Vila

Skolan idag rullade på hyffsat, fick tillbaka både religons-,matte- och kemiprovet. F på religonen, E på matten och C på kemin!

Eftersom min lärare är lite bakom flötet, råkade hon släppa oss en timme tidigare.. vi sa inte precis emot!
Jag, Matilda och Ebba drog ner på stan och fikade bl.a, jättetrevligt :D

Tog bussen upp till stallet en snabbis och gosade lite med honom & Dracula i hagen! Drallen var på värsta myshumör och Daphne var jätte avis, hihi (a)
Tog massa bilder men upptäckte nu att jag inte har minneskortet som jag överför bilderna med här :(
Dum som jag är fick han vila idag, men jag hann faktiskt inte rida. Han lär inte vara rolig imorgon..

Vi åkte till farmor sen, jag fick lite pengar och efter det åkte vi hem igen x)

/Vendela

Oseriöst ridpass..!

För en gångs skull var min ponny någorlunda lerig, så jag passade på att borsta igenom honom väldigt noga. Tess och jag red ner till mataki och skrittade/travade, men det hade blivit jättelerigt efter att jag och Emmie ridit där, så vi vände tillbaka till ridhuset.

Där hann vi dock bara rida i fem minuter kanske innan ridgruppen kom tillbaka och ställde upp. Sen smet vi in lite snabbt igen i tio minuter kanske, hann med några galoppombyten och dom flesta fixade han bra med alla benen med! ;) Men mycket korsgalopp blev det också.. Sen tog vi några galopper vid kullen/mellanvägen också, haha. Vet inte riktigt hur vi red, konstigt var det iallafall och ytterst oseriöst.. Men kul hade vi och Rinaldo var faktiskt duktig. :D

Har tvättat "såren" och sådär med, just nu står han nog inne och torkar. Thilda var snäll och kunde släppa ut honom lite senare ikväll åt mig när han torkat! :)

/MAJA

Rolf och Lasse

Haha, själv säger jag "Vem fan är Lasse"..?



/MAJA

5 saker du inte visste om mig.

* Jag har problem med min rygg, tex när jag kratsar hovarna så får jag jätte ont och när jag ställer mig ''rakt'' igen, så blir jag jätte yr. Får även ont nät jag ligger i sängen och ska sova.


* Jag har bara placerat mig 4 gånger i hela mitt liv, på 2 olika hästar... ;)


* För ungefär 2 år sen tog jag bort bilder från min dator på Tamlin för att jag inte hade någon plats kvar på datorn, fattade ju inte heller att man kunde föra över dom på usb, så har inte alls många bilder på han..



* Jag åt snö när jag var liten, haha!



* Innan jag började rida på ''riktigt'' så var jag bara med på klubb hoppningar på Vissmålen, red inte lektion eller nånting utan var bara med på klubb hoppningarna, mamma blev arg på mig tillslut och sa attt jag måste börja rida om jag skulle tävla ;)


/Olivia

LOL

Sitter ensam i ett rum här på skolan och dunkar musik, ganska bra förutom att tangentbordet är buggat! Håller på med en sak som heter My Journey, har typ kommit längst av alla så det är nog lugnt att jag skiter i att skriva idag i denna sas-gruppen! :P

Ska upp till stallet och rida med Tess lite senare. Vi (åtminstone jag) ska skritta ut en sväng först och sedan rida nere på mataki i detta härliga väder! :D Vi hörs senare ikväll bloggen! ♥


/MAJA

Haha!

Tänk att han en gång var en sånhär liten skit..


Och nu ser han på ett ungefär ut såhär..


Haha, älskar att kolla på det! På något sett är han ändå sig själv så himla lik på alla fölbilder, Rinaldo rätt upp i dagen typ. Haha, bästa ponnyn! <3

/MAJA

8:e bilden: en person som du saknar.



/Olivia ;)

Pain is inevitable; suffering is optional

Tåls att tänka på va.. Nu ska jag sova, jävla skola. Trött på skiten, men det är bara att stå ut. Godnatt världens bästa läsare ♥


..i wanted a star, but you're a whole galaxy! ♥

/MAJA

Lektion för Tomas

Gick väldigt bra!
Blev lite tokig med avstånden ibland bara, annars gick det jätte bra!
Vi red endel olika banor, massa bågar osv. Tänkte mycket på vägarna och att han ska lyssna på mig. 
Glömde faktiskt bara banan 1 gång, brukar hända 3 gånger per träning ungefär annars haha!

Hinner inte skriva mer nu, är galet trött så ska bara äta upp och sen gå och lägga mig, ni får mer uppdatering imorgon!






/Olivia



Stalldag

Idag var det min tur att ha stallet :D

I ett så smidigt stall är det faktiskt riktigt roligt att ha stallet! Mockade alla fem boxar, gjorde hö & kraft och fyllde på allas vatten. Behövde inte ta in någon häst idag då alla skulle rida :)

Träffade en tjej som brukar rida Fabian, hon hade både hyrt Daphne och tävlat honom!
Hennes mamma berättade om en tävling.. de hade gått vidare till final i Ponnyallsvenskan och ridhuset var extra fint med häftiga hinder och blommor. När Daphne kom in på banan, ville han inte ens börja trava. Han bara gick runt och kollade på allt och undrade "vafan är det här?".
Hon försökte trava på det första hindret men han saktade av och stannade, så hon fick utgå. Hahaha, låter verkligen som min lilla pojke!


Ska snart sova, kollar just nu på Disney Channel.

/Vendela

Dummadumma ponny!

Nej, idag var inte inte särskilt rolig.

Red först en sväng förbi nån hage med hinder, och då var han ganska lugn. Han tittade lite runt omkring sig och ville inte arbeta alls. Så jag lät honom bara springa på framåt.
Han betedde sig lite konstigt.. t.ex så bara vände han och stack&kickade en bit helt plötsligt? haha!

Vi skrittade och travade en bit, bort till travbanan och det gick jättebra! Han var mycket lugnare och lite mer arbetsvillig.

När jag skulle vända och rida tillbaka från galoppbanan så gjorde han värsta hoppet och stack, fort som in i!!
Visste verkligen inte vad jag skulle göra. Han gapade och lät bettet gå genom munnen, märkte inte ens när jag drog. Testade allt möjligt.
Sågade, "proade", klappade och försökte lugna honom, drev på honom ännu mer, tryckte hans mule mot bogen, slog han med spöet på mulen, ALLT. När vi började närma oss en nerförsbacke som ledde till en bom fick jag panik, jag skrek att han skulle stanna och försökte styra in honom på en volt. Men han sprang bara fortare.

Tillslut märkte jag att han saktade ner, han hade nämligen fått syn på ett par stockar som han tycker är läskiga. Såg min chans och drog han emot dem, då tvärnitade han.

Har nog aldrig suttit på en ponny som stuckit så innan, har heller aldrig varit så rädd när jag suttit på Daphne.
Vet inte om han bara hade en dålig dag eller om det berodde på något. Har iallfall bestämt mig för att inte bli rädd, ska rida ut imorgon igen.

min älskling

Skriver om dagen+stallet i ett annat inlägg, detta blir så långt annars :)

/Vendela


Älskade häst!

Idag efter skolan gick jag upp tillsammans med Emmie. Vi bar ner lite bommar och hinderstöd till mataki, jävlar vad jobbigt det var - men värt det! Sen red vi ner där och hoppade, Rinaldo var så himla duktig när jag tänker efter. Kommer kunna leva på detta länge, han kan ju! Vi satte upp tre hinder; ett vanligt kryss med sockerbitar, ett räcke med plank, lådor och även "krukor" vid hinderstöden och tillsist ännu ett räcke med blåa tunnor under.

Självklart började vi med vanlig framridning; travhoppade lite på krysset och såntdär, även ett par gånger i galopp. Redan här verkade han riktigt peppad på att skutta lite. :) Vi började sedan hoppa lite på planket, fick en tvärnit först och blev lite arg men bestämde mig genast för att försöka vara lugn istället - klappa och beröma mycket. Han blev genast då riktigt glad och sprang på som en dåre när vi kom igen. Han hoppade med så galen bra rygginverkan och verkligen sög tag i hindret, sådan himla bjudning!! Sedan tog vi tunnorna, andra gången han hoppar tunnor i huvudtaget. Han var så himla rädd för dom, stannade flera meter innan och ställde sig liksom på bakbenen och hoppade iväg i början. Dum som jag är blir jag självklart arg, har så himla svårt för sånt. Direkt efter klappade jag, jag vet ju bara hur det blir annars. Tillslut kom vi över och jag flög nästan ur sadeln, galet vad han tog i alltså. Hoppade väl det någon gång, han var fortfarande livrädd och jag avslutade fort på det hindret, jag vill ju självklart att det fortfarande ska vara något positivt för honom!

Tog lite skrittpaus och sedan höjde vi upp planket tre-fyra hål, låg väl på 85-90cm. Han var GRYM! Sån jävla bjudning och bara sög tag i hindret. Han sprang så fort att han rev med frambenen, och han river i princip aldrig annars. Jag fick reglera honom väldigt mycket dock och ge honom riktigt mycket eftergift då han hoppade så otroligt bra igenom ryggen, men ååh vad bra det kändes. Hoppade nog det fyra gånger, sista språnget var perfekt typ. Han var verkligen som en liten studsboll idag, for fram och tillbaka och försökte t.o.m krydda till det med något litet bocksprång ibland! :D VI hade så kul, älskade ponnyjävel! :love:


Så fin bild på Ninnie och Rinaldo<3 Nalleballe som glömmer frambenen totalt :*

/MAJA

Hannah Montana

Ligger i sängen och kollar på Disneychannel. Ska snart duscha, sen kommer mamma.
Har bara en timmes lektion så jag kommer till stallet ganska tidigt idag. Vet dock inte var jag ska rida men det blir nog vägen förbi skolstallet :)

Nu måste jag börja göra mig iordning, vi hörs senare!

Trött chey på matten igår ;)

/Vendela

7:e bilden: en bild som du aldrig lagt upp.



Gullig bild på mig och Majsan från i sommras!

/Olivia



6:e bilden: en bild på dig och en vän du inte varit med på länge.



Enda bilden som jag hittade med både mig & Emmelie.. Bilderna från förra gången vi var hittar jag inte :(


/Olivia

Hjälp!

Jag har jättesvårt att komma på något att skriva om, vore tacksam för lite hjälp! Lämna en kommentar med vad ni vill läsa :D

/Vendela

Tävling



KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL INLÄGGET OM BLOGGTÄVLINGEN!
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL CHEVALS HEMSIDA!

/MAJA

Dagens ridpass

Red i ridhuset idag igen. Han var jätte fin idag!
Hade hela ridhuset för mig själv i början så red runt lite överallt, gjorde väldigt mycket bakdels-vändningar och det gick jätte bra, red lite ökad galopp och skänkelvikningar med och dom gjorde han lika bra med, det är så roligt när det går bra och man verkligen är nöjd!

Red väldigt mycket i både galopp och trav, han blev lite stressad och stark mot slutet men det var förmodligen för att han var trött ;)

Travade av inte av han så jätte länge, han frustade jätte mycket och verkade väldigt nöjd så avslutade där.



Träning imorgon för Thomas, ska se till att mamma filmar och på Lördag är det första omgången i div 1, taggar som sjutton!

/Olivia

Dagen

Var på en lektion i skolan, var med en liten stund på bilden sen gick jag hem då jag fick migrän..

Mamma tvättade min jacka för ett tag sen med så hade inte lagt ner mina tabletter heller, så jag fick gå hem helt enkelt! Låg och kollade på Gossip girl ett tag sen kollade jag på Pearl Harbor, fixade lite mat med och sen åkte jag till stallet då vi hade våran dag eller vad man ska säga? Vi fixade iallafall kvällsmaten och morgon dagens påsar, fyllde på vatten och mockade.




Ska skriva om dagens ridpass snart!


/Olivia

My day

Skolan har gått helt okej, tror inte ni är så intresserade av vad jag gör i skolan så vi skippar nog den storyn ;)

Som vanligt vandrade vi upp mot stallet efteråt. Med US började vi planera lite inför påsklovet. Vi tänkte ha en klubbhoppning med tre klasser, varav en av dom kanske kunde vara med klubbmästerskap. Säkra är vi dock inte än, vi måste prata med personalen och såntdär också. Om vi får tillåtet så kanske vi ska ha en dressyr också, men i första taget tänkte vi satsa på hoppningen! :)

Rinaldo fick vila tyvärr, jag måste verkligen ta tag i ridningen lite mer nu. Jag vet att han kan och har så galet mycket mer att visa, även om det är kämpigt att rida honom ibland. Bodybuilder ska han bli :*



Och gissa vad jag gör nu.. Sitter och spanar in mitt Anna Scarpati och Scapa..! Tror att jag funnit mina livs kärlek, blir nog inget giftermål för mig i livet.. Får helt enkelt satsa på att vänsterprassla! :) Nejdå, skämt åtsido. Men sååå fina är dom, schabrak är livet :love:

/MAJA


Ny jacka!

Allt har varit ganska jobbigt idag, har glömt både nycklar och busskort i stallet.

Sov mig igenom skolan, bokstavligen.
Hoppade på bussen ner till mammas salong när jag slutat, hämtade nyckeln och åkte med pappa & hämtade mina grejer hemma hos mamma.

Efter det drog vi en sväng till hööks!
Jag var verkligen i behov av en ny stalljacka, så det stod först på listan. Var inte alls svårt att välja, den satt jääättebra! Love it :)


Fick även med mig en tränshängare och en reflexbrösta.

Vi stannade bara en snabbis vid stallet och lämnade sakerna + gjorde mat, han fick alltså vila idag.

Nu sitter jag i sängen hos pappa och kollar på tv. Börjar sent imon, gööött!

/Vendela

Förlåt för sen uppdatering.

Idag på morgonen kom Olivias kusiner och hämtade Frasse. Han ska gå med en stor Nordsvenk och bara ha det gött. Trots att Frasse igentligen borde ta vara på sina talanger och bli trickponny, passar det nog honom perfekt :)
Hoppas jag kan följa med när Olivia ska hälsa på honom, fine lille shettisen.
Som ni redan vet körde vi sedan bort Dracula till det nya stallet.
Medans Olivia borstade och fixade lite i stallet red jag en kort sväng på vägen. Skrittade mest men han fick galoppera lite också!
Längtar verkligen tills jag kan använda ridhuset.

Följde med Olivia hem sen, mamma hämtade mig runt 4. Och nu sitter jag här, har kollat på film. Bl.a Howls Moving Castle en jättebra film för de som gillar lite speciella filmer, som jag gör, lite svår att förstå.. men så brukar det ju vara med animefilmer.

Nu ska jag fortsätta mitt filmtittande med antingen The girl who leapt through time eller gossip girl.

Random bild på en kurre i sälen.

/Vendela

Shopping

Slänger upp bilder på det jag köpte i Göteborg nudå! Gick runt i flera timmar och funderade på om det var något nödvändigt jag verkligen behövde. Slutligen kom jag fram till att det faktiskt inte fanns något, så jag slog helt enkelt till på schabraket jag tvekat på att köpa hela dagen! Bootsen och pannbandet fick jag med mig av bara farten typ.. Haha, skämt åtsido. Men vafan, kände att jag var i stort behov av en till outfit (..eller?) så det fick hänga med, priset var ju nästan ingenting! Haha anyway, jag är faktiskt nöjd! :) Jag tror att jag hade ångrat mig om jag inte köpte det, för FAN vad fint det är ihop! :love:

ALLTING TILLSAMMANS;


Vad tycker folket då?! (bortsett från att jag är dum i huvudet)

/MAJA

5:e bilden: en gammal bild på dig själv.

Har ingen gammal bild på mig själv haha!

/Olivia

Dagens ridpass

Vi körde ju Dracula till det nya stallet idag så då passade jag på att rida i ridhuset direkt istället.
Gick bra iallfall, han var jätte fin och lyssnade på mig hela tiden, red inte så mycket, gjorde övningen när jag ska rida på helt långa tyglar i galopp och lite snett igen och skänkelvikningar.

Inte mer att skriva, red ju bara i 20 minuter ungefär så ;)





Dracula verkad trivas väldigt bra i stallet med, var lite orolig i början bara!
Släppte ihop han med Daphne och det gick jätte bra, inga bråk alls.

/Olivia

GRYYYMT!

Haha, jag ångrar verkligen vartenda ord jag sa om att det inte skulle vara roligt på Göteborg..! :D Så galet häftigt var det, stämningen när Roffe eller någon annan kom in på banan går inte att beskriva. Grymt! Spenderade timmar i mässan och det blev lite shopping, tänkte visa det i ett annat inlägg senare! Det bästa på hela dagen var väl mässan och hoppningen. Dressyren var inte så dålig den heller faktiskt, över förväntan måste jag säga!

Tog även kort med ett par bloggare.. Sofia Genne, Linn Olsson, Ponnysanning, Dressyrmupparna och Jacob Ling-Vannerus(♥). I stort sett alla bloggare var väldigt trevliga också, stor hiss! Tess har bilderna på sin kamera, tänkte be henne skicka dom.

Lite dålig uppdatering från min sida också får jag medge. Igår var väl förståerligt, men idag så var det helt enkelt för att jag sov hos Tess och åkte sedan upp till stallet runt 11, kom hem alldelles nyss. Har ridit Rinaldo, han var jättefin! Fick först bli en tur ute och sedan avslut på mataki(!!). Hoppade banken några gånger, asroligt och gossen tvekade inte ens, så duktig! Han var väldigt trevlig att rida idag i helhet! :') Har även tvättat hans man och gjort mirakelflätor, det sägs att manen växer snabbare då.. Så vi får väl se!

/MAJA

GBGHS del 2

Mellan alla shower sprang vi runt på mässan.

Hann inte ta kort på allt idag, men kan ju skriva vad jag köpte iallafall :)

- Ett dressyr träns, svart med vitt foder. Ca 4,5 nosgrimma.
- En halsring, vit av lite hårdare repmaterial.
- Ett dressyrschabrak, mintgrönt med silvrig passpoal.
- Vattenhink, lila.
- Hästgodis, ett kilo med lakrissmak och ett med banansmak! Fick jag av Olivia i födelsedagspresent.
- Pälsglans.
- 2 hag-grimmor, en röd och en brun. Den röda var också present.

Är väldigt nöjd med allting :D
Han kommer vara så fin i tränset och schabraket! Detta är nog första gången som jag ångrar att jag inte köpte nåt mer..

Visst, mässan var grym och showerna spännande..
men det bästa på hela dagen var ändå att bli fotad med dressyrmupparna.

Vågade verkligen inte igentligen, men hoppade fram ändå och ställde mig jämte Linn.
Att bli "hållen om" av en av sina idoler är stort. Var helt chockad efteråt!
Linn var jättetrevlig, en sån himla gó tjej :)

Vi åkte hem vid 9 tiden, var sjukt trött och hade svinont i fossingarna. Hoppas jag kan åka tillbaka nästa år.

/Vendela

Home sweet home typ?

La mig i sängen och sommnade direkt igår, därför bloggade jag inte.
Men båda showerna var jätte roliga och rolf är verkligen grym måste jag säga, riktigt synd att han rev sista hindret i omhoppningen!
Är nöjd över allt jag köpte på mässan med, det var riktigt fina saker iår, ville nästan ha allt jag såg..
Ska fota allting imorgon!



/Olivia


GBGHS

Göteborg Horseshow var inget annat än awesome.

Min min när jag såg mässan kan inte varit särskilt söt.. det fanns ju verkligen allt! Köpte dock ingenting förens på eftermiddagen.

Första showen vi såg var Young Riders. Andra var GP ponny, och för de som inte vet är det en tävling som går ut på stil, alltså stilbedömning. Tävlingen dömdes av ingen mindre än Rolf-Göran Bengtsson! + nån annan gubbe som hette Sylve.. minns inte vad vinnaren hette, men hon hade en söt brun-grå ponny! Det näst-sista vi såg va nån hoppning som jag inte minns namnet på.. Roffe va med iallafall! Och han hade vunnit överlägset om han inte rivit sista hindret i omhoppningen. Han visste nog precis vad han gjorde, han gav publiken en show igentligen och satsade som tusan på det sista. Den sista showen var dressyr, tittade dock bara några få starter.

Vi missade både hundagillityn och en show med dansande hästar typ? Ångrar det dock inte, mässan var grym.

Jag orkar inte skriva mer nu, är dödstrött. Skriver mer imon och lägger upp bilder på det jag köpte osv :)


Hoppas alla som va där tycker det var lika roligt & häftigt som jag tycker.

/Vendela

4:e bilden: en bild på en konstig tid i ditt liv.




/olivia

Göteborg Horseshow

Ärligt talat, jag är inte ett skit taggad till Göteborg. Just nu känns det som att jag helst skulle vilja vara hemma istället, men vi har ju redan betalat ändå. Det värsta är ju att jag beställt biljett själv, inte tillsammans med min familj eller något (pågrund av att dom inte är så intresserade). Jag har alltså ingen aning om vart jag ska sitta, gött om jag hamnar mellan folk jag inte känner.. Värt. Hoppashoppas att det finns platser över bredvid typ Tess, Jennie eller någon. Annars vet jag inte vad jag gör!

Ska se om det finns något att köpa där också, det finns nog väldigt mycket! Jag ska försöka att inte plocka på mig massa onödigt och köpa nödvändiga saker. Önska mig lycka till! ;) Haha, har tummat på att ta kort med alla storbloggade också, med Tess. Hahaha, känner jag mig själv rätt så kommer jag typ döööööööööö?!

VILKA SER MAN DÄR?!



/MAJA

Dagens ridpass

Borstade lääänge på pojken idag, lindade och gjorde han fin :D

Red en sväng mot galoppbanan.
Han var jätte pigg i början och började trava i skritten heeela tiden.. han stutsade och blev smårädd för saker haha!

Skrittade tills jag kom till en grusväg, då travade jag ett tag. Skrittade upp för en backe, där fick han arbeta gossen.
Red fram tills jag kom till ett ställe där vägen delade sig, då vände jag.

Lät han galoppera på när det väl var plant och inte alltför isigt. En gång blev han ''rädd'' och stack.. körde upp huvudet och gapade så jag inte kunde stanna, knäppis!

För övrigt var han väldigt mjuk och medgörlig för att ha vilat så länge :)


Han får ju vila imon. Rider ut igen på söndag!

/Vendela

tagg1

Sitter och taggar med Vendela just nu, kommer aldrig kunna sommna inatt kan jag ju säga..
Ska iallafall köpa en massa schabrak imorgon, hade tänkt att köpa ett par nya tävlingsbyxor men det har jag inte råd med...

Kommer inte uppdatera något imorgon, men ska fixa lite tidsinställda!




/Olivia









Pajas <3

Linda ville gärna att jag skulle rida Pajas idag, så jag gjorde det. I början var han laaam och verkligen hängde sig i handen, trodde jag skulle dö där ett tag.. Haha. Stel i sidorna var han också och ville inte riktigt lossa, speciellt inte i högervarvet (tror jag det var, kan ha varit vänster..). Vi jobbade på en stund med lite halvt igenom, öppna och sånt lösgörande. Då släppte han faktiskt jättefint och det var så himla roligt att rida. Han lydde mig jättebra och jag kom faktiskt åt honom i sidorna också stundtals. 

Den första galoppen tog han så himla fint och galopperade på, helt okej form också! :) När vi böt varv och tog galopp i det så funkade det också bra först, sen skulle jag göra en volt. Då tvärstannade han vid medellinjen och backade i 190km/h, helt galet vad snabbt ponnyn kan greja till det. Han trotsade ett bra tag där, även när vi kom igång som vanligt igen. Ville ställa sig utåt mot väggen och inte riktigt arbeta på. 

Vi skrittade en stund på långa tyglar och efter det verkade han ha fått tillbaka lite energi, så då hittade vi tillbaka till den fina formen igen. Där travade vi av och då vart han jättelydig! Slappnade av och tog stöd ärligt stöd i handen. Blev inte så mycket galopp idag men det gjorde absolut ingenting. Han var hur trött och svettig som helst efteråt! Fina, fina Pajas. Går inte att inte tycka om honom, älskade ponny :love:


Bild i repris, men han är så söt så den tåls att se igen! ♥

Stalltjänsen har gått bra idag, känns onödigt att typ utvärdera den för jag tror inte att någon är intresserad ändå. Per skjutsade hem mig och Maria för hennes bil är sönder, det är väl typ det ända annars har allting varit som vanligt.. Nu ska jag väl kolla lite på TV och/eller lyssna på musik. Kanske kolla lite på vad jag ska ha med mig till Göteborg imorgon och sådär med.

/MAJA

Lektionen

Gick ganska bra, han har varit lite kaxig både igår och idag när jag ridit.. Inte okej!

Han var jätte fin när vi red fram, var lugn och stressade inte.
Sen när vi skulle galoppera så började han stressa, han verkar inte gilla när det är mycket hästar i ridhuset för han bli aldrig stressad annars om han inte är riktigt rädd för något.
Red på lite i galoppen iallfall och han slappnade av lite,  sen körde vi även lite skänkel-vikningar, gick väldigt bra bara att han hängde sig väldigt mycket i tyglen, annars gjorde han dom jätte fint!

Inte så mycket mer att skriva, är nöjd iallfall!





/Olivia

3:e bilden: en bild på någon i din familj.



/Olivia

Nice



/MAJA & VENDELA

Sommar

Emmie (http://ponnyglitter.blogg.se/) hade några sommarbilder på Daphne, Rinaldo, Maja & mig..
Visst är de fina? :D






haha fail


ser ut som jag ska slå Naldo? hahah






"and i need you like a heart needs a beat, but that's nothing new"
/Vendela

Hiss/Diss!

Hiss
- Vädret, varmt och soligt.
- Göteborg horseshow närmar sig! + att jag ska åka med Olivia
- Nya stallet, så jättemysigt. Daphne verkar trivas och gilla sina häst-kompisar :D
- Mina nya ljusblå glitter-lindor, supersöta! Hoppas verkligen jag hittar ett passande schabrak så jag får använda dem.
- Daphne Min finaste lilla kille, så älskvärd är han!


Diss
- Skolan just nu, har flera prov / vecka..
- Min hosta! Helt plötsligt kan jag bara inte andas, har inte sovit på flera nätter och blääää.
- www.jlt.se deras tider stämmer inte :@
- Mitt rum hos mamma. Minilitet, ett fönster ner till köket=jag kan inte vädra, jättestökigt och ingenstans att ha mina grejer & kläder.
- Mammas mat, eeuuuw.

/Vendela

Ojdå

Missade första bussen, om 20minuter går nästa så jag kommer lite seent. Men det är göttans! :love:


Förjävlig bild, men jag bjuder. Ha det gött nu alla goa läsare! :)

/MAJA

Morgondagen

Imorgon kommer hovslagaren, ja kan tyvärr inte vara där då så Daphne får stå inne på morgonen. Robert släpper ut honom sen :)

Pappa ska komma med min hjälm, tänkte rida ut och utforska lite! Får ju inte rida i ridhuset än, har inte betalat manége avgiften..

Efter stallet ska jag till Olivia och sussa där, myyysigt :D

Men nu ska jag kolla på en film och sova, godnatt.

MAAAAT

/Vendela


HÅÅR! ♥


För er som inte visste ska jag färga mitt hår mörkmörkbrunt/svart, hoppas på att kunna göra det i helgen. Ska även färga mina ögonbryn + ögonfransar, kommer bli awesome. Har alltid velat ha svart hår, och det är väldigt min stil typ, blir nog asbra!

Vet EXAKT hur jag ska ha håret, frillan och sådär.. hahah!! Vill inte klippa snelugg riktigt, utan göra med hårspänne typ. Snelugg är dock galet snyggt men kan vara gött att ha lite hår ifall man någon gång skulle vilja göra någon annat med håret + att det bara är i vägen (haha). Håren ovanför är ju typ to die for ärligt talat :love:

Ajaaaa, nogsnackat om det ;) Tänkte slå ihop datan nu, kolla en stund på TV och sova. Måste åka buss imorgon, vilket innebär att jag måste gå upp typ kl. 6 då jag ska duscha och sånt med.. GÖTTANS! Anyway, godnatt bästa läsare :)

/MAJA

Krångligt...

Hostade hela natten.. mamma var snäll och erbjöd mig att va hemma idag. Men jag sa faktiskt nej? haha!
Hoppade över de två första lektionerna och gick den sista. Hade kemi-prov, sen kollade vi på film. Fucking åmål!

Skulle ta bussen till stallet.
Visste inte när den gick så jag chansade och då hade jag preciiiis missat den. Åkte med pappa upp istället.

Hämtade in pojken och släppte han först i boxen. Självklart skulle han ha tag i maten utanför när jag tog av täcket, och självklart ska han fastna i en krok och slita sönder grimman! Duktig hest. Tänkte ändåså köpa en ny, men nu har han ju ingen att ha imon och på lördag, förhoppningsvis finns det nån jag kan låna :)

Tog på en annan grimma och ställde han på gången.
När jag väl borstat klart upptäckte jag att jag inte hade nån hjälm.. så vi fick gå en promenad istället!
Gick bort till skolstallet och tillbaka ungefär. Han var suuuperpigg! Så fort jag ökade takten lite slängde han med huvudet och hoppade fram i trav, haha!

När vi kom tillbaka var jag ensam i stallet, så jag passade på att trickträna lite!
Hade honom lös i gången och tränade på backa från avstånd och inkallning. Det gick ganska bra, han fattade tillslut :)

Bästa

Jag filmade stallet med, men om jag ska ladda upp den så vill jag faktiskt veta om nån vill se den ;)

/Vendela

Hoppning

Det fick bli ridlektion på Rinaldo idag ändå, det var tydligen ingen fara om han blev svettig! :D

Vi red för Martina, hoppning. Galet roligt var det, över förväntan kan jag lova! Vi började först med att hoppa studs och 5½, med bommarna liggandes på marken så att dom skulle få kolla lite och förbereda sig först. Sedan fixade Martina allting till hinder och vi började först på 5½. Vi kom i galopp, och först började vi med att rida som en vanlig snett igenom över. När vi gjort det ett par gånger böt vi varv, och då blev det alltså lite mer "omhoppningssväng" emot, alltså väldigt snävt. Kul faktiskt! Vi höjde det ett par gånger, sista låg väl på 80-85cm kanske. Vi fick ett litet skitstopp i början men sen gick det riktigt bra, Rinaldos huvud (och tunga..) var väl lite ovan molnen men vafan, det gjorde inte så mycket ;)

Sen hoppade vi studsen, tre hinder efter varandra. Första gången var Nalleballe lite osäker och saktade ner innan, så det blev väldigt stora hopp men resten gick hur bra som helst. Jag som varit så himla rädd för att hoppa studs förut, nu känns det inte dumt alls :) Det känns att han litar på mig nu och det är väldigt viktigt för honom att veta vart han har mig, bästa Rinaldo :love:

Tillsist hoppade vi ett litet hinder i skritt, även det gick helt okej!

HAHA VARNING FÖR STÖRD BILD!


..Haha, just kidding ;) En liten skulptur som skulle föreställa Sara när vi hade bild,
HAHAAHAHHA!!! Haha puss på dig Sara ♥

/MAJA


lite bilder
























/olivia

2:a bilden: en bild på dig själv.




/olivia

Göteborg Horseshow!

GBH börjar närma sig, bara två dagar kvar!
Har längtat som tusan, det blir min första horseshow. Igentligen ser man väl lika mycket fram emot mässan som själva showerna.. har kommit på lite saker jag ska kolla efter!




Kommer säkert hitta massa andra roliga smågrejer..
Vet att en kompis till mig köpte ett jätte gulligt nosludd med brodyr på, det skulle jag verkligen vilja ha!
Ett gulligt som de står "Daphne" på, ett lite finare med "Golden Sunlight" och självklart ett med "Flygande Köttbulle" eller liknande!

Har jag kanske glömt säga att jag för ett par dagar sen fick lite post? :D
Ett cremefärgat dressyrschabrak + matchande lindor, och ett par ljusblåa lindor som gittrar! Därav ska jag köpa ett ljusblått schabrak.

Har väl inte världens största plånka, men jag har skramlat ihop till en bit över 1000! Så lite shopping blir det nog allt.

/Vendela


You haven't lived until you've found something worth dying for.



/MAJA

På söndag....

Då flyttar jag Dracula till samma stall som Vendela!
Ska bli jätte kul, kommer kunna rida i Riddersberg stooora ridhus, och 5 minuter till att bada med hästarna på sommarn och stallet verkar bra över huvudtaget!

Kommer nog trivas jättebra där, alla verkar jättetrevliga!



Och för er som undrar vart Frasse ska, så ska han till mina kusiner, dom ska köra honom, borsta, bara mysa och ha honom som sällskap!



/Olivia

Dagen

Matte-provet gick inte så dumt, faktiskt! Kunde svara på alla frågor förutom de tre sista som jag inte hann med.

Efter skolan åkte jag och mamma till hööks, skulle köpa en vattenhink, foderburkar, hö-påsar och lite annat. De hade inte vad vi sökte på hööks, men fick med mig en himalaya-saltsten och godis. Stannade på Ö&B och hittade passande foderburkar. Behöver ju fortfarande en vattenhink, men får väl ta den som fanns på hööks.

Hon skjutsade upp mig till stallet sen. Han fick vila idag igen, tänkte gå på en promenad imorgon.
Fixade iordning alla mina saker, så nu är de på plats! Då är ju frågan, vill ni se hur det ser ut? Bilder? Film? :)

Åkte buss hem sen, riktigt smidigt!!
Tog inte ens 7min att gå till hållplatsen, och bussen går jätte ofta.

Nu är det bäst jag pluggar lite inför No-provet imon, kul.
Kanske kollar på en film innan jag går och lägger mig, isånnafall blir det en film som heter "Howls Moving Castle"

Ja, jag älskar mangafilmer

/Vendela

Inget internet

Mitt internet funkar inte som det ska för tillfället., bloggar när det har hoppat igång!
/Vendela

Dagen

Låg och drog mig i sängen ganska länge så fick skynda mig lite, åkte sen vidare mot Tess för att gå till skolan, skolan gick väll helt okej och det gick bra på matten och jag hänger med i planeringen oså!

På hemkunskapen bakade vi rulltårta, sen hade vi redovisning på spanskan.
Åkte hem direkt efter jag slutat, internet hade slutat fungera när jag kom hem så satt och kollade på gossip girl ett bra tag, sen har jag tagit in hästarna, var nära på att ramla igen, som vanligt då, haha!

Ska snart ner och bada tror jag, sen ska jag blogga lite mer!



Ska lägga upp lite mer bilder från denna dagen med.


/Olivia

1:a bilden: någon du umgås väldigt mycket med.

Om man inte räknar i skolan då, så är det Vendela!





/Olivia

Nalleballe

Vi red till vattentornet (nästan iallafall). Emmie följde med också :) Vädret var inte på våran sida, men vi skulle minsann göra det - mot alla odds! Vi vände dock hem precis innan galoppsträckan upp för det var isigt och vi ville inte riskera att dom skulle halka. Jag och Emmie travade fem minuter på lilla ridbanan sen tog vi en till tur, runt Åkarp.. Haha! :D Förövrigt var Rinaldo mjuk i munnen, red honom riktigt mycket framåt idag och han tog bra stöd på handen. Finns nog inget mer än så att säga..?

Imorgon blir det nog en kortis ute med honom igen, jag måste ju vara stallvärd + att det är ridlektion också. Anledningen till att jag inte tänkte ta honom på lektionen är alltså för hudinfektionen, jag vet inte om det är jättebra om såren blir svettiga.. Så fram tills att det blir lite bättre så fortsätter jag rida honom försiktigt för att han inte ska bli alltför ansträngd.. :) Hoppas det finns någon annan att rida imorgon, om det är dressyr så skulle det vara galet roligt att få rida Freja eller Pajas! :love: Möjligtvis Boran eller Gizmo men tror tyvärr inte det blir någon av dom två..:( Anyway, vi får se imorgon!

/MAJA

Bad me

Glömde uppdatera igår, sov hos Tessan och lanade Swords and Sandals! :love: Världens bästa spel for real! :D Gårdagens gladiator fick heta Maximus, han var något sömnig men fyfan vilken power han hade! GRYM! (om någon var intresserad...)

Sitter i nuläget hos Tess, precis hemkommen från skolan. Om en stund ska vi käka lite, sen upp till stallet och ge oss ut i det härliga (host) vädret. Tror det blir vattentornet, det beror väl på hur mörkt det är.. :) 


HAHA, härlig bild som fanns på Tess dator.. BJUDER! :D

/MAJA

Nya Stallet!

Idag har Daphne flyttat till sitt nya stall :D
Känns verkligen toppen! Självklart kommer jag sakna att ha han ute i målen, men det var så osmidigt.

Stallet (har för mig att det hette nåt med sörgården?) har 6 boxar om jag inte minns fel, stora fina hagar, rymlig sadelkammare och härliga stallkompisar! Det ligger precis intill rogberga sjön, skrittavstånd på typ 5 minuter till ett ridhus och busshållplats inte alls långtifrån.. Kunde inte bli bättre!

Tänkte att jag kunde filma och visa runt imon när jag har fått iordning bland mina grejer? :)

Hinner inte skriva mer nu, måste sova.

Puss & Godnatt 


/Vendela

Semla

Äter jag just nu, gottgott!
Skolan idag var hur tråkig som helst, var bara lite kul ibland.. Efter skolan åkte jag iallfall till Vendela, och när jag hoppade av bussen så typ ramlade jag efter trappan, pinsamt...
Var där en stund iallafall, gjorde typ ingenting sen åkte vi vidare, vart kan jag ju inte säga eftersom Vendela vill säga det själv, haha ;)


Var stallvärd sen med, gick bra och jag och Fanny har värsta teamworken måste jag säga!

Mamma longerade Dracula idag, ska försöka hinna rida imorgon, slutar sent så vet inte om jag hinner, får väll rida ut annars.



/olivia

Vädret! ♥

Kom precis hem från skolan. Hade en timmes So, men vi körde bara ''lekar'' typ.
Behövde inte ens ha jacka idag, säkert 10+ ute!

Skulle igentligen kunna ta bussen upp till Vissmålen och hinna rida innan lektionerna, men han förtjänar att vila :)

Istället ska jag plugga inför matte-provet vi ska ha imon, kan ingenting.. Det löser sig säkert!
+ Att vi har ett NO-prov på torsdag, vet inte ens vad vi har prov på, och sen ett spanska-prov nästa vecka!

Om en stund hämtar pappsen mig. Vi ska hämta Olivia och sen dra vidare till Riddesberg.. man kan ju undra vad vi ska göra där? ;)


Ha det gött, och njut av det underbara vädret :D

Söt näsa

/Vendela

Sorrysorry!

Har inte haft tillgång till data idag, så har inte kunnat uppdatera. Snodde iPaden så jag kan skriva vad jag gjort idag åtminstonde.

Meningen var ju igentligen att vi skulle köra hem Daphne idag, men så blev det inte. Han fick stå på vissmålen en natt till.
Maja har ju redan skrivit vad vi gjorde på us, men vi planerade somsagt en filmkväll! Jag kommer inte medverka särskilt mycket utan mest hjälpa till antar jag :)

Efter us gick jag ner till stallet och gjorde iordning Daphne för lite ridning! Tänkte att jag skulle hinna rida lite mellan lektionerna, och så blev det. Skrittade fram ute i säkert 20 minuter innan det blev ledigt. Red han ganska lågt, hela tiden. Travade bara ett par varv, gjorde lite öppna och ställde honom, innan vi trillade över i galopp. Lät han marschera på ett bra tag i båda varven och efter det travade jag av.

Ett väldigt kort men ganska givande ridpass ändå! Han hinner inte bli trött på den korta stunden, och håller sig därför glad & positiv! :D Daphne har blivit så himla stadig i formen nu, känns verkligen jättebra. För bara några månader sen kunde jag inte rida ett vanligt dressyrpass utan att han stack eller bockade.. Finafina pojken<3

Imon är det dessutom "en stor dag" för både Daphne och mig ;) Tänker inte avslöja vad som kommer hända riktigt än, nej det får ni veta imorgon!

Tråkigt inlägg utan bilder, men slänger upp ett par nya Imon.

Godnatt:*
/Vendela

Finns inget finare än detta.

:love:




/MAJA


Kom med förslag!

För jag har ingen aning om vad jag ska blogga om...

Massor av komentarer vill jag ha! :D


/olivia

Goda nyheter!

Min lilla ponny hade inte ringorm! :D Det var dessbättre "bara" en hudinfektion, så det blir till att skrubba med Hibiscrub varje dag tills det är borta. Jobbigt, men bra mycket bättre än ringorm ju! Förövrigt vilade han idag.. :P
Mamma köpte även två nya grimmor idag till gossen, helt vanliga på Eko med frottéfodring :) En royalblå/marinblå/gul och en helbrun. Ska försöka få tag på namnbrickor och sätta på dom också-

Bilder från internet på grimmorna, om någon ville se (haha);



US idag gick väl helt okej.. Vi fick en filmkväll spikad helgen efter Göteborg :) Jag, Jennie, Vendela och Olivia fixade lapparna och satte upp dom i stallet, kanon blev det. Jag är dock inte med och håller i filmkvällen och kommer inte heller vara där, gött att slippa faktiskt..

/MAJA

On kullen

Sitter just nu och fixar anmälnings-lappen just nu, ska sen ner till Tess och sova där inatt.
Ska blogga mer sen för måste fortsätta med us nu, vi hörs!


/Olivia

Trött som in i helvete

Skola för första gången på två veckor och lite till för mig..;) I (guess I) will survive! Undrar om mina klasskompisar ens kommer ihåg mig..?

Efter skolan ska jag upp till stallet för US-möte. Rinaldo vilar..

DAGENS SKÄMT..;



/MAJA

Look a like?!

Gick in på Ponnysanning och såg denna bilden,
trodde på allvar att det var Rinaldo
;


Hade hästen varit lite rödare i färgen, ljusare man och kortare öron så hade det ju inte gått att se någon skillnad alls..?! Skämt åtsido, men riktigt lika - samma tecken i ansiktet och nästan exakt samma blick/ögon. Förövrigt är ponnyn en av tjejernas som bloggar på Ponnysanning, vem av dom vet jag inte ;)

RINALDO;


Inget jättebra exempel på Nalleballe, men orkade inte leta igenom hela datorn..
Nu tänkte jag sova, godnatt bloggen!! ♥

/MAJA

Nytt schabrak!

Har glömt nämna att jag fått hem ett nytt schabrak som jag köpte begagnat av en tjej på hastnet..! :D Ett maple red (vinrött) Scapa från 2008, alltså gamla modellen som inte säljs i nuläget. Det är helt oanvänt, inte ens prövat, och med lapparna kvar, riktigt fint är det! Slänger upp ett par bilder tagna med min mobiiil!











Lite halvtaskiga bilder med dåligt ljus, det gör sig finare i verkligheten ^^ Kan fota bättre bilder någon vacker dag. NICE?!

/MAJA

Påhittig rubrik

Red en stund i ridhuset, Olivia var med och fotade/filmade.

Han tog bra stöd, var jättefin och framåt! Red mest runt som vanligt, inget speciellt. Gjorde volter och växlade lite tempo. Galopperade en hel del, det verkar han gilla haha! Han lixom frustar i tackt och blir lägre i formen.

Olivia fick rida ett par varv med, såg kalasbra ut :D

Hoppade upp och red lite löst med, token ville ju bara hoppa över det lilla hindret som stod framme. 

Mickan var i ridhuset med Stella & Adodas samtidigt.
Adodas har ju varit halt men de har inte riktigt vetat anledningen.. han haltar bara i vänster varv med ryttare, inte annars. Mickan tänkte att det kanske berodde på att Stella var obalanserad eller om sadeln låg fel. Hon bad mig hoppa upp en snabbis bara för att kolla, började trava barbacka i högervarv. Han trippade på utan större bus, inget haltande här! Vi gick över i vänster och red både stora och små volter, kunde inte känna eller Mickan se att han haltade här heller. Så vi la på sadeln och testade med den, då var han lite ojämn i vänster när man precis svängde inåt. Det sitter antagligen högre upp, de har bara kollat han i benen. Eller så beror det på sadeln.
Annars var Adodas väldigt mysig att rida, en riktig liten mini Totilas! Förstår inte hur en så liten ponny kan ha så mycket steg!

Pappa vågade inte köra hem Daphne idag, pga vädret :(
Men när han väl är hemma sen, ska han få stå ett par dagar. Tycker han förtjänar det!

/Vendela

Världens bästa Rinaldo ♥

Idag red jag ut tillsammans med Emmie barbacka, lyckades dock ramla av i skritten på långa tyglar när jag skulle ducka under en gren.. HAHA!! Jag tog tag i den, sen släppte jag inte, så jag hängde liksom upp och ner i grenen och han fortsatte gå.. ;)

Sen tog vi av tyglarna och red löst lite i ridhuset, lite baklänges och såntdär. Rinaldo skötte sig jättebra, bockade som en bisonoxe och gillade livet! :love:

Dessvärre så har han förmodligen fått ringorm, han hade först typ två ringar lite längre bak på rumpan för ett tag sen men nu har han fått massor på båda frambenen. Så jag och Emmie har tvättat alla våra borstar och namngett dom och sådär. Har pratat med Helene, och personalen skulle kolla upp det lite nogrannare på honom imorgon och förmodligen skulle det komma en veterinär också.. :) Det värsta är ju att det smittas mellan både människor och hästar, även andra djur typ, gött om han skulle smitta mig..? xd Vi får hoppas det inte drabbar någon mer. :P


Daphne! :love:

/MAJA


Filmen från Tidaholm




Mamma som filmat, hon hänger inte riktigt med i svängarna, så kameran stannar lite ibland ;)

/Olivia

Sorry

Filmen hann inte ladda klart igår, blev lite konstigt när jag skulle åka till Vendela så fick packa på 1 minut ungefär sen var jag tvungen att åka.

Idag har jag iallafall filmat vendela när hon red, fick även hoppa upp på han en liten stund, skrattade mest typ, haha! 
Dracula vilar idag och imorgon, kanske ska hitta på något med Frasse eftersom jag slutar väldigt tidigt imorgon..


Ska snart ladda upp filmen iallafall!






/Olivia


Rinaldo + Golden Sunlight (Daphne)

Började med Rinaldo.
Jennie hjälpte mig lägga fram ett par travbommar samt ett upphöjd bom några travsteg efter. Kom på det några gånger i båda varven, landade i galopp ett par gånger och även tog galopp precis innan. Han lyssnade jättebra. Efter ett tag tog vi bort en bom så att det blev galoppbommar istället, och sedan ett hinder efteråt. Han var jätteduktig även här, och sista språnget låg väl på 90cm eller något. Hoppade det 2-3 gånger sen travade jag av, fina killen :love: Han var mjuk i munnen idag också, stort plus.

Sedan tog jag in Daphne,
utrustade honom med ländtäcke och mig själv ganska rejält också för det ösregnade typ ute. Men det hindrade inte oss för att ta en tur ut i skogen! ;) Daphne var pigg, inte riktigt eftergiven men jag busred mest. Blev bara skritt och trav ute då det var slask överallt och väldigt halt också.. När jag var tillbaka hemma så red jag i ridhuset, han var såå himla fin! :D Kunde rida lätt, sitta ner, länga och korta. Red mycket åttvolter och han blev himla fin i varvbyterna. Galopperade inte så mycket men när jag väl gjorde det var han lika fin där. Avslutade ganska snabbt, kändes onödigt att kräva ännu mer när han redan skötte sig så bra. Han verkade så himla nöjd sen iallafall och det var jag med. Knasdaphne ♥

/MAJA

Två flugor i en smäll..

Eller två bästisar på en kväll!

Äääääntligen hemma! Min egen säng, mitt piano, pappas mat (L)
Farmor var snäll så vi hämtade upp Olivia & Maja på vägen hem, så nu sitter vi här och chillar järnet. 

Pappa skjutsar oss till Vissmålen imon så rider vi först. Sen hämtar han mig & Daphne på eftermiddan!


Vill dessutom passa på att säga,
Tack så mycket Maja för att du tog hand om Daphne denna veckan!

/Vendela




Svar på kommentar!

Anonym om War Horse:
Vart ifrån laddar du ner dina filmer ?


SVAR:
Jag laddar ner de flesta filmer på tankafetast.se, men om de inte finns där kollar jag thepiratebay.com ;)
För att ladda ner filmer, från de sidorna iallafall, måste man först ladda ner uTorrent!


/Vendela

Resultat

Hela dagen har gått jätte bra, en riktigt trevlig ridklubb med bra underlag osv, härligt!

Lc:
Han var jätte fin på framridningen, lyssnade verkligen på mig och fick till alla avstånd jätte bra!
Inne på banan så var han lika fin om inte finare, fixade avstånden jätte bra här med
Red lungt i grunden och satsade på att komma till omhoppning och satsa lite där vilket jag gjorde, kom på en femte plats, super nöjd över rundan!


Lb: Lika fin här, men var inte lika pigg, kom lite nära på vissa hinder, men det löste han iallafall och avstånden blev perfekt här med, satsade lite i omhoppningen här med men inte lika mycket, en riktigt rolig bana var det med!
Kom på en fjärdeplats och är jätte nöjd med denna rundan med!




Filmen kommer snart!

/Olivia

Pajas!

Igår åkte jag upp till stallet igen, tanken var att jag skulle rida ut på Daphne men Linda frågade om jag ville rida Pajas, och eftersom Daphne gått hela veckan så mådde han nog bara bra av en vila :)

Red först ut en sväng med Jennie, Pajas var riktigt PIGG och pulsade fram genom snön jätteduktigt, fast med lite bus förståss ;) Red sedan i ridhuset, och självklart skulle han bråka i början och när det blev jobbigt. Men stundtals var han fin iallafall, red lite åttvolter och ett par ökningar på diagonalerna, knasponnyn. Blev bara litelite galopp i varje varv, kände att det var onödigt för han bara bråkar där ändå.. Men galoppfattningarna tog han helt okej iallafall :love:

Jennie sov hos mig inatt, vi hade igentligen planerat att typ kolla film och köpa godis på kvällen men efter att vi ätit så somnade jag, haha. Klockan var väl runt åtta när jag lade mig ungefär..?

Om någon/några timmar ska vi upp till stallet iallafall, jag ska rida Rinaldo i ridhuset med lite bommar och försöka ge mig ut på Daphne, åtminstone en kortis så att han får röra på sig :)


Finast!

/MAJA

War Horse

Har precis kollat på War Horse, längesen jag lipade så.. den var jätte bra och jag rekomenderar den starkt! Lätt en av de bästa filmerna jag sett,

Dagen idag började med att jag vaknade förkyld. Inte så konstigt igentligen med tanke på hur kallt det är här uppe och hur mycket jag fryser. Åkte lite skidor iallafall, men har mest legat i sängen och kollat på film. Gjorde taco till sällskapet med, det var gott.

Imon ska vi äntligen åka hem. Hoppas att jag på nåt vis hinner säga hej till Daphne, men jag tror inte det. Får nog vänta till söndag.
Vi ponyretardsen tänkte rida alla tillsammans på söndag! Vi måste bara övertala någon att fota, nån frivillig hihi? (a)

Min lilla mirakelhäst

Nu ska jag strax sova, ska va vaken en stund till så jag är riktigt trött inför bilresan imon.

/Vendela

Dagens ridpass

Han gick helt sjukt bra idag måste jag säga, otroligt dum i början nere vid det ''läskiga'' hörnet, han gav sig itne, utan bara fortsatte att dumma sig, så mamma gav mig ett dressyrspö så att jag kunde peta till han på rumpan, för han vägrade att ens gå fram förbi hörnet, sen efter det gick han förbi det hur snällt som helst.. Han är lite knäpp allt!


Red övningen idag med, och den övningen är helt otroligt bra och jag rekomenderar alla att göra den, rida på helt långa tyglar och sakta av från galopp till skritt med bara vikten, styra med bara vikten och inte göra nånting med tyglarna, Dracula blir jätte uppmärksam i den ''vanliga'' ridningen sen.

Red hem genom skogen sen och tog mig en liten galopp och lät han springa på lite, det tyckte han var kul lilla plutten!



Har fixat klart allt inför tävlingen imorgon med, putsat allt, tagit fram mina kavajer osv, hoppas verkligen att det går bra!

/Olivia

Svar

Postat av:

skulle inte du köpa en vit häst som du har bild på facebook?




Svar: Jag gillade den ponnyn väldigt mycket, men köpte den aldrig för den hade en skada, och då ''vågade'' vi inte köpa den ifall den skulle bli skadad igen..


/Olivia

Anneträning

Tränade för Anne idag, var inte med igår för först ville jag inte vara med i huvudtaget. Ändrade mig sedan och var med sista dagen iallafall, idag alltså.

Vi red fram ganska självständigt först, och började sedan med att vara lite innanför spåret och såntdär, lite galoppbommar och travbommar också. Rinaldo fixade det utan problem, lite osäker i början men inte sen. Han är så himla noga med att ha en hov mellan travbommarna och att hoppa av så att han kommer rätt på galoppbommarna liksom. Jättebra! :) När vi började med vanliga hinder fick jag hoppa väldigt mycket i trav (hon tyckte att jag skulle göra det), och lite lägre höjd än alla andra. Hon sa att det var bra att förbereda honom på vad som skulle hända, och att det skulle vara så lätt som möjligt för honom i början.

Hon sa att hon märkte att han var lite osäker på hinder/bommar och att han verkligen var en ponny som behövde hjälp helatiden och att det var viktigt att han litade på mig. Mitt största "fel" var väl min blick, som vanligt.. x) Jag vill alltid kolla ner mot hindret för att vara säker på att vi kommer rätt osv, men då fattar han inte riktigt om han ska stanna där eller fortsätta, vilket Anne påpekade. I slutet hoppade jag banan i galopp och det gjorde han utan problem. Det var vattenmatta och sockerbitar under ett hinder typ, annars helt naturliga hinder. Ingen höjd var det inte heller, vilket var lite tråkigt. Men hon sa att det var bättre att göra så, alltså att han själv kunde vara stolt efteråt och känna att detta fixade han utan problem liksom. Slippa massa onödiga stopp och sånt, göra en enkel sak av det.

Hon sa att jag skulle träna på med mycket bommar flera gånger i veckan, trav eller galoppbommar som jag bara själv skulle slänga fram lite snabbt när jag red så att han lär sig vara trygg typ.


I helhet tycker jag att det gick bra, bara lite tråkigt (som sagt). Jag tror hon missuppfattade lite hur jag menade när jag förklarade för henne hur han var. Men jag förstår henne, det var första gången jag red för henne och hon visste ju ingenting i princip. Men nånting gav det nog iallafall.



/MAJA

Uppdatering på hög nivå.

Har helt enkelt inte haft en enda minut över till uppdatering. Igår var jag kvar i stallet tills halv elva ungefär, och jag var så förbannat trött efter fyra dagar på kullen så jag slocknade typ direkt när jag kom hem. Gjorde ingenting, packade inte upp utan bara lade mig och sov. Skönt kan jag lova!

Känner faktiskt inte för att dra upp en hel story om vad jag gjort under dessa dagar, men kan dra gårdagens och dagens ridning iallafall! :D

Började med Daphne igår, en halvtimme max i ridhuset. Ställde igenom honom i sidorna (stel som en planka var han). Så fort han såg ett hinder i sikte så bara spände han underhalsen och typ rusade emot, idiot? Blev riktigt arg på honom tillslut, och då gick han jättebra! Vågade ta stöd på handen och inte "krulla upp sig" som han brukar göra, lite mer ärlig form helt enkelt. Avslutade där, så att han också skulle känna sig nöjd efteråt och det verkade han vara. :)

Sen fick jag rida Boran en stund klockan åtta
, det var bara Sara och jag ensamma. Maria hjälpte till lite, och älskade Bosse gick som en KLOCKA! Fick driva som tusan och det var jobbigt att rida, men vilken känsla! Maria sa åt mig att lägga ner honom lite och få manken som högsta punkt, och gud vad bra han lyssnade alltså - Utan att bli framtung! Avslutade ganska snabbt, han var jättetrött och flåsig men verkade ändå nöjd han också. Maria tyckte att jag skulle kolla på någon dressyrtävling, och jag kan inte annat än att hålla med!! :) Vet verkligen hur jag ska rida honom nu, älskade Boran :love:


Böldboran :*

Märkte nu att jag tar ridningen för denna dag (Anneträning) i ett annat inlägg,
blir way to much text annars i detta, haha! :D


/MAJA

Min stjärna




































/Olivia

@the bed

Ligger i sängen med Malin och softar, haha.

Dagen började inte så bra. Vi var påväg till badhuset när jag upptäckte att jag hade glömt mina shorts.. inte så bra då jag hade neonrosa trosor och grön bikini? Farmor blev asarg och började tro att jag glömt dem med flit bara för att jag ''är sån''. Haha, dum tant.

Vi löste det iallafall, Malin hade med sig en extra överdel som var svart. Så det blev ju inte alltför hemskt.
Ååååh, såg en så söt kille med. Han städade lite här&var, han hade värsta luggen som hängde ner lite gulligt.

Efter badet åkte vi hem och jag sov nån timme. Sen drog vi ner till hotellet och käkade!
Spelade ett par gånger i källaren med, trevligttrevligt.

Inte alltid jag är såhääääär snäll, men jag bjuder faktiskt på lite bilder från blandade tillfällen. Tog dem från Malins iPhone ;)


jag typ, hostade och tog kort samtidigt?

Min söta kusin:*


omnomnom


i liften


liiifteeen


Farmor & jaaaag


trött chey efter badet


what to choose?


my name is törnqvist, vendela törnqvist (kunde inte vända den)




så söta!

Nu ska vi nog snart sova, hoppas ni tycker om bilderna!
Godnatt<3

/Vendela

Vill ni se fler?




/Olivia

Dagens ridpass

Kom upp till ridhuset och då låg det massa hinder och sånt framme, hade även kommit in lite snö i ridhuset, och det var ju jätte läskigt tyckte Dracula, men han kunde gå förbi efter ett tag!

Red runt ett tag och han var hur spänd som helst, ville springa jätte fort och var väldigt jobbig i början, ville inte gå ut i hörnen heller, blev lite bestämdare sen och då började han lugna ner sig efter ett tag, sen gjorde jag övningen som skulle öva på, att galoppera runt i ridhuset på långa tyglar utan att göra nånting, han sprang lite fort ibland bara och fick styra tillbacka ibland bara, annars skötte han sig perfekt! 
Han blev mycket lugnare efter det, och gick jätte fint hela passet sen, gjorde lite bakdels-vändningar och det gick hur bra som helst, övade även lite på avstånd på alla hinder som var framme, var bara små kryss.


Är riktigt nöjd över passet iallafall!





/Olivia

Hemma

Har varit hemma ett tag nu, är jätte trött, men lägret har iallafall gått jätte bra, alla barnen verkade nöjda och glada!


Imorgon ska jag fixa Dracula inför tävling, göra rent allla saker osv, taggar som sjutton!!


Ska skriva om dagens ridpass strax!


/Olivia

Ut & äta..

Håller på att göra mig iordning för fondy-kväll! Vet själv igentligen inte vad det är, men man typ doppar mat i olja? :s
Vi ska åka scooter upp till toppstugan, kallt! Speciellt med jeans och converse..

Pratade nyss med Olivia. Tolkningen hade gått bra, pojken hade varit väldigt pigg & stuckit några gånger! Haha, bästa :)

Ska dra nu, vi hörs senare. Puss

/Vendela

Pausar

Japp, är hemma och pausar inför kvällsåkningen.

Farmor&Farfar ska ner och beställa pizza nu, va längesen jag åt det! Själv sitter jag och kollar på Gossip girl, ovanligt va? ;)

Va ute i backarna runt 11, det är jätte soligt ute men blåser som fanken! När man stod på toppen kom man knappt framåt.. Gav upp att åka där efter första åket, höll mig i Branten istället. Så tråkigt bara att jag får åka själv. Min kusin åker såååå långsamt och vågar inte åka Branten eller de andra svarta backarna -.-

Längtar tills Olivia&Jag åker upp, hon vågar säkert lite iallafall!


/Vendela

Träningen igår

Fick smita en snabbis från lägret och träna, och han gick jätte fint och det känns oehört bra inför tävlingen i helgen!
Hoppade lite olika banor med kombination osv, avstånden blev lite tokiga ibland bara, annars var allt jätte bra!
Fick en liten sak att öva på tills nästa gång han kommer, jag ska galoppera på helt långa tyglar, för Dracula låter mig ''balansera'' upp honom eller vad man ska säga, så att han får göra det själv istället.

Men jag är jätte nöjd över honom iallafall!

Snart ska jag gå ner och tolka på Daphne, sen vet jag inte vad jag ska göra resten av dagen, laga mat antar jag..?





Fick bli en liten bild Daphne plutten!


/Olivia

Outfit

En väldigt blandad outfit, men ganska fin tycker jag!



Fult ''ihopsatt'', men ändå :)

/Vendela



Finns lixom inget att skriva

Rubriken lyder.. jag har inte gjort nånting idag.
Håller på att ladda ner wow, fast det går i slowmotion.

Har suttit i soffan heela kvällen, kollat på ca 7 Gossip girl avsnitt. Imorgon ska vi iallafall åka skidor, först på fm och sen kvällsåkning! På kvällen ska vi till nån mat-sak, haha!

Det var de enda jag hade att skriva, hejdå :)

Fina pojkar, jappjapp.

/Vendela




Teori

Barnen sitter och kollar på teorifilm medans jag och Sara gör klart rykttävlingslapparna. Det har gått helt underbra med både ridning och annat idag och barnen verkade uppskatta allt till tusen! Min lilla tokponny som är minst kunnig av alla hästarna angående sånthär - skötte sig i stort sett bäst av alla! Lullade runt längst fyrkanten och bara gillade läget. Så stolt är jag, fina Rinaldo!



HAHA, enda bilden som fanns på datorn typ?
Men nu måste jag återgå till arbetet, ha det gött!

/MAJA

Sommar

Är så enormt taggad inför sommaren. Känns som att det kommer bli den bästa sommaren nånsin!
Kollade igenom lite bilder och hittade ett par rediga sommar-bilder från 2009 skulle jag tro :D













Alla bilder är fotade av ingen mindre än Maja Ahlin Hjort!

/Vendela

Rubrik

P.g.a det dåliga vädret väntar vi tills i eftermiddag med att åka.

Det blir helt enkelt ett par avsnitt av Gossip girl, såhär på morgonkvisten :)


Ska fixa ett par tidsinställda inlägg med, kanske nån outfit?

/Vendela

Trött

Ligger och smsar med mina härliga killkompisar, ettoannat asgarv där ja.
Men nu ska jag fakstiskt sova och ladda inför backen imon!

Uppdateringen kommer inte vara på topp.. men ska försöka slänga upp nåt inlägg när jag kommer hem!

Alla mina tankar går just nu till dej, 1 år och 1 månad.

Puss & Godnatt.

/Vendela

Dagen!

Olivia fotade som sagt mig efteråt, även Tess. Jag gjorde misstaget och tog mitt raka bett vilket han går skit på, så han tappade både framåtbjudningen och blev hård i munnen. Så det blev inga jättebra bilder tyvärr, men ett par kommer väl upp någon dag..

Efteråt var klockan redan halv tre ungefär, och ändå var jag i stallet runt 9! Sjukt vad snabbt tiden går. Anyway, vi gick upp och gjorde iordning på kullen, sen började alla komma. Vi har lekt flaggan i torpethagen, vilket barnen verkade digga starkt! :O Sen har vi haft lite teori, ätit asgod mat och kollat på Smurfarna. Hihi, och nu har dom precis gått och lagt sig, goa barn som krävde godnattkram av oss allihop! :love:

Nova fick tyvärr vila idag, hade ju tänkt hinna rida henne idag men hann inte :( Tråkigt, men tyvärr. Fina Nova!






Daphne på teorin idag, duktig ponny!
GODNATT BLOGGEN!

/MAJA

Chillar

Sitter och kollar Gossip girl, såg precis sista avsnittet av säsong 3.

Skidåkningen idag gick gallant! Åkte först i familjebacken, men åkte Branten två gånger innan vi åkte hem :)
Va hemma en stund innan vi stack ner till sälen. Köpte lite småsaker, hittade dock inget pannband.. får leva med dem jag har ett par dagar till!

Har inte mycket mer att skriva. Ska börja kolla på säsong 4 snart, men först ska jag ringa Maja!

XOXO
/Vendela

Svar på komentar!

Anonym om Hemma:
vilken fin grimma var har du köpt den?


SVAR:
Den har jag fått av Olivia! Köpt på hööks :)


/Vendela

Dagens ridpass

Red på ängen på en väldigt pigg ponny kan man väll säga ;)

Han var iallafall väldigt mjuk och fin, lite stark bara..
Hinner inte skriva mycket mer nu, måste gå och laga mat, uppdateringen kommer nog vara lite dålig några dagar famåt nu!




/Olivia

Just nu

Jag har precis fotat Olivia, och om en stund ska hon fota mig! :)



/MAJA

Taggar skidåkning

Haha, eller?

Vaknade för en stund sen av ett sms från Maja, fick en bild på sötaste Daphne som ser ut att ha det gött. Första natten i stugan är alltid bäst alltså!

Vi ska åka ett par timmar sen ska vi ner till sälen. Ska börja klä på mig nu.

Bild från bilresan.
Bjuuuuder som tusan!!!

/Vendela



Before i die



















/Olivia

We gotta find a way to move on.

Red först ut Nova en stund (som planerat), fick bli bara skritt och trav för hon hade inga broddar bak. Hon var jätteduktig, pigg och framåt men ändå uppmärksam och lyssnade på mig. Avslutade sedan med 20 minuter i ridhuset. Gud vad fin hon var! Stadig i formen, bra tempo och lydde minsta lilla vink! :) Red mycket volter, åttor och snett igenom, väldigt mycket "ställa över" till andra varvet. Mest travarbete men en del galopp hann jag med också, riktigt fin var hon. Kunde korta och länga utan problem och hon var fortfarande lika fin i formen. Tror jag gör på samma sett imorgon med henne, alltså att rida ut en sväng först sen avsluta med lite trim! :)


Fina Nova!

Sedan gick Rinaldo, Daphne och jag en runda (även det som planerat!) :love: Rinaldo blev jätteglad över att få pussa lite på farbror Daphne, som mest bara gillade läget. Dom skötte sig finfint iallafall, inga dumheter. Vädret var såå fint också! :) Haha, sen när jag tog in dom i stallet igen så tryckte dom ju sig igenom dörren samtidigt.. Smarta hästar, alla dagar! :D:love:

Har även fixat och trixat på kullen med Sara och Tess, mestadels Sara. Fixat rummen, rensat bland spel&filmer och såntdär. Vi fick mycket gjort, men det är fortfarande saker kvar. Men det hinner vi imorgon ^^

/MAJA

Tamlin ♥















Han var så himlans gosig, kliade honom på hans favorit ställe och då kliade han tillbacka på mig hela tiden, sen la han sin mule på min kind och ville pussas hela tiden.. Han är sådär lite lagom lurvig med, eller vad säger ni?!

b ä s t a ♥



/
Olivia

10:e Bilden!

En person som är snygg.









Alex Evans
säger jag bara, m y l o v e 

/Vendela

Godmiddag

Godmiddag bloggen, nu tänkte jag åka upp till stallet! Först rida Novsan ute i skogen, och avsluta i ridhuset. Efter det ska jag (om det blir som planerat) gå en promenad med Daphne & Rinaldo i det fina vädret! :D

Det får bli ett till möte inför lägret idag också, alla bitar är inte på plats än. Hoppas det kommer lite fler personer än igår, haha. Kan vara bra ;) Ni får ha det bra sålänge, tjohoj!

/MAJA

Outfit!



Galet snyggt enligt mig!
Det mesta finns att hitta på http://www.chevalridsport.se/sv/.

/Vendela

Mot Tamlin!

Ska snart åka till Tamlin och hälsa på honom, prata lite med Sofie och så ska hon testa en sadelgjord.
Sen ska vi åka vidare mot a6 och köpa lite saker!

Uppdaterar sen!


/Olivia





Tidsinställt

Nu är jag, om det går som planerat, påväg upp till Sälen!

Kommer säkert bli jättekul, mycket skidåkning & annat skoj. Uppdateringen kommer också hållas uppe, har ju hela kvällarna på mig ;)

Just nu sitter jag förmodligen och kollar på film eller sover, hihi. Det tar ca 7 timmar att åka upp, så jag ska gå upp tidigt så jag är trött och kan sova i bilen.


Min lilla fina bebisfis. En heeeel vecka utan han, Maja och Olivia blir inte lätt. Visst att det har gått en vecka innan utan att jag träffat dem, men då har jag ändå bara varit 15min ifrån dem? Nu är det sju timmar, 52 mil..
Haha, mesiga jag!

Puss på alla där hemma

/Vendela

Filur och Rinaldo.























/MAJA

Daamn

Damn vad trött jag är, går och lägger mig nu..! Hade igentligen tänkt vara uppe ett par timmar till och kolla på A walk to remember. Eftersom jag är efterbliven så har jag inte sett den filmen än och idag kollade jag på ett par klipp från youtube och kände att det var dax (haha). Men ja, det får helt enkelt bli imorgon. Eller, ja. Idag blir det ju..

Btw, för den som ville veta blev jag lite kär i snubben som spelar i filmen under namnet Landon Carter, hur jävla gullig (snygg) som helst. Haha anyway, godnatt bloggen! :D

/MAJA

Daphne & Rinaldo



Daphne & Rinaldo idag. Filmat med min mobil, alltså ingen supergo kvalité men vafan! ;) Fick bli en slarvig film btw, för hela moviemaker stängs ner om man gör för mycket typ, hatar det. Bättre än inget, söta är våra gossar! ♥

/MAJA



Before i die

































/OLIVIA

Before i die








/Vendela



You wounded me, but I forgive you.

Har precis kollat på melodifestivalen, fyfan vad Ulrik var värd förstaplatsen!! Jag ringde och röstade ett par gånger för han är ju bara fööör söt och underbar röst. Låten var också galet bra ♥

Tänkte dra dagen lite snabbt.
Åkte först upp och red Rinaldo, tillsammans med Vendela som satt på galna Daphne. Vi red först runt Åkarp, barbacka såklart. Sen in i ridhuset. Väl där tog vi av dom tyglarna och red löst. Hoppade lite på ett hinder som stog framme och sådär. Jätteduktiga bådatvå! Vi bytte häst lite också, gick kalas. Sedan fick dom busa en stund i ridhuset tillsammans utan oss på ryggarna. Det uppskattade dom, särskilt min ponny som tror att han har en crush på farbror Daphne. Haha, seriöst! Rinaldo ääälskar Daphne verkligen, energin strålar genom hela honom så fort han träffar Daphne typ?!

Efter det hade vi ett litet US-möte på kullen, gick väl helt okej. Vi fick faktiskt mycket gjort, men vi har mer kvar att göra imorgon. När det var klart gick jag ner och red Nova, hade igentligen tänkt rida ut henne idag men jag hann inte komma upp så tidigt. Gör ett nytt försök till det imorgon! Anyway, galopperade jättemycket med henne idag, red på en liten cavaletti (typ 20cm) för att hon skulle bli lite rörligare/mjukare i sidorna och släppa lite. Hon blev faktiskt riktigt fin i slutet, vågade ta ärligt stöd på handen. Tror hon kommer vara fin tills imorgon!! :)

♥ KLOCKREN;



/MAJA



@Farmor

Anlände hos Farmor för en stund sen.

Daphne var så söt idag. Vi red runt åkarp och avslutade i ridhuset.
Vi skrittade hela vägen till åkarp, och sen galopperade vi över ett litet fält. Otroligt kul tyckte Daphne & Naldo!

När vi var tillbaka på Viss gick vi in i ridhuset. Vi bestämde oss för att rida löst så vi knäppte loss tyglarna och hade dem runt halsen. Daphne lyssnade inte som han brukar men han hade så mycket överskottsenergi.. och en pigg&knasig kompis med sig!

Vi larvade mest runt, garvade ihjäl oss typ!

Det stod ett hinder framme som jag styrde över några gånger och han bara drooog emot det! Efter det stack han och hoppade över det utan tillåtelse tre gånger.. -.-

Efter en stund knäppte jag fast tyglarna igen och red normalt ett tag. Jag och Maja bytte lite med, på ett ganska annorlunda sätt dock, haha.

Maja red lite dressyr och testade även rida löst. Jag galoppade lite med BusNaldo och skuttade över hindret.

De fick springa löst innan vi tog in dem. Det var nog väldigt uppskattat av dem båda. Tror Maja lägger ut en film sen :)

i l o v e y o u

/Vendela

Ändrade planer

Ska åka till min kusin och fira henne nu, hinner inte rida alltså..
Får rida imorgon helt enkelt.


Uppdaterar sen!




/OLIVIA

God förmiddag

Jag och Maja har precis ätit brunch, taaacooo (L)

Vi kommer visst iväg väldigt sent till stallet.. bussen går 13.19. Pappa måste hämta mig runt 4-5 för kl. 6 hämtar farmor mig.

Lite ändrade planer med. Jag tror vi rider ut med Daphne och Rinaldo istället så får Maja rida Nova i ridhuset.

Nu ska jag klä på mig, ha en bra dag!

/Vendela

skidbacken, igen!

Ska snart dra mig till jära backen igen med Tess och Wilma och kanske några fler, men tänkte uppdatera lite först.



Ska iallafall rida när jag kommer hem, ska bli väldigt kul att rida igen men han kommer ju vara som en studsboll..

Men nu måste jag gå, och förlåt för att jag inte uppdaterade igår, Lisa och Tess ville sminka mig lite ''oseriöst'' så glömde bort helt enkelt.


Hejdå!


/OLIVIA

9:e Bilden!

En bild som påminner dig om gamla tider.



Maja
Sara

Zanna
Maja
Tess & Zanna
Haha, jag & Sara :'D

Detta var typ det enda vi gjorde?! Vi lekte häst 24/7.

/Vendela

Gårdagen

Jag hade en helt okej dag igår, jag orkade inte uppdatera igårkväll men ni får det nu :) Åkte upp först och red en halvtimme på Nova i ridhuset, mest jogging och försökte få henne någorlunda avslappnad. Hon är såå lättstörd. Gjorde inget speciellt, bara red typ. Gick bra, avsutade med att skritta av utomhus!

Efter det var igentligen tanken att jag skulle rida ut på Rinaldo, men tyvärr räckte inte tiden till för jag var tvungen att fixa stallet. Han fick alltså stå. Stallet gick ganska långsamt att fixa, för jag gjorde allting själv i princip, som vanligt.. ;) Men ja, tur att jag är så jävla grym då!

Ridlektionen sen då; fick välja häst själv, valde älskade fina Gizmo för det var såå längesedan. Han gick inga lektoner alls varken innan eller efter mig så det var gött, mysigt att borsta lite och så! :D Anyway, jag tog en dressyrsadel, och den låg faktiskt bra. Vi hade lite bommar/småhoppning men mest markarbete faktiskt, så det funkade okej med dressyrsadeln. I slutet så längde vi traven och jävlar vilket steg han fick!! Eller ja, han har faktiskt väldigt mycket steg. Han bara svävade fram typ, asgo känsla. Är nöjd faktiskt om jag tänker efter. Jag tycker jag red med väldigt stilla hand och gjorde mitt bästa helt enkelt.. G-I-Z-M-O ♥


Bild på Gizmos rumpa ♥ Elinor som fotat!

Efteråt var Sara liite mer på hugget iallafall, så det gick väl snabbt :) När allt var klart åkte jag och Vendela hem, med Marran som vanligt. PUSSSSSSSS ♥

/MAJA

Majamitthjärta ♥

Myser med Maja och datorerna. Vi har köpt en fet godis påse och ska kolla på War horse lite senare. 

Imorgon bär det av till vissmålen igen! Vi rider först Daphne, i ridhuset kanske.. vet inte riktigt än.
Sen rider vi ut på Novsan och Naldo.

Måste åka hem hyffsat tidigt så jag hinner packa färdigt med, tanken på att gå upp vid 10 är inte lockande.

Nu ska vi mysa vidare..




taget från film
Fina naldopojken ♥

/Vendela

Dagen+Ridlektion

Att åka låda gick bra! Släppte ut han i hagen på direkten, han får stå i en stor sjukhage.
Åkte till skolan och hade datakunskap i tre timmar. Tog bussen med Sara upp till vissmålen!

Jag hjälpte Sara & Maja lite med stallet. Tess och Jennie kunde inte komma till lektionen så jag fick rida med :D

Vi hade bommar/lillhoppning.
I framridnigen var han väldans pigg och ganska stel, red lite volter och så. Skriver inte så invecklat om framridningen, men vi galopperade i båda varven innan vi började med övningarna.

De röda små sakerna är koner, de gröna är bommar. Den svarta linjen visar vägen.
Vi tränade på att vara kvicka och tänka framåt. Vi kom i trav och gjorde halt mellan konerna för att ca 3 sek senare trava framåt igen och över bommarna. Göra halt igen från trav mellan konerna och sedan trava vidare. In över första bommen på andra långsidan och rida som en båge fram till andra bommen. Där la vi en volt och red sedan en båge till nästa bom. Det gjorde vi ca 3 gånger.

Nånstans imellan övningarna ökade vi traven ett par varv, och jäklar vad han pinnade på!

Vi gjorde övningen ett par gånger till men bommarna blev ett litet hinder.
Tillsist fick vi komma på bara ett hinder utan halterna och det. Vi fick komma 2 gånger var och hindret låg på 50 kanske? Han skuttade så glatt över första gången så jag nöjde mig med det :)

Daphne tyckte verklign att detta var hur kul somhelst! Och jag med, var superkul att rida lektion igen.
Han var väldigt pigg & framåt och trots att han blev lite trött emellanåt kämpade han på :')
När vi skulle hoppa sööög han tag i hindrena och tog värsta skuttet över med öronen slickade framåt.

"I övrigt" var han ganska stadig i formen, men jag tänkte inte så mycket på det utan han fick mest gå i såkallad hoppform.

Både han och jag var väldigt nöjda över passet, duktiga killen<3



Hur ska jag klara mig utan dig en hel vecka? :c

/Vendela

Mobilskal

Ååh, vad jag vill ha ett sånthär skal till min mobil!! Inte just med denna bilden kanske, men det var den enda jag hade på datorn typ så jag tog den nu för att visa bara. Sen om det verkligen är värt att lägga 300kr på det, är ju en annan sak..

/MAJA

8:e bilden!

Någon i din släkt.


Från vänster..
Kusin Malin (i vagnen), Gammel mormor Majken, bakom henne står Farfar, Faster Annika, Framför sitter min storebror Willhelm, pappa kikar fram, Storasyster Emelie, som sitter jämte mamma, som håller i mig,och sist kusin Linn! Farmor tar bilden, hihi.

Tror det var bild 4:a jag inte hade?, skulle iallafall vara En gammal bild på dig själv.


Söt chey äter godis på kolmorden :')

/Vendela

Bloggtips

Jag är inte alls den som brukar läsa bloggar utanför hästområdet, brukar inte tycka det är intressant i huvudtaget. Men det finns en blogg jag faktiskt fastnat för och tittar in på ganska ofta -> Dennis Widehammar!



Störtskön kille! Jag älskar hans videoinlägg när han t.ex är riktigt arg eller helt enkelt bara oseriös, haha! Alltid lika underhållande att kolla på när man har tråkigt. Jag tycker iallafall ni ska ta er tiden att klicka er in på hans blogg, det var det jag skulle säga :D
GODNATT!


/MAJA

Skratta eller gråta?

Asså denna daaag, shit. Har varit på världens sämsta humör men ändå haft så galet roligt!  Jag kom ganska tidigt till stallet (kullen) och väntade på Jennie, sen åt vi och sådär. Runt fyra gick vi ner till stallet och mockade, sopade och fixade vatten. Fick hjälp av Sara, har gått som en dans på rosor.. eller?

Ridlektionen idag vet jag inte riktigt vad jag ska säga om faktiskt. Vi hade hoppning, fast vi hann inte med alls mycket och jag liksom bara red utan något syfte kändes det som. Mest en och en hoppade vi, vilket jag blandannat hatar. Känner mig så jävla kass och det känns som jag ska göra bort mig helatiden (vilket jag också gör), wonderful. När jag tänker efter är jag inte nöjd alls, det är nog det jag har att säga om ridlektionen :) I och för sig så vet jag inte vad jag ska göra bättre/ändra på, eller jaa. Jag vet ju vad i princip, men inte hur.. :P

Fick sånt jävla damp i avtravningen och kunde inte sluta skratta åt Sara, seriöst. Trodde jag skulle dööö. Efteråt skrittade jag av med henne upp till kullen.. Vad tror ni händer då? Våra hästar får RYCK och sticker iväg rätt ner för backen mot stallet igen (som förövrigt var glashal!!) och vi satt ju där med långa tyglar och typ tygeln i ena handen liksom. Gaalet rädd var jag, samtidigt som det inte gick att sluta skratta! ;) Som rubriken lyder - man vet inte om man ska skratta eller gråta liksom! 


Sara, även om du är den konstigaste person jag känner, så gör du fan mitt liv värt att leva!

Och jag kan verkligen inte bestämma mig om jag vill vara med på Anneträningen som hålls på lovet eller inte. Sitter med den tanken helatiden att jag bara ska göra fel och misslyckas typ, som vanligt. Ush, vissa dagar ångrar man att man ens började med hästar och får känslan att man är usel på det man gör osv..

Aja, nog om det. Ska dränka mig i lite överbra musik nu, tappa fotfästet för en stund och bara njuuuuta :love: Nej skämt åtsido, men ska åtminstone ta det lite lugnt ;) Ha det bra allesammans.

/MAJA

Dagen

Tråkiga inlägg, jag vet. Ska försöka komma på nåt roligt att blogga om!

Hade faktiskt en ganska rolig skoldag, trevligt folk osv. Började med musik, gjorde ingenting förutom att spela lite piano. Sen bild, vi målar en väg som försvinner längre och längre bort. Fast jag gör en grusgång i en rosengård :D
Avslutade med Kemi, labbade och hade skoj. Har skaffat mig ett nytt gäng.. haha inte riktigt, men var med Michael, Jonatan och Eddie. Trevliga pojkar!

Daphne fick vila.
Plockade ihop lite saker som han ska ha med sig till vissmålen imon. Är lite nervös, har inte varit borta så länge från honom på flera månader. Kommer nog dö av saknad. Tur att jag vet att han är i goda händer! Men ändå, kommer verkligen gå och oroa mig. Så maja, förbered dig på minst 3 samtal om dagen.

Finastefin:*

Farmor & farfar är det som ska köra Daphne i låda (som maja kallar det) imon. Så de hämtar mig här imon på morgonen, börjar sent så vi hinner göra det innan skolan :)

Förövrigt har jag packat lite, åker ju till sälen på söndag. Har längtat, var inte uppe något förra året!
Nu ska jag kolla på film eller nåt, hihi.

Vill även passa på att säga Grattis Helena, och Elinor såklart till lilla bebisen. En tjock liten flicka
/Vendela

Hallihallå

Sitter just nu och äter riktigt brända pommes, göttgött!

Det gick iallafall bra att åka skidor, ramlade inte en enda gång, fick mig ju några skratt när mästarn Tess skulle åka i början, men sen blev hon faktiskt bättre!
Jag och Jennie åkte själva ett tag, filmade även när Jennie stog och sjöng så fint i liften med, redig going det dära! 

Men iallafall, kanske inte ska skriva ett helt inlägg om skidor osv?

Dracula vilade idag, så nu har han vilat en hel vecka, så nu ska vi komma igång igen, har bestämt mig för att han ska bli ett enda stor muskelberg nu, massa klättring och intervaller!



Fick bli en liten bild på tjockisen Daphne!


/OLIVIA

Livet blir bättre

Någon mer av er som kollar på TV-programmet Livet blir bättre? Jag började kolla i morse och har redan kollat igenom alla 5 avsnitten från denna säsongen (säsong 2) på datorn. Jag tror åtminstone inte det är några mer avsnitt denna säsongen då det bara var 5 avsnitt förra, men som sagt. Inte helt säker! :) Helt fast blev jag iallafall, längtar tills nästa säsong, om det inte nu är något mer avsnitt.

Fram tills dess tänkte jag kolla igenom säsong 1 för den har jag totalt missat! Tror dock att det får börja lite senare ikväll och fortsätta imorgon för jag orkar inte kolla på ett sjätte nu precis med tanke på att varje avsnitt jag sett varit runt 40minuter ;) Anyway, tiden har varit värt det iallafall. Tänkvärt program, verkligen. Svårt att hålla båda ögonen torra kan jag lova!

FINNS ATT SE HÄR, man väljer säsong i en liten "flik" under! :)


Och för er som undrar varför jag inte är i skolan idag heller (haha), så är det för att jag visste helt enkelt inte vart jag skulle vara och hur jag skulle ta mig dit. Vi har nämnligen idrottsdag och jag var inte i skolan den dagen då man valde, så då valde några andra åt mig och jag vet helt enkelt inte vad som sagt x) Försökte ta reda på det igårkväll, men utan resultat. Känns lite sådär att vara hemma idag med, men får försöka skärpa mig tills nästa vecka helt enkelt :rolleyes:

/MAJA

skidor

Ska åka skidor idag med skolan, så med typ 100 tröjor och 50 tights så åker jag mot jära backen nu, alltså kommer det nog inte bli någon bra uppdatering från min sida, men får hoppas på att nån annan bloggar!


/OLIVIA

Right now

Just nu har jag placerat mig själv i Daniels säng. Kollar när han spelar lite wow och sånt trevligt.
Har även mycket trevliga konversationer med Maja och Olivia..

Har precis duschat med, ska väl snart börja dra mig mot sängen. Meningen var igentligen att jag och Danne skulle gå en sväng som vi brukar göra på kvällarna, men han var visst tvungen att spela.

Har försökt typ 5 gånger att ladda ner Harry Potter, den sista filmen ni vet? Men får bara upp den så den öppnas i Windows moviemaker? Haha!

Fick reda på en sak nu, en väldigt rolig sak. Är så förväntansfull! Men vad det är går jag inte ut med än ;)

Godnatt bloggen<3

/Vendela

Take back every word i ever said to you.

Vet inte riktigt vad jag ska säga om min dag.. Det har inte hänt någonting typ, men ändå har det varit en riktigt bra dag faktiskt. Jag älskar att åka bil, hehe, och att slippa skolan. Nej, men det har väl varit trevligt. Jag har legat och trängt mig med Toby, störd hund detdär. Maria & Sofia hade mest vuxensnack som jag inte förstod mig på annars har jag varit med på noterna, tror jag iallafall.

När vi kört dit Zafira så åt vi lite, och sen åkte vi och hämtade en B-ponny till ridskolan. Riktigt söt var den! Någon mätning i Vaggeryd blev det alltså inte då vi inte var hemma föränns halv fem, och mätningen började klockan fyra.

Rinaldo i somras + Maria och även Boran i bakgrunden..
Tre flugor i en smäll eller hur var det haha? bästa ♥

/MAJA

Vendela shoppar loss!

Haha, känner att jag har shoppat lite väl mycket på sistonde.

Ska betala ett par lindor som en tjej sedan ska skicka till mig, ljusblåa och de glittrar! Lite coolt, kunde ju inte låta bli.. Imon lämnar en tjej ett cremé vitt schabrak + matchande lindor på mammas salong.

Jag funderar starkt på ett schabrak jag sett, brunt med ljusblå kant/passpoal (matchar lindorna!).

Har även tänkt köpa Back on Track stallbandage, men hittar tyvärr inga. Har inte råd att köpa nya så jag letar beggagnat. En tjej hörde av sig till mig och sa att hon hade Back on Track paddar! Och det låter ju lite intressant..

En ny stall vinterjacka skulle ju inte heller sitta helt fel, helst en KL dunjacka (a)
Ett par stövlar med kanske? Haha, ni fattar grejen?

Men snart är göteborg horseshow, och jag vill ju gärna ha lite pengar med mig.. får nog ta o lugna ner mig lite.
Men jag älskar verkligen att shoppa!!!


/Vendela



Lite sådär överglad

Rubriken talar för sig själv!

Det mesta har varit väldigt bra idag. Allt förutom religonsprovet, svarade på kanske 5 av 40 frågor? Haha.

På No:n hade vi sexualkunskap, alltid lika kul. Speciellt med otecknade filmer ;) skämt åtsido. Inställd idrott osvosv.

Daphne;
Började rida dressyr i paddocken, med sadel & träns.

Skrittade inte så länge, utan travade istället länge i låg form. Gick jätte bra och han tog verkligen stöd! Blev även en hel del skrittarbete, mycket serpentiner och tempoväxlingar.

I galoppen tjaffsade han lite när han blev trött, slängde med huvudet och gapade. Men jag red på och så var det inget mer med det!

Avlsutade med att rida runt lillaskogsvägen. Han blev ganska pigg, så vi rejsade en del! Skrittade hela vägen hem sen, förutom när han envisades med att trava

Fina ponny!

Nu ska jag snart äta. Måste även ringa hovslagaren, Daphne är nämligen inte hemma när han kommer. Ska ringa Gert Brandon om praoplats också!

Innan jag säger "hörs senare!" vill jag bara säga att Vronkan är bäst, och grattis Matilda!
Hörs senare!
/Vendela



Åsikter om Schabrak



Detta schabraket tycker jag är hur fint som helst! Riktigt tufft men ändå stilrent, skulle lätt kunna tänka mig att ha det till mina silvriga boots!



Detta tycker jag är väldigt tråkigt, och jag förstår inte varför det står Eskadron där sadeln ligger, det syns ju inte ändå?



Dessa älskar jag, jätte fina verkligen! Gillar formen på dom och färgerna med!



Detta tycker jag med är tråkigt, det enda som är lite ''roligt'' på det är väll passpoalen.. Loggan är inte heller fin för den delen.



/ Olivia

Rolig natt osv

Eller inte, sommnade inte förens klockan 3 typ, härligt..
Hjälpte ju verkligen med att Vendela ringde mig med och fick mig att skratta som en gås, sen typ 50 meddelanden på mobilen osv..

Vet att jag bara klagar hela tiden men jag orkar inte med denna skiten mer nu, det är så tråkigt att bara sitta hemma..

Idag ska jag iallafall gå upp med hästarna till ridhuset och låta dom springa runt ltie där inne samtidigt, dom lär ju bocka runt som jag vet inte vad, men tänkte ta med mig kamran och filma iallafall!






/OLIVIA

D-ponny = 149,9cm

Jag antar att ingen av er har missat de nya reglerna inom ponnymätning? Nu mäter man ALLTID bort 1cm på hästar som har skor (man mäter alltså inte skorna längre som man gjorde förr), och avrundar neråt till närmaste "heltal". Alltså kan en D-ponny som har skor vara 149,9cm, då den blir 148cm i sitt pass. En C-ponny med skor kan vara 141,9cm, så Rinaldo håller ju måttet garanterat, haha. Han kommer ju t.o.m bli mindre!

Jag läste detta i en ridsportstidning igår när jag satt på kullen och väntade på Tess. Jag tycker det låter ganska bra iallafall, finns ju vääldigt många fina ponnyer som bara är några milimeter över måttet.

På tal om mätning, kategorier och såntdär - Var det inte prat om att det skulle komma E-ponnyer för något år sedan? :o



Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Haha jaa, om två-tre timmar så ska jag visst följa med till Skara för Zafira har blivit väldigt sjuk. Det är därför inte helt säkert om vi hinner till Vaggeryd efteråt, men om vi har tur så hinner vi det. I värsta fall får vi helt enkelt ringa och avboka, det är ju ingen större fara eftersom dom har mätning nästa månad igen :)

Jag hade visst tandläkare direkt på morgonen, så jag kom precis därifrån. Hade inga problem alls med mina tänder, dom hade blivit bättre än sist. Plastade en tand också, smakade asgott ♥♥ (just kidding).


Härlig bild som jag smygfotade inne i rummet,
det är mina tänder på dataskärmen.. hehe.


/MAJA

Haha, yeeah

Sitter här på kullen, skulle åkt med Maria hem.. Men hon ringde precis upp och sa att hon glömt mig och satt hemma, skrattade som fan gjorde hon också. Haha, YEAH! Hon kommer om en halvtimme och hämtar mig igen, fan vad dum jag känner mig..! Aja x)

Ridpasset idag gick väl helt okej, red i vääldigt låg form eftersom han hänger sig så värst i hackamoret annars. Red väl tjugo minuter, sen hoppade jag av och tänkte påbörja lite buga med honom. Men det sket sig, så fort jag lockade med havren började han käka gräs från marken.. Hungrig? Så jaa, jag ledde honom hem istället och avslutade där, haha.


Jinaldå-bebis! ♥

När jag är hemma ska jag försöka klura ut något vettigt att uppdatera om, så att det inte baara blir "dagens ridpass" och såntdär. Kan vara kul med lite variation, tycker jag iallafall :) Ha det bra sålänge!

/MAJA

Dagen

Åkte med pappa till a6 vid 4, köpte dock inget speciellt. Hittade en dösnygg jacka, gammelrosa peak performance, skidjacka då såklart ;) Men den kostade ju sitt med..Fick med mig ett grått pannband hem iallafall.

Daphne fick sig ett dressyr asss i paddocken, med träns. Det gick jättebra! Galopperade en hel del och det skötte han kanon, var stadig och fin i formen.

Kommer inte kunna blogga mer än såhär ikväll.. har ett stort religonsprov imon och kan ingenting.

Haha, söt?

/Vendela

tråkig dag osv

Rubriken säger väl det mesta? Har ätit sallad och pizza till lunch, har kommit på att sallad är väldigt gott, ska faktiskt börja äta det mer, haha!
Har suttit och kollat runt lite på youtube om hur dom gör scenerna i Jag saknar dig, vissa scener fattar jag bara inte att dom klarar av att göra utan att skratta..


Låter som en riktig kul dag va?! Nu ska jag iallafall städa mitt rum och äta glass, sen har jag ingen aning om vad jag ska göra, får väll titta på film eller något.




Plutten ♥


/Olivia

7:e Bilden!

Någon du tycker är väldigt snäll.

Den var svår, tycker alla är så snälla mot mig. Men Daniel har nog varit lite extra snäll, hihi.


/Vendela




Rubrik

Alltid lika svårt att komma på en passande rubrik.

Jag pratade nyss med Maria, så nu är det bestämt att Daphne ska stå på viss över lovet! Vet inte om du läser dethär, men tack så mycket Maria! Daphne ska vara med på lägret och de sista dagarna ska Maja rida honom. Kommer bli kanon, tror Daphne kommer tycka det är riktigt kul. De ska tolka och massa sånt!

Jag börjar 12.50 och slutar 13.50 idag. Jag och pappa ska åka och köpa lite saker till sälen och sen skjutsar han mig till Daphne. Funderar faktiskt på att rida med träns idag, bara för variation. Vill verkligen inte att han tröttnar på sidepull. Antingen det eller halsring :)

Nu ska jag duscha och göra mig iordning för school, vi hörs senare!

/Vendela

@Home

Godmorgongodmorgon! Jag är hemma idag också, börjar bli frisk känner jag!! Hade inte varit några problem att gå till skolan imorgon, men eftersom jag har först tandläkare mitt på dagen, och på eftermiddagen mätning i Vaggeryd med Rinaldo så är jag hemma då med, lika bra. Han får alltså sin vilodag imorgon, åka låda räcker gott och väl för honom ;)

Har ingen aning om vad jag ska göra idag faktiskt.. Funderar på att åka upp lite tidigare och rida barbacka med hackamore på mataki eller fältet (hehe), repetera lite trick och sådär. Måste börja ta tag i detta och lära honom meeer saker, han älskar det verkligen. Han tar åt sig allt jag lär honom blixtsnabbt och älskar att göra rätt! Kan han ett trick visar han upp det helatiden, och skitsur när han inte får beröm blir han också :*


/MAJA

Godnatt

Med en fin låt & en bild på min prins säger jag, Godnatt kära bloggläsare



/Vendela

Åååh

Ni anar inte hur iriterad jag är. Har haft lock för öronen nästan hela dagen, det har släppt i typ 1 timme ibland, sen har jag haft det hela tiden. Blir helt yr av det och fick ta stöd av väggen innan.. Stannar hemma imorgon med, ska nog ut och gå en sväng. Det är tråkigt att sitta inne helatiden, är jättesugen på att fota men vet inte vad..

Uppdaterar mer imorgon iallafall! Känner att detta inlägget var väldigt nödvändigt, men ändå.


Jag vill ha sommar.

/Olivia

Buuusig hest!

Haha, min plan om att rida dressyr sprack idag, ni ska få hela storyn ;)

Jag började faktiskt med dressyr, ställde och böjde lite. Han verkade himla lat. När jag travat ett tag skrittade jag längst ner på fältet och tog en galopp upp, och jisses vad pigg han blev helt plötsligt! Och skitsur blev han så fort jag samlade ihop honom för han ville bara spriiinga!! Inte likt honom alls, så det var där jag strök ett sträck över planen om att rida dressyr. Istället blev det ett riktigt galopppass och han sprang på med öronen spikramt framåt! Tungan var ute och fladdrade i vädret många gånger, som han brukar göra när han vill "upp med huvudet och vara ful" typ. Jag gjorde lite galoppombyten och det fixade han helt kalasbra idag, utan några problem. I avtravningen frustade han massvis, han var nog nöjd efter ett få springa av sig. Skrittade sedan hela vägen hem på lång tygel, som vanligt, men ändå ^^ Efteråt var han svettig runt öronen och lite längst upp på benen - trött gosse :)

Jag hann inte rida så länge, 30-40 minuter max. Hade inte så mycket tid på mig innan US, men det funkade ju bra ändå. Under US fick han stå inne och torka och äta, sen släppte jag ut honom efteråt! ♥


Lilla killen!
Gick in efter detta och satte på honom ett ländtäcke för det glömde jag först ^^

/MAJA

Svar på komentar!

Fanny, Julia och Filippa om Gossip Girl:
Gud vilka underbara hästar på headern! Är alla dina? Låter som mig, älskar Gossip Girl fast nu har jag kollat klart alla säsonger som man kunde på den sidan och har ingen aning om vart jag ska hitta säsong 5 nu när mega inte fungerar :/ Var kollar du på det?

SVAR:
Tack så mycket!
Vi är tre stycken som driver bloggen, Maja med skäcken Rinaldo, Jag (vendela) med Isabellen Daphne och Olivia med den mörkbrune Dracula!

Hihi, gossip girl är bäst!
Jag är bara på säsong 3 änsålänge.. tror inte man kan få tag på säsong 5 än. Men jag har iallafall laddat ner från tankafetast.

/Vendela

6:e Bilden!

En person som du saknar.

Två, Krister & Zanna (L)



/Vendela

Gossip Girl

Har legat i sängen hela dagen och kollat på Gossip Girl.
Usch hatar Jennyjäveln, så elak är hon!

Just nu har vi gäster här, mamma fyllde år igår så släkten kom på besök. Ska väl försöka gå ner och vara lite trevlig mot dem.

Blev visst ett väldigt kort inlägg, men jag ville bara berätta läget!

/Vendela

5:e Bilden!

En bild som du aldrig publicerat.



Pontus 

/Vendela

Sjukling nr 3

Haha, alla Ponyretards hemma idag! Min anledning är kanske inte lika bra som de andras, men jag har iallafall mensvärk.

Jag kommer inte få åka någonstans (om jag inte vill bråka förstås) så Daphne får vila. Det förtjänar han, så bra som han gick igår:*

Mamma är lite sur på mig tror jag.. vår konversation i morse;

Mamma: Men vendela du börjar ju nu!
Jag: *låter sjuk* men jag mår sååå illaaaa.
Mamma: Jaha, men jag sjukanmäler inte! Du får skolka. *smäller igen dörren*

Hmm, hoppas pappa inte blir arg bara. Ska faktiskt plugga spanska :@


Bara för att Evita är mästarN, och för att hon åkte till sin nya ägare igår.
Hoppas verkligen hon får det bra, men det tror jag! Kommer sakna henne.. bästa flickan!

/Vendela


Hundisar

































Inte så jättebra bilder, men alltid något!

/Olivia



Sjukling nr. 2

Haha, japp. Även jag är hemma idag, fyfan vad det suger att vara förkyld/hosta. Jag är helt seriös när jag säger att jag hellre har feber, faktiskt. ^^

Jag får se om jag åker till stallet idag, men jag tror det. Det är ju sista US-mötet innan lägret och det känns väldigt viktigt att vara med på det, för vi är lååångt ifrån klara med allting.. Sen ska jag försöka rida också, på fältet of course! Hoppas att han går lika bra idag om inte bättre, det är så himla roligt att rida då!


Haha knasen, printscreen från film!
Och på tal om filmerna, jag fixade aldrig dom utan gjorde headern istället.. Jag ska försöka ta tag i att fixa dom så snart jag kan, men windows movie maker DAMPAR och typ stängs ner helatiden -.-

Återkommer, ha det gött sålänge!

/MAJA

Hoome

Är hemma idag, orkar inte gå till skolan med ont i halsen och snuva hela tiden..
Har varit ute en sväng med Mamma med hundarna och fotat lite iallafall, kommer bilder på det snart. Tjorven var helt tokig och sprang runt och hoppade över allt hon såg, glad hund?

/Olivia

WORD



GODNATT BLOGGEN!


/MAJA

Bästa Daphne

Han var jättefin idag, fattar inte vad som hänt? Haha, för ett tag sen kunde jag inte ens rida med träns, han fick damp och stack. Och nu går han som en klocka med sidepull.

Red i paddocken och avlsutade med uteritt. Han var jättepositiv, pigg & glad! Red inte sålänge i paddocken, kände bara på honom och trixade lite. Galopperade hela lilla skogsvägen sen.. Han bockade & studsade och var allmänt överglad! Hoppade över granarna också. Han frustade som en tok när jag skrittade av, nöjd pojk 

Jag filmade några korta klipp i paddocken, ska sätta ihop det så kommer det upp lite senare!

Såhär söt var Daphne idag;


Visst är han fin?! :')

/Vendela

HISS..

..Till dessa schabrak från HV polo;

Enligt mig huur snygga som helst! Tänk er att typ komma på en hopptävling med något av schabraken tillsammans med catagoboots + strass/swarovskipannband i samma färg, snyyyyygggt! Stilrent - men ändå utstickande, enligt mig.


Vad tycker ni?
Tacksam för kommentarer :D

/MAJA



HAHAHAHAHAHAA



Dör varje gång jag ser denna, vi var uppe heela natten, sen vid typ halv 7 på morgonen så bestämde vi oss för att leka bulldog & rottweiler, gick ju som det gick...
Älska att vi verkligen gick in för att göra filmen så bra som möjligt, satt och letade musik som skulle passa osv..

/Olivia

Dressyr på fältet

Börjar med dagens outfit;


Erkänn lite tuff ändå?!
Det var ingen som fotade, men det är kul att se bra ut ändå, hihi!

Jag red tillsammans med Emmie, som också matchade med lindor&schabrak! Fick bli det vanliga, alltså rida på fältet. Jag skrittade fram ett bra tag, sedan travade jag fram i låg form (som alltid). Böjde&ställde lite, han var vääldigt stel måste jag säga. Tog en kort skrittpaus och sedan lite galopp. Lät han springa på med huvudet lite som han ville och ha lite kul, det uppskattade han! Jag behövde inte driva alls för han hade verkligen sin egen motor på ^^ 

Sedan övergick jag till trav igen, tog upp honom lite i formen och jag blev riktigt förvånad faktiskt. Han gjorde verkligen sitt yttersta och skötte sig hur bra som helst. Red på så ett tag, gjorde lite öppnor och mycket volter. Sedan släppte han verkligen helt och gick som en klocka! Han tog verkligen stöd i bettet och jag kunde reglera tempot utan några större problem, såå fin. Tog lite mer galopp på en volt och jisses vad fin han var. Fine, jag fick hjälpa honom väldigt mycket för att orka vara kvar i den lite högre formen, men han grejade det verkligen kanonbra. Tog lite skritt och sedan galopp i andra varvet med, lika fin där. Travade sedan av ett bra tag, han frustade hur mycket som helst och var jättenöjd :') Fina killen!! ♥

/MAJA

Svaren på frågorna/this or that



Jag vet att jag ser jätte pepp ut och att jag snuvar hela tiden, men det får ni stå ut med!
Svarade även fel på endel this or that frågor..

/Olivia




Svar på kommentar

elisa om Rinaldo!:
Äger inte du Rinaldo??

SVAR: Nej, jag äger tyvärr inte Rinaldo, utan hyr honom av Sten Fagerlund. Men någon dag, då bannemig. Min största önskan är verkligen att köpa honom, det finns inget som jag hellre vill. Världens bästa ponny ♥

/MAJA

Snabb update

Jag och Maja vaknade runt halv 1.. kommer bli lätt att somna ikväll! Eller?

Maja hinner inte följa med mig till Daphne idag, men vi ska ta det nästa helg!
Pappa hämtar mig snart, så åker jag hem en stund först innan jag åker till stallet. Min mamma fyller år idag, så ska åka ner till henne ikväll.

Daphne får sig nog ett pass i paddocken först, och sen avsluta med uteritt. Ska fråga pappa om han kan filma lite.


Hej sålänge!
/Vendela

Trött som en gnu

Haha yes, rubriken lyder!
Vi var uppe till halv fyra-fyra igårkväll(natt?), och vi vaknade runt ett idag. Är hur jävla förkyld som helst, hosta och ont i halsen på köpet är ju också underbart.. Eller? Har knarkat halstabletter hela natten och nyst på Vendela, så förmodligen har jag väl smittat henne också :'DD

Dagen blir inte riktigt som vi planerat tyvärr. Vendela hade glömt bort att hennes mamma fyllde år, så vi åker åt varsitt håll istället. Alltså hon upp till Daphne och jag till Rinaldo, så hinner Vendela hem och fira sin mamma :) Vi tänkte ta det nästa helg istället, blir nog bra det med.


Älsklingen igår, så fin ♥

/MAJA (namnskyltar påväg!)

Ingen ridning idag

Jag är mycket värre idag, så mamma skulle lös galoppera honom istället. Jag har precis svarat på alla frågor och this or that, så dom kommer upp lite senare idag. Vi hörs!

/Olivia

Ny design!

Vad tycker ni? Awesome right?! :D

Vi (mest maja) har kämpat heeela kvällen med header och alla koder. Resultatet kunde inte bli bättre, vi är supernöjda!
Lite småfix kvar, kommentera gärna om ni vill byta bildlänk :)

Nu ska vi sova efter allt hårt arbete.. vi är tacksamma för positiv kritik och åsikter! Godnatt älskade bloggläsare 

// Maja & Vendela

Om Olivia & Dracula



Mitt namn är Olivia Sörman. Jag är född 1998 och bor i Huskvarna.
Min ponny heter Dracula, en maxad C-ponny valack på 14 år. Han är en korsningsponny imp. Irland. Jag har även två andra ponnyer, Tamira & Tamlin. Tamira hyrs ut till en tjej i jönköping, och Tamlin är pensionerad och går på lösdrift.

Om Vendela & Daphne



Mitt namn är Vendela Törnqvist. Jag är född 1997 och bor varannan vecka i Jönköping, och varannan vecka utanför Tenhult.
Min ponny heter Golden Sunlight, men kallas Daphne. Han är en maxad B-ponny valack på 19 år. I sitt danska pass är han en Welshponny, men i Sverige är han registrerad som Svensk Ridponny.

Om Maja & Rinaldo



Mitt namn är Maja Ahlin Hjort. Jag är född 1998 och bor i Tenhult.
Min foderponny heter Rinaldo, han är en maxad C-ponny valack på 5½år. Utomlands skulle han placeras inom rasen pinto, men här anses inte pinto vara en ras och därmed blir han en vanlig korsningsponny här i Sverige. Så jag brukar säga att han är en korsningsponny helt enkelt!





Rinaldo!

Vendela började att rida honom, som hon redan skrivit själv. Han fick skritta fram länge på lång tygel och sen började hon att rida honom i väldigt låg form både o skritten och traven. Hon red så ett bra tag så att han "kom igång", och sen fick han ta en liten paus på lång tygel igen. Sen började hon trava igen och fånga upp honom, dock inte så länge för hon blev typ förfrusen, så jag hoppade upp istället.

Måste bara säga att han GARANTERAT är inne i en liten period nu! Han har ju verkligen fått muskler till att säga emot mig, så dom använde han idag! ^^ Han var jättedryg och tjaffsig i munnen, ville liksom trippa fram och komma undan genom att lägga all tyngd på bakbenen och försöka resa sig hela tiden. Försökte att inte bry mig om det och red vidare, han blev bättre och vissa gånger gick han faktiskt bra!

I galoppen var han nästan omöjlig, och jag satt bara och skrattade. Så jävla galen, han som alltid är så lat liksom? Haha. Han tog galoppfattningarna på ett kick och likaså bromsen: Det räckte med att säga "brr" så gjorde han nästan tvärhalt. När jag var mitt uppe i en trav och han var som värst så bromsade jag in och sa till honom, och vad tror ni han gör då?.. JO, en capriolle rätt upp i luften. Det har han aldrig gjort förut, möjligtvis i en galopp när han varit lite busig men inte annars. Och tro mig, jag känner min ponny - han gjorde det av ren dumhet. Han var varken rädd eller frustrerad, inte alls. Bara galen! Jag sa inte till honom efteråt eftersom det var jag som fick honom till att göra så igentligen, så brydde mig bara inte om det och fortsatte rida. Så fort han lossnade lite så kände jag att det var lika bra att avsluta där för det fanns inte så mycket mer att arbeta med. Travade av honom och sen gick vi hem (:

Ska verkligen försöka rida igång honom ordenligt igen nu. Ska rida nere på fältet så ofta jag kan för han verkar trivas där gossen ♥ Jag ska försöka få ordning på filmerna från idag så kommer dom upp på bloggen sen! :)




Till salu

Tänkte visa lite saker jag har tillsalu, om ni är intresserad av något är det bara säga till ;)



Huvor stl ponny


Western träns stl cob


Agria grimma stl ponny


Fleece täcke stl 145


Träns stl ponny



Komentera om ni är intresserade!





4:e Bilden!

Enbildpåenkonstigtididittliv.
En gammal bild på dig själv.

Jag har tyvärr ingen gammal bild på mig själv, bara utskrivet. Får väl ta kort på korten nån dag!







Promenix

Så söt, min lilla älskling!

Underbar dag!

Minst sagt..
Underbar promenad med Daphne, Underbart (men kallt) väder, Underbar ridtur på Rinaldo och Underbara Maja!

Åkte upp tidigt, för att vara mig, till Daphne idag. Både pappa och Catrine var med mig och följde med på en promenad. Han var jätte pigg och glad!

Runt 2 plockade vi upp Maja och åkte till Vissmålen!
Borstade & lindade Naldo och gick till en äng i åkarp.

Jag fick börja rida..
Skrittade länge eftersom det var så kallt. Red han i en väldigt låg form i början, det gillar ponken.
Efter att jag travat fram försökte jag plocka upp honom lite, men det gick inte. Haha, jag kan verkligen inte rida Rinaldo!

Vi bytte efter en stund, men det får Maja skriva om ;)

Nu sitter vi hemma hos Maja, hon håller på att fixa med designen. Vi ska gå ner och köpa godis snart, och lite senare ska vi kolla på War horse.



Dagen

Idag har jag och Tess tagit tag och rensat i min ''häst'' källare, fotat allting jag ska sälja osv, hur skönt som helst att ha det gjort, och hoppas verkligen att få sålt på allting, så jag kan fylla på med nytt!
Eller kanske spara till nånting annat? Har ingen aning vad jag ska göra faktiskt..

Ska sova hos Tess ikväll igen iallafall, vad vi ska göra har jag ingen aning om, men vi hittar nog på något!
Red inte idag eftersom jag är så förkyld, då vill jag inte vara ute i det kalla vädret, så han fick vila idag.
Men imorgon ska jag rida iallafall!

Kanske kan hitta någon som vill fota, så får ni lite mer nya bilder, men nu ska jag packa, ska blogga mer ikväll, det lovar jag!









Morning

Godmorgon!
Jag hade helt glömt bort att jag skulle vara med Vendela i helgen och att hon skulle få rida lite och sådär, men det blir nog kanonbra!

Vendela är just nu uppe hos Daphne, och om cirka 1½ timme kommer hon och hennes pappa för att hämta mig, och så kör han oss till Vissmålen. Vi ska rida Rinaldo lite nere på fältet och filma med hennes grymma digitalkamera ;) Haha, alltid något ellerhur? Den filmar faktiskt helt okej!! Det är dock hur kallt som helst ute nu, så vi får ta på oss ordentligt och Rinaldo kommer nog behöva skritta fram ett bra tag för att bli någorlunda rörlig med tanke på att han vilat de senaste dagarna också. Hoppas han sköter sig, men det gör han nog ♥


SötnosknäppisMickie!





Sen uppdatering

Har inte orkat blogga, har bara tagit det lugnt med Tess och ätit godis och pizza, har jätte ont i halsen och snuvar hela tiden.. Allt är som vanligt då, jag med mitt oehört bra immunförsvar. Har varit hos Tess hela dagen sen vi slutade skolan iallafall, satt här ensam ett tag när hon var uppe och red, och då gjorde jag klart kapitlet i min matte bok! Så nu är den klar så nu är det brara köra igång med nästa bok med, har matte prov på fredag..

Vi ska nog gå och lägga oss snart tror jag, börjar bli lite trött nu..

Godnatt!




Marshall Mathers ♥







Fina Pajas!

Har ridit på en såå fin Pajas idag!! Lindade hans ben och knoppaste hans pannlugg, så han såg ut som värsta dressyrponnyn :* Vi hade dressyr - Red lite på volterna, serpentiner och öppna. Det vanliga såattsäga, men det är roligt att rida med andra hästar tycker jag.. :)

Han var väldigt stel i sin vänstra sida, ville liksom öka takten helatiden och "springa ifrån". Det var lite kämpigt för det är ju inte lite att hålla i såattsäga. Men så fort han gav efter och ställde sig inåt så lättade jag på ytter så att han inte kände sig fast/tvingad. Funkar bra på honom, tycker jag minsann. I högersidan var han dock sååå fin, särskilt i öppnorna. Lugn trav men ändå trampade han på bra, och jättefin i ställningen! Galoppen var väl ingen höjdare, men han har åtminstone blivit mycket bättre med fattningarna och jag vet bättre hur jag ska rida honom nu. Det såg nog inte så vackert ut, men det kommer väl - antar jag ;) Snacka om att ponnyn lever upp till sitt namn!!

Stalltjänsten har gått bra även den idag, snabbt jobbat. Åkte med Maria hem och på vägen kollade vi vattnet hos ponnyerna i Åkarp med. Och gissa vad jag ska göra nu?! :D Nämnligen anmäla mig till mätningen i Vaggeryd som är nu på Onsdag, hoppas på att Rinaldo fortfarande håller måttet som C-ponny nudå, men det tror jag!


Pajas ♥


2012

Just nu sitter jag och kollar på 2012. Har blivit väldigt mycket filmtittande det senaste.. tre skräckfilmer igår och två idag med Matilda. Vi såg bl.a Don't let him in, mask maker, paranormal activity 3, och Freddy VS Jason. Kommer inte ihåg vad de andra hette. De flesta var ganska bra, sket ner mig typ.

Har städat mitt rum (som vanligt) och ska snart äta god mat, fläskfilé och potatismos med baconröra(L)
Mitt rum börjar faktiskt bli fint.. ska bara måla väggarna och skruva upp min tavelhylla. + köpa massa saker såklart, Senså!

Varken Maja eller jag har skjuts, så vi får vänta med att träffas tills imon! Fast vi är rätt bra på att ha kul på msn..

Vi bestämmde för ett tag sen att jag ska få rida Nalle lite imon och på söndag ska jag rida Rinaldo och Maja ska rida Daphne! Älskar när andra rider Daphne, vet inte varför men det är så kul att se han under andra ryttare! (det är bara säga till om ni vill komma och rida :D)

Like a flying meatball!



Ridpasset, fina daphne!

Red dressyr i paddocken med sidepull idag!

Hade verkligen inga förväntningar om hur det skulle gå utan tänkte mest röra lite på honom. Men han hade andra ideér!
När jag kortade tyglarna sökte han sig genast neråt och det har han aldrig gjort när jag ridit med sidepull/hackamore/grimma innan! :D
Han gick i stadig form i alla gångarter!!

Flyttade lite skänkelvikning, gjorde serpentiner och några byten. Han var så duktig, är lite småstolt :')

Imon blir det antingen samma arbete eller uteritt :)
Kanske kan övertala pappa att följa med och filma!

För de som inte vet vad ett sidepull är eller hur det sitter målade jag en bild, har ingen bild när han bara har sidepull.


Målade inte så nogrant, men så sitter det. Som en vanlig nosgrimma med ringar typ!
Igentligen ska det sitta några andra konstiga saker igenom ringarna som man sedan fäster tyglarna i, tror det gör att de blir lite skarpare. Men Daphne trivs bättre när det är såhär.



3:e Bilden!

En bild på någon i din familj.
En bild på någon i din familj.


Min storasyster och min lillebror!


Hos Matilda

Har sovt hos Matilda inatt, vi har studiedag idag!

Vi har inte gjort alltför mycket, kollat på skräckfilm och suttit vid datan. Käkade precis en go frulle och nu ska vi kolla på film.
Ska ringa pappa sen när han har slutat så får han hämta mig och skjutsa mig till Daphne. Sover nog hemma ikväll om jag inte drar ner till Maja, som förtillfället sitter och knåpar ihop vår nya design!

Hade det inte varit så kallt hade jag nog ridit dressyr på ängen, men i denna kylan går det inte. Får väl bli en uteritt eller liknande. Vet inte om Elinor red han igår..

Vi hörs ikväll!


Svar..

Anonym om IDAG!:
när kommer dina this or that och den nya headern

SVAR: Mina this or that kommer när Tess kan skicka filmen till mig, OCH INTE SOVER (!!!). Vi filmade nämnligen på hennes dator. Headern kommer i helgen..



IDAG!

Idag när jag och Jennie kom till stallet var det strömavbrott på hela gården, så trist. Lamporna tändes ibland, men släcktes ganska snabbt igen. Alla lektioner blev därmed inställda så idag har jag endast varit stallvärdinna, och även borstat en stund på underbara Gizmo. Han var väl kelsjuk som vanlig, kunde inte stå stilla och jaa, det vanliga. Han åt upp en hel hästgodis-påse själv, griiisen! ♥



Följde med Maria bort till de små hästarna i Åkarp och fixade lite där också, annars har väl ingenting speciellt hänt alls idag. Jag hoppas att vi har lite hoppning imorgon för jag är såååå hoppsugen så ni anar inte!!!



Gårdagen

Halloj, vaknade upp på bättre humör idag faktiskt..! Jätteont i halsen dock och äcklig huvudvärk, men jag gick till skolan ändå, stolt! Tänkte dra gårdagen lite snabbt, så får ni "idag" i ett annat inlägg sen!

Red ju Rinaldo på fältet med Olivia, och snälla Fanny fotade! Det kändes på Rinaldo att jag inte ridit honom noggrant på länge, stel i rörelserna och sådär. Oerhört lat också, så jag fick liksom sitta och driva honom framåt hela tiden. Tillslut gav jag honom ett RIKTIGT ordentligt rapp istället, och då blev det fart på gossen kan jag lova! Berömde honom, och efter det kändes han mycket bättre. Sjönk inte ner så med huvudet och var mer på hugget. Vi red inte länge, och jag är väl ganska nöjd med tanke på att det var år sedan vi red ordentlig dressyr ^^ Han verkade också ganska nöjd ♥


UNDERBAR bild från igår, jag älskar den. Blir nästan tårögd när jag ser den, vilken ponny han har blivit!<3

På eftermiddagen åkte jag med Maria&Eddie och hämtade en ny häst till ridskolan. Jag tror den hette Snowflake, men kallades för Flingan har jag för mig, inte riktigt säker! Jag tycker iallafall att den såg riktigt fin ut, en bra "typ" för ridskola helt enkelt!


Fiiiiilm

Ska kolla på film med lite glass nu, War Horse ska jag kolla på, kollade på den igår när jag såg att Ninnie hade rekomenderat den, och jag tror aldrig att jag gråtit så mycket faktiskt..







2:a Bilden!

En bild på dig själv.
En bild på dig själv.



Vendela med rödamulen, men det var den enda jag hade där man ser mitt fejs.


1:a Bilden!

Någon du umgås väldigt mycket med.
Någon du umgås väldigt mycket med.



Min fina ponny!






Pigg ponny!

Red ut med Elinor och Dzasti. Räkan hade också vilat så båda var små energiknippen!

Hade träns för omväxlings skull, och det gick bättre än jag förväntat. Vi red runt lilla, skrittade mest eftersom det var så mörkt. Både jag och Daphne ser spöken, så vi var lite småskraja. Blev ett par galopper ändå, och gisses vad han kutade på. Haha, skuttade fram :)

Vi avslutade i paddocken. Jag körde igenom alla gångarterna en snabbis. Fick han först inte ens att trava, och galoppen.. heh.
Smashade till han på halsen med tygeln en gång och då skärpte han sig.

Han var ganska fin faktiskt! I slutet testade jag att göra buga uppifrån, Elinor fick stå jämte första gången. Men sen gick hon iväg med Räkan. Testade själv och han gick ner jätte fint :')
Första gången han gör det utan hjälp!

Sorry för lite dålig uppdatering, men det är svårt att hinna med både skola, ponny och bloggen. Tänkte köra en bild-blogglista så blir det lite mer att läsa :)

Nu ska jag gå och lägga mig, puss & gonatt:*



Förlåt

Jag vet, jag har lovat er att göra header, lovat er lägga upp videon och lovat er göra något kul på bloggen så snart som möjligt. Jag har faktiskt redan gjort videon, förberett för att göra headern och kommit på saker jag skulle bloggat om ikväll..

Men så kommer jag hem, sätter in mitt USB i datorn.. INGENTING funkar. Alla mappar, dom funkar inte. Det står att det är något fel, och så visas det någon konstig ikon på dom. Jag har provat på alla våra datorer hemma, men nej.. ALLA mina bilder - flera tusen på Rinaldo. Jag kan bara inte fatta det. Fine, ni kanske tycker att jag överreagerar, men jag har så OTROLIGT fina bilder som betyder så SJUKT mycket för mig där. Och det är inte bara Rinaldobilder, det är sjukt mycket annat också. Cirka 14GB med bilder, och även filmer ligger i det. Jag måste ha dom, så jag tänker lämna in USB:t. Betalar inte mina föräldrar det så gör jag det fan själv utan tvekan. Jag hoppas verkligen att det går att laga, annars vet jag inte vad jag tar mig till. Mina älskade bilder.

Dessutom har vi inget varmvatten hemma, så jag kommer behöva gå upp hur jävla tidigt som helst imorgon och åka upp till Öggestorp för att duscha. Känns riktigt lockande att i huvudtaget åka till skolan imorgon, eller inte. ÅÅÅÅH, ni fattar inte hur jag känner mig just nu. Vill bara lägga mig och sova, och kanske göra det ett par dagar.

Fyfan vad jag klagar nu också, känns perfekt när man blivit länkad av ponnysanning osvosv med tanke på att alla känner sig nog extra varmt välkomnade då - eller inte.. NU TÄNKTE JAG SÄTTA MIG OCH DEPPA, så tyvärr allihopa, det blir inget mer för mig ikväll. Jag hoppas att jag vaknar upp på lite bättre humör imorgon så att jag kan bjussa på något iallafall, kram på er goa läsare <3



♥♥












Här vet jag inte vad jag gör..



























Lite smakprov





Ny header!

Ikväll/Imorgon kommer det komma en ny header till bloggen, som kommer vara väldigt mycket finare än den vi har nu, så håll koll!





haha

Skrev ju att jag skulle uppdatera igår efter träningen när jag skulle sova på Vissmålen, men direkt när jag kom upp, satt jag och drack lite oboy, sen gick vi och bäddade och skulle kolla på film, men det var skräckfilm så då ville inte jag kolla, så jag sommnade, haha! Därför blev det ingen uppdatering igår..

Men träningen gick iallafall jätte bra, han var hur fin som helst, kunde korta honom riktigt ordentligt och fixa avstånden så att dom blev riktigt bra, en gång blev det lite tokigt bara då han tog avståndet som en stor-häst skulle kunna ta, så då fick jag börja om, men annars så! Thomas tyckte också att det blivit en riktig skillnad sen förra lektionen i december, att han fått ännu mer muskler osv, riktigt kul att höra!
Han va riktigt noga med vägarna idag, om man inte red en ordentlig väg så fick man börja om hela banan, vilket är väldigt bra tycker jag!

Inga höjder idag, utan fokuserade mest på att vägarna skulle bli så fina som möjligt och att dom skulle bli mjuka och fina i kroppen! 



Sen idag när vi skulle börja städa så såg jag en stor vatten pöl utanför toaletterna vid hyllan, så följde jag efter den för det hade runnit en bra bit, då var det översvämmning i hela förådet, så där har vi stått och torkat upp idag med, sen så har jag och Maja blivit fotade på ängen, så det kommer nya och fina bilder ikväll!



Allting var blött verkligen, och vattnet var 2 cm djupt från början ungefär, härligt ;)


TessaN i dom röda gummistövlarna och jag i dom svarta!




Seeen update!

Haha, jag råkade somna runt tio och vaknade typ nyss. Rummet var varmt som en jävla bastu och Fanny & Tess låg på mina ben så jag var svettig som en gris också, woho! Har varit ute och druckit lite cola så nu lär jag inte kunna sova på ett tag, haha.. :D Härliga sovrutiner!!!

Jag red ut en runda i mörkret idag (som planerat). Drog på honom reflexländtäcke & reflexskydd och själv utrustade jag mig med pannlampa, kanon! Vi tog en liten tur runt Åkarp, Rinaldo var jätterädd för allting så han rörde sig snabbt som tusan. Dock gjorde han ett par fina tvärnitar när något läskigt dök upp på sidorna - fegisen ^^ Fick till någon trav på typ 10 meter, alltid något iallafall ;)



Jag ska nog inte lova något mer på bloggen i fortsättningen, det blir ju aldrig av ändå?! Skrev ju tidigare att jag skulle försöka uppdatera med något kul, men så blev det ju tyvärr inte.. Men imorgon kan jag FAKTISKT garantera att svaren på this or that kommer i ett videoinlägg, så håll utkik!

GODNATT BLOGGEN!





RSS 2.0