har ju iofs bra med tid på mig att fundera över var jag ska ha honom i ett år, innan han ska stå på skolan.

En annan sak jag har tänkt lite på är om jag kanske borde skaffa medryttare till Daphne. Eller inte medryttare, men hjälp typ. Jag hinner inte rida honom såpass hårt och länge som han skulle behöva. Han är verkligen jobbig just nu. Men det kanske blir bättre.. tror inte jag skulle hitta någon ändå. Det går ju inga bussar dit eller så, och Daphne är inte precis nån rolig ponny, haha. Känner mig taskig när jag säger/skriver så, men lite hjälp skulle ju aldrig skada. Skulle igentligen funka lika bra med någon som kunde komma ut nån gång i veckan och hjälpa mig ett ridpass. Men vi har ju varken bana eller ridhus :/
Blir det inte bättre kanske vi får satsa på annat än ridning helt enkelt :)

Den sista saken jag har tänkt lite extra på är, var skulle jag va om Kajsa inte dog? Skulle jag börjat rida Balou? Skulle jag verkligen köpt Daphne då?
Om jag ska vara helt ärlig så tror jag inte det. Jag har inte råd att både rida lektion och ha egen häst, finns inte på kartan typ. Och jag tyckte väldigt mycket om Kajsa, både ridmässigt och annars. Drömponny!
Daphne skulle ju ändå fått det minst lika bra hos någon annan. Men men, borde ju igentligen inte ens tänka på det, de är ju omöjligt att få tillbaka henne.
Jag är rätt nöjd med min ponnyskrutt ändå, han är bäst :)


De bästa!
Hahah, nu kom jag på en till sak. Vilken film ska jag se ikväll, förslag tack? :D

Lång dag.

Kom nyss hem! Har hunnit med riktigt mycket idag.
Jag vaknade som ni säkert vet, upp på Vissmålen. Vi städade iordning och sedan gick jag och Tess ner och ryktade våra hästar för att sedan bege oss till sandtaget. Jag red barbacka i mjukisbrallor, ingen bra kombination kände jag, så jag rekomenderar det inte!! ^^ Jag gled som en foppatoffla typ, men jag satt kvar iallafall ;) Rinaldo skötte sig jättebra, bockade ett par gånger men det är ju ingen överraskning längre, ganska självklart.

Efter det mockade vi (Jag & Tess) i ungefär två timmar i lösdriftshagen. Vi körde ut cirka 15 kärror med bara LERA från hagen för det gick knappast gå till vattenhinken då det var så lerigt. Vi grusade sedan där, så nu är det riktigt smidigt att komma in och fylla på vatten. Jobbigt, men värt det! Även inne i lösdrfiten så mockade vi och halmade, så nu har dom det bra där ute :) BTW; Jag & Tess har ofta ett "dagens citat", och idag blev det - Grepar må se svaga ut, men ICKE! Hahahaha, ingen förstår sig på oss.. :c

Om en stund kommer Tessan till mig, och så ska vi sova här. Vi ska blogga massor har vi sagt, happy? Sen ska vi nog handla lite tills nyår imorgon som ska hålla hus på Vissmålen (om inte Vendela eller Olivia redan berättat det?).

Aja, men då vet ni vad jag gjort idag och vad resten av mina planer är :D






Rubrik

Igår minns jag faktiskt inte vad jag gjorde på dan, men på kvällen red jag Lucifer iallafall. Jag frågade Elinor om hon ville rida Daphne, och efter lite om och men gick hon med på det.
Lucifer var inte alls som han brukar.. onödigt stark och stirrig. Men han skötte sig helt okej ändå, duktig hest.
Vi båda red runt i paddocken. Daphne såg ut att sköta sig, och vi red ganska ordentligt båda två.
Idag vaknade jag konstigt nog halv 2 trots att jag somnade vid typ 1 igår, lite trött därva? Jag städade mitt rum och sen kom mamma och hämtade mig. Daphne vilar både idag och imon, inte okej igentligen men jag hinner verkligen inte.
Imon är det ju nyårsafton, vi är ett gäng som ska träffas på kullen. Vi ska äta och ha de trevligt typ. Jag vet dock inte vad det är jag ska köpa för jag får inte tag på någon, men det löser sig säkert. Nu ska jag väl klä på mig lite kläder och bära in grejer till mitt rum. Just nu har jag nämligen bara en säng och två nattduksbord.

Sötnöt.

15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Jag är nästan alltid glad när jag är i närheten av hästar, om jag inte är på väldigtväldigt dåligt humör, för både Dracula och Frasse gör såna konstiga grejer ibland, och då kan man bara inte låta bli att skratta, sen går jag tänker på hur bra det gick på ridpasset, bara det kan göra hela min dag!


Och sen kan man ju bara vara sig själv!



Hejsan!

Satt och gjorde några tidinställda igår, men sen dog mitt internet på första inlägget, så det var därför det inte blev någon mer uppdatering från min sida.

Håller just nu på och städar, det behövdes kan jag säga, och jag hittade äntligen protokollen från när jag hade Tamlin! Blev jätte glad :* Så nu har jag lagt alla protokoll i en och samma mapp, ska lägga dom i en låda så att dom inte försvinner nu!

Ska snart byta om och rida, blir nog ett pass i ridhuset igen, samma sak som igår.
Ska fixa några tidinställda åt er först!

For u bloggeN











Film från klubbdressyren

Han var stark, stretig och spänd på samma gång, och verkligen inte en ritt jag är nöjd över, + att jag glömde en volt, haha!




Dagens ridpass

Det kändes väldigt bra idag! Han ville ställa sig väldigt mycket ut mot väggen , men annars var det ett jätte bra ridpass. 

Kortade honom väldigt mycket i galoppen, och han gör det verkligen utan problem nu! Sen red jag över lite bommar, testade lite snäva svängar, och så tänkte jag mycket på asvtånden så att det inte skulle bli fel, gjorde det typ 3 gånger, sen travade jag av honom, sen när jag gick hem fick han massa beröm, och så fick han lite godis när han kom hem :')





Dagens ridpass - Mickie

Rinaldo fick vila idag, skulle igentligen ridit ut med Jennie men det blåste och regnade alltför myket. Men han mår nog bra av lite vila!

Däremot tog jag mig ett dressyrpass med Mickie som jag även red lite igår, och då var hon som en planka men lossnade lite i slutet. Idag tjurade hon ihop totalt några gånger för hon tyckte det var himla jobbigt, haha ^^ Hon vägrade gå framåt och backade och var allmänt stoig, och då fick man bli riktigt arg på henne. Hon slutade med det ganska snabbt när hon märkte att hon inte bestämde, och hon släppte mer och mer. Red på lite bommar/cavaletti för att mjuka upp henne och i högervarvet lossnade hon helt, duktig ponny!

Ska ta hand om Mickie tills Söndag eller Måndag då Emmie är i sälen och glider runt på sina skidor, hoho. Mickie får iallafall vila imorgon, och om inte vädret är allt för illa så får Rinaldo sig en uteritt!



Mickie

Ska försöka få tag på Vendela nu för jag tycker bannemig hon ska sova här, saknar lilla damen!


Igår & Idag

Igår red jag en stund i paddocken. Jag hade kandaret, pallade inget annat. Han skötte sig helt okej, stretade emot lite ibland, men det förstår jag faktiskt.. klart att han inte vill ha ett sånt bett i munnen. Haha, han var fortfarande ruskigt pigg, små kickade och hade sig!
Lite konstigt då jag dragit in helt på hans kraftfoder? Igår var även första gången jag kunde känna ordentligt på sadeln, och den är riktigt skön i skritt och galopp.. men i traven hoppar jag verkligen upp och ner! Kan inte sitta ner längre :o kan filma så får ni se, det måste se ganska roligt ut! xD

Jag vaknade iallafall nyss, gick inte och la mig lika sent. Farmor kommer och hämtar mig vid två så ska vi åka och byta stigläderna och sadelgjorden. Sen skjutsar hon upp mig till Daphne. Inte säkert att det blir jag som rider han, men jag tänkte iallafall rida lite på Lucifer. Han ska åka tillbaka om en månad :'( Så jobbig är jag som hinner fästa mig så vid alla ponnyer!

Om det snart är bättre underlag i paddocken/på ängen ska jag nog ta och hoppa lite! Daphne tycker det är kul, och han brukar gå bra de ridpassen.
Vi höres :)

Lucifer.

UppdaterarN'

Haha, eller inte :'D
Sitter just nu vid Jennies dator, fick låna den! Min egna går väl att sitta vid, men den är helt värdelös och jag är förbannad på den.. Förmodligen ska vi väl laga den snart, hoppas jag iallafall. Måste bara ha ett tillräckligt stort USB att lägga alla bilder på innan.

Ska iallafall börja uppdatera normalt igen, eller så gott det går iallafall med alla våra fungerande datorer här
^^

Lite senare ska jag och Jennie till Hööks och därefter upp till stallet och rida ut :)




Film från klubbhoppningen



Är inte nöjd med denna ritten alls,  hittade ingen rytm nånstans, men vi hade inte hoppat på en månad heller så..
Här har ni filmen iallafall!




14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Jag rider, mockar, fixar maten till hästarna, är med kompisar, fotar, lyssnar på musik, sover, sitter vid datorn, går ut med hundarna, och så äter jag (;


Det är det jag kommer på, haha!


Godmorgon, eller kanske Godförmiddag?

Haha, jag vaknade precis och klockan är 13.30.. Busig chey! Nemen jag somnade faktiskt inte förrens strax efter fem i morse, så jag behövde nog sova ut lite. Meningen var att jag skulle gå upp när mamma åkte och sen åka ner till salongen en stund efter henne. Men då jag inte har någon ork och att mamma blev arg på mig så förtjänar inte hon någon hjälp!
Vet inte när jag åker till Daphne heller, men det blir nog ikväll. Idag vill jag bara vara hemmma tror jag.

Jag tittade på en film igår, shark night. Den var väl inte asbra kanske, men helt okej! Man blev lite nervös då o då och den var spännande. Men inte en skräckfilm precis ^^


Nu ska jag väl snart äta frulle, vi hörs sen :)

Godmorgon!

Sitter lite vid Tess dator nu, hon väckte mig genom att kittla mig på fötterna, sen sommnade hon själv om, haha!


Idag ska jag rida ut med Emmelie, vet inte vart vi ska rida, men vi hittar nog på något.
Måste hem snart med, måste fixa lite med valparna och stallet, men får väl sitta här tills Tess vaknar (;









Lite svar

Tänte bara dra lite korta svar på komentar :)

Någon undrade om det var ett hackamore jag red med, ni vet när olivia fotade? Och nej, det är ett sidepull + en kandar stång :)

En annan undrade om det var ett rött träns och ja, det är ett rött träns från ponnyprakt tror jag :)

Någon undrade varför inte Maja har uppdaterat så bra på sistonde och jag tror det är för att Maja inte är hemma.. plus att hennes dator inte är den bästa just nu. Hon försöker nog så gott hon kan och sålänge får jag och Olivia hålla uppdateringen uppe!

Vi har även fått lite komentarer om att bloggen är fin, bra osv så Tack!



Dagens ridpass

Efter hööks åkte jag direkt upp till Daphne. Jag drog med mig Elinor som precis var klar i stallet ut igen, och så fick hon hänga med på uteritt.
Daphne var galet pigg, riktigt jobbig. Red på mitt nya mini kimbelwick men tror ni det hjälpte? Kunde lika gärna ridit med grimma.. nästan. Han tacktade, hoppade och stack. Blev tillslut riktigt arg på honom och så fick han skritta hela vägen hem.
Vi red först en väg som jag kallar telefonstolparna och sen red vi in på stora skogsvägen. Där valde vi att rida en och en så Elinor väntade lite medans jag galopperade i förväg. Han var verkligen trög i huudet. Bara bet tag i bettet och drog? Jag orkar snart inte med han mer, ingen som vill hjälpa mig? Om nån annan ens pallar med honom ><



Nu sitter jag iaf hos mamma, kom precis hit. Har ingen aning om vad jag ska göra imon, varken med Daphne eller annars. Skulle va skönt att slippa rida honom..
Juste, kanske ska säga vad jag köpte på hööks med.
* Mini kimbelwick
* Dressyrsadelgjord, ska dock bytas. För kort..
* Tyglar
* Stigläder, ska också bytas. För korta..
* Godisslick, tog dock slut efter ca 10 minuter.
* Sadelöverdrag.

Hej sålänge.

Rosett-dressyr

Var med på rosett-dressyren idag, skulle igentligen haft Albin, men det gick inte så himlans bra igår, så bytte till Dracula istället.

På framridningen var han jätte fin, och ökningarna gjorde han jätte fint då med, allt kändes bra helt enkelt!
Sen när det var min tur så blev han jätte spänd och stark vid vissa tillfällen, men annars tyckte jag att han var duktig! Ökningen blev inte lika bra som på framridningen, kände mig som en studsboll på hans rygg, haha! Skyller på mig själv att den inte blev så bra. Men är ganska nöjd iallafall!


Ska lägga in filmen både från igår och idag, men kommer inte ihåg vad vårat videofy heter..
Så ni får dom antingen ikväll eller imorgon.
Goingar



13. Min högsta dröm

Är att flytta in på en jätte stor fin gård, med en såndära ''träd alé'' när man åker in i gården, och med både ridhus och ridbana nere i skåne.
Det hade jag tyckt varit underbart, ha stora fina hagar, rida och bada i havet, ett jätte fint stall, och ha en massa hästar!


Bild från google.


Hööks

Farfar kommer snart och hämtar mig. Vi ska åka till hööks och sen kör han mig till Daphne.
Hoppas jag hittar vad jag söker, så att inte allt är slut ;) haha.
Vi vaknade iallafall för en stund sen, kollade färdigt på The human centipede 2, sjuk film! Åt frukost och plockade iordning lite. De andra ska ju tävla dressyr idag, önskar alla lycka till!
Elinor sa igår att hon kunde fota mig idag så vi får väl se om det blir några bilder eller om jag rider ut ist. Beror på underlaget på ängen eller i paddocken. Nu ska jag åka iaf, hej så länge :)

Mini bildBästa Pontus

Svar!

Frida om Gómorron:

Ärligt talat - Nej, det är inte mer okej bara för att man har privathäst. Absolut inte.

Det handlar om SÄKERHET. Du tycker säkert att Daphne är den snällaste ponnyn i världen, och han ÄR enormt snäll, men den dagen du sitter på honom, han blir skrämd och du åker i backen och slår huvudet i en sten, då är det kört. Visst, det är värsta möjliga scenario, men det är fullt möjligt. Det är DJUR vi har att göra med, de är lättskrämda och de är flyktdjur.

Så nej, det är inte okej. Väljer du ändå att göra det, då är det upp till dig. Och det må låta hårt, men händer det en olycka så har du bara dig själv att skylla. Jag är ledsen om det låter hårt, men det är den bistra sanningen.

(Och bara för att ha det sagt så hoppas jag såklart att du klarar dig från skador och olyckor, men jag hoppas du förstår vad jag menar).

svar:
Jag tycker det är stor skillnad om det är ens egen ponny. Om det är någon annan som äger ponnyn som inte tycker det är okej att man rider utan hjälm ska man självklart inte göra det!
Och ja, jag tycker Daphne är snällast i världen. Men jag rider bara utan hjälm där jag vet att han känner sig säker, såsom paddocken och korta turer i skogen. Annars tar jag mig faktiskt tiden att hämta hjälm.
Och nej, Daphne är verkligen inte bara ett djur för mig, han är så mycket mer. Han är min bästa vän och jag litar på honom till 100%
Jag vet att hästen är ett flyktdjur, men det är lite konstigt för när Daphne blir rädd stannar han och stirrar^^ Han springer heller aldrig iväg från mig när jag ramlar av..
Haha, har jag sagt annat än att jag skyller på mig själv? Du behöver inte vara ledsen, inte bry dig faktiskt.
Tack men jag ska nog klara mig. Blir bara så himmla trött på alla komentarer, vad är det för tjafs igentligen? Det är väl precis samma sak som att inte alla rider med väst?

Måste bara säga det med att jag vill självklart att mina vänner rider med hjälm, men när det gäller mig själv bryr jag mig inte lika mycket.. Så min rekomendatation är faktiskt att rid med hjälm!


@Kullen

Sitter på kullen, på kontoret med Maja, Olivia, Tess och Fanny. Vi chillar vid datan typ.
Jag testade sadeln idag, den var lite vid över ryggen men annars satt den bra. Ska köpa en teddypadd så blir det nog bra. Red en bra bit i skogen, var ute i ca 1,5 timme. Skrittade mestadels men blev en hel del galopp med. Red typ bara på långa tyglar, men kortade en stund och då var han fin! Bästa hästeN.
Imon ska jag försöka ta mig till hööks, har massa pengar och massa saker att köpa! Bl.a ett bett, måste försöka hitta nåt lite skarpare när jag och Elinor rider ut tsm. Ett schabrak, kanske det silvriga med elegance logga. Godslick, hihi. Vet inte riktigt vart jag ska rida, blir nog uteritt :) En runda som jag inte brukar rida. Ska sova hemma hos mamma, älskar huset.

Just nu rostar jag och Olivia mandlar, ändå godiset vi kunde hitta! kalas gott.
Uppdaterar kanske mer sen, hare gött.
Sorry för samma bild, men har inga på den nya datan!

Svar

Anonym om 1. En bild på favorithästen:
du äger ju dracula, men har du sålt tamlin och varför står frasse i erat stall numera?

Svar: Tamlin är hos en kompis till oss, han står på lösdrift och bara tar det lungt, och rids ibland och det tycker han är hur kul som helst!

Frasse har vi som sällskap till Dracula.





väldigt dålig uppdatering

Men jag har haft fullt upp hela dagen, gick först upp till vissmålen, sen hem, sen upp till vissmålen igen, haha!
Skulle ju igentligen hoppa ensam idag så skulle Tess filma, men det var rosetthoppning hela dagen, så jag fick vara med där istället. Det gick väl sådär, hittade ingen bra rytm, men han kändes ganska fin ändå!

Ska vara med på rosett-dressyr imorgon med, LC:2, kan typ inget i programet, men ska sitta och plugga ikväll!

Sitter just nu på kullen med Fanny, Vendela, Maja och Tess, vi ska väl hitta på något, haha!

Kommer förmodligen inte bli så mycket mer uppdatering ikväll, men ska uppdatera mycket mer imorgon!

old timeees...










Home Sweet Home

Riktigt gött att komma hem efter två dagars julfirande. Det första jag gjorde var ju iofs att städa och fixa om lite på mitt rum, lagt ihop ännu mer saker som ska ner i garaget. Om ett tag ska vi måla om rummet, fixa till det ordentligt.
Imon ska jag upp till stallet på förmiddagen och sen ska jag åka ner till mamma igen. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på med tjockisen, testa sadeln iaf! Kanske blir en mysig uteritt eller nåt, har inte mycket annat att välja på.

Jag tänkte på en sak.. vi kan inte starta min förra data, men själva datan är ju inte sönder utan bara laddaren så jag kan väl fortfarande rädda alla mina bilder och filmer?! Vore rent ut sagt förjävligt om de försvann!

Nu ska jag väl sätta på en film, facebooka lite och försöka sova. Godnatt!


Charmiga bilder från uteritten, det kommer fler + en film :)

Mina julklappar

Är verkligen över nöjd, sååå glad! 


Justin Bieber - Min historia <3


T-shirt från HM, mörkgrön typ


vanligt svart bas-linne från BikBok


Linne från Monki


Kofta från HM


Linne från Monki


Bok ''Flyga Högt''


Läpsyl med smak/lukt av cola, fanta, sprite osv!


500kr


Jätte fin tub-halsduk


En söt liten ask med minttabletter i


Stickad tröja från HM, svart


Vita termobrallor, äntligen ett par som matchar min skidjacka!


Underställs tröja


Hårfön

Utöver det fick jag min dressyrsadel och en ny skidhjälm. Och trots att jag inte önskat mig det och igentligen inte behöver det så fick jag en ny dator :'DDDDD
Bättre juldag kunde det inte bli :*

12. Min favoritgren

Jag tycker hoppning är roligast, jag gillar att hoppa med hästar som tycker det är kul, men inte så kul att dom sticker eller så, men att dom lixsom blir taggade när dom vet att dom ska hoppa, då tycker jag det är hur kul som helst!

Dracula tycker det det är lite lagom kul så, och då är det jätte roligt att hoppa! Har inte mera träningar förens våren nu, så ska hoppa imon, ska be Tess filma om hon kan hänga med imorgon när jag rider isf :)



?

Hittade en ponny idag i hagen som jag inte kände till, någon som vet vem det är?
;)



Dålig uppdatering..

Men har firat lite jul idag med, inte för att det blev så mycket ''julfirande'', men fick 500 kronor i julklapp av min morfar! Åkte och hälsade på min lilla Tamlin samtidigt som vi var där, han fick massa morötter och pussade lite på honom, bästa hesteN ♥


Red tidigt idag, vi släppte honom i ridhuset och la ut massa påsar och ett täcke som låg i hörnet, prasslade med påsen och viftade med den, oehört läskigt enligt Dracula, men tillslut när vi hade lagt ner alltihop på marken så gick han fram och luktade på allt. Duktigt!

Red runt bland allt det sen, och han brydde sig knappt, bara lite om täcket, men det var inte mycket alls!
Han gick ganska fint, han var lite spänd, men han hade ju en orsak till att vara det så (;
Red inte länge alls, han galopperade ganska mycket själv när han var lös så.










Finaste gubben idag ♥

Gómorron

Hoppade precis ur duschen, ska göra mig iordning för julfirande nr2. Åker inte upp till Daphne idag, möjligtvis ikväll om jag hinner.
Måste bara säga det att kärlek till vårt bredband. Igår laddade jag ner första säsongen av one tree hill och tre filmer samtidigt, det tog ca 20 minuter sen var allt klart! Ganska gött då.
Hade visst fått en komentar om att det inte är okej att rida utan hjälm.. Och jag tycker såhär att när man har egen häst i ett privatstall är det lika okej att rida utan som med! Jag tycker dock att när man rider unghäst ska man bära hjälm. Men det är bara mina åsikter.
Jag får faktiskt igentligen inte rida utan hjälm för pappa, busig chey! och en av anledningarna till att jag inte hade hjälm på de bilderna är att min hjälm är för liten..
Nu ska jag fixa håret och så, vi hörs senare :)

Min lillebror och Micro.



Hallåå!

Nu är jag klar för dagen, och jag är jätte nöjd över alla mina julklappar!
Åkte först ut till mina kusiner i Habo, åt frukost där, sen åkte vi hem en stund, sen åkte vi vidare mot Lekeryd, stannade där till halv 7 ungefär.
Sen åkte vi hem, och då kom den såkallade ''tomten'' @Ronny, haha!
Är somsagt jätte nöjd över mina julklappar, tänkte slänga upp bilder på allt nu!

Nytt träns som jag ska ha till vardags, då det tränset jag rider med nu är mitt tävlingsträns igentligen.

Massa krämer osånt.
Silver boots, dom ser guldiga ut på bilden, men det är dom inte, haha!
Mascara
Ny padd, då min andra var sönder.
Tjockare tights.
Ansikts masker, och såndära kräm man har på kroppen, som jag fick utav Tess!
Sims 3 ♥♥
Present kort och bio kort.
Stora t-shirtar!
Tröja med spets.
Flätat skärp.
Lack tights
En eltandborste, hehe (a)
Det var allt, fick lite pengar med, nu ska jag spela sims 3, hejdå!

Hemma

Kom hem för ett tag sen, till mamma då.
Är överlag nöjd med mina julklappar. Fick björnborg trosor, morgonrock, en tröja från monki som jag ska byta, en kofta, en necesär, hand-lotion, jeans ridbyxor och 300 kronor!
Just nu sitter jag med Daniel och Zacharias och, kollar på när Znache spelar wii. Mamma kör mig till Daphne imon sen ska jag till farmor. Har faktiskt inget mer att skriva nu. Hoppas ni fick fina julklappar!


Ska precis åka!

Blir ett snabbt inlägg.
Uteritten var lyckad, hästarna var verkligen pigga och glada! Vi med för den delen. Kommer massa bilder från det!
Nu ska jag somsagt åka till mormor, ska försöka låna nåns data så jag kan uppdatera ikväll :)
Ni får ett litet smakprov på julbilderna, vill även passa på att önska er en god jul!




Dag 11

11 - En låt som påminner om en häst du älskar

Jösses vad svårt, har nog ingen speciell låt jag kan välja ut här. Finns tusentals sådanna låtar ^^ Så jag får väl vara lite tråkig, IGEN. Men det går inte välja, tyvärr hörreni.






Vår juuulskinka har rymt!

Haha, godmorgon bloggen och god jul! :)
Anledningen till att bilderna aldrig kom upp igår var för att vårat modem inte funkade i huvudtaget så jag blev förbannad och stängde av datorn.. Men jag tror jag hann spara några, så får väl lägga upp dom sålänge och resten i ett annat inlägg :)

Idag så var jag precis som Olivia "uppe med tuppen". Jag gjorde iordning mig lite snabbt och blandade en härlig röra till Rinaldo som blandannat bestod av julmust, hästgodis, knäckebröd och clementiner ;) Direkt när jag var i stallet, vilket var runt 8.00 så tog jag in honom och fick han äta joxet direkt och jodå, han åt det utan några bekymmer och snabbt gick det också! Sen väntade vi på Tess så att vi kunde rida iväg. Vi red runt Åkarp, men dom ville inte galoppera så jag red en sväng själv också. Mycket mysigare ♥ Han var jättelugn och vi red runt hela Åkarp.

Nu har jag varit hemma en stund och har inget speciellt att göra föränns runt 14.00 när vi ska äta typ. Jag har precis öppnat några presenter ^^ Från Jennie fick jag ett glanschampoo och hästgodis, av Sara ett spö, två nosludd och hästgodis. Jag har inte hunnit få presenterna av andra kompisar och inte heller hunnit ge mina till dom, så vi får ta det i efterskott! Av Vendela vet jag dock redan vad det blir, en tolksele :D Snö, snälla?.. Av min familj har jag iallafall än sålänge fått 1000kr, ett par byxor och två linnen. Vi har alltid som tradition att bara öppna några paket på morgonen och sen öppna resten på eftermiddagen.
TACK IALLAFALL <3

CHILL DILL!!!

Nu ska jag göra Dag 11, sen redigera bilderna och slänga upp dom här, hoppas modemet funkar dåå ;)





Uppe med tuppen!

Är uppe tidigt idag jag! Ska upp till ridhuset snart och miljöträna lite med Dracula, ska ta med mig kamran och filma lite. Sen ska jag hem, ducsha osv.

Uppdateringen kommer inte vara bra från min sida idag, eftersom jag inte kommer ha möjlighet att blogga under dagen, då jag kommer vara överallt och ingenstans ungefär!

Men hoppas att ni läsare kommer ha en underbar julafton, och ett underbart jullov såklart!

Puss & kram

Daphne i hagen








päls♥

© Elinor Claesson Berggren !





MOVES LIKE JAGGER!

Känner att rubriken beskriver min dag ganska bra, eller vad säger du EMMIE?! ;)

Dagen började med att jag vaknade upp med mina damer Vendela & Jennie. Efter några timmars chill bar det upp till stallet fast Vendela åkte ganska snabbt hem direkt.. Emmie, Jennie och jag flätade och fixade våra hästar och borstade hur länge som helst och klädde sedan upp dom i tomtekläder ;) Riktigt läckert blev det, och Tess var såklart redo med kameran också! Vi red lite i torpethagen, det var inget fotoväder alls och inte en enda snöflinge i syne, så bilderna blev som dom blev. Men lite söta ändå!

Efter det så ställde jag in Rinaldo så han fick äta sin middag då han missade den i hagen. Han fick även sin hink som jag gjort iordning innan ridpasset. Som många av er säkert vet så är han väldigt rädd för hinkar, måste liksom kolla så att dom inte bits innan han äter.. Och idag fastnade hinken i hans grimma när han åt och liksom hängde kvar på honom när han tog upp mulen. Han blev LIVRÄDD och typ skakade, värsta bredbent stog han också och det såg förjävligt ut.. Kan nån förklara för mig vad det är för fel på min gosse?! Jag fick iallafall gå in och hjälpa honom att ta väck den, för det fixade han inte själv för han vågade ju knappast röra sig -.-

Tillsist putsade jag med Emmie på läktaren medans Sara red. Vi sjöng också en hel del för våran underbara prinsessa (Sara då). Emmie och jag har nog en stor sångkarriär bara någon meter framför oss ♥


Gizmo i somras <3

Nu är jag hemma och ska snart slänga upp bilderna från idag, håll utkik! :D


10. 10 saker du inte visste om mig

1 När jag var liten visste jag inte jag hur man sa gaderob, utan jag sa galerob.

2 Jag började inte rida förens jag var 9 ungefär.


3 Jag hatar att slå in paket, jätte svårt, och dom blir bara fula, iallafall när jag gör dom, haha!


4 Jag tycker att taylor lautner är den snyggaste killen som finns, lixsom, hur fin är han inte?!♥





5 Jag har alltid haft lätt för att spara på mina pengar, fast just nu är jag pank då jag köpt julklappar :(


6 jag har migrän typ 3 gånger i månaden.


7 Jag hade kolsvart hår när jag var liten.


8 Jag var också hur tjock som helst när jag var liten.


9 Jag har alltid haft svårt för matte.


10 En gång var jag nära på att behöva raka av mitt hår för det var en så stor tova i, haha!





Ridpasset idag, osv!

Idag var han verkligen omöjlig! Fattar inte vad som flög i han? Karln gav inte efter för 5 öre.. tråkmåns. Körde t.om upp Elinor på honom för jag orkade verkligen inte, han bara drog iväg med mig och drog mina armar urled typ. Inte ens Elinor kunde få honom att skärpa sig, så jag rejsade runt ett par varv på ängen sen travade jag av. Han verkar inte riktigt gilla ängen eller något, för när jag tänker efter har jag ridit 3 max 5 bra ridpass där nere.. paddocken är hans grej!
Men på nåtvis är jag inte arg på honom. Brukar alltid bli jätte ledsen efter ett sånt ridpass, men inte idag faktiskt. Kunde inte annat än att skratta åt honom! Bästa dummisen

Imon ska jag och Elinor packa ryggsäcken med kex, varm oboy, choklad och massa gott och dra på långritt. Vi ska upp riktigt tidigt för på fm ska jag till mormor. Tänkte att jag tar pelhamet, bara ifall att. Kommer ändåså bara rida på långa tyglar mestadels. +att det antagligen kommer bli jag som får ha ryggsäcken, vore inte jätte skönt om han stack när jag har den på ryggen lixom.
Jag ska ta med mig min lilla kamera så förhoppningsvis kan jag bjuda på lite bilder sen :D
Efter det tar vi kanske lite fina julbilder.
Om en liten stund ska vi backa knäck och hästgodis! Julmys sådärva:*


Jag har verkligen världens bästa ponny.



Dagens ridpass

Han var jätte fin idag! Körde en liten övning som mamma kom på, och den var jätte bra, först kortade jag på kort-sidorna, sen lät jag honom galoppera på långsidorna, sen körde vi tvärtom, korta hela långsidan och låta honom galoppera på kortsidorna, han var hur fin som helst verkligen!
Sen körde jag det ett bra tag, sen lät jag honom skritta på lång tygel, skrittade runt där ett tag, sen blev han livrädd för något, vet inte vad, och jag satt på långa tyglar och pratade med mamma, så jag hade inte en chans att sitta kvar, landade rakt på knät, så har lite ont i det nu, men det går väl över, är inte så glad på han just nu, för nu har han hållt på såhär hela veckan när jag ridit, i söndags så bockade han hela långsidan med mig, i tisdags så skenade han på vägen, och nu blev han rädd för ingenting typ? Så jag hoppade upp efter ett tag, och red till han lite i traven, sen avslutade jag, det är så jobbigt att han ska hålla på så, för han går ju så himlans fint hela ridpassen ända tills han hittar på något, då blir han spänd och jobbig för att man försöker visa att det inte är han som bestämmer.


Men nu har jag börjat göra lite som dom gör med polis hästar, kasta lite saker runt omkring han, han tyckte det var jätte läskigt i början, men sen lugnade han ner sig, han insåg väl att det inte är så läskigt som han tror ;)
Ska hålla på såhär i några veckor nu, när jag är i ridhuset, när han är i sin box osv.
Imorgon så ska jag och mamma ta upp han till ridhuset och göra lite alla möjliga saker, kicka en boll kanske? vem vet ;) Men ska ta fram en plast sak som dom brukar ha till shettis agilityn, den kommer han nog vara livrädd för, haha!

Min fegiiis♥




Dag 10

10 - Tio saker du inte visste om mig

1. Jag hatar att öppna presenter, känner mig bara självisk typ. Brukar gå in och öppna dom på mitt rum..

2. Jag har två fula vattenödlor, Meteor & Star :* (STAR BET MIG INNAN IDAG!!)

3. Jag har en drömfångare över min säng, så jag drömmer aldrig mardrömmar.

4. När jag var jätteliten, och gick på dagis, så tog jag alltid av mig naken innan jag skulle hoppa studsmatta. Och när mina kompisar följde med mig hem tvingade jag dom också att göra det.. hehe..

5. Jag har en bror som jag inte träffat på typ 7år och inte känner alls.

6. Jag var typ bara med killar när jag gick i fyran, femman, sexan. Vet inte varför :D (Saknar den klassen btw<3)

7. Jag har inte övat till något prov och knappast gjort en enda läxa i 7:an, max två läxor kanske?

8. Sommaren 2010 åt jag & Tess bara baconost, HAHA! Vi (iallafall jag) tog alltid med oss en hel tub till Vissmålen varje gång vi skulle sova där, och absolut INGEN fick smaka. DAAAMN!

9. För några år sedan när jag bodde i Öggestorp och min halvsyster Zanna också bodde där, så red jag och Vendela alltid på hennes rygg på våran studsmatta. Vi hade träns med bett på henne och gjorde typ piaffer och piruetter.. Vi arbetade henne i form också. Efter några dagar hade hon träningsverk i sin nacke.. hahaha!!

10. Jag kan dricka huuur mycket som helst verkligen, det vet nog redan ni som känner mig.. Ska nog satsa på en karriär som alkolist tror jag ;)


GO & GLÁ KEXCHOCKLAAA' -bjuder


Dan före doppare dan!

Godmorgon kära blogg läsare, hoppas ni sovit gott.
Jag, Maja och Jennie vaknade för en stund sen, vi har slagit in lite julklappar och så. Vet inte riktigt när vi ska åka till viss.. jag följer bara med dit sen får mamma hämta mig, vill till huset! Daphne får nog faktiskt vila idag med, om jag inte rider ikväll.

Kan inte fatta att det är julafton imorgon?! Längtar som fasiken! Vi ska som vanligt åka ner till mormor i vetlanda och på juldagen ska vi till farmor i Norrahammar.
Nu ska vi nog börja göra oss iordning, vi höres.


Nemen hallå!

Fick låna Jennies data en stund, tacktack!
Idag kom farmor och hämtade mig så åkte vi upp till stallet, pussade en stund på bebis och gav Elinors mamma och mormor var sin kasse med lite julklappar. Han fick vila idag, men igår gick han otroligt bra! Lyssnade på mig och var lugn. Hoppas han håller sig såhär nu, de känns himmla bra faktiskt. Jag var dock väldigt trött igår, hade feber och var inte så pigg. Hade feber idag med på morgonen. Men hade lovat att följa med till a6 så det var bara att ta ett par alvedoner.
Somsagt gick vi på a6 med Jennie och Sara. Jag köpte två julklappar, en till min ''låtsas'' mamma och en till min gammel mormor. Sen åkte vi vidare till hööks och charlies. Maja köpte en julklapp till mig, asfin/t! Säger inte vad föräns jag har öppnat det på julafton ;)
Kan ju också säga att jag älskar mitt nya hus! Ska ta lite bilder nån dag om det är nån som vill se. Lite litet rum kanske, men det blir bättre när jag har möblerat det som jag ska göra imon.
Just nu sitter jag och Jennie hos Maja, vi har ätit gó mat och ska snart kolla på skräckis.
Ha det så bra:*

Älskling!



Haha!

Måste bara visa denna bilden! Titta hans hov!
Lite smått gulligt tyckte jag, haha.

(Årets sista) ridlektion!

Jag är medveten om att det varit lite dålig uppdatering från min sida idag, men Olivia har ju bloggat för fullt ser jag, göttans!!

Var ju som ni förmodligen vet på A6, jag köpte lite julklappar och åkte sedan till Hööks & Charlies med Sara, Vendela och Jennie för att köpa några där med. Har lite att köpa imorgon också men annars är det lugna puckar! Direkt när vi var klara bar det av till Vissmålen och jag och Jennie fixade lite i stallet, kollade kaninerna och typ mockade.



Därefter red vi, och det var ju förövrigt årets sista ridlektion ^^ Ridgruppen fick välja lite själva vad de ville göra, och vi valde att hoppa lite studs & kombination. Vi började med att hoppa studs. Jag blev lite osäker först, då det inte gått alls bra för oss när vi hoppat det förut. Men Rinaldo skötte det hur bra som helst och tvekade inte ens en enda gång, duktiga killen. Så efter några gånger kände jag att jag kunde lita på honom och behöve inte göra så mycket. Fick hjälpa honom med avstånden som han fortfarande har lite svårt för, men när han väl kom fel ändå så redde han ändå ut det och skuttade över utan problem.

När vi hoppat studs några gånger i båda varven så bytte vi till kombination istället med en oxer i slutet. Även här så hoppade han helt felfritt. Han kom fel några gånger på första hindret men lyckades fixa till det till oxern och typ gick över, haha. Hindret var inte alls högt, typ 70-80cm :)



Just nu sitter jag med Vendela och Jennie och chillar galet. Vendela ska få låna Jennies eller min dator snart och blogga, sen ska vi hitta på något mer roligt att skriva om :D






Julfirande!

Ska snart åka till min farfar, men tänkte uppdatera lite först.
Har varit på a6 idag jag med, köpte julklappar till Maja och jennie, sen när jag kom hem, så kom jag på att jag glömde köpa åt Tess, så hon får sin i efterskott helt enkelt, likaså Vendela.
Köpte till mina föreldrar med, får hoppas att alla blir nöjda med sina julklappar!
Var inne i en smyckes-affär med tess, och då såg jag såklart navel piceringar, blev lite kär, bara väntar på att mamma & pappa ska säga att jag får nu ;)


Hann inte rida idag, men imorgon ska han få ett långt dressyrpass, sen ska han få galoppera av sig lite ute!
Ska även se till att fota en massa på jullovet nu, så att ni får lite nya bilder!

Svar på komentar

Läsare om Hiss & Diss:
Söt blogg, måste berömma ! 
Jag läser den varje dag, men jag undrar bara om Vendela fortfarande är med ? :) 
Synd ifall hon inte har den med er längre :((


Svar: Tack för dom fina roden! Vendela har inte så stor möjlighet till att uppdatera, då hennes laddare till hennes dator inte funkar längre, men hon försöker uppdatera så fort hon får chansen till det, tänkte lägga upp bilderna på henne och Daphne åt henne, för annars lär dom ju aldrig komma upp..




Hiss & Diss

Hiss :

* Julafton om 3 dagar!

* Scapa schabrak, hur snygga som helst!

* Dracula, även om han typ är oehört knäpp ibland och typ knuffar in mig i väggar, skenar iväg mitt på en väg eller kör lite rodeo ibland så är han bäst ändå, min knäppis ♥

* Min klänning som jag ska ha på julafton har kommit, hehe (a)

* Frasse får en hiss med, för att han är den sötaste och gosigaste shettis som jag vet om, haha♥



Diss:

* Folk som kör förbi fort som attan på vägarna när man rider, lixsom hallå?! Det är levande djur vi sitter på?

* Det nya licens-systemet som kommer gälla 2012, oehört dåligt och mycket dyrare.



Inget mer att dissa nu,  Men vi hörs senare!

Dag 9

9 - Någon du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför?

Här är mitt svar oerhört lätt; jag skulle vilja byta liv med Rinaldo. Varför? Jo, för att jag vill se hur han ser mig som människa och se allting ur hans synvinklar helt enkelt. Hur han har det och om han typ har ont nånstans eller något (inte för att jag tror det), men ändå. Kanske skulle underlätta i ridningen och så också? Inte vet jag ^^'




Mitt allt&enda. ♥




9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Det är väl att byta med någon känd ryttare, typ Rolf-göran bengtsson, och få se hur det verkligen är att ha en sån gård som dom har, om det är som man tror eller om det är helt annorlunda, det skulle jag tycka var helt oehört kul!



Bilderna tagna från google.

Godmorgon bloggen :)

Har sovit förjävligt inatt.. Fick äran att sova med Saras bebistäcke eller vad det nu är, jättekort iallafall. VI sov även på två olika madrasser, alltså dom var inte lika höga alls och helt ojämnt. Det kändes typ som att sova på en kakelugn eller något, waah -.- Jag tror inte ens det går att räkna alla gånger jag vaknat inatt.

Om 40minuter går min buss, ska ha avslutning i skolan i ungefär 1½ timme. Onödigt och förbannat tråkigt, men det är väl bara vara tyst och gå dit typ. 



Rinaldo, Mickie & Boran

Idag efter skolan drog jag upp till stallet med Emmie och började med att tolka Rinaldo. Vi mötte även Sara som fick delta ;) Rinaldo var helt grym, brydde sig inte för fem öre om pulkan utan bara pulsade fram genom snön, sååå duktig! :D Han drog både Sara & Emmie samtidigt i alla gångarter, bääästa ponny!! Inte kan man tro att han är en 5åring som tolkat två gånger i hela sitt liv, mer likt en 15åring som tolkat i 10år, haha ^^

Mickie var lika grym hon, drog utan problem både mig och Sara. Tanten!

Tillsist åkte jag hem och hämtade min packning (då jag ska sova hos Sara), och sedan upp till stallet igen. Red Boran klockan 8 för Maria. Det är galet vad fin en fjording kan vara, dock var vi inte på vår bästa sida idag men stundtals måste jag väl ändå medge att han var fin, faktiskt! Fina killen. Vi red på volterna mycket, och en hel del öppna på långsidorna. Eftersom han sällan går så ordentligt så gäller det verkligen att hjälpa honom och "hålla upp honom", och det kan vara riktigt jobbigt imellanåt x) Men jag är väl hyfsat nöjd iallafall, får väl hoppas på att det såg bättre ut än vad det kändes ^^

Det blev ett litet krångligt inlägg detta, men orkar inte skriva mer utförligt för jag fryser som en jävla gris och vill bara hoppa in under täcket typ NU! Haha.. Vi hörs imorgon, bloggen! ♥

Sara and me right now at the moment!


ojojojoj

Vilken dålig uppdatering! Men fastnade lite vid sims hemma hos Tess, så glömde att uppdatera, haha (a)
Red inte idag, då det redan var mörkt när vi slutade och så fick jag en plats i en ridgrupp, men den var försent för mig att rida i tyvär. Så han fick vila idag, så ska jag försöka rida imon, bror på om jag hinner, för ska handla julklappar imorgon, sen på kvällen ska jag till min farfar och fira julafton, så får se om jag hinner helt enkelt, bror på hur lång tid det tar uppe på a6 osv!


Ska köpa present till en viss Vendela, Maja, Tess och Jennie med! Och alla i min familj med, vad man nu kan köpa till dom, haha! Förslag? Kanske blir något till mina små pollar med...?
Men nu ska jag fortsätta att dunka Mange bjuder, och fixa några tidsinställda! Hoppas att uppdateringen blir bättre imorgon (:


Vi hörs!



Dag 8

8- Min största rädsla inom ridsporten

Jag har gått omkull en gång med Rinaldo förut, och vill aaldrig göra det igen! X) Ändå så hände det inget med oss, så jag vill inte ens tänka tanken hur det skulle vara att gå omkull riktigt ordentligt med häst. Är även väldigt anti mot galopp, monte och trav.. Vet dock inte om jag kan kalla det "rädsla", men jag skulle aldrig utsätta mig eller min häst för det. Det känns som om det bara sker olyckor, haha ^^ Förstår inte grejen alls.. pengar typ. Enligt mig hemska sporter alla tre!

Annars har jag nog ingen jätrestor rädsla :)


8. Min största rädsla inom ridsporten

Jag har ingen rädsla eller så, jag tycker bara att felsprång kan vara lite läskiga, då jag tänker att jag kommer landa under hästen eller nåt, haha! Men jag är inte rädd för höjder eller något sånt.
♥♥♥

Edit!

Åker till A6 på Torsdag istället, så idag ska jag och Emmie tolka Nalleballen! Hoppas han sköter sig, men det tror jag nog. Vi ska även pröva att tolka med Mickie. Vi vet inte om hon tolkat förut, men isåfall ska det nog inte vara så svårt att lära damen det ändå ;)

Nu ska jag göra iordning mig för skolan, ska åka buss idag så det är därför jag redan är uppe. Vi hörs senare!


Hiss&diss

HISS
- Rinaldo, går som en klocka och allmänt bäst.
- Snöö, älskar det!!
-Snart jullov, vem hissar inte det då?!
-Jag kan Mockingbird på piano nu (a)

DISS
-Det finns bara fula vinterskor, haha.
- Att det är julafton typ..nu? Noll julkänsla här alltså.
- Skolan..
-Ingen lektion på Fredag :((




Sorry

Har inte kunnat uppdatera på ett par dar, min laddare till datan är sönder och min mobil bara laggar tyvärr. Kan ju berätta lite kort att dagens ridpass var lite både och typ, i traven gick han hyffsat. Han stack ett par gånger och var en aning bråkig. Han har ju iofs inte gått ordentligt så det blir säkert bättre :) Imon slutar jag vid elva så då ska jag till mitt nya hus som jag (med mamma) flyttar in i imon! Efter det ska jag, maja, tess och jennie, tror jag, gå på a6. Trevligt! Får se om jag rider, det får bli om jag hinner. Just nu ligget jag iaf med värsta huvudvärken och kollar på wallander - steget efter. Ska sova om en stund. Så puss & gonatt <3 /vendela

Looks like we made it.

Skolan idag gick helt okej, dock hade jag typ glömt hur man åkte skridskor?! Jag och Olivia gled runt där lite för oss själva <3

Idag red jag med Emmie. Vi fortsatte lite med det vi gjorde sist, red på en liten cavaletti några gånger i båda varven först. Efter det arbetade vi dom mer ordentligt med lite öppna/sluta, serpentiner och annat mjukgörande. Han var väldigt ouppmärksam och inte alls kvick för hjälperna idag, och vi fick inte riktigt till rätt känsla. Men jag kan förstå honom efter en vilodag + uterittdag. Så jag är faktiskt jättenöjd! :)

Imorgon vet jag inte riktigt hur det blir.. Ska nämnligen till A6 med Tess, Jennie och Vendela efter skolan (tror det var dom iallafall). Då får han dessvärre vila igen :/ Men jag tror bara Jinaldåå mår bra av det faktiskt <3 Men jag är som sagt inte säker än!

Olivia och jag idag ;)


Lite svar

Det var någon som undrade lite om mina hästar och varför jag har dom, så tänkte skriva lite om det nu.
Dracula: Har jag som en rid ponny som jag kan tävla på eller vad man kan säga, eftersom jag och Tamira inte funkade ihop i hoppningen så beslutade jag mig för att skaffa en ny ponny, så då blev det Dracula.
Hoppas på att ha Dracula så länge som möjligt, då jag förmodligen inte växer mer nu, håller mina tummar för det iallafall ;) 


Frasse: Har vi som sällskap, och honom lånar vi utav Maria stigsson, kör även honom ibland och har även tänkt att börja gör lite trick med honom med hjälp av Vendela ;) Hoppas att det går bra för jag tycker det är väldigt kul att hålla på med sånt, haha!

Tamlin: Äger jag fortfarande, men han står på lösdrift och bara tar det lungt! Han rids ibland, och det tycker han är jätte kul! Ska hälsa på han på fredag, kan ta lite bilder på han då :)
hoppas du fick svar på din fråga!
Det är bara att komentera om det är något ni undrar över (:

Dagens ridpass

Hela denna dagen har varit helt konstig, men rolig på samma gång, haha!
Men mamma kom och hämta mig efter skolan så jag skulle hinna rida, sen så fixade jag dracula, och skrittade upp, och idag så var han hur stressad som helst, sprang på som jag vet inte vad. Han var verkligen inte som igår..
Men det gick ganska bra ändå, och är inte besviken heller eftersom han inte gått så jätte hårt dom senaste veckorna.

Sen efter jag var klar, så red jag på vägen hem, för tyckte det var så mörkt i skogen så jag vågade inte rida där (haha), så då skrittade han på som vanligt, sen kom det ett helt gäng med mopeder, och han bara tvärstannar och kollar på dom, sen när dom kommer närmre, så bara vänder han om och skenar ända upp till Vissmålen! Har aldrig varit så rädd när jag suttit på en häst rygg, jag vände mig om mot han som körde först och vinkade åt han att sakta ner, som tur var så gjorde han det, annars hade vi nog varit ganska körda, för Dracula svängde upp mot vissmålen själv, trodde vi skulle gå omkull, för det var väldigt halt, och att galoppera på asfalt är ju inte det bästa precis, men han stannade uppe på gårdsplanen sen och tittade ner på mopederna, haha!
Red skogen hem sen, och då blev han rädd för en hare också, en liten fegis är han allt...









7. En sak som aldrig får hända!

Det är att någon utav mina hästar blir halt, jag hatar verkligen att behöva gå och oroa sig varje dag om dom mår bra eller så, om man är i skolan. Och sen när man ska kolla dom när man kommer hem och dom är värre, det är den hemskaste känslan jag vet om. Att lixsom gå runt och veta att sin allra bästa vän har ont, men man kan inte göra något åt det.
Och självklart vill jag att inget ska hända mina vänner eller min familj.

















Dag 7

7 - En sak som aldrig får hända

Jag får väl svara i princip likadant som alla andra; att min häst skadar sig och att man måste ta bort den, eller att man inte kan ha kvar den. Rinaldo är verkligen mitt allt&enda och jag är hos honom varje dag. Är nästan aldrig hemma och utan honom vet jag inte riktigt vart jag skulle vara i livet faktiskt. 


Världens bästa ♥♥



Påväg till Vapenvallen

Godmorgon! Ska åka skridskor med klassen nu, jag är snart framme vid Vapenvallen. Skittråkigt kommer det bli men det är ju inte så länge vi ska åka :)
Vinterlandet Tenhult?




Pluggar

Sitter just nu och pluggar matte. Har prov på Onsdag och jag vill försöka få så bra som möjligt, men det kommer förmodligen gå skit ändå.. Matte är verkligen inte min starka sida!
Us mötet gick väl ganska bra, vi skrev scheman och planerade till alla aktiveteter vi ska ha och inköpnings-listan.
Ska bli riktigt kul! Jag ska ju vara ledare som är med barnen hela tiden tillsammans med Vendela, så vi kommer nog hålla igång väldigt mycket dom dagarna! Vi har väldigt roliga saker med på schemat ;)

Men nu ska jag återgå till plugget, ska fixa några tidinställda först. Ingen mer uppdatering från mig ikväll, så får hoppas att någon annan uppdaterar!
KöttbulleN ♥

My happy daay

Först var jag i skolan, som ni säkert vet efter mina fina bilder därifrån. Direkt efteråt stack jag upp med Jennie till stallet, fick skjuts upp av Helen sista biten för Tess skulle till Xanti. Jag tog in Nalle och började med att skölja av hans ben och skrubba lite, som vanligt ^^ Släppte honom sedan i en ledig box och fixade hans hink, så åt han ur den medans jag borstade. Han fick även lite hö innan jag gick upp till kullen för att ha US-möte.

Btw så håller jag på att lära mig spela Eminems låt Mockingbird på piano :D Det går kanon, och jag längtar tills jag kan hela, hihi. Jag har klistrat fast bokstäver på pianot på Vissmålen så jag kan öva (a)

Iallafall; US-mötet gick väl bra, och när det var slut så diskade jag all disk, duktig flicka. Tog sedan ut Rinaldo och fick skjuts med Vendela hem.


Älsklingen idag ♥

Dagens ridpass

Ååååh, det gick så himlans bra idag!

Han lyssnade verkligen hela tiden, och satte på snokrem idag med, och det gick jätte bra det med! Körde lite bommar och att mäta avstånd, och att försöka korta upp han så mycket som möjligt osv, för det har inte gått så bra på sistonde, men idag, så klockrent!
Han kortade upp sig så himlans fint, och lyssnade på minsta lilla sak! Helt underbart ridpass verkligen, och jag är så nöjd över min pojk! Sen när jag travade av han så var han lika fin där, stressade inte eller nånting, så är jätte nöjd över passet idag. Fast det kanske ni har fått höra några gånger nu? ;)

Ska fortsätta lite på denna övningen imorgon, sen på onsdag så blir det ett redigt dressyrpass!
bäääst♥



Nu ska jag upp till US, hörs senare!




SO

Har SO just nu, slutar om typ 20minuter, gött!





6. Alla hästar i stallet

Haha, inte för att jag har så många i mitt stall, menmen!

Frasse, han lånar vi från Maria stigsson!


Och Dracula såklart!




Dag 6

6 - Alla hästar i stallet

Ehm, ja. Inne i stallet är det ju en mängd hästar, mestadels ridskolehästar. Men om jag ska vara riktigt noga så står ju faktiskt inte Rinaldo i stallet, utan på lösdrift utanför ;) Så jag slänger väl upp hans kompisar där ute som han står med dåå!


FILUR, valack
Rinaldos bästavän förövrigt, skäckpower for real ♥



MICKIE, sto
Enda stoet och bossen över hagen, typ.



XANTI, valack
En liten fegis som oftast står för sig själv, men jättesnäll!




Snart bildlektion

Sitter och chillar och väntar på att vi ska börja :)

Tim just nu



Godmorgon!

Just nu håller jag på att fixa mig inför skolan, ska snart ner och äta, och sen ta ut hästarna.

Efter skolan ska jag rida, sen efter det ska jag på us möte, så det kommer förmodligen inte bli så bra uppdatering ikväll, men det får ni stå ut med! Ska försöka uppdatera så mycket jag kan :)

iloveyou♥




mobilblogg

Hej! Som olivia skrev så har vi varit hos Daphne idag. Red två olika "teman", vad får ni se när bilderna kommer upp. Hoppas på många fina bilder! Smart som jag var la jag mig och kollade på film vid fem, och somnade.. vaknade nu vid tio och kan inte somna igen. Imon börjar jag vi 10. ingen sovmorgon dock, maste med skolbussen. Vi har juldans på fm, vet inte när vi slutar. Skulle ju igentligen lägga upp Dag 5, men det blir lite svårt utan data, så jag får ta igen det senare! Nu ska kag kolla på omhoppningen på Olympia international horseshow och försöka sova, så jag orkar gå upp vid 6 imon. Godnatt! / vendela.

Dagen

Var i stallet redan vid 10 idag. Det började med att Rinaldo tagit sönder sitt täcke för andra gången, förvånad jag blev -.- Men det gick att fixa iallafall! Borstade sedan i någon timme för att sedan bege mig på en uteritt till sandtaget tillsamans med Emmie och Jennie. Vi galopperade och klättrade en del och alla tre skötte sig jättebra. Rinaldo var faktiskt pigg och busade till det ett par gånger genom att bocka, som lite extra krydda på moset såattsäga.



Direkt när vi var hemma så sköljde jag av hans ben och släppte sedan in han i en ledig box så att han fick äta medans jag borstade. När han stått inne ett bra tag så släppte jag ut honom och följde med Sara hem. Vi var där i någon timme bara, för sen blev vi tvugna att åka upp igen för dom hade stallet. Jag hjälpte dom och allt gick 100% felfritt, woho. 

Nu är jag äntligen hemma och har precis duschat ^^ Tänkte sätta mig vid mobilen en stund och lyssna på musik. Försöka sova hyfsat tidigt också. Imorgon ska fläckis få en välförtjänt vila men jag ska ändå upp till stasllet då det är US-möte. Kanske tar in honom och borstar lite med :) GODNATT BLOGGEN!



5. Favoritbilder jag tagit

Det är väl samma sak för mig som för Maja, jag har bara favorit bilder som andra har tagit..
Men ska lägga upp alla som jag gillar lite extra mycket!












ååååh!

Skrev ju ett inlägg igår om ridpasset, men det kom inte upp! Gud vad iriterande...
Men tar det lite kortfattat då, hann rida 1 varv i ridhuset typ sen kom riddarna in och så skulle dom bygga sin bana, då blev han rädd när dom tog fram alla sakerna, så då bockade han hela långsidan, och han bara gapade så fick inte stopp på han heller, så fick styra in han i väggen istället! Hoppade av efter det för det var jju ingen ide att fortsätta, så gick jag hem.


Sen pyntade jag & Vendela våran julgran! Den blev jätte fin :D Sen åkte vi hem till Vendela, där snöade hur mycket som helst, jätte mysigt, sen kollade vi på sagan om ringen, men då gick strömmen efter halva filmen, så då spelade vi spel istället, sen gick vi och la oss, haha! Sen idag så fotade jag Vendela och Daphne, men dom får hon lägga upp själv någon dag :) Vet inte om hon kommer uppdatera något idag, för hennes dator är ju sönder..
Nu ska jag kolla på gossip girl, men ska fixa några tidsinställda först!






HAHAHAHAHAHAHA



HAHAHA, helt seriöst. DÖÖÖR!!



Svar

Anonym om Dag 5:
Haha, vad händer på första bilden? Ninja-hästen eller vad? ^^

SVAR:
Haha, kan förstå att du undrar. Han sprang runt på lilla ridbanan i full galopp och såg inte bommen föränns i sista sekund och fick göra en vacker undan manöver, typ :)


Bild från Saras data.





Dag 5

5 - Favoritbilder jag tagit

Riktigt tråkig är jag nu, men jag har verkligen inga favoritbilder. Alla mina bilder betyder i princip lika mycket för mig, och de flesta har inte ens jag fotat då det är både jag och Rinaldo på dom. Så tyvärr..

Men jag kan alltid bjuda på några slumpbilder från arkivet som jag fotat så ni har något att kolla på ändå.










Mitt hjärta ♥



KVÄLLSHUMOR!

- Jag har köpt en hare.
- Har du?
- Ja, han heter Göran.
- Gör han?


HAHAHAHAHAHAHA!!!!!
eller denna;

- Alla är dumma i Canada..
- Varför?
- Can-nada

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAA,
tack för mig, Godnatt bloggen ♥


SMAL HÄST?!

För första gången i hela VÄRLDSHISTORIEN; så kan jag faktiskt säga att Rinaldo är smal! Eller alltså, inte undernärd. Men han är INTE tjock, big nono!

Det var först idag som jag och Emmie tänkte på det, en riktig skillnad faktiskt. Linda sa även till mig för några dagar sen att han var riktigt fin i hullet, stolt chey@jag! ;J Haha, nejmen.. Jag vet inte riktigt hur han har blivit det. För ett tag sen var jag så jävla trött på att det verkligen inte gick rida ett normalt ridpass på banan/ridhuset, så jag bestämde mig för att bara rida ut. Jag tror jag höll på så i typ två veckor?! Jag galopperade seriöst milslånga sträckor, haha (nästan iallafall). Massa uppförsbackar i fullt ös och vi hade faktiskt riktigt roligt, både han och jag. Tror det gav en hel del och att mycket av hans fett omvandlades till muskler istället :)

Emmie och jag fick värsta kicken idag och sa att nu jävlar ska våra hästar hamna i väärldens toppform. Så vi bestämde oss helt enkelt för att hela jullovet blir det bara uteritt för våran del, oavsett väder. Klättring i mängder och lååånga galoppsträckor. Fram tills dess ska vi fortsätta trimma dom, men det är ju bara några dagar kvar. Sen får alla se upp ute på vägarna, woopwoop! (a)

BTW; idag när jag skulle spänna maggjordarna på Nalles täcke blev jag faktiskt chockad, dom satt på tok för löst. Fick spänna dom LÄNGST IN (!!!!) och DET ni; det har ALDRIG gått förut. Haha, smal hest :D




Fjompen ♥

På tal om toppform; så kom jag nu på att mitt & Tess's nyårslöfte var att våra hästar skulle vara i just toppform, tror ni jag lyckas? ;)




Min önskelista

Detta har jag önskat mig i år :D

Dressyrsadel Claridage House, från hööks.

Schabrak, från hööks.
Hackamore.

*Kläder
*öronhängen
*Pengar!
*Godis♥
*Bord att ha datan på när man sitter i sängen
Med mera!


4. Det här är jag bra på

Ingen aning faktiskt, men kanske som jag skrev på min förra blogg..
Jag har ganska lätt att anpassa mig efter olika ponnyer. T.ex om jag sätter mig på en super lat ponny får jag massa energi och tänker mycket framåt. Men hamnar jag på en överpigg ponny blir jag mycket lugnare, typ.
Haha, jag lindar snabbt! Det va de jag kom på ;)

(c) Tess Candemyr


Dag 4

4 - Det här är jag bra på

Hmm.. jag vet inte. Att det alltid ska vara så svårt att komma på något bra med sig själv.. x) Men jag tycker att jag rider olika hästar väldigt bra, alltså att jag kan anpassa mig eller vad man ska säga för varje häst ^^ 

Är bra på att slarva bort saker med! (inte för att jag tar det som en merit, men ändå :D)




Gizmo när han är som allra finast :*



Rinaldo + dagen

Började dagen med att ha stalltjänst med ridgruppen. Denna gången var alla där och inte bara jag & Tess, så det gick betydligt mycket snabbare än sist. Allt gick suveränt, fram tills Fanny blev stångad i röven av ett får TVÅ gånger när hon fyllde på vatten, jag trodde verkligen jag skulle avlida där ett tag! HAHA. Efter första gången bara stod hon kvar, och jag typ skrek på henne men hon rörde sig inte ur fläcken?! Plötsligt bara kastade fåret sig på henne, och Fanny välte hela skottkärran typ och flög iväg.. x)

Sen var vi på kullen i typ 54575timmar och väntade på att ridhuset skulle bli ledigt. Vi gick ner en bra bit innan och borstade ett tag, mys. Sköljde även hans ben och skrubbade lite. Både jag och Emmie valde att rida barbacka. Vi red fram och sen började vi med att rida lite över ett hinder på 20-30cm, vilket jag tycker är väldigt bra att göra. Hästen blir lite mer rörlig efter det och lättare att arbeta med, enligt mig iallafall ^^

Sen gjorde vi lite olika övningar, bl.a mycket öppna&sluta, skänkelvikningar och serpentiner med halvhalter/avbrott. Väldigt givande övningar och som jag sa i förra inlägget; Rinaldo gick helt klockrent! Jag hade det vanliga tredelade bettet med lite större bettringar och tungan var på plats igen, woho ;D Är verkligen hur nöjd som helst idag, min fiiina bebis.

Måste tillägga att även Mickie gick helt suveränt i slutet, duuuktiga ponnyer har vi Emmie ♥



Dessvärre hann jag inte städa Marias bil idag, haha.. :(
Men det får bli en annan dag!




<3

Rinaldo gick helt stört bra idag, uppdaterar om det mer snart + om dagen :D




4. Det här är jag bra på

Jag är väl ganska bra på att lära mig banor när jag går den, fast jag går den typ 102049473345 gånger, men ändå, det är typ det jag kommer på, haha!
Jag har väl ett bra tålamod också, med tanke på att Tamira kunde vara hur jobbig som helst vissa ridpass, men då fick man bara stå ut och rida på helt enkelt.

Pyntat julgranen!

Jag och Olivia tog oss an den roliga och kluriga uppgiften att pynta granen. As fin blev den :')
Vi vaknade typ 11 och gick upp till viss vid 12 ungfär. Meningen var att jag skulle filma henne i ridhuset men osmarta som vi är kom vi på att de var lektioner. Vi väntade tills de var slut men hon hann rida typ tre varv sen kom riddarna in -.-
Draken fick värsta afrodampet men det kan ju Olivia skriva mer om sen!
Nu väntar vi på att maten ska bli klar. Pappa hämtar oss vid 4 och kör oss till Daphne! Ska försöka rida på ängen eller likande så det blir lite ordentligt. Han kommer ju dock vara stark som en oxe och pigg som en surikat. Vet inte riktigt hur jag ska greja det..
Och förresten! Ni ska veta vad jag drömde inatt ?!?! Först var jag i stallet med Maja och Tess o bara gick runt, helt plötsligt blev de 1 maj? Vissmålen hade iaf fått in massa pengar så vi skulle visst flyga nånstans.
Maria kom fram till mig och frågade om jag vågade sitta själv i planet på 1:a klass för att alla andra redan satt med nån. Jag sa att jag inte ens vågade flyga.. och sen gick vi upp till kullen oså var de gala HAHA. Helt stör't var de, + att jag hade kört dit daphne så han stog i en av sjukhagarna!

Nu ska vi äta, hörs senare :)
Jag och Buddy i somras^^

Skor ><

Farmor var lite arg på mig för att jag gick runt i trasiga sommarskor.. Så hon drog med mig till a6 och vägrade åka därifrån förens jag köpt ett par skor. Jag hatar verkligen vinter skor! Finns inga snygga. Men jag ville ju inte vandra runt där i en evighet utan mer göra det till en kort sekund (hahahahaha).
Valde rätt snabbt ett par Converse.
Typ sådär ser dom ut, men märket och skosnörena är svarta. Det är även foder i, ludd typ.
Jag tycker faktiskt inte alls om dom, men det var de ända jag hittade.
De hade varit helt okej om även sulan var svart och mycket lägre, men man kan ju inte få allt.
Kommer nog nästan aldrig använda dom.
Sånna ska de va! ♥♥♥

Hiss och Diss

Vi tänkte köra en liten Hiss & Diss, so here we go!
Hiss:

Dressyrmupparnas kollektion, stilren och skitsnygg!
Att tolka. Finns inget roligare på vintern!

Vi vill självklart hissa våran älskade lilla Maja! För att hon gjort den fina designen och alltid är en så bra vän♥
Diss:

Att det inte finns nån snö, bara slask :((

Vi älskar godis men det är så onyttigt och man blir tjock </3
=       

Det var allt vi kom på för denna gången ;D

Dagen osv!

Precis hemkommen från stallet!
Skolan idag var rätt chill, vi kollade film på de två sista lektionerna! (y)

Stack sedan till stallet med Jennie & Sara. Jag och Sara gjorde våra sysslor typ, och sen red vi lektion. Jag satte på Naldo det raka bettet för att se om han funkade lite bättre på det. Han gick verkligen huuuuur bra som helst idag :') Vet dock inte om det verkligen var för bettets skull, för han grejade med det helatiden och tungan var nog inte mycket på plats idag, haha. Den for åt alla möjliga håll ^^ Är väldigt nöjd med min ridning också, känns faktiskt jättebra just nu! Fick massa bra knep av Maria så ska öva vidare på detta.

Måste även ge en stooor hiss till Fredagsgruppen, bara älskar den! Tycker att den blivit mycket roligare än lektionerna på Torsdagar om jag ska vara ärlig. Älskar att vara i stallet på Fredagar, såå värt det! ♥

Efter ridlektionen grejade vi det sista i stallet och sen åkte jag och Fanny med Maria som skjutsade hem oss till mig. Fanny ska alltså soooova här! Imorgon blir det upp tidigt och ha stalltjänst, rida och städa Marias bil (hur snäll är jag inte då på en skala?!). Blir kanske inte världens bästa uppdatering från min sida :)


Oredigerad bild som Olivia fotade några dagar efter att han vilat några veckor.



Hos Olivia!

Åkte upp en snabbis till stallet, mockade typ. Åkte hem, packade o drog till Olivia! Så nu sitter jag här ^^
Utvecklings samtalet idag gick väl bra, fick en liten utskällning av pappa efter för jag var katig mot läraren? haha.
Jag har E i slöjd, spanska, samhällskunskap. D i engelska, svenska, historia och idrott. F i matte & musik -.-'
Rätt nöjd ändå, de flesta lärarna säger att om jag fortsätter som jag gör nu kommer jag höja mig snabbt.
Imon ska jag fota Olivia när hon rider Drallen sen följer hon kanske med mig till Daphne och sover hos mig.  Vi ska väl försöka fota en hel del, måste bara komma på vad vi ska fota.. Haha Daphne såklart, men vad vi ska göra oså :)
Nu ska vi facebooka och äta godis♥
Bild från No:n idag, söt groda!

3. Det här behöver jag träna mer på

Det jag behöver träna på, det är väl att bli av med, asså jag vet inte man ska kalla det tvångstanke?
Men jag tycker det känns konstigt att fatta galopp från trav, så jag gör det nästan alltid från skritt.
Men det är något jag tänker på varje ridpass, så jag försöker verkligen bättra på det, tycker även att det känns konstigt att sakta av från galopp till trav, haha! Så om jag är på dressyrtävling så tycker jag jämt att mina galopp fattningar blir dåliga, men jag får skylla mig själv helt enkelt!
Blir bättre på att sakta av från trav eller så, jag kramar bara på tyglarna och så glömmer jag att hålla om lite med skänklarna, och då stannar han ju istället!
Det är typ det jag kommer på, har säkert mer, men kommer inte på mer nu.





Korviiiis



Åsikter om Schabrak

Tänkte ta ett litet inlägg om schabrak och vad jag tycker är snyggt osv, för nu är jag ändå hemma från skolan, mådde så illa så ni anar inte, var nära på att spy när jag gick hem.. inte kul!
Kör på lite schabrak från Hööks först!



Detta schabraket tycker jag inte är snyggt alls, gillar verkligen inte den illrosa färgen, och inte loggan heller,
den ser bara klottrig ut?



Detta schabrak tycker jag är väldigt fint, det ser väldigt konstigt ut på bilden, men är mycket finare i verkligheten! Såg en outfit som Fanny (http://ponnyglitter.blogg.se/) hade en gång när hon tävlade, den var väldigt fin, men hittar ingen bild på henne ifrån den tävlingen tyvär.





Detta schabraket från Hööks tycker jag också är jättejätte fint! Har det själv faktiskt, och det är urläckert! Tycker loggan är fin med, fast den är mycket bredare i verkligheten känns det som..?

Nu till schabrak från Cheval :



Detta schabraket gillade jag innan, men gör det inte längre, för det ser väldigt konstigt ut faktiskt, ser lixsom ut som en westernpadd i formen? Och nu menar jag inte att det är något fel med western paddar, men gillar inte den formen riktigt..



Ett ganska gulligt schabrak, men tycker det var alldeles för dyrt, innan kostade detta schabrak 800?! tur att dom sänkt det till 600 nu iallafall.



Vad tycker ni?










Dag 3

Det här behöver jag träna mer på.
Jag vänder tårna utåt när jag rider. Så enormt fult! Måste sluta med de. Jag borde även bli bättre/snabbare med eftergift. Håller gärna kvar i tyglarna trots att Daphne ''gett efter''. Lite bättre tålamod skulle inte heller sitta fel (a)
Försöka att inte bli arg på mig själv eller Daphne, utan tänka possetivt istället.


Va gör fossingen ?!?!


Dag 3

3 - Det här behöver jag träna mer på

Antar att dom menar inom ridningen?
Jag behöver iallafall få mycket bättre tålamod, öva upp mitt självförtroende och sluta vara så negativ mot mig själv. Alltid försöka hitta iallafall något bra med varje ridpass! Min sits är inte mycket att skryta om heller, haha.. ;)

Om man inte bara ser det "ridmässigt" så behöver jag lära mig ha bättre koll på mina grejer! Slarvar bort saker hit och dit helatiden.. (a) Borde även ta tag i mitt liv och putsa lite oftare, hehe..


Fiiina Rinaldo & Ninnie i somras! ♥

Ridlektion

Jennie var tyvärr sjuk idag, så jag var stallvärdinna själv. Hennes pappa var där dock och hjälpte till med en del, inte lika kul sällskap kanske men alltid bättre än inget!

På ridlektion hade vi dressyr. Vi övade på tempoväxlingar, galoppfattningar och avbrott. Kan inte riktigt avgöra om ridpasset gick bra eller inte bra.. Han var väldigt lat och stel i högersidan. Jättefin i vänstervarvet dock och gjorde ett par bra skänkelvikningar på diagonalen och fina öppnor :) Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, haha.

Imorgon gäller samma sak; stallvärdinna & ridlektion. Denna gången tillsammans med Sara. Vi har bommar I think, men vet inte vilken hest jag ska rida. Tror det blir Rinaldo ♥



Rinaldo på sin 1årsdag i Danmark:*




Dag 2

När och varför jag började rida.

Anledningen till att jag började rida var nog för att min syster red. Började då rida på vissmålen.
Först red jag i en grupp på fredagar. Då red jag mest en shettis som heter Hjärta. Efter detr har jag ridit i massa olika grupper och hoppat fram o tillbaka. Astor, en c-ponny(?) skäck, var en av favoriterna ett tag. Men när han åkte var det nästan bara Daphne som gällde.
Jag började rida lektion för ca. 7 år sen men red ju ponnyridning och så innan dess.
Ett tag red jag väldigt mycket i min kompis stall på bl.a en B-ponny som heter Laeryds Gloria och en c-ponny, Rally!

Gloria :)


Rally♥


Farmor

Nu är jag hos farmor. Vi har pyntat julgranen och ätit middag, hihi!
Hon kör mig till skolan imon, börjar halv 1. På nån rast ska jag åka ner till stan och köpa en bok som jag velat ha ett tag. Skadad heter den. När jag slutat ska jag ha utvecklingssamtal. Pappa sa först att han inte pallade det och att det var onödigt, så då övertalade jag ju min lärare att vi inte ville ha nåt. Men då hade pappa visst mejlat så imon halv 4. Efter det ska jag upp till Daphne och rida. Funderar på att sätta igång han nu. Han har vilat till och från i ca 4 veckor. Har ridit kanske fem gånger under den tiden? Tänkte det kunde passa bra nu då jag får en dressyrsadel i julklapp så kanske vi kan komma igång lite ordentligt!
Vill sova hos någon imon, nån som vill ha lite sällskap? (a)
och juste, på svenskan idag kollade vi på en film, Gullivers resor. Den var faktiskt ganska bra! Trodde den skulle vara tråkig och så, men skrattade en hel del. Kan ju iofs varit för att vi igentligen skulle jobbat med språkhistoria som det blev så kul?
Ska slänga upp nåt mer inlägg innan jag ska kolla på film :)




2. När & varför jag började rida

Vi har alltid haft hästar i vår familj, ända sen jag föddes, då min mamma alltid varit intresserad av djur osv.
Men jag var inte intresserad alls mycket när jag var mindre, jag red bara när det var rosetthopnningar och då sa mamma att hon skulle springa med, men då blev jag jätte arg och sa att jag skulle göra det själv, varje gång! Men sen efter ett par gånger tröttnade mamma, så då sa hon att om jag ska tävla, så måste jag börja rida på riktigt!
Så då började jag rida på vissmålen, favoriten var Daphne, som jag skrev i första inlägget, efter ha ridit i ungefär 1 och ett halvt år så tävlade jag lokalt första gången, på Daphne, och det gick ju inget vidare bra, haha! första rundan landade jag på halsen, och då utgick jag, även om jag kunde ha ridit vidare, för då var det ju bara att jag skulle behöva stanna, men det fattade ju inte jag, blond som jag är och utgick! Sen red jag en lc med, och då kom jag till 4 hindret, då stannade han 2 gånger, sen började alla i publiken typ hjälpa mig o smacka osv, så då red jag på igen, men han stannade i vilket fall ;) Han var väl trött lilla tjockisen!
Men sen tyckte mamma, att om jag verkligen vill börja tävla, så skulle hon köpa en riktigt fin läromästare som jag kan lära mig så mycket som möjligt på, och det var då Tamlin kom in i bilden, mammas jobbarkompis visste om att hennes kompisar skulle sälja deras ponny, så då åkte vi upp och provred honom, och jag blev helt kär direkt! Så efter provridningen hade jag en ponny! Kom ihåg att jag var jätte solt över honom, och jag tyckte att han var huur fin som helst, och det var han ju!




Jag och daphne på tävligen. (bilden är lite liten)








Pytt i panna?

Kom på en sak nu när jag satt och åt, varför heter det pytt i panna? Det låter ju jätte fult, haha!
Men nu till dagen, har bara varit i skolan idag, och det var en vääldigt chill dag kan man säga, vi har kollat på film alla lektioner! förutom idrotten då.
Idrotten var rolig faktiskt, men dansen gick inte så bra för Maja och mig kan man ju säga! Fattade verkligen ingenting, och det var skit svårt, men det kanske inte var så intressant för er att veta? haha!


Men ska inte rida idag, för kom inte hem förens 3, och då hinner jag inte rida, och det går inte rida på banan, för det är det blött överallt.. Så han får vila idag :) Kommer inte kunna rid lektion imon heller, för jag var inte stallvärd i tisdags... Men får väl rida ut istället!
Nu ska jag kolla lite på gossip girl, så ni får mer uppdatering sen!




Tenhults naturbruksgymnasuim

Kom tillbaks till skolan för ett tag sen. Det var faktiskt riktigt kul och intressant! Vill hoppa över 9an och börja där på direkten (a)
Vi blev guidade av en tjej som heter Therese. Hon började med att visa oss runt lite i stallen, sadel & selkammaren. Hon visade ett bildspel och berättade lite om de olika linjerna. Ska lätt välja profissionell hästskötare.
Hinner inte skriva mer nu har svenska/engelska. Farmor hämtar mig efter skolan och jag åker inte till Daphne. Ska sova hos henne ikväll.
Hejsålänge!

Right now in the classroom





Dag 2

2 - När och varför började jag rida

Jag började rida när jag var 6½ på ridskola med min barndomsvän Mikaela. Det var på Vissmålen, och där rider jag ju fortfarande kvar. Anledningen till att jag började rida var helt enkelt för att Mikaela gjorde det (haha), och dessutom hade ju min syster häst :)


Blomman<3


Lilleman<3



Studiebesök

Sitter på tenhults naturbruksgymnsium. Vi ska få veta lite om skolan, vilka betyg som krävs för att komma in och så. Riktigt trevligt faktiskt, slipper två lektioner! Har sovit hos Sara inatt. Igår var vi först hos Daphne och red ut en sväng på han, överpigg ponny. Sen åkte vi till vissmålen. Jag fick rida Rinaldo så vi red till sandtaget och tillbaka. Galopperade väldigt mycket och Nalle fick arbeta hela vägen. Han var jätteduktig och ganska pigg faktiskt, inte så likt Rinaldo.. Nu måste jag lyssna, gubben snackar om internatet. 



Godmorgon.

Ska snart sticka iväg till skolan. En väldigt kort dag, slutar 13.50. Drar upp till stallet direkt med Jennie och så chillar vi lite på kullen och sen är vi stallvärdaaar. Ridlektion också, då vet ni ;)


NI LÄSARE ROCKAR LIKA MYCKET SOM MITT HÅR!! WOHO!!! (wtf)


Jag, Tess & Victoria. tider ♥



Hakar på


1 - En bild på favorithästen



Sist, men fan inte minst!

Ja då var de min tur.
Jag heter då Vendela Och jag är 14 år, fyller 15 den 18 mars. Går på prolympia i jönköping. Jag bor utanför Tenhult i Målen och inte så långt därifrån ligger ett stall som min kompis äger. Hon själv har tre ponnyer kan man säga, och jag har en.
Golden Sunlight, ''Daphne''.
Jag fick Daphne den 8/8-11, han har alltså varit min i 5 månader. Daphne är precis som Rinaldo imp. Danmark. I nåt pass står det att han är Welsh och i ett annat Sv.ridponny så han är väl något av de haha!
Han är 18 och har gått ridskola sen han kom till sverige när han var 5-6 år. Daphne har med mig startat ponnyallsvenskan div 3 2009 och LD/LC hoppning med annan ryttare.
Jag har ridit i ca 7 år på vissmålens ridklubb. I början red jag mest Daphne men när jag blev äldre och ville satsa lite mer började jag rida lite andra hästar. Bl.a Fjordingen Kajsa, som tyvärr inte finns längre. Fjordkorsningen Balou som jag igentligen skulle startat, haflingern Valle osvosv! Daphne har och kommer alltid vara favoriten dock♥
Så när Maria sa att de funderade på att sälja Daphne till sommaren var de ju ingen tvekan om saken.

Daphne är en sån ponny som kan allt, om han vill. Han kan lite småtricks och sådär. Änsålänge kan han puss, flema, vacker hov, sätta hoven på en pall, ''nej'', början på inkallning&buga.
Ridmässigt kan han väl inte så mkt iofs, inte inom dressyr iaf! Vi har som högst hoppat 105.
Det var väl lite om oss de, haregött hej!

30dagars lista!

Kör väl också på en då, så blir det bättre uppdatering på bloggen. 

1 - En bild på favorithästen

Självfallet Rinaldo som är helt&hållet bäst.

Men Gizmo & Boran ligger mig också varmt om hjärtat ♥


Gizmo





kom med tips!

Nu är jag hur sugen som helst på att blogga, så nu tycker jag att ni ska komma med tips om vad ni vill vad jag ska blogga om, så går jag efter era önskemål istället!
Komentera nu!

1. En bild på favorithästen

Tänkte köra på en sånhära liten lista, så nu får ni den första!







Back in the game!

Jajjemen, ni läste rätt ;) Fast denna gången med två nya bloggkompanjoner; Vendela & Olivia, woho!

Tänker dock inte skriva värsta romanen om mig själv, för detta är typ min 6544568;e blogg och jag har haft en presentation på alla dom, haha! Så jag antar att alla vet nog vem jag är (förhoppningsvis). Kan ju dra en kortis här iallafall :)

Jag är 13år, fyller 14år den 8 Januari (mindre än en månad kvar!) och går på Alfred Dalinskolan i Huskvarna, mitt första år där. Jag bor dock i Tenhult men anledningen till att jag valde den skolan är för jag har mina bästa vänner där - Jennie, Olivia och Tess. 


Me and my beautiful cat Gosan aka Gunsan ♥

Rinaldo är en pintovalack född 2006, han importerades från Danmark när han var runt 3-4år hit till Sverige. Jag har kontakt med hans uppfödare och det innebär att jag vet alltså en hel del om honom som litenliten bäbis och har fått en mängder med bilder, riktigt roligt! Rinaldo är min foderponny som jag haft i 1½år och meer blir det kan jag garantera. Det var alltså sommaren 2010 som Rinaldo flyttade in på Vissmålen. I dåläget kunde han endast grunderna (skritt, trav, galopp), och hade aldrig ens klivit över en bom. Idag hoppar vi 90banor utan några större problem och vi har hoppat som högst 110cm.



I dressyrväg kan han väl typ.. galoppombyten, början till öppna och snart skänkelvikning. Vi lägger mest arbete på dressyren just nu då han behöver det. Han är även intolkad (GE MIG SNÖ!!!) och jag ska bannemig försöka köra in honom till våren också, ska bara försöka hitta en sele och vagn som passar, sen så. Han ska allt bli körbar vare sig han vill eller inte min lilla fjompas ♥



Jag rider lektion och är stallvärdinna på Torsdagar & Fredagar. På Torsdagarna har jag oftast Rinaldo men på Fredagslektionerna rider jag mestadels Boran eller Pajas. Rider också Gizmo lite ibland men det är utanför lektionerna för det mesta. Rider ofta ut honom när han behöver bli av med lite energi och då är han verkligen som en tickande bomb att rida, gaaalen!! Han är verkligen min lilla luffarponny, äälskar att rida honom ute i skogen (a) Så ja, det blir nog fler hästar än bara Rinaldo att läsa om från min sida ^^




Haha, jag och grisen på en uteritt till sandtaget!

Ehm, ja. Det var nog allt jag hade att komma med tror jag. Det blev lite längre än tänkt, men ah. Ni som redan vet allt behöver inte läsa då ;)

BTWwwwww - om ni undrar varför vi fick ta detta bloggnamnet är det för att det var verkligen det eeeenda som funkade, haha.. Ni får helt enkelt stå ut. En sak till, det är bara tillfällig design, vi ska fota nya bilder någon dag och fixa till det ordentligt på bloggen. Puss


Nu har vi skaffat blogg!

Hejsan, Olivia sörman heter jag, och nu har jag äntligen skaffat blogg igen tillsammans med Maja och Vendela!
Bloggen kommer handla allra mest om hästar eftersom det är det vi håller på med nästan varje dag, men vi kommer väl skriva lite om vår ''vanliga'' vardag lite då och då.

Kan väll berätta lite om mig själv också, jag bor i huskvarna, eller ah, lite utanför kan man väl säga, haha!
Jag är 13 år, alltså född år 1998, och jag fyller år 21 oktober.
Mitt intresse är då ridning som ni kanske förståt? ;)
Jag har ridit i 4 år, till en början var Daphne, som nu är vendelas, min favorit, honom lärde jag mig att skritta trava och galoppera på. Tävlade även min första lokala tävling på honom år 2009 i allsvenskan, inte den bästa tävlingsdebuten precis, men minns att jag var oehört nöjd iallafall!
Sen så köpte jag den allra finaste ponnyn i världen, Tamlin♥ En ponny med hjära av guld, honom lärde jag mig allt på som jag kan idag, verkligen allt, på 2 år tog han mig från att kunna skritta, trava och galoppera till att kunna göra öpnna, skänkelvikningar o massa sånt..
Våren 2011 efter en tävling där vi gjorde våran sista tävling tillsammans blev han halt, vädligt ordentligt halt, och på köpet fick han fång, samtidigt, en kväll ville han inte änns gå utanför boxen, han bara stog stilla, även om mamma drog och en knuffade på rumpan på han, han mådde så himla dåligt, så mamma ringde vetrinären, och så fick han ett pulver, kommer inte ihåg vad det heter, men det skulle hjälpa mot smärtan iallafall. Om det inte skulle hjälpa inom 2 veckor så skulle vi vara tvungna att ta bort honom, för att han hade så ont..
Dom 2 veckor kändes som dom längsta veckorna i hela mitt liv, den första veckan bättrade han sig inte något alls, han såg lika svag ut hela tiden, och inpå den andra veckan såg han inte alls pigg ut heller, och jag höll på att tappa hoppet totalt om att han skulle bli bra, men sen gick jag in i boxen till han, tog ut han så att han inte skulle vara så rastlös, då haltade han inte lika mycket längre! Och var heller inte lika varm i sina hovar, ringde till mamma då och hon sa också att det var stor skillnad!  Sen blev han bara bättre och bättre hela tiden, fast han hade fortfarande lite ont i sina fossingar, men det var så himlans mycket bättre! Sen flyttade vi hem honom och tamira ett tag, ska berätta om tamira lite senare i inlägget, och gud vad jag kände att det här inlägget blev långt nu... Men efter ett tag efter han hade bott hemma hos oss, så fick han flytta till en lösdrift hos våran kompis, och där har han det så bra och han verkar trivas jätte bra verkligen!
-
Bild från när jag red han för ett tag sen.

Nu till Tamira, som igentligen är min systers ponny, som hade varit utlånad i 1 år, sen kom hon tillbacka nångång i maj, så då fick jag rida henne, och hon var väldigt speciell, jag utvecklades väldigt mycket själv under den tiden jag red tamira, men det varade inte så länge, för jag kände att det inte funkade riktigt, så jag tog beslutet att låna ut eller ev sälja henne, så nu är tamira utlånad till en tjej och det känns jätte bra!



Så innan Tamira skulle åka, var jag ju tvungen att hitta en ny ponny, och jag provred 3 stycken, en som var på tok för liten, den hoppade ja inte upp på änns tror jag, sen red jag en riktigt maxad biffig c-ponny, som var jätte fin, och ännu en maxad c-ponny, och jag fastnade mer för den sista jag provred, och han heter Dracula,
en jätte fin och duktig ponny, imp irland och är född 1998, korsningsponny, och mörkmörk brun! vi har än så länge startat upp till lc+5 lokalt,  fick honom 26 september 2011.♥
Om ni vill följa min och Draculas utveckling får ni följa bloggen helt enkelt, för nu blev detta inlägget på tok förlångt!


Bild från allra första dagen han kom hem!

Välkommen!

Välkommen till våran nya blogg!

RSS 2.0